sir Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 "o örgütle savaşırken, o örgütle alakası olmadığı halde, sadece kürt olduğu için zarar gören, mağdur olan hiçkimse olmadı" diyebilseydik, yine haklı olacaktınız. ancak işte daha yeni, 4 öğretmen aihm'ye dava açtılar ve türkiye yine mahkum oldu. bu 4 öğretmen pkk üyesi olmakla suçlanıp 9 gün gözaltında tutulmuşlar, işkence altında ifadelerini imzalamışlar ve yargılanıp beraat etmişler. anlatabiliyo muyum? bu ülkede insanlar fişleniyor, insanlar yargısız infaza uğruyor, insanlar işkence görüyor..hepsi de "terörü bitirmek" uğruna yapılan eylemler. şimdi bana hiç "türkiyenin özel durumu" masalı anlatmayın o yüzden. bu ülkede bir kitabevine askerler bomba atıyor ve genelkurmay başkanı "iyi çocuklardır, tanırım" diyor ve suçlular "askeri" mahkemede yargılanıp serbest kalırken, bu olayı soruşturan savcının meslek hayatı bitiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
engineered Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Cuce said: nocom said: Cuce said: dunya basının bana ne dediği umrumda değil, dunya basının şu aptal davayı bitirmek için işe yarayabileceği umrumda. bak ne güzel cevap werıyorsun. benım ıcınde dunya basının ulkem hakkındakı görüşü önemli dğeil. onlara şirin görünmek zorunda değiliz ? nerenle okuyorsun? Dunya basınını ülkeler kullnıyor, eğer sorunu cozmek istiyorsan senınde kullanman lazım, kullanmak içinde şirin gözükmen lazım. Askerlerimiz, iki eline iki g1 alarak poz vericeklerine askerlik hatırası oalrak, doğunun koylerinde iki capa atarak poz verse, dağlarda daha az terorist olurdu. neden daha önce bize böyle çözümlerin olduğundan bahsetmedin? bilsek senin gibi bir yumurcağı harcamazdık bilgisayar başlarında.. ama o kadar hevesliysen gel alalım seni askere, 2 çapada sen vur.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Way Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Türkiye ulus cumhuriyetidir..türklük nedir?burda kaçımız benim dedemin dedesi türkmenistandan göçetmiş ya da ben benim dedem gerçek osmanlı dır vs diyebilir?ben türküm diyen ben türkiye vatandaşıyım demek istiyor ülkenin poltikası bu bu ülkede her ırktan insan var 2-3 milyon kürt var diye türkiye vatandaşı kimliğini yok sayamazsın..benim dedemin dedeside ıraktan malatyaya göçetmiş ailesiyle ben arap mı oldum? yani devlet olarak ben türk vatandaşı değilim ben kürt üm şeklinde takılanı çok güzel birşekilde yok sayabilirsiniz..bu ülke bu ilkelerle kuruldu kurulmasaydı cia vs daha 1940 larda başlardı kışkırtmaya ülkeyi gerçekten bölmeye.. ülkeyi bölme çalışmaları osmanlı zamanında bile oldu hepimiz az çok tarih okuduk hiç mi okumadınız anadolu da xx isyanınını bastıran x padişahı yazılarını hepsi bu kışkırtmalar yüzünden oldu.. pkk amerika destekli türkiyeye zarar verme amaçlı kurulan ve logistik desteği müttefikimiz(lol) amerikada tarafından sağlanan bir terör örgütüdür..kurulma amaçları kürt halkını korumak vs değil direk olarak türk ekonomisine zarar vermek ülkenin gelişmesini ortadoğuda büyük bir güç olmasını engellemektir..terörle mücadelenin türkiyeye zararı 300 milyar doları geçmiştir..genelkurmay başkanımızın x yerini vurduk demesi bile milyon dolarlarla ifade ediliyor..ve bu bombalar pkk a zarar vermiyor 100 ü ölür 1000 tane cahil kürt kökenli türk vatandaşımız pkk a katılır..ve yaptıkları uyuşturucu ticaretinin büyüklüğü küçük ülkelerin bütçeleri kadar nerdeyse.. nedenini anlamadığım bir şekilde devletimizde