Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

15 Şehid, 2 Kayıp, Çatışmalar devam ediyor...

Efrasiyab

Öne çıkan mesajlar

Daemir said:
Bir millet olabilmek için aynı ortak değerlerin olması lazım. Aynı tarih , aynı dil vb.

Atatürk 'Ne mutlu Türküm diyene' derken aslında bunu kastediyordu. Çanakkale de orada burada savaşan, kürdüne çerkezine o zorlu günlerde tek bir yürek gibi yaşamış ve savaşmış halka ayrım olmadan tek bir yürek gibi olmaktan bahsediyordu.

Bir kürt çıkıp ben türküm dese şaşırmam , yadırgamam. Çünkü anlarım onun benimkiyle aynı olan tarihi sahiplendiğini, benimsediğini. Yanlış anlaşılmasın. Kürtleri , Çerkezleri , Suryanileri vs. Türk olmaya davet etmek değil bu. Türkleri ve diğer ırkları tek bir millet olmaya davet etmek. işte budur bence Atatürk'ün aklındaki Türklük tanımı.

Ha neden o zaman devletin adı Türkiye , oluşacak milletin ismi Türk olsun? Neden ortak birşey bulunmuyor? Çünkü tüm dünya, atalarının yaşadığı osmanlıdan şimdiye kadar seni türk diye biliyor. Pkk olmasaydı kürt ismini kim bilecekti? Çerkezi kim biliyor avrupa da, amerikada? Birkaç tane daha neden var ama en önemlisi bence bu.

Teşekkürler.

E işte, neden o zaman hepimiz kürtüz, hepimiz ermeniyiz diyince olay oluyo "ben ermeni olmam" diye küfürler savruluyo
Sosyal ağlarda paylaş

Sotto said:
Ya hala adamlar "kurdish rebels" diyor ya pkk dememişler açıkça farkettiyseniz,yok efendim turkish generals "accuse","it is said to be" gibi laflar etmişler daha hala neyi kabul etmiyolar ya utanmasalar pkk değil dicekler..Çok kızdım

su dusunceden kurtulun artik. BBC'nin ve tum diger buyuk yayin/yayim kuruluslarinin politikasi budur. Soz konusu devletle savasan terorist bir topluluk olsa bile rebel denir onlara. Cunku tarafsiz yazilir yazilar. Gidin acin okuyun BBC yayin politikasini.
Sosyal ağlarda paylaş

nocom said:
Ubermensch said:
sir paticik'den milletvekili adayi da sen de muhalifi misin ki?
tribinizi yiyim.
politikaymis.
iki taraftan da olenlerin ailelerine bas sagligi.

lan dengesiz adamı çileden çıkarma şimdi. ne başsağlığı, ne seveni ne ailesi ?

yahu üstte de söyledim, pkk terör örgütü başka, ölüme, ölüye ölü yakınlarına üzülmek başka. aynı olay değil yani. eleştirilecek, kınanacak şey pkk terör örgütü, ölü için ve yakınları için üzüntü duymak ise farklı, ayrıca insani bir olay.

apo ölürse üzülmem ama sevinmem de yani. hitler, mussolini, ya da ne bileyim hehangi bir terör örgütü yöneticisi için de üzülmem, ama sevinmem de.

gelgelelim, yukarıda saydığım tür insanların ordusunda, ya da örgütünde zorunlu olarak, ya da beyinleri yıkanmış zavallılar olarak savaşmış, ya da eylemde bulunmuş ve bunun sonucunda ölmüş her insan için üzülürüm. + aileleri için de çok üzülürüm.

bir de insanların, davranışları, eylemleri eleştirilebilir, tartışılabilir, yargılanabilir, insanlar bunlar nedeniyle suçlanıp, cezlandırılabilir, ama hiç kimse düşünceleri, hele hele duyguları nedeniyle suçlanamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Efrasiyab said:
İstanbuldaki bütün Kirli İşlerin hepsi Kimlerde?

Mesela, uyuşturucu, Fuhuş, Hırsızlık, Kapkaç, çetecilik, mafya.

Sonra Ülkenin en çok vergi kaçıran bölgesi ve orada yaşayanlar kimler?

Yok din kardeşiyiz, yok bizde insanız, gibi söylemlerle, yakında Türkiye, Kürdiye olcak....

bump.
Sosyal ağlarda paylaş

diyarbakır asker hastanesınde kısa donem olarak yaptım askerliğimi.

burada boş boş konuşanlar için ;

korku filmlerinde gördüğünüz kafa göz dağılmış şekilde gelen askerlerden tut, kolu-bacagı kopmuş geleninden, organları dışarı çıkanına kadar birçok şehit gördüm orada.

oturduğunuz yerden maval okumayın. ben orada neyin ne olduğunu çok iyi gördüm, öğrendim.
Sosyal ağlarda paylaş

Baalzebub said:
Sotto said:
Ya hala adamlar "kurdish rebels" diyor ya pkk dememişler açıkça farkettiyseniz,yok efendim turkish generals "accuse","it is said to be" gibi laflar etmişler daha hala neyi kabul etmiyolar ya utanmasalar pkk değil dicekler..Çok kızdım

su dusunceden kurtulun artik. BBC'nin ve tum diger buyuk yayin/yayim kuruluslarinin politikasi budur. Soz konusu devletle savasan terorist bir topluluk olsa bile rebel denir onlara. Cunku tarafsiz yazilir yazilar. Gidin acin okuyun BBC yayin politikasini.

ha yani o zaman diyorsun ki 9/11 saldırılarında terrorist attack demediler,rebel attack dediler...
peki o zaman...war against terrorism de değildi o zaman,war against rebellion'du herhalde..
Sosyal ağlarda paylaş

aquatik said:
nocom said:
Ubermensch said:
sir paticik'den milletvekili adayi da sen de muhalifi misin ki?
tribinizi yiyim.
politikaymis.
iki taraftan da olenlerin ailelerine bas sagligi.

lan dengesiz adamı çileden çıkarma şimdi. ne başsağlığı, ne seveni ne ailesi ?

yahu üstte de söyledim, pkk terör örgütü başka, ölüme, ölüye ölü yakınlarına üzülmek başka. aynı olay değil yani. eleştirilecek, kınanacak şey pkk terör örgütü, ölü için ve yakınları için üzüntü duymak ise farklı, ayrıca insani bir olay.

apo ölürse üzülmem ama sevinmem de yani. hitler, mussolini, ya da ne bileyim hehangi bir terör örgütü yöneticisi için de üzülmem, ama sevinmem de.

gelgelelim, yukarıda saydığım tür insanların ordusunda, ya da örgütünde zorunlu olarak, ya da beyinleri yıkanmış zavallılar olarak savaşmış, ya da eylemde bulunmuş ve bunun sonucunda ölmüş her insan için üzülürüm. + aileleri için de çok üzülürüm.

bir de insanların, davranışları, eylemleri eleştirilebilir, tartışılabilir, yargılanabilir, insanlar bunlar nedeniyle suçlanıp, cezlandırılabilir, ama hiç kimse düşünceleri, hele hele duyguları nedeniyle suçlanamaz.

askerliğini yapmadıysan inş. Diyarbakır asker hastanesine düşer usta birliğinde bu yazmış olduklarının ne kadar yanlış olduğunu o zaman anlarsın.

sen hiç bir elinde bir askerin parçalanmış kafasını, diğer elinde ise bacaklarını taşıdın mı ?
Sosyal ağlarda paylaş

@ `sikiyorsa sehit cenazesinde et bu lafi.`
Sen de sikiyorsa Diyarbakir'in koylerinde et bu laflari?
Gececeksiniz.
@ `admin olsam sana kufredene madalya takardim.`
Ben admin olsam sana takardim, madalya.
@ `ADAM RESMEN BASSAGLIGI DILIYOR YA TERORIST KURT OT BOK.`
Bassagligini diledigim anneleri babalari.
@ `kurt!`
Turk!
@ `hepsini keselim oldurelim parcalayalim hiheyt!`
Yuru be aslanim! Pardon, bozkurdum!
@ `insert random quote - osman pamukoglu vb.`
roflcopter!
Sosyal ağlarda paylaş

aquatik said:
@ nocom, kimse olanları yadsımıyor, gözlemlediklerinin bilincindeyiz çoğumuz, ve içimiz sızlıyor, yüreğimiz dağlanıyor doğal olarak. pkk terör örgütü, ya da eylemlerini savunan her hangi birisinin olduğunu zannetmiyorum forumda.

arkadaşım hepimiz aklı başında insanlarız, kimse bu tür şeylerin olmasını istemez. ama bu tür eylemlere karışan gruplar içinde başsağlığı dilersede ben onun karşısında dururum.
Sosyal ağlarda paylaş

kurtler legodan oldugu icin guildlerine donunca birlestiriyorlar.sacmalamayın olen insan var ortada teroru en icten sekilde lanetliyorum ama turkıye cumhurıyetı vatandası karsı tarafta oldurulende.buyuk adamların kucuk insanları oluyorsunuz burada lanetlenmesi gereken amerikanın yıllardır bu ulkeye oynadıgı haın boluculuk oyunu hala akıllanamadı bazı kucuk beyin gramajına sahip arkadaslar onlarıda seviyorum ama sevginin gercegi bu cunku.patiyede attıgım en gay msg oldu kına yakarsınız artık.

benim istedigim terorde bitsin olumlerde bitsin bu enerjimizi daha iyi yerlere ortak sekilde harcayalım.kardesi kardese dusman edince ulke daha cabuk bolunuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Bunu 2 sene öncede yazmıstım :

Hangi ülkenin meclisinde ülkeyi bölmeye çalışan terörist grubun uzantısı vardır ?

isarilde el-fetih ?
amerikada el-kaide ?
ingilterede IRA ?
rusyada mashadovcular ?
çinde ayrılıkcı tayvancılar ?

vs vs vs

hangi ülkede bu var ? ama bizde bu sözde siyasi grup var. bizde bu siyasi grup mecliste olursada bu ve bunun gibileri terörist ailelerine başsağlığı da diler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...