Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

iktisat vs. işletme

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
açık öğretimden okumayı düşünüyorum
hesap yaptım; tam akbil yerine, öğrenci akbil kullanımı sayesinde 5 ayda verdiğim harcı kapatıyor, 30 gün boyunca sürekli otobüse binmem gerekiyor ama gerekmediği halde yolculuk yapmak mantıklı gelmedi, herneyse

iktisat ismi daha karizmatik o yüzden onu seçmeyi düşünüyorum
öte yandan ekşiden bi kaç yorum okudum işletme dersleri daha kolay şeklinde
sırf ismi karizma diye yanlış bişey seçmeyelim

bir de kamu yönetimi var, kamu yu yönetmek te kulağa hoş geliyor, kamuuuuu filan, o nedir nasıl bişeydir

saygılar
Mesaj tarihi:
işletme iktisattan birini seç, kamuyu salla bence.tabi senin hedeflerinle alakalı biraz.kamunun dersleri daha kolay diyodu kamucu arkadaşlar.

işletme/iktisat arasında kolaylık/zorluk bakımından uçurum yok.sorun yaşayacağını sanmam.

ginaly nin kıyaslamasını tam anlamadım :P
Mesaj tarihi:
iktisat bodoz bilimdir yani.
teoriler hesap kitap bol bol sayılar falan.

işletme tam bilim olarak nitelendirilmez, beşeri disiplinler topluluğu derler. yöneticilik, pazarlama, finans vb. alanların derlemesidir.

ben işletme okuyorum, keşke iktisat okusaydım demedim hiç.
iktisat okuyan arkadaşların da keşke işletmede olsam dediğini duymadım. ama niyeyse işletme puanları iktisatın biraz üstünde seyrediyor hep. (2005 ve öncesi verilere göre)

yok lan dedim bi ara keşke iktisatçı olaydım diye. tübitak burs verio iktisatçılara. bilim olduğu için. tüh lan. harbi. of.
Mesaj tarihi:
Isletme direk teorilerle dolu, ozellikle Finans :)
Doktorasi degil de undergradi desek daha hos olur o sosyal alan muhabbeti icin.

Sen hayatinda Stochastic Calculus diye birsey duydun mu?
Ha iste, duyduysan Isletmenin direk matematiksel uygulamasi oluyor.

ginaly said:
iktisat bodoz bilimdir yani.
teoriler hesap kitap bol bol sayılar falan.

işletme tam bilim olarak nitelendirilmez, beşeri disiplinler topluluğu derler. yöneticilik, pazarlama, finans vb. alanların derlemesidir.

ben işletme okuyorum, keşke iktisat okusaydım demedim hiç.
iktisat okuyan arkadaşların da keşke işletmede olsam dediğini duymadım. ama niyeyse işletme puanları iktisatın biraz üstünde seyrediyor hep. (2005 ve öncesi verilere göre)

yok lan dedim bi ara keşke iktisatçı olaydım diye. tübitak burs verio iktisatçılara. bilim olduğu için. tüh lan. harbi. of.
Mesaj tarihi:
ben de işletmeciyim hiç bi zaman keşke iktisat okusaydım demedim.. kişilerle alakalı biraz ve tabiki hocalarla da ki sen açıköğretim dediğine göre hocalar kısım seni pek ilgilendirmiyor.. işletme daha yoruma açık bi bölüm , kişiye düşünme , yorumlama olanağı veren , daha az ezbere dayalı bi bölüm bana göre ki insanlarla daha alakalı bi bölüm.. iktisat dersen denilen gbi daha sayısal bi bölüm.. he işletme de de işlem kasmıyorsun diye bişey yok bunu da belirtmek lazım ama genelde derslerimiz sözel ağırlıklı..
Mesaj tarihi:
İktisat çok zor nefret edersin soyleyim. İki bolumun ortak dersleri fazlacana var, makro mikro ekonomi gibi ama iktisat için bu dersler çok daha zor. Sonuç olarak iktisadi idari bilimler mezunu olarak anılacağından İşletme seç, zevkli ve kolay bir bolum.
Mesaj tarihi:
iktisadın işltemeden çok daha zor nesi var ya? hiç öyle nefret ettirecek kadar zor bi yanı yok.

ya işletme nasıl daha yoruma açık ve düşünmeye sevk eden oluyor? yani aradaki bu uçurumları neye bağlıyoruz.

hukuk ve muhasebe (zaten bunlarda ortak) dışında ne ezberleniyor ki?

arkadaşlar "ben keşke ona girseydim demedim" filan demiş.kimse demez; çünkü arada öyle aman aman bi fark yoktur :P
Mesaj tarihi:
Lisans duzeyi için yazdım ben açıköğretimi bilmiyorum. Ben işletme okuyorum; iktisat, ekonometri ve bilimum teori derslerinde arkadaşlarım bayağı zorlandıklarını soyluyorlar ben de onların ders notlarını karıştırdığımda bu derslerin daha zor olduğunu rahatlıkla soyleyebilirim.
Mesaj tarihi:
açıköğretimi bende bilmiyorum.ben iktisattayım. ekonometri muhtemelen en zor dersimizdir ama çok güzel bi derstir.

teori derslerinin sorun olacağını sanmam.
Mesaj tarihi:
Eğer açık öğretim okuyacaksan işletme okumak iktisat okumaktan çok daha mantıklı bence. Sonuçta iktisat işletmeden daha çok devamlılık ve uğraş gerektiren bir bölüm arkadaşlarımı gözlemlediğim kadarıyla. Ama ikisi de zor değil.

Ve bir de bence iktisatta ucu açık sonuçların olduğu sözel ağırlıklı kısımları daha zor derslerin. İngilizce iktisatta econometrics, app. econ. , time serials falan hakkıyla veriliyor bir ekonometri öğrencisi olarak 3. sınıf bilgilerimle bile bilmediğim şeyler soruyordu geçen sene Prawler bana ama türkçe iktisatta gösterilen ekonometri cidden çok basite indirgenmiş temel bilgilerden oluşuyor bence. (İstanbul ve Marmara İktisat için konuşuyorum)
Mesaj tarihi:
iktisat bitirirsen muhasebeci olursun
gider smmm ye kaydini yaptirir hic bisi deilse 3 5 tane sirket bulur ekmegini cikarirsin
isletme bitirirsen turkiyede milonlarca issizden biri olursun
Mesaj tarihi:
hayır ben biliyorum işletmenin neler gördüğünüde bonepart neye göre söylüyor onu merak ettim.

azmış gerçi.bizde daha çok görüyorlar diye biliyorum.şirketler filan sizde yok mu? tam işletmelik dersler :P
Mesaj tarihi:
işletme bitirince cem boyner oluyosun
iktisat bitirince haşim kılıç sfsfs
or
işletme bitirince yönetim kurulu başkanı
iktisat bitirince ceo
2 side aynı kapıyı çıkıyo tabi, iktisat biraz daha zor ders içeriği olarak ama biraz. ama her unv okuyan ogrencinin nerdeyse bi açıkogretim işletme diploması var iktisat o kadar tercih edilmiyo,açıköğretim için işletme daha avantajlı(daha rahat alırsın diplomayı yani) bence.
Mesaj tarihi:
aslında amacınada bağlı biraz.zannedersem arkadaş üniversitenin üstüne cila olsun diye istiyor.o zaman belki daha kolay bişeylerde vardır açıköğretimde.ilk başta kamuyu filanda alınca biraz alakasız geldi çünkü bana.
Mesaj tarihi:
mezun olduğum bölüme katkı olarak değil de alternatif bir iş imkanı sunması açısından düşünüyorum
özel sektör dışında pek seçeneğim yok

yılda 2 kez sınavlara girmek koymaz gibi geliyor
iktisat çok bütük bir farkla olmasa da kadro ilanlarında daha fazla yer alıyor
Mesaj tarihi:
deadwoll said:

İngilizce iktisatta econometrics, app. econ. , time serials falan hakkıyla veriliyor bir ekonometri öğrencisi olarak 3. sınıf bilgilerimle bile bilmediğim şeyler soruyordu geçen sene Prawler bana ama türkçe iktisatta gösterilen ekonometri cidden çok basite indirgenmiş temel bilgilerden oluşuyor bence. (İstanbul ve Marmara İktisat için konuşuyorum)

Ya burada ekonometri cok daha agir diyorlar. ( Iktisat yuksek lisans dersleri - University of Alberta). Gordugum Mikro Iktisat direk matematik diyeyim hatta iktisat departmaninda. Dersler lisansda gordugumden cok daha zor. Finans bile tamamen bile alakasiz geliyor. Isletmelerin aldigi geyik Finans derslerini biliyorum, yuksek ile arasinda bu kadar ucurum olacagini tahmin etmiyordum. Bakalim umarim patlamaz.

Iktisat da isletme de o kadar zor bolumler degil. TR de istediginiz isi yapmiyorsunuz zaten. Ama simdiki aklim olsa Isletme Marketing okur, uzerine Master yapardim misler gibi.
  • Yeni Oluştur...