Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni paralar görücüye çıktı

SoulCube

Öne çıkan mesajlar

Estel_Anorien said:
yüksek meblağlı para basımı ekonomide enflasyonun yüksek olduğunu gösterir. Canım memleketimde enflasyon tefe tüfe ekmek bulgur sebze vb şeyler yerine conta, havyar, don lastiği ve karbüratör gibi şeyler üzerinden hesaplandığı için enflasyonumuz hep düşük çıkar. sizi aldatmasın.

öte yandan bankalar arası para transferinde kullanılan yüksek meblağlı paralar var mı yok mu bilmiyorum ama bunun örneği abd'de 1000 dolarlık banknottur. Günlük kullanımda tedavülde olmadıkları için problem yoktur. Ama halkın kullanımına sunulan 200 YTL'lik banknotlar paranın değer kaybettiği anlamına gelir.

Avrupa da ortalama enflasyon 4% civarında. Ama 500 euro luk banknotlar var halkın elinde dolaşan. Doğrudan enflasyon göstergesi olduğunu zannetmiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Tasarımlar fena değil; ama daha iyi olabilirmiş.(Gerçi mantıken ilk cümleden ikincisi otomatikman çıkıyor :D ) 200 YTL sadece kayıt dışı ekonomiyi daha kolaylaştırır başka bir etkisi olmaz(paranın el değiştirmesi kolaylaşır mevzusu.) Neticede para dediğimiz bir nevi borç senedi, ne kadar şık olmasını bekleyebiliriz ki?
Sosyal ağlarda paylaş

Saeros said:
Jadelith said:
herhangi birşey farketmez. 2 tane 100 lük banknotun piyasaya etkisi ile 1 tane 200lük banknotun piyasaya etkisi arasında 0 fark var.

yüzeysellikte çığır açılmış kaçırmışız

2 dk okuyup, anlayıp öle yazın postları bence

piyasaya karşılıksız 1 ytl lik banknot bile sürsen etkisi olur
banknot büyüdü diye herşey mahvoldu edebiyatına gerek yok

ekonominin durumunu banknot büyüklüğünden yola çıkmadan emin olun çok daha mantıklı bir şekilde ortaya koyabilirsiniz

önemli olan basılan paranın karşılığının olması, mb rezervlerinin yerinde saymadığı malum, abartmadan bastıktan sonra kolaylık sağlamaktan başka bir etkisi olmaz 200 tl nin

Penthesilea said:
Yunus Emre yerine Mevlana koyulmaliydi.
Adamin paraya yazdiklari sevelim sevilelim sozu bile allahi sevmekle ilgili.

Ayrica hic caktirmadan 200 luk banknotu giydirdiler, ama nolcak di mi 2 100 luk banknotla ayni sey kagit tasarrufu hatta ondan daha iyi.

goto 10

mevlana zaten postmodern laik
olay şu ki bu milletin tarihinde din diye bir olgu var
para laik olsa istiklal marşı var
dini bayram var filan yani çok uğraşmak gerek
Sosyal ağlarda paylaş

bizde laiklik yok ki zaten.eger olsa cumhuriyet karsıtı hareketlerin odağı olan akape kapanırdı.hangi ulke var boyle bi karar alıpta kapatmayan sanırım galaksi tarihinde yasanmamıs olayı ilk turk halkına yasattık,sen diyorsun ki senin partin devlet gelenegine karsı-devlete karsı ama hadi para vermiyorum o zaman benim huyumu degistirene kadar komedi sergileniyor.

bilim falan zaten yüzüncü plana atıldı.ülkenin en büyük sorunu türban,ikinciside şu pis laiklik ilkesi.herkes isi gucu bitmis her sey tıkırında onun icin sadece dini tartısmalar kaldı.

su anki durumumuz aynı bizans gibi.bizansta istanbul ele gecirilirken halk savacagına kiliseye gidip tanrıya elinde kılıçla türkleri mahvedecek meleği artık yollasın diye dua etmiş. ='(
Sosyal ağlarda paylaş

Çok önemli sigara yasağını unutmayalım, işgüzar milletimiz başka bir şey yokmuş gibi bu 3. nün savunucusu oluverdiler. Sigara yasağına katılıyorum fakat bunca soruna karşı bir muhabbet bile etmeyen insanoğlunun böyle basit şeyler üstünden prim yapmasına da dayanamıyorum. Eee herkes neyin peşinden koşabilirse onunkinden koşuyor demek ki...
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:
Yunus Emre yerine Mevlana koyulmaliydi.
Adamin paraya yazdiklari sevelim sevilelim sozu bile allahi sevmekle ilgili.

bu arada kombo yapmışsın
http://www.tcmb.gov.tr/tlkampanya/fiziki_gorunum.html

said:
200 Türk Lirası (72 x 160 mm)
Arka yüzünde ise Yunus Emre’nin bir portresi yer almaktadır. Kaynaklarda; 1238 – 1320 yılları arasında yaşadığı belirtilen Yunus Emre, Anadolu’da Türkçe şiirin öncüsü olan mutasavvıf bir Türk halk şairidir. Arka yüz tasarımında ayrıca “Yunus Emre’nin anıt mezarı, dizelerinde yer verdiği gül motifi, barışı ve kardeşliği simgeleyen güvercin motifi ile felsefesini en iyi vurgulayan ‘Sevelim, Sevilelim’ dizesine” yer verilmiştir.

said:
100 Türk Lirası (72 x 154 mm)
Arka yüzünde ise Itri adıyla da bilinen Buhurizade Mustafa Efendi’nin bir portresi yer almaktadır. Kaynaklarda; 1640 – 1712 yılları arasında yaşadığı belirtilen Itri, Klasik Türk Müziği’nin kurucusudur. Itri portresinin yanı sıra arka yüzde “notalar, kudüm ve ud gibi enstrümanlar” ile Itri’nin Mevlevi kişiliğine uygun olarak “ney üfleyen Mevlevi dervişi” figürünün oluşturduğu bir kompozisyon yer almaktadır.

Mevlana, çıkarsa 500 lük tl ye kısfmettir belki de
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...