Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

15 Şehid, 2 Kayıp, Çatışmalar devam ediyor...

Efrasiyab

Öne çıkan mesajlar

Bir konuyu uclara biraktiginiz zaman cozum beklemek mumkun degil.

Yani ciddi anlamda taraf olan uclar konuyu arap sacina cevirmekten baska bir sey yapmaz. Ornegin bu konuyu ne MHP cozebilir ne DTP , ikiside ayni tas ayni hamam, yangina korukle giderler sadece..

Bir konuyu ortada ki kisim anlasarak cozebilir sadece. Yoksa bu savas bi 25 yil daha surer.

Gozleri o kadar nefret burumus ki, acikca irkcilik yapmayi, insanlara hakaret etmeyi normal sayar olmusuz. Uclarin nufusu fazlalasmis, dun altinova bugun bunlar yarin kim bilir neler.

25 yildan sonra cozumu soykirimda arayan insanlardan yarini tahmin etmelerini beklemiyorum, ama sadece biraz yakin tarihi, sirbistan i diger yerleri okumasi yeterli bir fikir sahibi olmalari icin.

Bu surecin sonu, -her iki taraf icinde- bu dusmanligin sonu, bu ulkedeki hic bir topluluga yikim ve gozyasindan baska birsey getirmez. Sadece iki taraftaki mevki ve para babalarini mutlu eder.

Insanlar uclardan cikip ortalarda bulusmali ve soruna cozum aramali.

Bunu gormeniz dilegiyle,
Sosyal ağlarda paylaş

ortada savaş olsa çözülür, durumu çözmeyen, çapulcu topluluğun, bir savaş veya barışa mahal vermemesi. bu topluluk, bir hak iddia edecek kadar yürekli veya kuvvetli değil, ama yine de sükun ve sulh ortamı da yaşatmıyor. çıkıp savaşmaya kalksalar dakikalar içerisinde yok olacaklarını biliyorlar, ama kansızlık soylarından geliyor, kahpe saldırılarla halkın barış içinde yaşamasını engelliyorlar. bunun çözümü de en ufak bir organik veya ruhsal bağ tespit edildiğinde en acımasız cezayı vererek desteklerini kesmektir.
Sosyal ağlarda paylaş

Kürt olsun, Türk olsun, Fransız olsun beni ilgilendirmez. Terörist ise kendisinin allah belasını versin arkadaş. Ne başsağlığı? Zerre üzülmem ne ona ne de onun için üzülene.

Başlarım bakış açısınada kürt sorununada. Hangi sorun insan öldürmeyi, terörizmi meşru kılabilir? Manyak mısınız siz? Aklınız alıyor mu ölüm nedir, öldürmek nedir? Köyümün yolu çocuğumun aşı yok meselesi bile ne kadar ciddi ve büyük bir sorun olsa bile insan öldürmek ve terörizm için mazeretmidir?
Sosyal ağlarda paylaş

bugün yıllardır yaşadığımız semt eyüp'te meydana doğru inerken yoldan kürtçe olduğunu tahmin ettiğim yüksek sesli müzikler çalan ve zılgıtlar atılan arabalar geçti.

15 şehit haberi üstüne.

düğün falandır ya denk gelmiştir, di mi.

başsağlığı? şehit olan tüm askerlerin ailelerinin başı sağolsun, ailelerine allah sabır versin. diğer leşlerin ne ailesi ne de cesedi pek de &/&%()mde değil.

dünyadaki hiç bir değer, ne bağımsız olma isteği, ne başka bir şey dershaneye giden 12 lik çocukların, bebeğiyle beraber dolaşmaya çıkmış genç çiftlerin öldürülmesini meşru kılamaz. hiç bir şey.

aquatik said:
bir de bir kimliği ya da bir milliyeti hakaret olarak kullanmak nedir? bir alman bir fransıza hakaret anlamında 'türk' dese, hoşunuza gider mi?, o almanın neo-nazi ya da ırkçı olduğunu düşünmez miyiz?

benim için problem yok. terörist falan değilim. koymuyor bana o yüzden.

Başlarım bakış açısınada kürt sorununada. Hangi sorun insan öldürmeyi, terörizmi meşru kılabilir? Manyak mısınız siz? Aklınız alıyor mu ölüm nedir, öldürmek nedir? Köyümün yolu çocuğumun aşı yok meselesi bile ne kadar ciddi ve büyük bir sorun olsa bile insan öldürmek ve terörizm için mazeretmidir?
demiş arkadaş, aynen katılıyorum. fakirlikti, yoldu suydu, bunlar geçeceksin artık. sanki türkiye nin her köyünde modern hastaneler var, her köyde su var elektrik var.

ama işte insan arasında fark var. kimi gider köyüne elektrik getirtir devletle işbirliği yapıp, kimi gider devletin getirdiği elektriği kaçak kullanır, getirdiği öğretmeni öldürür.

bu iş bitecek. sanmıyorum ki daha uzasın artık. ve korkuyorum ki bir halk hareketi ile bitecek.
Sosyal ağlarda paylaş

Bize kurşun atan adama bizim gül atacak halimiz yok.Bu yaşadığımız tüm olaylar akp nin iktidara gelmesi ile oldu.

Bunların tepesine bineceksin iyi niyetden anlamaz cahil insanlar.Tepesine binmezsen işte batı desteğiyle teknolojisiyle adamların yaptığı bu.Herşeyden önce aponun ibret olacak şekilde infaz edilmesi lazım.

Öyle absürd bişi söylüyorsunuz ki şimdi bir adam gelcek sizin ailenizden bir adamı öldürecek o katili başka biri öldürecek diyelim sizde o katilin ölmesine insan öldü diye üzüleceksiniz..

Bir kere o terörist insan değil ki insan olsa hadi üzülürsün.Şiddete karışmamış terör örgütü sempatizanına hadi insan de onu kurtarmaya çalış ama ulan hangi akla hizmet teröriste insan diyorsunuz ne çok yavşak varmış şu forumda yazıklar olsun!
Sosyal ağlarda paylaş

Askeri harekatlarla bişi yapamıyoruz. Adam 350 kişiyle geliyor, saatlerce kuşatma yapıyor sınır karakoluna (Ayrıca o karakol diye gösterdikleri şey resmen baraka be kardeşim, böyle bir sınır karakolu olur mu ahır gibi, oradaki askerlere zerre koruma şansı var mı ?), en yakın havaalanından jetlerin kalkıp oraya yetişmesi 15-20 dk alır mı ? O jetlerin özellikle kalabalık olarak gelmiş teröristlerin analarını bellemesi gerekmez mi. İş işten geçtikten sonra gir kuzey ırağa, herifler binlerce mağaradan kendilerine yer beğeniyorlar bilmem kaç megatonluk bomba yağdır ondan sonra ne bka yarıycak ? Sınır ötesi harekat yapınca adamlar şehirlere kaçıyor, 1 haftayı doldurmadan da Amerika Höt lan burası benim çöplüğüm basın gidin diyor

Bir kürt sorunu olduğu doğru. Ben bunu daha çok kürtlerin sorun çıkarması olarak görsem de gelinen bu noktada bizim ülke yönetme konusunda ciddi eksiklerimiz olduğu aşikar. Doğuya hiçbir yatırım yapmazsan, oradaki insanlar neyle geçinecek düşünmezsen, orada eğitimi boşlarsan olacağı budur evet. Pkk dağa çıkan kelle başına ailelerine bundan 15 sene önce 10000 mark veriyordu. Cezaevinde bok yedirmiş asker evet. Şu anda gelinen bu noktayı o yedirilen boklara bağlıyorsunuz di mi ? Kurtuluş Savaşında rumlar asmış kesmiş tecavüz etmiş öldürmüş, hadi biz de batı trakyada kalmış Türkleri destekleyelim silahlandıralım onlar da yunan köylerini bassın bebekleri öldürsün bizim hakkımızda da özgürlük savaşçısı der batı eminim.