terör ün bitmesini istemiyormuş gibi davrandı zaman içersinde etkili çözzümler üretilemedi pkk a gerçekten zarar verebilen komutanlar erken emekli edildi cahil vatandaşlarımız eğitilmedi doğuya gerekli yatırımlar yapılmadı.. şehitlere üzülürken bir yandada devlete küfür ediyorum bu iş amerika destekli olsa bile yıllar önce bitebilirdi..askerler bu işin askeri yönü işin tamamının çok küçük bir yüzdesi dedi yıllar boyunca kimse bu lafların üstüne gitmedi..bir gazetede yazdımı (atıyorum 10 yıl önce)neden doğuya yatırım yapılmıyor niye bu insanlara şans tanınmıyor diye belki bunlar cahilde olsa pkk lı olmak istemiyor? haberlerdede HAİN lere büyük darbe!!!! 23 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ! kralız biz !!!!!! bakın süper bombada atıyoruz kamplarına şeklinde haber yapadursunlar..devlet politikamız değişmedikçe daha 10 milyarlarca dolar zarar ve 10larca şehit veririz bu terör e.. ülkemizi korumak adına(1927 de imzalanan anlaşmada Türkiye ırakın içine 80 km girebilir ve gereken durumlarda üs kurabilir yazıyor) kuzey ırak a girmek için bile aramızda okyanus olan amerikadan izin almak zorundayız..büyük Türkiye Cumhuriyeti Atatürk ün bizlere emanet ettiği ülke bu durumlara düştü.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
irenikus Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 sir said: bu ülkede bir kitabevine askerler bomba atıyor ve genelkurmay başkanı "iyi çocuklardır, tanırım" diyor ve suçlular "askeri" mahkemede yargılanıp serbest kalırken, bu olayı soruşturan savcının meslek hayatı bitiyor. O kitabevi sahibi eski bir pkk bombacısı, mevcut yasalar adamın işlediği suçların cezalandırmakta yetersiz kalıyorsa asker bunu kayıt dışı bir şekilde halletmek istemiş olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 sir said: "o örgütle savaşırken, o örgütle alakası olmadığı halde, sadece kürt olduğu için zarar gören, mağdur olan hiçkimse olmadı" diyebilseydik, yine haklı olacaktınız. öyle bir şey mümkün değil. hiç bir şeykilde %100 ü başaramaz kimse. yüz binlerce kişiden oluşan bir kurumun içinde hiç bir kimse herkesin "suç işlemeyeceğinin garantisi" veremez. ideal bir sistemde ancak suç işleyenin yargılanabileceği garantisi verilebilir. said: ancak işte daha yeni, 4 öğretmen aihm'ye dava açtılar ve türkiye yine mahkum oldu. bu 4 öğretmen pkk üyesi olmakla suçlanıp 9 gün gözaltında tutulmuşlar, işkence altında ifadelerini imzalamışlar ve yargılanıp beraat etmişler. anlatabiliyo muyum? evet olay bu türkiye mahkum oluyor. bu olaylar ortaya çıkıyor, bu olaylarda parmağı olanlar görevlerinden alınabilir, yargılanabilir. türkiye'deki sistem bombok, %100 ü bırak belki 70 bile değil ama sen güç bela da olsa çalışan ve suçluları bir şekilde tespit edip mahkum edebilen, ya da en azından bunun olmasına isteyen ve çabalayan halka sahip ülkeyle, intahar eylemcisi eğitip 15 kilo A4 le istanbul'a gönderen hayvanları bir tutamazsın. (geçen sene 10 civarı kişi yakalandı veya elindeki mühimmatla beraber teslim oldu) bir tutacak kadar ilginçsen tamam ama TSK'nın daha çok A4 ve lojistik becerisi olduğunu unutmamanı da isterim. sanki pkk ile benzer davranıyor olsa durum daha farklı olurdu gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 hukuk devleti falan ne oldu peki irenikus? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
