Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Laik düzenin bir an evvel defolup gitmesi için

fastreloader

Öne çıkan mesajlar

Ama tüm şeriatçı liderlerin ve dinci politikacıların, yazarların kendilerinin ve ailelerinin içlerine beyinlerini tek tuşla patlatabildiğim bi çip yerleştirmiştim. Bunu nasıl yaparım ha?

Bıktım zaten hakkaten bu şeriatçılardan ülkenin üstüne çöktüler resmen ya ağlamak istiyorum düşündükçe of :(
Sosyal ağlarda paylaş

Bunun sorumlusu bizleriz.O adamlara o cesaretleri kim veriyor?İnsanı eyleme şiddete zorla teşvik ediyorlar.Sonuçta dış güçler tarafından sistematik bir biçimde dolduruluyor kamplaştırılmaya kavga edip yıprandırılmaya çalışılıyoruz.Artık halktan gelen bir iradenin bir oluşumun tüm tarafları birleştirmesi gerekiyor.Ülkemizin artık böyle gümbür gümbür gelen bir oluşuma ihtiyacı var.
Sosyal ağlarda paylaş

Akp incileri işte.. İslamcıların klasik allah peygamber amin vs kokan söylemleri.. O partide bulunan varlıkların %70'i geçmişinde böyle söylemlere imza atmıştır, atmamış olsa bir sorun olurdu zaten. Siz hiç havlamayan köpek gördünüz mü ? Doğasının gereğini yerine getirmiş işte...

Bunların derdi din değildir. Hatta bunlar o inancı samimi şekilde yaşamazlar. Bu topraklarda din asırlardır iyi para eder. Emekli imam (bununda çok güzel bir hikayesi var basına yansımış bir olay değil..) dergah kurup 12 yılda 4 trilyon kazanabiliyorsa bu dinin inanış biçimi olmaktan çoktan çıktığını ortaya koyar. Sömürü aracından öte birşey değil...

Ulu Önder bunun farkına vardığı için laiklik devletimizin temel taşlarından biri oldu. Ümmetçi zihniyet, kelime oyunlarıyla laikliği ve Atatürk'ü; islamiyetin ve muhammedin alternatifi olarak öne sürüp yıpratma gayesi gütmekten öteye gidemez. Bunların başındakide aynı amaç için çabalar, en altındakide..

said:
Türkler Arapların dinini kabul etmeden evvel de büyük bir millet idi. Arapların dinini kabul ettikten sonra, bu din, ne Arapların, ne aynı dinde bulunan Acemlerin ve ne de Mısırlıların vesairenin Türklerle birleşip bir millet teşkil etmelerine hiçbir tesir etmedi. Bilâkis, Türk milletinin milli rabıtalarını gevşetti; milli hislerini, milli heyecanını uyuşturdu. Bu pek tabii idi. Çünkü, Muhammedin kurduğu dinin gayesi, bütün milliyetlerin fevkinde, şamil bir Arap milliyeti siyasetine müncer oluyordu.

Bu Arap fikri, ümmet kelimesi ile ifade olundu. Muhammedin dinini kabul edenler, kendilerini unutmaya, hayatlarını Allah kelimesinin, her yerde yükseltilmesine hasretmeye mecburdurlar. Bununla beraber, Allaha kendi milli lisanlarında değil, Allahın Arap kavmine gönderdiği Arapça kitapla ibadet ve münacatta bulunacaktı. Arapça öğrenmedikçe, Allaha ne dediğini bilmeyecekti. Bu vaziyet karşısında Türk milleti birçok asırlar, ne yaptığını bilmeksizin, adeta bir kelimesinin manasını bilmediği halde Kuranı ezberlemekten beyni sulanmış, hafızlara döndüler. Başlarına geçebilmiş olan haris serdarlar, Türk milletince karışık, cahil hocalar ağzıyla, ateş ve azap ile müdhiş bir muamma halinde kalan, dini, hırs ve siyasetlerine alet ittihaz ettiler. Bir taraftan Arapları zorla emirleri altına aldılar, bir taraftan Avrupada Allah kelimesinin ilâhî parolası altında Hıristiyan milliyetleriylerine ilişmeyi düşünmediler. Ne onları ümmet yaptılar ne de onlarla birleşerek bir kuvvetli millet yaptılar. Mısırda, belirsiz bir adamı halifedir diye yok ettiler, hırkasıdır diye bir palaspareyi, hilafet alameti ve imtiyazı olarak altın sandıklara koydular, halife oldular. Gâh şarka, cenuba, gâh garb veya her tarafa birden saldıra saldıra, Türk milletinin Allah için, Peygamber için topraklarını, menfaatlarını, benliğini unutturacak Allahla mutevekkil kılacak derin bir gaflet ve yorgunluk beşiğinde uyuttular. Milli duyguyu boğan, fani dünyaya kıymet vermeyen, sefaletler, zaruretler, felaketler his olunmaya başlayınca, asıl hakiki saadete öldükten sonra ahirette kavuşacağını vat ve temin eden dini akide ve dini his, millet uyandığı zaman onun şu acı hakikati görmesine mani olamadı. Bu feci manzara karşısında kalanlara, kendilerinden evvel ölenlerin ahiretteki saadetlerini düşünerek veya bir an evvel ölüm niyaz ederek ahiret hayatına kavuşmak telkin eden dini hissi; dünyanın acısı duyulan tokatıyla derhal, Türk milletinin vicdanındaki çadırını yıktı, davetlileri, Türk düşmanları olan Arap çöllerine gitti. Türk vicdanı umumisi, derhal, yüzlerce asırlık kudret ve küşayişiyle, büyük heyecanlarla çarpıyordu. Ne oldu? Türkün milli hissi, artık ocağında ateşlenmişti. Artık Türk, cenneti değil, eski, hakiki büyük Türk cedlerinin mukaddes miraslarının son Türk ellerinin müdafaa ve muhafazasını düşünüyordu. İşte dinin, din hissinin Türk milliyetinde bıraktığı hatıra…

Resmi olarak belirtilmesede Mustafa Kemal Atatürk'ün sözleri bunlar ve her kelimesi takdiri hak ediyor. (Önderini sansürleyen zihniyet lol..)

İslamiyet sömürülmeye çok müsait bir inanış biçimi. Türk milleti bunun bedelini geçmişte çok ağır ödedi. Sevr Antlaşması sonrası neler olduğunun farkına vardı gözlerini çok geç açtı.

Bu ülkeyi aynı yola sokmaya çalışanlar için; bu ülkeye ya da bu millete hizmet ediyormuşcasına yazılar yazıp savunmalar hazırlıyorsunuz. Hangi mantık bunu izah edebilir ? Umarım birgün yardakçılık yapmaktan öteye gidip cevap verecek birşeyiniz kalmayınca konuyu saptırmanın aksine, objektif düşünebildiğinizide insanlara gösterebilirsiniz.. Umarım....
Sosyal ağlarda paylaş

Resmi olarak belirtilmesine gerek yok bu yazının tarzından anlaşılıyor atatürkün yazdığı ve çok da doğru yazmıştır.Unutmayalım ki araplar 200 sene boyunca taşkente saldırarak türkleri müslüman yapmışlardır.Ayrıca halifeliği de bize hiç mi hiç vermek istemiyorlardı.Ayrıca kutsal toprakları bize vermemek için 2 sene boyunca gerilla savaşı yapmışlardır.Tüm bu geçmişin izleriyle ingilizlerin arabistanda lawrance aracılığıyla arap milliyetçiliğini kaşımasıyla birlikte sırtımızdan bıçak da yemişizdir.Zaten şu an bulundukları koşul itibariyle de onurlu vasıflı müttefik olacak 1 adam bile bulamazsınız aralarından.Hepsi inek gibi yiyip karpuz gibi yatan zavallılar.Para var tabi adamlarda allahın enayileri o parayı adam gibi bir şekilde bir kullanabilseler çok daha fazlasını kazanacaklarda bireysel düşünmekten hepsi ingilizce konuşmaya mahkum şimdi.
Sosyal ağlarda paylaş

Ne bu arap sevdası bu adamlardaki onu anlayamıyorum bir türlü,lan bu araplar en aciz zamanızda bizi arkamızdan vurmadılarmı,son osmanli padişahı cihad çağrısı yaptığında tüm araplar s.r lan ordan banane ne b.k yersen ye demedimi.
2. konuda türklerin müslümanlığı kabulu ders kitaplarındaki gibi laylaylom olmadı,100.000 lerce türk kılıçtan geçirildi en sonunda mecburen müslümanlık kabul edildi.
Sosyal ağlarda paylaş

Bizim okuldaki tarih kitaplarına göre türkler şöyle müslüman olmuştur :

Türk şehrine gelen arap tüccar : x
Türk şehri sakini : y

X namazını kılmak için hazırlıklara başlar
Y merakla onu izler
X namazını kılar ardından kendisine meraklı gözlerle bakan y ye döner.
Y de bu sırada onun ne yaptığını sorar
X hemen müslümanlığı anlatmaya başlar ve y nin ilgisini tek tanrıya inanma olayı çekmiştir.
Y - AA öyle mi bizde tek tanrıya inanıyoruz işte gök tanrıdır hadi gel din kardeşi olalım der ve başını sallar.

Burdanda işte bir dış ses gelir "Efendim gel zaman git zaman inançları araplar ile benzerlik gösteren türkler zaman ile müslümanlığı seçmişlerdir." der.Böylelikle Arapların 200 sene taşkente saldırarak türkleri kılıç zoruyla müslüman yaptığı gerçeği buharlaşmıştır :)
Sosyal ağlarda paylaş

Simdi Laik'ligin gitmesi icin somut kanit lazimdir falan diyor liboslar.

Forumda onca zaman "iran'lasiyoruz" dedigimizde "hadi nerde? iran olmadik?" diye cevaplar aliyorduk.

O zamandan bu zamana icki yasaklari, meydan dayaklari gibi konullar ayyuka cikti.

Ben o zaman enistemin iran'li oldugunu iranda ki devrimden once apar topar kacarak Turkiye'ye geldigini ve o zamandan bu zamana "Turkiye adim adim Iran'lasiyor, farkinda bile degilsiniz" dedigini soylemistim.

Bugun burada, Londra'da bir iran'li ile tanistim. Kendisi aslen Azeri ama orda dogmus buyumus, defalarcada Turkiye'ye gelmis, ablasi Turkiye'de yasiyor.

Bugun ben kendi dusuncelerimi soylemden evvel kendisi benim dediklerimi ve bu forumda herkezin dedigi seyleri birebir soyledi.

Turkiye'nin gittikce islamci bir ulke oldugunu, Turkiye'nin Iran'in gecirdi evreleri BIREBIR gecirdigini, Iran tarzi bir devrimin ilerde muhtemel oldugunu soyledi. Ve burda ki bilindik beyinsiz argumanlarin, yani "lol hani seriyat gelmedi" yada "Seriat gelmesi icin devletin bunla ilgili somut yasa cikarmasi gerektigi" gibi argumanlarin zamaninda Iran'da da yapildigini, devrimden once bu devrim yolunun 30 yil kadar surdugunu soyledi.

Ahmedinejat'in ve dini liderlerin dogu ulkelerinin boyle islama teker teker teslim olmasindan mutlu olduklarinida soyledi.

Ulkeyi yoneten bu insanlarin gecmiste Laiklik karsiti, seriat yanlisi soylemleri acikca bilinirken bu insanlarin 20-30 yilda aldiklari dinci/seriat egitiminden gelen bu soylemlerinin, dusunce tarzinin son 5-10 sene icinde birden degistigini dusunmek zavalliliktir, acizliktir.

Hersey bu kadar acik ve net iken, hala bazi insanlarin AKP'yi korumasindan, degisimin farkinda olmamalarindan veya bundan hosnut olmalarindan ve forumlara attiklari sacma salak mesajlari okumaktan igreniyorum. Tiksiniyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

oo iranlıyla tanışmışsın, sık sık da türkiyeye geliyomuş. o zaman burdaki sosyologların falan hiçbi değeri kalmamış, biz ona kulak verelim en iyisi eyvah eyvah..

bi kez daha söylüyorum bu ülkeye şeriatın gelmesi her açıdan imkansızdır. birincisi, bu düzeni gerçekten isteyen ve ileride koruyacak olan bir halktan söz etmek mümkün değildir, "tabanda" böyle bir istek mevcut değildir. neden mi? çünkü halkın %80i ideolojiye değil ekonomiye göre oy vermektedir. yani chp bugün çıksa ve ekonomiyi şahane yapacak bir öneriyle gelse, insanları da buna inandırsa çok rahat %40larda oy alabilir. yani ekonomi, bi insanın akpden chpye geçmesine sebebiyet verebilir. buna ek olarak küreselleşme, yabancı sermaye ve ab'ye üyelik süreçleriyle beraber şeriat gibi radikal bir rejimin gereklerinden olan "içe kapanmacılık", "yabancı düşmanlığı", "idealizm" bu topraklarda ve özellikle muhafazakar kesimde pek karşılık bulamamaktadır.

bir diğer "teknik" imkansızlık ise, bahsettiğiniz "şeriat devrimi"nin gerçekleşmesi için yüklü miktarda silaha ihtiyacınızın oluşudur. iran devrimindeki gibi mollalar gibi yüzbinlerce kişiyi örgütlemeniz gerekmektedir ve bu yetmezmiş gibi "kemalizmin bekçisi" ordunun buna göz yumması ve hatta bi şekilde bu devrime ortak olması gerekir, ki bunun imkansızlığını zaten siz kendiniz belirtiyosunuz.

kısacası şeriatın gelebilmesi için ne psikolojik, ne ekonomik, ne sosyo-politik ne de "teknik" altyapı bu ülkede bulunmamaktadır. paranoyak arkadaşlara saygılarımla.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...