Şehirlere bakınca kürtler bölünerek çoğalıyor herifler nasıl bir "millet"se. Adamlar istanbulu resmen işgal ettiler be. Komple ilçe kapatıyorlar adamlar artık. Dtp li belediye başkanları nasıl oluyor zannediyorsunuz. Sadece istanbul olsa iyi, yurdun 4 bir yanını ele geçirdi herifler. Tekirdağdaki arkadaşım burayı kürtler bastı diyorsa normal mi bu ? İstanbulun göbeğinde hergün bağıra çağıra kürtçe konuşan adam duymam normal mi ?

Nefret tohumları zaten yıllardır ekilmiş kendi aralarında, zeytin dalı takıp güvercin beslemekle gelenecek biryer göremiyorum. Dağdaki her öldürdüğümüz teröristin köydeki 5 tane oğlu da terörist olup dağa çıkıyor. Eğitim şart evet, ama doğuda, törelerin hüküm sürdüğü yerlerde erkek de kadın da ağızlarını açıp düşüncelerini belirtebilir mi sizce ? Çocuk babasını kaybetmiştir dağda, ne kadar okula gitse de dedesi ona sen dağa çıkacaksın babanın öcünü alacaksın dese en basitinden karşı gelebileceğini hiç zannetmiyorum.

Adamların partileri mecliste, Kuzey Iratk'ta devlet de kurdular ama hala afedersiniz ama oç lugu peşindeler. Adamlar Vana kadar türkiyeden toprak almadan bırakmıycaklar bu işin peşini. Doğunun alt yapısının, ekonomisinin kalkınması 10 yıllar alır. Bu kokuşmuş nefretle yoğrulmuş kürt neslinin gidip normal bir neslin gelmesi de belki 50 sene. Türkiye daha yıllarca evlatlarını ve kalkınmaya harcanması gereken milyarca doları güneydoğuya gömmeye mahkum

Dipnot olarak - Tayyip'in yüzünü gördüm haberlerde şehit anı aldığı andaki halini. Adam dondu kaldı. Malesef terör meselesi ne zaman evlatlarımız gidince akıllarına geliyor siyasetçilerin. İnsanlar ölmedikçe güney doğu güllük gülistanlık, hiç bir sorun yok. Pkk nın köküne kibrit suyu ektik başını ezdik oluyor. Herifler 400 kişiyle güpegündüz ablukaya alıyorlar karakolunu sonra da göt alıp kalıyosun. Ondan sonra istersen bakanlar kurulunu 10000 kere topla, giden geri gelmiyor. Bir de bu terörle ilgili kararlılığımız sürecektir lafı, bunun hastasıyım.

Dağınık bir yazı oldu kusura bakmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

Snefru said:

Bir kere o terörist insan değil ki insan olsa hadi üzülürsün.Şiddete karışmamış terör örgütü sempatizanına hadi insan de onu kurtarmaya çalış ama ulan hangi akla hizmet teröriste insan diyorsunuz ne çok yavşak varmış şu forumda yazıklar olsun!

İnsanlığın sınırlarını belirlemekte iyiymiş.Şu sınırları bi kırmızı çizgiyle çeksende yerimizi bilsek?
Merak ediyorum pkkya destek verenlerden birinin çocuğu olsaydında böyle mi konuşurdun acaba?Neyse sen böyle devam et çözeceksin pkk sorununu
Biz yavşaklardan farklı olan arkadaşlarınızla alırsınız silahlarınızı gider temizlersiniz yürüyün be!
Sosyal ağlarda paylaş

Yahu elma ile armut u ayırın biz şiddete bulaşmamış can almamış adamın gidin ümüğünü sıkın demiyoruz bu türlü insanları kurtaralım ama adam bir can almış can ona neden ben eğitilcek insan gibi yaklaşayım bir ocak söndürmüş o insan eyleme bulaşmış kan dökmüş kan.Böyle adamlar cezalandırılmalı.Biz bunu söylüyoruz.

Anladınız mı farkı kavrayabildiniz mi?

Oradaki insanlar PKK değildir diyoruz o insanlara birşey yapılmayacak diyoruz ama PKK nın canına ot tıkayalım diyoruz.Halk da biz pkk ya destek vermiyoruz diyor ya hani o zaman onlarında üzülme sebebi olamaz hani destek vermiyorlar sempatizanı da değiller ya.Can almış adamların icabına bakılırsa onların da üzülmemesi gerekir hani mantıklı olarak düşünndüğünde eğer ki dedikleri doğruysa :)
Sosyal ağlarda paylaş

2pacAmaruShakur said:
her kürt öldüğünde bayram yapıyorum hele teröristse bu daha cok bayram yapıyorum . gebersin hepsi . en iyi kürt ölü kürttür

simdi bu adam ulkeyi savunuyor mu,yoksa boluyor mu? bu tartısmaya girmeye hic niyetim yok sadece yorumları okuyacagım.
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:
Hurriyet'e girin bi karakolun fotograflarina bakin.

Karakol degil gecekondu bile demeye bin sahit ister, baraka gibi birsey. Daha once kac defa basilmis, kac sehit verilmis. Bi bok olmaz bizden.

Sana yüzde yüz katılıyorum.Madem orası çok stratejik.Kale yapacaksın orayı kale.Roket atsan duvarları geçemicek.O ne biçim karakol lan.
Sosyal ağlarda paylaş

2pacAmaruShakur said:
her kürt öldüğünde bayram yapıyorum hele teröristse bu daha cok bayram yapıyorum . gebersin hepsi . en iyi kürt ölü kürttür

Allah senin türlü türlü belanı versin.

Ya da ironi yapıyor ol.

Bu mu yani istediğiniz? Böyle avaz avaz bağırtmak mı yani? Lan akıl bulun 1-2 yerden be? Bu ne be...

"Her kürt" ne demek ? Annem, babam da kürt benim. Ben öleyim de sen bayram yap madem.

Lan vatan millet ayağına ne kadar rant varsa yapıyorsunuz be.. Yuh be.
Sosyal ağlarda paylaş

Chastise said:
2pacAmaruShakur said:

Ya da ironi yapıyor ol.

Bu mu yani istediğiniz? Böyle avaz avaz bağırtmak mı yani? Lan akıl bulun 1-2 yerden be? Bu ne be...

"Her kürt" ne demek ? Annem, babam da kürt benim. Ben öleyim de sen bayram yap madem.

sevmiyorum arkadaşım kürtleri allahın bildiğini sendenmi saklıcam sevmiyorum benim görüşüm o saygı duy yada kapa cenini ..
Sosyal ağlarda paylaş

Nesine saygı duyacağım be senin görüşünün? Görüş mü o? Çenene de başlayacam, görüşüne de ya. Dediğinin farkında bile değilsin. Evrim basamağı falan atla. Direk sonra "inanmıyorsan saygı duy" a getiriyorsun, kıstırıp kuyruğunu viyklersin tepki alınca direk. allahım ya.
Sosyal ağlarda paylaş

2pacAmaruShakur said:
Chastise said:
2pacAmaruShakur said:

Ya da ironi yapıyor ol.

sevmiyorum arkadaşım kürtleri allahın bildiğini sendenmi saklıcam sevmiyorum benim görüşüm o saygı duy yada kapa cenini ..
iyide polat abi böle yaparsak kimse faydası olcak?
Sosyal ağlarda paylaş

Ulkede kurt katliami olsa, kurtlere iskence vs yapilsa anlarim "kurdish Rebels" lafini. Ama su durumda adamlara "Kurdish Rebels" diyen zihniyeti yedi sulalesini o rebeller gotursun. Politika yapicaz diye insanliktan cikmis serefsizler.

Bu arada butun kurtler olsun bayram edeyim diyen okuzde cikmis ya helal olsun. Sabunda yapalim kurtleri oldu olacak. Her kurt terorist degildir, o lafi eden okuzden daha akli basinda, daha duzgun, teroristleri en az onlar kadar lanetleyen kurtler de var etrafinizda...
Sosyal ağlarda paylaş

Chastise said:
Nesine saygı duyacağım be senin görüşünün? Görüş mü o? Çenene de başlayacam, görüşüne de ya. Dediğinin farkında bile değilsin. Evrim basamağı falan atla. Direk sonra "inanmıyorsan saygı duy" a getiriyorsun, kıstırıp kuyruğunu viyklersin tepki alınca direk. allahım ya.

ya ben tekrar tekrar okuyup sakin kafayla düşününce cok yanlış yaptımı anladım olayın gazıyla yazdım saçmaa bişey olduğun karar verdim özür dilerim editleme imkanı varsa editlmek isterim .
sendende özür dilerim her kürt biras ağır olmuş terörist ve onlara destek verenlere lafım .
Sosyal ağlarda paylaş

anlayamadığınız şey, doğuya gittiğinizde kimin terörist, kimin kahraman olduğu epeyce değişiyo. şanslı olan kürtler güneydoğuda kaçıp gelebildiler ankaraya, istanbula, zaten asimile oldular, kimlik dertleri kalmadı. ama orda kalanların sığınabilecekleri tek şey zaten kendi kimlikleri ve dilleriydi. ve artık bu kimliği tanımaktan başka çaremiz yok, çünkü hiçbir askeri operasyon sonuç vermiyo.

hala dtp, pkkya terörist desin diyosunuz. pekala desin. acaba akp, veya chp, veya mhp de çıkıp "tsk teröristtir, terör yöntemleri kullanmıştır" diyebilecek mi? sonuçta ortada çatışan, eli silahlı elemanlar var. öte yandan mağdur olan siviller var. tsk veya polis bugüne kadar yaptığı hiçbi operasyonda hiçbi sivil vatandaşa zarar vermemiştir diyebiliyo musunuz? haritadan silinen köyler, zorunlu göç, olağanüstü hal, her türlü baskı-yasak-işkence, yargısız infaz, jitemiyle, ergenekonuyla, cuntalarıyla her çeşit insan hakkı ihlali yapıldı mı o topraklarda devlet eliyle? yapıldı. o yüzden elimizi vicdanımıza koyalım; pkk da tsk da, amaçları ne olursa olsun, üstlendikleri görev ne kadar "kutsal" olursa olsun, benzer yöntemler benimsemiştir. birine terörist diyeceksek, öbürüne de demek durumundayız. aksi takdirde ikisinin de kendi bakış açısından meşru olduğunu kabul etmemiz gerekir.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim ailemde kürt.Soyumuz zaza !
2 kardeşiz.20 yıldır istanbulda yaşıyoruz.Türkçe konuşuyoruz.Terörü kınıyoruz ! Üzülüyoruz.

Mrmarvelous sen kürt halkını keselim diyorsan seni lime lime ederim ! Kimsinki ne yararın var bu ülkeye ! Akşam akşam sövdürme kendine.

Kürtleri sabun yapmak isteyenler gelsin burda soyu kürt olan biri var...

Yok hacı zaten hep bu ufak veletlerin politika yapmaya çalışması yüzünden beyinler yıkanıyor...

Yazık valla.
Ulan iyimi yatırım yapılsa doğuda terör kalmaz dedik PKK'lı kesildik yazıklar olsun elit anlayışınıza so....m...

( herkes için demiyorum.Anlayışla yaklaşan olayları sorgulayanlar insanlarda var bu forumda Allahtan. )
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...