irenikus Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 hukuk bir araçtır amaç değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Yargının kötüsü olmaz, yargıcın kötüsü olur o zaman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 iyi de bu mağduriyetler bir değil iki değil, "münferit" diye geçiştirebileceğimiz olaylar değil. sistemli bir asimilasyon ve sistemli bir ayrımcılık uygulandı kürtlere, uygulanmaya da devam ediyo. o yüzden mahkum olanlar orda burda bikaç suç işleyenler değil, bütün bir ülke. hukuk, zaten adalete ulaşma aracıdır. ayriyeten amaçlar, bütün araçları meşrulaştırmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 tamam o zaman paşa, bırakalım tsk pkk gibi davransın, kimseye hesap vermeden falan. hiç bir fark yokmuş nası olsa?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 sir said: uygulanmaya da devam ediyo. hadi kürdüm demenin yasak olduğu günlerde yaşıyor olsak anlayacağım da.. anadilde eğitim ve azınlık hakları verilirse kürtlere daha ne kaldı? dtp insan gibi davransaydı şimdiye alınmıştı bunlar. said: hukuk, zaten adalete ulaşma aracıdır. ayriyeten amaçlar, bütün araçları meşrulaştırmaz. ikinci cümlenin anlamını git bi daha oku sen olmamış o. benim tsk yı meşrulaştırmam gibi bir gereksinimim yok. tsk zaten meşru bir ülkenin meşru kolluk kuvvetidir. suç işleyen mensuplarının eylemleri de zaten meşru değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cotto Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Rahan said: hadi kürdüm demenin yasak olduğu günlerde yaşıyor olsak anlayacağım da.. anadilde eğitim ve azınlık hakları verilirse kürtlere daha ne kaldı? dtp insan gibi davransaydı şimdiye alınmıştı bunlar. 40 yıldır alınmadı şimdimi alınıcak dtp kapanınca ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alpgiray Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 İşimle alakalı olduğu için cezaevlerine çok gidiyorum... Ranzaların 3 kata çıktığını ve hatta yeni cezaevi yapılarak tutuklu ve mahkumlara yer açıldığını biliyoruz ve okuyoruz en önemliside suç işleyenlerin nufusa kayıtlı olduğu iller... Başka bir açıklama;Biz hergün çocuk yaşta suçlu ihraç ediyoruz Ankara, İstanbul, İzmir’e” sözünü Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, gazeteci Şirin Sever’le yaptığı söyleşide açıkladı (13 Haziran 2004 tarihli Sabah gazetesi). Van, Diyarbakır, Siirt, Batman, Şırnak, Tunceli ve Bingöl illerinde kolluk gorevlilerince yuzlerce suç orgutunun eleman topladığı ortaya çıkarıldı. Fuhuş,Hırsızlık, insan ticareti, uyuşturucu örgütleri bunlardan başlıcaları.... Terörün finansmanı ve kaynağı kolluk kuvvetlerini rantı ve acı gerçekler.... Belkide gizli servisler... Bende insana insan olduğu için değer veriyorum kökeni neresi olduğu fark etmez. Tahta gecekondu karakol kuran TSK ya giydirin efendim RTE ye giydirin, Ergekona ve herşeye giydirin ama sen burda zırtapozluk yapıcan diye 45 gunluk egitimle senin sınırını koruyan; orada ülkesi ve insaları için ölen o zavallı cocuklara dil uzatmayın.. Uzatmak sahsiyetsizlikten öte bir konu olamaz bu forum buna izin veriyorsa aynı sıfat burası içinde geçerlidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Cotto said: 40 yıldır alınmadı şimdimi alınıcak dtp kapanınca ! ya okumayı öğren ya tartışma arkadaşım sen de. ne zaman dtp kapansın dedim ben??? ayrıca şu ana kadar yaptıklarını eleştirdim. trt az buçuk da olsa kürtçe yayına başladı dtp'de tık yok. "adeta pkk yı pazarlamakla mesuller" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cotto Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 önceki yazıma bakarsan DTP'nin gerçek emelinin aslında "politikada olmuyo,dağa gelin" olduğunu anlatmaya çalıştım kendimce... DTP'de tık olmucak tabi.Adamlar niyetlenmiş kovun bizide dağa çıkmamız için bir sebep olsun diyorlar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 eee aynı şeyi söylüyorum zaten?? neyine itiraz ediyon? doğru düzgün politika izleselerdi hem kürt halkını kurtarmışlardı hem bu ülkeyi. şiddete olan hoşgörüleri destekleri ile hakettiklerini düşünmeme rağmen dtp'nin kapatılmasını savunmadım hiç bir zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cotto Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Pardon o zaman bu topicde biraz sinir katsayım yükseldi yanlış anlamışım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catzee Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Ölen teröristlerin anne-babaları insanlıktan nasiplerini aldıysalar zaten evlatlarını çoktan reddetmiştir. Başsağlığı dilemek gerekmez. Etmediyse de bana göre, o yaşadığı topraklara ihanet eden katiller, o şerefsizleri barındıran örgüte girdiği gün ölmüştür. Yine başsağlığı gerekmez. Mekanları cehennemin dibi olsun geberen teröristlerin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Burdaki birtakım arkadaşların eğer askerlikleri güneydoğuna çıkarsa o zaman anlarlar "kürt kardeşlerinin sorunlarını, devletin hatalarını, demokrasiyi" vs. Kelle koltukta devriye aracına binince eminimki hayat görüşünüz biraz değişir. Şahsen değişen baya gördüm. Tırsa tırsa o jipe binerkende diyebilecekmisiniz ki burda olduğu gibi; "eh onlarda haklı"... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 o jipten indikten ve evine geri döndükten sonra en fazla 5 ay sonra unutuyorsun herşeyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 nasıl bir askere, bir sivilin kafasıyla düşünme hakkı tanınmıyorsa; Bir sivilinde hala savaştaymış gibi düşünme hakkı yok. Karşındakine her zaman öldürmen gereken düşman olarak bakamazsın, dunya boyle donmez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Sir sen ne aciz bir adamsın lan paso şu ülkeyi kuran ekole giydirip duruyorsun sen istersen karşımızda dünyanın en objektif insanı ol artık insanlar için sen bir yobaz gerici atatürk düşmanı ve bu eylemlerini kullanırken beyninin yeteceği derecede demokrasi shield ini takmış newbie bir paladinsin bizim gözümüzde. Orda savcının alınmasına karşısın bizde karşıyız fakat neden asker alınca "heyt höyt" oluyorda, tayyip bey e 1 ytl tazminat ödetebilen adam işinnden olunca bunu sorgulamıyoruz.Neden dengir mir takıştığı memuru işinden edince veya başka yere sürdürünce objektif bir biçimde bunları da söyleyemiyorsun?Sözüm ona çok halk adamıysan şurda tayyibi eleştiren her köylünün korumalar tarafından alınıp dövüldüğünü hiç dile getirdin mi?Eğer halk adamıysan objektifsen söylesene şurda ananıda al git laflarını veya ne bileyim arınç daha geçen bir vatandaşımızı ne biçim azarladı bunlar hakkında da konuş.Ama seni kodlayan Goblin engineer feto bey o bilgileri masuz yüklemiyor ki sana paso kendisine çalış :) Sonuç olarak ben derim ki bunların hepsi komple yanlış.Ama sen askerinki yanlış dersin akp nin yediği haltları söylemezsin.Bunun neresinde objektiflik? Doğu sorunu diye ele aldığınız şey olarak bence öncelikle o topraklara ne uygunsa tarımdı sanayi idi insanlar önce bir istihdam edilecek herkes hele bir memnun olsun pkk kanalı ile gelen $ ve € lara kimse minnet etmesin kimse için cazip hale gelmesin.Bu iş tamamen sosyal bir sorundur.Askerin yaptığı orada tabanca ile haşere avlamaktır.Silahlı güçlerin bence oradaki görevi doğuya medeniyet götürülecekken insanlar istihdam edilecekken oradaki güven ortamını sağlamaktır.Halk konusunda düşüncelerim bunlar.PKK sempatizanı da olsa adamları evinde saklamış dahi olsa bile o insanlara şiddet gerekmez ve tamamen saçmadır.Teslim olan teröristlere de birşey yapılması pek iyi olmaz.Ama PKK daki adamların tamamen kafasını koparacaksın bu işin başka yolu yok.Tokatlayacaksın resmen bu adamları.Osman pamukoğlunun da dediği gibi devlet otoritedir iradedir.Böyle hacı hoca müftü torunları devleti yönetirse olacağı bu..Sonuçta yüz verirsen ayıya gelir ıçar halıya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Cuce said: nasıl bir askere, bir sivilin kafasıyla düşünme hakkı tanınmıyorsa; Bir sivilinde hala savaştaymış gibi düşünme hakkı yok. Karşındakine her zaman öldürmen gereken düşman olarak bakamazsın, dunya boyle donmez Güzel cevap Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 said: Orda savcının alınmasına karşısın bizde karşıyız fakat neden asker alınca "heyt höyt" oluyorda, tayyip bey e 1 ytl tazminat ödetebilen adam işinnden olunca bunu sorgulamıyoruz.Neden dengir mir takıştığı memuru işinden edince veya başka yere sürdürünce objektif bir biçimde bunları da söyleyemiyorsun?Sözüm ona çok halk adamıysan şurda tayyibi eleştiren her köylünün korumalar tarafından alınıp dövüldüğünü hiç dile getirdin mi?Eğer halk adamıysan objektifsen söylesene şurda ananıda al git laflarını veya ne bileyim arınç daha geçen bir vatandaşımızı ne biçim azarladı bunlar hakkında da konuş.Ama seni kodlayan Goblin engineer feto bey o bilgileri masuz yüklemiyor ki sana paso kendisine çalış Peki yukarıda saydığın herşeyi sen bu forumda yapıyorsun da ne oluyor? Türkiye aydınlanıyor mu? Biraz daha mı ileri gidiyoruz? Ortaya bir çözüm mü çıkıyor? Herhangi bir çözüm önerisi sumadana yukarıda saydıklarının hepsini istersen her saat başı yap yine de bir halta yaramaz. Tek yararı senin klavye başında boşalmanı sağlamak olur. said: Ama PKK daki adamların tamamen kafasını koparacaksın bu işin başka yolu yok.Tokatlayacaksın resmen bu adamları. Oldu. Zaten tüm kürtler de boyunlarında "ben pkklıyım" "ben pkklı değilim" tabelalarıyla dolaşıyor. Seçer seçer kafasını koparırsın artık. 20 küsür yılda bu yöntemle çok yol katettiniz elbet gerisi de gelir. Bu arada bu alıntının geçtiği yerde yazdıklarınla bu birbirlerini pek tutarlı şeyler değil. PKK nı varlığını bu şekilde silmek için kürtleri doğudan silmen gerekir. Bunun nekadar mümkün olduğunun kararını da sana bırakıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Rock said: Peki yukarıda saydığın herşeyi sen bu forumda yapıyorsun da ne oluyor? Türkiye aydınlanıyor mu? Biraz daha mı ileri gidiyoruz? Ortaya bir çözüm mü çıkıyor? Herhangi bir çözüm önerisi sumadana yukarıda saydıklarının hepsini istersen her saat başı yap yine de bir halta yaramaz. Tek yararı senin klavye başında boşalmanı sağlamak olur. Aha işte gelmiş "böyle yapıyorsun da vatan mı kurtuluyor" adamları. Siz forumda "kürt sorunu" vs diye yazınca Kürt sorunu denen şey bitiyor mu peki? Sen ne kadar boşalıyorsan klavye başında, o da o kadar boşalıyor. İyi valla anasını satayım, Kürt sorunu ne hikmetse forumda çözülür, AKP sorunu çözülmez. İşinize gelince süt beyaz, çimen yeşil, gelmeyince kara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar