Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

15 Şehid, 2 Kayıp, Çatışmalar devam ediyor...

Efrasiyab

Öne çıkan mesajlar

roket adam said:

yaşanan iç savaş olsaydı bu cümleleri yazmazdık, şu anda senin evini taşlıyor olurduk. ama gördüğün gibi saygı çerçevesinde konuşmaya devam edebiliyoruz.

bu söylediklerin orada bir savaş olduğu gerçeğini değiştirmeyecek. ölmeler, öldürmeler devam edecek.

dedim ya, adını bile koyamadığınız bu savaşta size bol şanslar. :)
Sosyal ağlarda paylaş

orada bir savaş olduğunu reddediyor değiliz zaten. ama emin de değilim. savaşta 2 veya daha fazla taraf olur. taraflar savaşır.

dünya savaşları sırasında da, yakın tarihteki savaşlarda da bir takım patlayıcılar mevcuttu teknoloji olarak. ama ben hiç bir savaşta görmedim ki askerler çatışırken arada birkaç asker gidip sivil halkın yoğun olduğu yerlere bomba koysun.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
rahan efendi; bu insanların kurduğu her parti çat diye kapatılmış mı, bu insanlara kendi dillerini konuşmak, eğitim görmek, çocuklarına kendi anne-babalarının adını koymak yasaklanmış mı..kürtlere kendi medyasını, televizyonunu kurmak, kendi edebiyatını yapmak yasaklanmış mı? insanlar "güvenlik" gerekçesiyle yaşadıkları yerlerden göçe zorlanmış mı?

herkes "türk" sayılmış bu devlet tarafından, kürt diye bişeyin olmadığını devletin en yüksek kademeleri senelerce bütün halka anlatmaya çalıştı. hani artık dalga geçilen "kart kurt diye ses çıkarıyolar" meselesini ortaya atan, o dönemin genelkurmay başkanlığıydı yahu. daha nasıl sistematik olsun, daha neyin kanıtını istiyosun anlamıyorum ki..muğlaklık falan yok, doğrudan ve sistematik bir asimilasyon, bütün bir kimliğin devlet eliyle inkarıdır bu topraklarda yaşanan.

hocam bak bu dediklerinin olduğu zamanda, pkk'ya olmasa da kürtlerin kültürel özgürlüklerine kalben de olsa destek veren insanlardan biriydim.

ancak eylül 1980 geçeli 28 sene oldu, 2008 Ekim desin ve artık bahsettiğin şeyler tamamen olmasa da kısmen düzeldi. aynı argümanları sürme artık önüme.

şu anda yani ekim 2008 de olanları anlat bana. onları konuşalım.

said:
inan birçok kürt, şu yukarda saydığım çok temel hakları elde ettiği vakit pkkdan desteği çekecektir ve kimliğinin devlet tarafından tanınması ve korunmasıyla pkk terörü sona erecektir. evet, hepsi bu, gereken şey bu yani.

neyine inanayım arkadaşım. 1990 ların sonunda kardeş türküler çalarken yeni yeni bir şeyler değişmeye başlarken, herşey iyiye doğru giderken yine aynı pisliğe gömüldük. bu sefer bir de üzerine PJAK çıktı.

"kültürel haklarla bizi oyalamayın biz bir ulusuz" diyen kimdi?

bu adamlar mı demokratik? adam sadece pkk nın sözcülüğünü yapıyor. kürtlerin haklarını savunmuyor ki.

said:
... bu senin mücadelen değil, o yüzden anlaman çok zor..

arkadaşım benim şehrimde, a4'ten bomba yapıp patlatılıyorsa insanlar kol bacak etrafa saçılıyorsa anlamak zorunda değilim. artık sen beni anlamak zorundasın.

benim mücadelem de artık bu insanca yaşamayı başarmak için.

said:
iki tarafın da radikal kanadını uzlaşmaya çağırmak için, ılımlı kanatlar karşılıklı oturup konuşmalı, pazarlık yapmalı. ama ılımlı kanat bile kaale alınmıyoken bu savaşın sonu gelmez, bütün anlatmaya çalıştığım bu.

hocam neyin pazarlığı yahu parlamentoda kürt partisi yok mu? bu insanlar neden kamuoyu oluşturmuyorlar?

neden darbecilerle aynı boku yiyip, türk halkınını yok sayıyorlar? sen beni hedef alan bir örgüt ile benim parlamentomda ne yapabileceğini sanıyorsun??

adamların tek derdi "pkk sayesinde dövlete boyun eydirdik".

ama bunu dedirtmeyeceğiz işte.
Sosyal ağlarda paylaş

throine said:
roket adam said:

yaşanan iç savaş olsaydı bu cümleleri yazmazdık, şu anda senin evini taşlıyor olurduk. ama gördüğün gibi saygı çerçevesinde konuşmaya devam edebiliyoruz.

bu söylediklerin orada bir savaş olduğu gerçeğini değiştirmeyecek. ölmeler, öldürmeler devam edecek.

dedim ya, adını bile koyamadığınız bu savaşta size bol şanslar. :)

Ne demeye çalıştığını inan anlamıyorum. Biz oradaki çatışmaları yok mu sayıyoruz? Cennet bahçelerinde dolaşıp şarap mı içiyoruz?

Almak istediğin cevap nedir, biji serok apo mu? Kusura bakma ama Kürt halkı üç beş çapulcunun arkasından gidip 100 yıl önce yaşadığı acıları bir kere daha yaşamamak konusunda kararlı. Debelenip durmanız boşa.
Sosyal ağlarda paylaş

sınır bölgelerine 87'li 88'li çoluk çocukları doldurusan olacağı bu. en kritik bölgeler ya, en profesyonel askerleri dizmen lazım. komandolar bilmem neler; hatta maaş bile bağlayacaksın bunlara. can bedava mı?

ha şimdi kalkıp "düşünse senden önce tsk düşünürdü" der birileri. hayır kardeşim yok öyle bişi derim. başkaları benim yerime düşünmesin, ben bildiğimi kendim söyleyeyim.
Sosyal ağlarda paylaş

Apache en sonda 2000ler ve ibne oldu demenden korktum neyse ki durdun orada.

sire bravo cidden. Onunla tartıştığım her konuda parti olayını ortaya atıp kaçmasını ve bok atmasını iyi beceriyor. Oltaya gelen de oluyor tabi.

Ne de olsa bizi ab kapısına bağlayan, amerikanın köpeği yapan, türk kürt ayrıştırmasını kaşıyan, kemal dervişi türkiyeye getiren, maradonayı uyuşturucuya başlatan vs. Her namussuzluğun sorumlusu İşçi Partisi. Gerçi Ergenekon var artık gittikçe büyüyoruz.

İçinizi ferah tutun.
Sosyal ağlarda paylaş

rahan 2008 ekiminde hala çocuklara veyahut parklara-mahallelere kürtçe isim koymak yasak, dtpyle görüşmek dahi istemeyen başbakanından tut devletin bütün üst düzey yöneticileri mevcut, hali hazırda kapatma davası da açılmış vaziyette..hala anayasal bir güvence yok bu kimlik için, hala bütün demokratik ülkelerde bulunan en temel haklar bile kürtlere verilmiş değil.

bunun yanısıra, geçmişte yaşananlar için bu devlet özür dilemiş, veya sorumlularını herhangi bir cezaya çarptırmış da değil. bir resmi özür çok mudur? devlet elinin önşartsız olarak o bölgeye uzanması imkansız mıdır? hem çektirilen acının, hem bütün bir kimliğin, hem de bu kimliğe devam eden baskının yanısıra, bu yapılanlar inkar da edilmekte. "kurbanı" veya "mağduru" en başta rahatlatabilecek olan şey, acı çektiren tarafın bunun farkına varması ve kabul etmesidir.

pekaziz, işçi partisi bu konumda olmasaydı, ondan söz etmem sana batmazdı. ama kabul et ki birine işçi partili demek, akpli demek gibi bir güvensizlik yaratıyo burda. ab kapısı, abd köpeği falan bunları bi geçiceksin, somut önerilerle geliceksin ki kaale alsınlar.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
rahan 2008 ekiminde hala çocuklara veyahut parklara-mahallelere kürtçe isim koymak yasak,

eet gayet mantıklı bu. kürtçe isim konulabilmeli.

said:
dtpyle görüşmek dahi istemeyen başbakanından tut devletin bütün üst düzey yöneticileri mevcut, hali hazırda kapatma davası da açılmış vaziyette..

özür dilerim ama dtp pkk'nın borazanı sadece. şiddeti destekleyen bir partiye kapatma davasının açılmasını yadırgayamazsın.

said:
hala anayasal bir güvence yok bu kimlik için, hala bütün demokratik ülkelerde bulunan en temel haklar bile kürtlere verilmiş değil.

azınlık olarak nitelendirilse ve anayasaya mı yasaya mı artık geçirilse sorun kalmayacak herhal.

ama şu an için 1980'in havası yok gibi. yarı yolu geçeli çok olmuş ya.

edik;yani pkk'yı meşru gösterebilecek bir şey göremiyorum ben. avrupa ülkelerinde yaşayan türkler de isim konusunda sorun çekiyordu. du bulabilirsem.

said:
bunun yanısıra, geçmişte yaşananlar için bu devlet özür dilemiş, veya sorumlularını herhangi bir cezaya çarptırmış da değil. bir resmi özür çok mudur? devlet elinin önşartsız olarak o bölgeye uzanması imkansız mıdır? hem çektirilen acının, hem bütün bir kimliğin, hem de bu kimliğe devam eden baskının yanısıra, bu yapılanlar inkar da edilmekte. "kurbanı" veya "mağduru" en başta rahatlatabilecek olan şey, acı çektiren tarafın bunun farkına varması ve kabul etmesidir.

geçmişte çektirilen acının özrü olmalı ama hal-i hazırda kürtlerin büyük oranda şiddete olan desteği(bkz: DTP oy oranı) yüzünden çekilen acı devam ederken bu ne kadar yapılabilir duruyor?

hangi parti, örgüt, kim dtp'nin bilerek körüklediği türk halkının öfkesini yok sayarak, kürt halkından özür dileyebilir?

akp senin sevdiğin pragmatist yönü yüzünden dtp ile ilişki kurmuyor. oyları 0'a iner çünkü.

chp'den istediğin "halka inme" kavramını dtp'den niye istemiyorsun? illa kendilerinden nefret ettirmek zorundalar mı bu adamlar?
Sosyal ağlarda paylaş

Mahallelere parklara kürtçe isim konulması ne demekmiş?

Sen bir git bakalım başka ülkeye orada yaşayan türkler türkçe mahalle ismi türkçe park ismi koyabiliyorlarmı?

Ayrıca şu son zamanlardaki doğu temalı dizilerede hastayım hadi yabancı damat neyse onda bir problem yoktu da, son zamanlarda hep bu tarz diziler dönüyor bence sebebi de bu insanların sayısını fazla gösterip psikolojik baskı yaratmak ve taviz koparmak.
Sosyal ağlarda paylaş

nedanko said:
burada turklerin yogun olarak yasadgi yerde turkce isimli sokak falan var..

mesela orda öyle ama ona bakarsan almanyada bu kadar özgürlükçüydü ama baktı fazla özgürlük zarar , okullarda türk çocukların kendi aralarında türkçe konuşmalarını yasakladı , sonra bir işe başvuran iki aynı kalite eleman varsa önce alman sonra AB üyesi alınacak dendi , almanca bilmeyen ama 50 yıldır almanyada olanlara zoraki almanca kursu koydu.

çünkü gidişat iyi değildi ,yabancılar iyice yabancı kalıyordu memlekete.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
rahan 2008 ekiminde hala çocuklara veyahut parklara-mahallelere kürtçe isim koymak yasak, dtpyle görüşmek dahi istemeyen başbakanından tut devletin bütün üst düzey yöneticileri mevcut, hali hazırda kapatma davası da açılmış vaziyette..hala anayasal bir güvence yok bu kimlik için, hala bütün demokratik ülkelerde bulunan en temel haklar bile kürtlere verilmiş değil.

pekaziz, işçi partisi bu konumda olmasaydı, ondan söz etmem sana batmazdı. ama kabul et ki birine işçi partili demek, akpli demek gibi bir güvensizlik yaratıyo burda. ab kapısı, abd köpeği falan bunları bi geçiceksin, somut önerilerle geliceksin ki kaale alsınlar.

doğuda yokolan ailelerin ,hunharca katledilen 40-50 bin insan için kimden özür bekleyecez?apo bile şu an kral hayatı yaşıyor kendi özel adasında, şu an saçının kılı bile zarar görse dünyaya hesap vercek kadar acze düştük.
hadi son 6 senede dış politikada felan iyice maymun olduğumuzu geçtim, çok sevdiğiniz akp değilmiydi oy için alt kimlik üst kimlik diye bölücülük yapan?
görürsün diyarbakır ı kazanmak için ne kadar " ilgi" gösterileceğini.
Sosyal ağlarda paylaş

Snefru said:
Mahallelere parklara kürtçe isim konulması ne demekmiş?

Sen bir git bakalım başka ülkeye orada yaşayan türkler türkçe mahalle ismi türkçe park ismi koyabiliyorlarmı?

Ayrıca şu son zamanlardaki doğu temalı dizilerede hastayım hadi yabancı damat neyse onda bir problem yoktu da, son zamanlarda hep bu tarz diziler dönüyor bence sebebi de bu insanların sayısını fazla gösterip psikolojik baskı yaratmak ve taviz koparmak.

Şöyle bir anektod düşeyim madem, biliyorsunuz ki Atatürk Caddesi fikstir, her bölgede vardır mutlaka. Doğu'da bazı yerlerde Atatürk Caddesine 'Mecburiyet Caddesi' derler mesela.

Hani mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...