Snefru Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Haha oda iyiymiş ya o zaman fransızların din adamlarını kesmesini örnek alıp imamları keselim isveçin yaptığı gibi kadınları kısırlaştıralım veya fransa yı çok örnek alırız ya başka ülkelere özelleştirme kaptırmamak için yasa çıkartalım.İsveç hükümetleri gibi basında gizli sansür uygulayalım?İsveçde türklerin sayısı kürt kökenli insanlara oranla daha fazla olmasına rağmen türkçe radyo açtırmayp kürtçe yayınlara destek verelim?Böyle ikiyüzlülükler içinde yaşayıp çıkarlarımız içinde zamanında anasını ağlattığımız 1232 tane halkın dilini tanıyalım oldu mu böyle :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 quote manyağı olmadan cevap vereyim. Benim için milliyetçilik, isterseniz adına Atatürk milliyetçiliği deyip bu ırkçılığı meşrulaştırma yoluna gidin Öyle ya bu ülkede isminde Atatürk geçen hiçbir şeye karşı gelinmez! O halde biz bu yaptığımız rezilliğe bir kılıf bulalım diye düşündüler ve başına Atatürk eklediler. İster en koyu ülkücü olun. Hepsi aynı yola çıkıyor. Ordu yürümeye devam etsin tek halk, tek dil diye. Başbakan da çıkıp öyle desin, danıştay başkanı'da. Bir de bu yöneticilerin üstlerine çöreklendiği halklar var. Onlar da sağda solda bunların çığırtkanlığını yapa dursun. Yarın bi gün de bu savunduğunuz milliyetçiliğin kurbanı olursunuz. Bu dağlarda ölenler kim sanıyorsunuz uzaydan mı geldiler? Askerlik şubelerinde Paketleyip inandıkları milliyetçilik adına sürdüler dağlara gencecik çocukları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Eskiden de onlarca şehit veriyorduk, eskiden de canımız yanıyordu. Ama hiçbir zaman etnik milliyetçiliğin son yıllardaki kadar azgınlaştığını görmemiştim. Bir zamanlar yedi düvele karşı omuz omuza savaşan, şehit düşüp toprak altında kemikleri kaynaşan Türk ve Kürt insanlarımız; bugün Amerikalı'ya (halk olarak değil politika olarak kastettiğim) etmedikleri hakaretleri birbirlerine eder oldular. Bir zamanlar Türk ve Kürt insanlarımız meyhanelerde bir arada eğlenirken, beraber balık tutarken bugün birbirlerinin üzerine araba sürüp öldürür oldular. Şapkamızı önümüze koyup düşünmemiz lazım arkadaşlar, Türkiye adım adım bölünmeye ve iç savaşa doğru gidiyor. İnanın geceleri Mustafa Kemal misali "yeni misakı milli" sınırları oluşturuyorum kafamda. Bedelinin çok ağır olacağı günleri kestirebiliyorum. Kim ne derse desin olay iktidar sorunudur. Bir iktidar şehit cenazelerinde dahi yuhalanıyorsa onların pili bitmiştir. Türkiye'nin bu beladan çıkması için geride bıraktığımız 50 yıldaki amerikancı avrupacı hükümetlerden artık kurtulması gerekmektedir. Türkiye'nin milli, ulusal bir hükümet kurması artık zorunludur. O kadar fazla imkanımız var ki terörü azaltabilmek için, o kadar potansiyel müttefikimiz var ki komşularımız arasında. Sevmediğimiz Talabani, Barzani'yi de Koçaryan'ı dahi katıyorum bu müttefikler arasına. Yeter ki Türkiye artık başı dik olsun. Yeter ki artık Türkiye Brüksel'den Washington'dan değil, Ankara'dan yönetilsin. Yeter ki artık onurumuzu ayaklar altına almasınlar, bir taraftan dağa silah yardımı yapıp sahte gözyaşı dökmesinler. Yeter ki karakolun virane durumundan, komuta kademesinden ötürü cumhuriyetin ordusuna saldırmasınlar. Yeter ki artık teröre karşı yıllarca savaşmış komutanlar tutuklanıp cezaevine gönderilmesin. Yeter ki omuzlarımız üzerinde kendi kafamızı taşıyalım. Evet cenazelere üzülüyoruz, bayraklar asıyoruz, ağıtlar yakıyoruz. Ama asıl üzüntü verici olan önümüzdeki süreç Türkiye'nin düşeeceği durum olacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Yaşanan zaten bir iç savaş değil de nedir? Kaç avrupa ülkesi var şu an kendi topraklarına bomba yağdıran? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 throine said: Yaşanan zaten bir iç savaş değil de nedir? Kaç avrupa ülkesi var şu an kendi topraklarına bomba yağdıran? Hemen nemalanma uyanık insan.Sanki orda sütten çıkmış akkaşıklar var üstüne biz bomba atıyoruz. Başkasının kışkırtmasıyla bu kardeşliği bozan adamın kardeşliğini istemem ben. Pekaziz in dediği şeylerede katılıyorum görüşlerim o yönde zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 aslında çok güzel gidiyodu yazdıkların ta ki "teröre karşı savaşmış komutanları hapse atmayalım" cümlesine kadar..işçi partisi paticik şubesi olarak yine olayı ergenekon tutuklamalarına ve başımıza gelen her felaketi emperyalist batıya şıp diye bağlayıverdin =) çünkü, ironik bi şekilde abd ve ab'den milyon dolar mertebesinde hibe alan "cumhuriyetimizin ordusu" hiç kabahat işlemiş olamaz, emekli komutanlar hiçbir suç örgütüyle ilişkide bulunamaz. bulunsalar bile bunu emperyalist güçleri topraklarımızdan kovmak için yapıyolardır, izin verilsin yine "milli" yine "ulusal" dedin ve kürtleri kaybettin, üzgünüm. hangi milliyet, hangi ulus, hangi kimlik? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 yirmi dört sayfa konuştuk bir kere amerika demedik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Snefru said: Haha oda iyiymiş ya o zaman fransızların din adamlarını kesmesini örnek alıp imamları keselim isveçin yaptığı gibi kadınları kısırlaştıralım veya fransa yı çok örnek alırız ya başka ülkelere özelleştirme kaptırmamak için yasa çıkartalım.İsveç hükümetleri gibi basında gizli sansür uygulayalım?İsveçde türklerin sayısı kürt kökenli insanlara oranla daha fazla olmasına rağmen türkçe radyo açtırmayp kürtçe yayınlara destek verelim?Böyle ikiyüzlülükler içinde yaşayıp çıkarlarımız içinde zamanında anasını ağlattığımız 1232 tane halkın dilini tanıyalım oldu mu böyle :) bu verdiğin örneklerin konumuzla alakasının ne yönde olduğunu da gösterebilirsen çok sevinirim. din adamlarını kesmek? gizli sansür? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Beklediğimden çabuk cevap geldi yazıma sir :) Bak her seferde İşçi Partili olduğumu söyleyip aklınca tarafları bölmeye çalışıyorsun. İnan yaptıklarımdan utansaydım sen demeden yıllarca önce görüşlerimi değiştirirdim. Benim neci olduğumu forumu takip eden pek çok kişi biliyor. Evet ulusal veya milli, ne dersen de umrumda değil, Türk ve Kürt halklarını gayet de kapsar. Bismil örneği aslında bunun en güzel örneği. Orada Kürt vatandaşlarımız, ağalıktan kurtulmak, insanca yaşamak için gerekli olanın yeniden Kemalist Devrim rotasına girmek olduğunu anladılar ve bunun için evlatlarını şehit veriyorlar. Hayır pkkya veya başkasına değil, ağalık devam etsin, köylü ezilsin, devrim kanunu uygulanmasın diyen ağanın adamlarına. Köylü aklıyla onlar öğrenmiş nasıl bu dertten kurtulunacağını, bir sen ve 2-3 tayfa kavrayamadı. Al faşist bayrağı dediğin bayrağı nasıl sahipleniyor Kürt vatandaşlarımız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Hani avrupanın her uyguladığını gelip önümüze koyuyorsun ya bende bunları koyayım dedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 pekaziz said: Al faşist bayrağı dediğin bayrağı nasıl sahipleniyor Kürt Bu fotodaki büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden öperim işte bu be helal olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 daha adını bile koyamadığınız ya da koymaktan korktuğunuz bir savaşı kazanmaya çalışıyorsunuz. iyi şanslar. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rilindorlan Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 savaş değil terörle mücadele....... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Peki Irak'taki ABD bile TSK kadar kayıp vermiyor bu terörle mücadelede, değil mi? Bunun nedenini hiç sordun mu kendine? Sen hem de kendi topraklarındasın. Koskoca TSK ordusu gündüz gözüyle baskın yiyor ama kimse bunun nedenini sormuyor? Büyükanıt bütün PKK kampları BBG evi gibi diyor ama nedense geceyi bırak gündüz basmaya kadar işi ilerletmişler. Hiç mi sorgulamıyorsunuz bu olanları? Pek sanmıyorum bunu yaptığınızı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Sen dedikten sonra sorgulamaya başladım, içini ferah tut ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 pekaziz said: Al faşist bayrağı dediğin bayrağı nasıl sahipleniyor Kürt asimile olmuş bunlar, olmamaları gerekirdi, sirin tezine ters düşen kürt hainler. naaptınız bunlara, b.k mu yedirdiniz yoksa? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 gerek yoktu aslında. :) nasıl olsa elimizde yeteri kadar tabut, kefen ve bayrak var. Ben askerliğimi yapmadım, şu an tecilliyim. İleride bir gün de yapmayı düşünmüyorum. Kimsenin adını dahi koyamadığı bir savaşta ölmek istemiyorum. :) Bu vatana ihanet değildir bu bir seçimdir, tercihtir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 faşist bayrağı mı demişim? fantazi dünyasında mı yaşıyosunuz napıyosunuz anlamıyorum ki..dediğim şeyler çok açık ve net, kaldı ki sizin türk bayrağı tutan her kürt fotoğrafınız için 10 tane apo posteri açan kürt fotoğrafı koyabilirim rahatlıkla, ama gerek yok çünkü konu bu değil, benim size sunduğum argüman da bu değil, sizin yazdıklarınız da benim söylediklerime cevap değil. maydanoz olmanın tanımı tam da bu olsa gerek, alakaya maydanoz. ayriyeten, bunca yıldır uygulanan türkleştirme politikasıyla, elbette biçok insan türkleştirilmiş olabilir. sizin gibi herşey siyah ya da beyazdır diye bakmıyorum olaya yani, heyecanlanmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 throine said: Peki Irak'taki ABD bile TSK kadar kayıp vermiyor bu terörle mücadelede, değil mi? e tabi haber kaynağın fıratnews olursa abd daha az kayıp veriyor olur. toplam 4200~ asker ölmüş savaşın başından beri. 2003 den bu yana o kadar kayıp vermedi türkiye. hatırlatığım kadarıyla toplam kayıp 7000 civarıydı o da 84 den beri. said: bırak gündüz basmaya kadar işi ilerletmişler. Hiç mi sorgulamıyorsunuz bu olanları? Pek sanmıyorum bunu yaptığınızı. burdan nası bir ders çıkartacaz? bir karakola 300~ kişi saldırınca 15 askeri öldürürsün bu mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 nedanko said: Yani Yunanlilarin durumu ile karsilastiriyorlar birde. Onlar azinlikdi. Kurtler azinligi degil bu ulkenin, hic bir azinlik haklari yok. ki Avrupa Kurtleri azinlik olarak tanimlayinca hem Turk tarafi karsi cikiyor, hem de Kurt tarafi. kürtlerin nüfusu türkiye'de %10 civarıdır ve azınlıktır. beğen beğenme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 kabul etmek gerekir ki bu topraklarda yıllardır bir arada yaşadığımız kürtler ve azınlıklar (ermeniler, rumlar, yahudiler, v.s) bizim kardeşimizdir.dönem dönem ihanetler, anlaşmazlıklar, başkaldırılar olsa da (ki azınlıklar ve kürtler dışındaki türklerin kendi aralarında da bu anlaşmazlıklar dönem dönem yaşanmıştır ve yaşanmaktadır), hepimiz bu ülkenin vatandaşıyız, birlikte yaşamak, birbirimizi sevmek ve terör belasına, ya da herhangi bir düşmana karşı birlikte savaşmak zorundayız. bunun için öncelikle birbirimizi kabul etmemiz, birbirimizin acısını anlamamız ve ortak olmamız gerekiyor. pekaziz'in dediği gibi: ''...Ama hiçbir zaman etnik milliyetçiliğin son yıllardaki kadar azgınlaştığını görmemiştim. Bir zamanlar yedi düvele karşı omuz omuza savaşan, şehit düşüp toprak altında kemikleri kaynaşan Türk ve Kürt insanlarımız; bugün Amerikalı'ya (halk olarak değil politika olarak kastettiğim) etmedikleri hakaretleri birbirlerine eder oldular. Bir zamanlar Türk ve Kürt insanlarımız meyhanelerde bir arada eğlenirken, beraber balık tutarken bugün birbirlerinin üzerine araba sürüp öldürür oldular.'' üstte örnekleri verilen ortak geçmiş, azınlıklarla da aynen yaşanmıştır. başımızda bir terör belası var, aynı derecede korkutucu olan bir ırkçılığa, etnik ayrımcılığa, bizden olmayanı yok saymaya, yok etmeye giden bir zihniyet belası da var. (ayrıca bu ayrımcılık, yalnızca etnik kökeni değil, din, dinsizlik, mezhep konularını da kapsıyor. umarım bu gidişatın bir sonu olur, yoksa iç savaş gerçekten çok yakın.) terör belası konusunda tek bir çözüm yolu denendi şu ana kadar. evet 25 yıldır deneniyor olan bu çözüm yönteminin, milyonlarca gencecik insanın ölmesinden başka bir işe yaramıyor olduğunu artık görmemiz gerek. ordu ve hükumetler, tamamiyle iyi niyetlerle ve sorunu kökten halletmek amacıyla bu yöntemi kullanmaktadırlar, ama artık yöntemin değişmesi gerekmektedir, sonuç ortada çünkü... ayrıca ne yazık ki devletin ve ordunun yöredeki sivil halka da çok zarar vermek gibi uygulamaları olmuştur. ben de artık şiddet dışındaki yolların da denenmesi gerektiği fikrindeyim. doğuyu kalkındırma çabaları, kürt kimliklerinin yok sayılmamaya başlanması gibi girişimler var, fakat yetersiz. ekonomik açıdan gelişmiş ve kimliği yok sayılmayan bir halkın pkk ya desteği elbet azalacaktır. bunlar dışında pekaziz'in de dediği gibi denenmesi olası olan her türlü barışçıl yol denenmelidir. bunun için ille de apo ile terör örgütü ile pazarlığa oturmak gerekmez. denenecek başka o kadar çok yol var ki... hem yöredeki sivil halkın, hem de bu vatanın iyiliği için sevinçle, gururla askere evlat, kardeş, eş, sevgili, baba yollayan fedakar insanlarımızın yıllardır süren acılarının dindirilmesi için, denenebilecek her türlü barışçıl yol, her türlü şartı zorlama pahasına denenmelidir. ayrıca forumdaki sen kürtsün, yok ben türküm, allah belalarını versin, cehennemin en dibine gitsinler, anaları bu acıların 1000 mislini çeksin, keselim, doğrayalım, ordu suçlu, ordu suçsuz, kovalım, yok biz gidelim, sen akp lisin, hayır sen tip lisin gibi gereksiz, suçlayıcı tartışma ve yaklaşımların, daha fazla bölünüp, birbirimize daha çok sinir olmaktan başka işe yarayacağını sanmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 throine said: Yaşanan zaten bir iç savaş değil de nedir? Kaç avrupa ülkesi var şu an kendi topraklarına bomba yağdıran? iç savaşın tanımı kendi topraklarına bomba yağdırıyor olmak değildir. iç savaş 10k'dan fazla insanın öldüğü çatışmalardır. olan bitenlerin hepsi bu kıstasa göre iç savaştır. biz dağı daşı bombalamayı sevdiğimizden değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 throine said: Yaşanan zaten bir iç savaş değil de nedir? Kaç avrupa ülkesi var şu an kendi topraklarına bomba yağdıran? yaşanan iç savaş olsaydı bu cümleleri yazmazdık, şu anda senin evini taşlıyor olurduk. ama gördüğün gibi saygı çerçevesinde konuşmaya devam edebiliyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Çok güzel özetlemişsin aquatik, eline sağlık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar