Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yardım!! Fanlar durdu.

Black-ice

Öne çıkan mesajlar

şimdi benim sapphire x1600xt'nin fanı 1 yıldır fln çalışmıo. ben bunu oyun oynarken vantilatör açarak falan ayarlıyordum. biraz önce anakartımın üstündeki 2. fan sorun çıkarmaya başladı böle zorlanmaya falan. fırçayla tozunu aldım şimdi o da çalışmıyor. şaka gibi.

fanın resmi burda. cpunun üzerindeki gayet güzel çalışıyor. arkadaşlar bu fan ne işe yarar. yanmasın bilgisayarım. çalıştırmak için yapabileceğim bir şey var mıdır? yardımcı olursanız sevinirim.
elimde bi tane fan var böyle boşta. onla bişeyler yapabilirmiyim. fan bağlamayı bilmiyorum 2 tane ucu var şu OVERCLOCK YAPICAM FAN VAR napim topiğindeki -bilen bilir:)- adam derecesinde bilmiyorum fan bağlamayı. yardımcı olursanız sevirinim.

Sosyal ağlarda paylaş

çipset soğutucusu o. asus pc probe u indir açık dursun çok ısınırsa alarm verir zaten o sorun olduğunu anlarsın. sorun yoksa susar zaten köşede o. bi süre izle o programla.

ha çalışmıyorsa bi de, çıkar o fanı. benim anakartta yok o fan mesela hiç de sorun olmadı şimdiye kadar crysis oynarken render yaparken vs hiç kayda değer bir sıcaklık görmedim makinede.
Sosyal ağlarda paylaş

bak şimdi o kucuk fanın solunda ( resime göre ) siyah küçük bir eprom var hafif kare şeklinde anakarta monte edilmiş durumda, ona parmağınla dokun, eğer ısısı elini hafiften yakıyorsa bilgisayarını kapat hiç uğraşma, anakartın gitmek üzeredir haberin olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

bios pili ile cmos arasındaki eprom ( daha açıklayıcı oldu sanırım )

aslında oraya fan değilde soğutucu koysalar daha iyi olurmuş.

bi öneri daha , fırça ile temizleme, filipisin yağlı spreyleri var kırmızı kapaklı, 5-6 ytl bişi, onunla temizlemen daha faydalı olur. hatta imkanın varsa o fanı çalışır durumdayken alkol dolu bir kaba koy, orada 1 dkk kadar çalıştır, sonra spreyle.
Sosyal ağlarda paylaş

nocom o fan o epromu nası soğutucak anlamadım gitti. görüş açısında falan da değil.

ben şöyle bişey yaptım. elimdeki extra fanı aldım çalıştırdım bi şekilde kasanın yanına bantladım. şimdi ekran kartını da içine alan o epromu da hatta fanı da içine alan bi bölgeyi soğutuyor. kesmez mi bu ?
Sosyal ağlarda paylaş

aynı ya da benzer karttan bende de var. o fan bi müddet sonra uçak kalkması gibi ses çıkarmaya başlamıştı söktüm attım. zalmanın fansız bi soğutucusunu aldım monte ettim. hiç bi sorunum da yok. sen de bi heatsink alıp yapabilirsin. (biraz uğraştırır takması). bu arada orası güney ya da kuzey köprüsü.
Sosyal ağlarda paylaş

Fanlar genelde temizlerken bozulmazlar ama özellikle elektrik süpürgesi ile daldığınızda tozu temizlemek yerine daha beter içine çekmiş oluyorsunuz. O yüzden de sıkışıyor, dönmüyor fan. Dizüstü makinemde öyle olmuştu.

O tip bir durumda alet açıkken -10 saniyede 100 dereceye vurup patlicak gibi bir durum söz konusu değil- döndürmeyi deneyin elinizle. Muhtemelen çalışacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...