Odinn Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Arkadaşlar netten 175 dolara alışveriş yapmak istiyorum. Buna 2 ayakkabı artı kargo dahil. Sorum bildiğiniz gibi bayramdan 1 ay önce ve sonrasındaki 100 eu luk limit 300 e çıkıyor ama illaki gift olarak işaretlenmesimi lazım ? Hiç tecrübesi olan varmı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Odinn Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 hmmmm hürriyetten: ŞİMDİ, İnternet'teki Amazon.com, ebay.com, streetprices.com, buy.com gibi uluslararası sitelerden gümrüğe takılma endişesi duymadan, gönül rahatlığıyla alışveriş yapmanın tam zamanı. Özellikle elektronik cihazlarda yaşanan gümrük sorunu, Başbakanlık Gümrük Müşavirliği'nin aldığı bir karar sayesinde, bayram, yılbaşı gibi özel dönemlerde yaşanmıyor. Posta ya da kargo yöntemiyle yurt dışından yapılan sipariş ya da hediyeler, gümrük vergisinden muaf tutuluyor. Bu da, Ramazan ve Kurban Bayramı ile yılbaşı dönemlerinden oluşuyor. Bayram ve yılbaşı tatilinden bir ay öncesiyle bir ay sonrasını kapsayan bu ikişer aylık dönemlerde, postayla gönderilen elektrikli ve elektronik cihazlar için gümrük vergisi alınmıyor. Böylece, gümrüğe takılma riski de ortadan kalkıyor. BAYRAM HEDİYESİ Ancak, bunun da bazı sınırlamaları bulunuyor. Bu sınırlamada da fiyat unsuru ön plana çıkıyor. Ayrıca, postayla gelen ürünün ticari amaçlı olmaması, sadece şahsi, ailevi veya hediyelik eşya niteliğini taşıması gerekiyor. Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı'nın kararına göre, posta ya da hızlı kargo sistemiyle yurt dışından gelen bu ürünlerin fiyatı, 300 Euro ya da 400 doları geçemiyor. Aştığı taktirde, vergi ödemeyi de göze almak gerekiyor. GÜMRÜKLÜ Şayet yurt dışından postayla gelen siparişler, Şeker ve Kurban Bayramı ya da yılbaşı tatilinin dışında kalan bir döneme denk gelirse, bu kez de gönderilen ülke ön plana çıkıyor. Böyle dönemlerde, paket ya da koli, Amerika'dan gönderildiğinde 200 dolara kadar herhangi bir gümrük vergisi uygulanmıyor. Ancak, Avrupa Birliği'ne üye ülkelerden gelen ürünlerde, bu kez muafiyet limiti, 100 Euro ya da 130 dolara düşüyor. Kargo ücretinin de dahil olduğu bu fatura değerinin altında kalan hiç bir ürün için gümrük vergisi ödenmiyor. Fatura değeri 100 Euro'yu aşan ürünlerde ise Avrupa Birliği'ne üye ülkelerden gönderilen siparişlerde yüzde 18, bunların dışında kalan ülkelerde ise maksimum yüzde 25 gümrük vergisi alınıyor. Yurt dışından gelen ürünler şayet gümrüğe takılırsa, bu kez de belli bir prosedür uygulanıyor. Bunun sonucunda, paket şayet gönderilen ülkenin resmi posta şirketi tarafından gönderilmişse, gümrüğe takılan ürünü takip etmek oldukça zor oluyor. Bu da, standart postayla gelen ürünlerin gümrüklerde tek tek işleme tabi tutulmasından kaynaklanıyor. Ürünlerin ambalajında ağırlıkları, içerikleri ve fiyatlarına göre gümrüğe alınıyor. Bunda da bazı sorunlar yaşanabiliyor. DAHA AZ SORUNLU DHL, UPS, Fedex gibi uluslararası şirketlerle gönderilen ürünlerde ise görevliler kargonun içeriği ve değeri konusunda gümrük görevlileri anında bilgilendirildiği için gümrük işlemlerinde daha az sorun yaşanabiliyor. Ayrıca ürünün gümrüğe takılıp takılmadığını da, takip numaraları sayesinde kolayca izlemek mümkün oluyor. Bu nedenle bayram ve yılbaşı, yurtdışı siparişlerinde en uygun dönemi oluşturuyor. Özellikle dijital fotoğraf makinesi, DVD oynatıcı, MP3 çalar gibi elektronik ürünlerde sorun yaşamak istemiyorsanız, şimdi İnternet'in başına geçip, güvenilir alışveriş sitelerini kullanarak 400 doları geçmeyen siparişlerinizi verebilirsiniz. Bu siparişler, seçeceğiniz kargo şirketi ve türüne göre 4 ile 20 gün arasında değişen sürelerde elinize ulaşacaktır. said: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 türkiyeye elektrik süpürgesi gönderen yabancı site var mıdır :) direk 2,5 katına satıyolar dysonları Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Odinn Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 asıl protein tozu, amerikada 10 lbs si 60 dolar burada 300 milyona satıyorlar :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
verte Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 valla işte bende bi tane güneş gözlüğü söylicem yarın falan ama şimdi üzerine gift ve fiyatını farklı göstertirsem adama , adamla para gönderimi paypal üzerinden yapmam diyor , yani western union ile yaparsak yapabilrim dedi bana :/ . ama hürriyetin yazdığına göre sadece gift yazdırsak kutunun üzerine yeterli gibi söylüyor ve biraz riskli gibi :/. bilgisi olan yokmu yav biraz yardim :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Fatura iliştiricekse az göstermesi şart. Yok fayura koymuyosa gift yazıp güneş gözlüğü yollamaktan sorun çıkmaz heralde, ama bilemiyosun da malesef. Ordaki memurun o anki havasına bağlı resmen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 verte said: valla işte bende bi tane güneş gözlüğü söylicem yarın falan ama şimdi üzerine gift ve fiyatını farklı göstertirsem adama , adamla para gönderimi paypal üzerinden yapmam diyor , yani western union ile yaparsak yapabilrim dedi bana :/ . ama hürriyetin yazdığına göre sadece gift yazdırsak kutunun üzerine yeterli gibi söylüyor ve biraz riskli gibi :/. bilgisi olan yokmu yav biraz yardim :P Western Union ile nakit göndereceğine buradan al gözlüğü. Gözlükçüler nakite deli gibi indirim yapıyorlar. Misal benim en son aldığım gözlük 600 milyondu, nakitte 380 olur dedi adam, o derece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 gözlükçülere gözlüğün maliyeti etiket fiyatının 3te 1i genelde. ona göre pazarlık yapın :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
verte Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 valla iyi demişsinde abi türkiyedeki güneş gözlüğü satan yerlerin %80 inin çin malı olduğunu okudum bi yerde , yani çok kaliteli çakmalar:S o yüzden pek güvenemiyorum ve ebayden bol feedbackli (e-booklarla kasmamış , güneş gözlüğü satmış sadece ) satıcıdan almayı planlıyorum :). ama işte gümrük denilen müessesesesesese çirkeflik yapıo :P . şimdi sadece gift yazdırsam ve fiyatını 250$ diye göstertsem sorun çıkarmı ? bu arada ebayde çakma rayban falan satılıo 25$ alan memnun bilemicem:P orjinal diye yazmış adamlar ama olmadığı besbelli ve yaklaşık 300 tane falan satmış adam hepside olumlu feedback Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar