Jadelith Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 GEd said: sonra bir işe başvuran iki aynı kalite eleman varsa önce alman sonra AB üyesi alınacak dendi , almanca bilmeyen ama 50 yıldır almanyada olanlara zoraki almanca kursu koydu. diğer iddiaya birşey demiyorum, ama: ilk önce ab üyesi alınması ab ye girerken bir zorunluluk, ingilterede de aynı şey var fransada da polonyada da. 50 yıl önce türkiyeye göç edip türkiyede oturan onbinlerce insan olsa türkiyede ve türkçe bilmese aynısını biz de yapardık bence :) bir ülkede o kadar uzun süre yaşayıp dili bilmeme özürü olamaz. ki bir toplum olarak yaşıyorlar, 3-5 kişi değil. çocuğuna kendi dilinde isim koymakla bunun ne alakası var anlayamadım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 lol ya, yabancı biri okusa şu forumu, memlekette hiç rojin, baran vs vs vs diye isim yok sancak, bu kadar mı yabancısınız ülkenize Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Rojin ne ya ben hiç duymadım görmedim bugüne kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 yapma etme abso, nüfus dökümü mü yapayım buraya :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
irenikus Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 evet, doğuda rojin, rojhat, servan falan var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Bir insan çocuğuna kendi ismini istediği gibi koyar kralı gelse birşey diyemez.Ama bir devletin kendi dili vardır.Ben almanyada pestavurluk yaparım normal sokak tabelasını sökerim yerine Şahin K Mahallesi derim.Fakat normal almanya da o mahalle "Şahin K Mahallesi" olarak değilde almancam yok gerçi ama Viertel Şahin k mı olur artık ne olursa olur fakat devlet işlerinde o mahellenin adı Şahin K Mahallesi olarak geçmez bu bölücülüktür.Almanya veya diğer ülkeler enayimi?O ülkeye gidiyorsan asimile olacaksın.Bu iş böyleyken bizim sorunumuz başka türlüdür oradaki kürt kökenli kişiler 1800 den bu yana ayaklanarak sorun çıkarmaktadırlar.Silahıda bırakmadıkları sürece hiçbir şekilde dinlemeyecektir kimse bu insanları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ubermensch Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Iyi de Kurt'ler bu topraklarin senin benim kadar sahibi. Sen Almanya'ya gittiginde ayni sey soz konusu degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 viyanaya kadar da biz söz sahibiyiz, gidip oralara kendi ismimizi verelim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Ubermensch said: Iyi de Kurt'ler bu topraklarin senin benim kadar sahibi. Sen Almanya'ya gittiginde ayni sey soz konusu degil. "Bu iş böyleyken bizim sorunumuz başka türlüdür" bu laf ne ubermensch insan? Dikkatli okuyalım biraz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 helin falan da kürtçe. kuş yuvası mı demekti öyle bişi. izin veriliyormuş ama kastırıyorlarmış nüfus müdürlüğünde. bir yerlerde okumuşturm. problem şu ki, bu kastırıyor olmaları ya da kürtçe isim koymaya izin vermemeleri pkk nın varlığını meşru kılmıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 helin avşar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Konunun başından beri takip ettim ve de hiç bir şey yazmadım. genel kürt sorunu ile ilgili konulardan başka bir şey yazamayacaktım çünkü ve geçmişte bu yazıları çokça yazmıştım. neyse artık benim bu soruna nasıl baktığımı anlatan güzel bir hikaye var aslında, onu aktarayım sizlere; Şimdi efenim vakti zamanında bir köyde yaşayan fakir mi fakir bir adam varmış. bir gün yoldan geçerken bir yılan görmüş, yılan susuzluktan kırılmaktaymış. yılan adama suyu olup olmadığını sormuş, adam da matarasındaki suyu yılanın önüne dökmüş. yılan suyu içtikten sonra gel demiş sana bir hediyem var. yaşadığı kuyunun başına getirmiş adamı ve ona bir altın bir sikke vermiş. verirken de demiş ki "her ay şu şu vakitte buraya gel sana bir altın sikke vereceğim. " Neyse adam her ay yılanın söylediği zamanda gitmiş kuyunun başına ve yılan söz verdiği gibi her ay 1 altın sikke vermiş adama. tabi, sohbet muhabbet dost da olmuşlar adamla yılan. neyse gel zaman git zaman adam yaşlanmış, hastalanmış ve yataktan kalkamaz hale gelmiş. ve yılanın yanına gitmesi gereken gün gelmiş çatmış. düşünmüş taşınmış, aslında düşündüğü para değil yılanın kendisini merak edeceğiymiş. neyse efenim oğluna demiş ki "böyle böyle şu kuyuda bir yılan yaşar, her ay bana bir altın sikke verir, ben yataktan kalkamıyorum git sen al". oğlu başta inanmasa da sonunda adam ikna etmiş çocuğunu ve çocuk gitmiş gelmiş böyle bir iki kez. sonra tabi çocuğun aklına hinlik düşmüş. demiş ki "ulan bu yılan her ay bu altınları veriyor ise demek ki bunun bir zulası var aşağıda" ve yılanı öldürüp hazinenin üzerine konma planları yapmaya başlamış. yine yılanın altın vereceği bir gün çocuk yılan altını verdikten sonra yılan kuyusuna dönecekken arkasına sakladığı taşı yılanın kafasına doğru savurmuş. yılan çeviklikle ölmekten kurtulmuş ama kuyruğuna isabet etmiş yine de taş. bu acıyla yılan da sıçrayıp çocuğu ısırmış ve çocuk da ölmüş. günler aylar geçmiş. adam yas tutmuş ama iyileşmiş de, yılanın yarası da kabuk tutmuş. adam düşünmüş taşınmış demiş ki "böyle olacak gibi değil ben gideyim şu yılan dostla konuşayım yine dost olalım eskisi gibi". gitmiş yılanın kuyusuna bakmış yılan yan yan gidiyor. oturmuş yanına ve demiş ki; "bak yılan kardeş. biz senle uzun süre dostluk ettik. evet benim oğlan etti bir densizlik ve sen de istemeden de olsa öldürdün ve cezasını çekti. şimdi bütün bunları bir kenara bırakalım eski dostluğumuzun hatrına ve yine eskisi gibi dost olalım." yılan bu sözler üzerine şöyle bir bakmış adamın suratına ve "bak" demiş, "evet biz bir zamanlar dosttuk, ama sende bu evlat acısı, bende de bu kuyruk acısı oldukça bizden artık dost olmaz. var git yoluna..." bilmem anlatabiliyor muyum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ubermensch Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Viyana'da da soz sahibiyiz aslinda. Sehirde 200.000 Turk oldugu soyleniyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cotto Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Absolut said: Rojin ne ya ben hiç duymadım görmedim bugüne kadar. Çağlayana beklerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 kayıplar garip geldi bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
irenikus Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 uçurumdan düşmüş olabilirler yazıyordu gazete Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoubleW Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Cotto said: Absolut said: Rojin ne ya ben hiç duymadım görmedim bugüne kadar. Çağlayana beklerim. Rojin diye disi sanatci bile var kurtlerin nasil duymadin yaw Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 kayıp olan 2 askerimizin cesedi bulunmuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 tam anlıyamadım ama show tvde söylediler bi yerde yine şehit varmiş (koruyucu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoubleW Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 al iste :S ruhlari sad olsun hepsinin :((((( kayip olan 2askerimizi kacirmis olup sonra tekrar iade gibi durum olmasin diye oldurmus olmasin bunlar :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Bildiğim kadarıyla askerler teröristlerin peşine düşmüşler, herhalde vurularak öldüler, 2 kişi 300 kişiyi kovalamaya çalışınca... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Calimore aynı zamanda tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır bilmem anlatabiliyormuyum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Ekim 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2008 ya yılan falan mecazı tabi işin. yılan olan taraf var mı varsa kim tartışmıyorum bunları. demek istediğim sorun çözülür mü? evet çözülür. tabi barış gelirse, demokratik haklar verilirse falan filan, da artık yani insanların içine işlemiş olan şeyler eksilmez. yani sen altınova da doğuluların evlerini taşlayan adamların çocukların bir kürde karşı bakış açısının değişeceini düşünüyo musun? ya da diğer anti kürtlerin? aynı şekilde kürtlerde de hep askere falan karşı bi antipati olacak. yani sorun biter ama kardeşlik olmaz asla... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Ekim 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2008 zuljin var kürt Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ekim 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2008 calimero said: ... yani sen altınova da doğuluların evlerini taşlayan adamların çocukların bir kürde karşı bakış açısının değişeceini düşünüyo musun? ya da diğer anti kürtlerin? aynı şekilde kürtlerde de hep askere falan karşı bi antipati olacak. hiç kusura bakmasın kürtler. tek tek tuğla tuğla kendileri inşaa ettiler bu düşmanlığı. en başta pkk ile, aşiretlerin şehirlerde mafyavari yapılanması ile, ihraç ettikleri sokak çocukları ile daha da berbadı bir zamanlar kürtleri de kendinden gören türk halkını, devlete boyun eğdirmek için harcanabilir ve harcanması gereken bir meta olarak gören şövenist bakış açıları ile. kimse senin saçma deyiminle anti-kürt doğmadı kimse de sonsuza dek öyle kalacak diye bi kaide yok. onlar türk toplumuyla barışmaya hiiiç niyeti olmayan kürt milliyetçileri tarafından yaratıldı büyütüldü. (zaten hep vardılar ufak ufak.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar