DasDa Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Merhaba, HP dv9780et modelinde bir notebookum var. Orjinali 1'er gb'dan 2 adet ram ile birlikte 2gb idi. Bundan 1 ay önce bir 2gb'lık ram alarak bunu 3gb'a çıkartmıştım. Bir kaç gün önce bir adet daha 2gb'lık ram alıp bunu 4'e çıkarmak istedim. Ama olmadı :) 2'tane 2gb'lık ram taktığımda Vista bunu 3gb olarak görüyor. BIOS'a girdiğimde 4 gözüküyor. XP yükledim yine aynısı oldu. Akabinde tekrar Vista yükledim yine aynısı oldu. Acaba ramlerde mi problem var diyerekten, ramleri teker teker taktım. Bu sefer normal olarak ikisindede 2 gb yani görmesi gerektiğini gördü. Acaba sorun ne olabilir ? Ramlerin markaları aynı ve 2side 667, notebookun orjinal ramlerinde olduğu gibi. Vista bunu 3 görüyorda 4 gibi çalışma ihtimali var mıdır ? Nedir ne değildir fikri olan ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ohyeah Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 yanlıs bilmiosam 32 bitlik sistemlerde 3.25 olarak görüyor. 64 bitliklerde 4 olarak görünür Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 aynrn oyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Waqas Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 32 bit isletim sistemleri 420348234 ram taksaniz bile calisacagi maksimum 3 Gb dir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Kısaca: Vista x64 yüklicen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis? Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 32 bit işletim sistemleri 4gb rami adresleyemdiği icin,en fazla 3.25 olarak gorunur.Bu değişklik gosterir 2.5 - 3.25 arası değişik donanımlarda.Bunun envai cesit yontemlerle 4gb olarak gösterilmesi mümkün ama bu sadece daha fazla soruna yol aciyor anlaşılan. 4gb adresleyebilen 32 bir işletim sistemlerinin server versionlarıdır.Onlarda da surucu bulunmaz. 32 bit Vista ultimate SP 1 4gb olarak gorur rami. Yine de kullanamaz.Sadece oyle gozukur.4gb nin full olarak gorunup kullanılmasını istiyorsan 64 bit XP veya 64 bit Vista yuklemen gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ultrAslan Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 32 bit isletim sistemi kullaniyorsan olmaz tabii birde ben üstünden geceyim dedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PassivE_KesH Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 üf atıp tutmayın beyler. 32 bit işletim sistemi kullandığından görmüyor hemen 64 bit e sektertmen lazım arkadaşım bakma sen bunlara... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DasDa Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Bilgiler için teşekkür ederim. 64 bit kullanmayı düşünmüyorum. Peki 32 bit işletim sisteminde 4gb kalsa bi problem olur mu ? 2gb + 1gb 'a geri mi döneyim ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Benim bir ara aldığım 4gb'lık Mushkin kitin (2x2gb) üstünde "32 bit işletim sistemiyle kullanırsanız garantisi geçersiz olur" gibi bir ifade vardı. Bence bir sorun çıkmaz ama bu yazıya anlam veremediğim için belirteyim dedim. Belki nedenini bir bilen vardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 DasDa said: Bilgiler için teşekkür ederim. 64 bit kullanmayı düşünmüyorum. Peki 32 bit işletim sisteminde 4gb kalsa bi problem olur mu ? 2gb + 1gb 'a geri mi döneyim ? şöyle bişe vardı, ramler ddr2 ise performans kaybı oluyor bildiğim kadarıyla. çünkü ddr2 ler dual channel çalışıyor. ramler ddr2 ise performans kaybı yaşanır yani. daha iyi bilen biri açıklarsa güzel olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ohyeah Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 DasDa said: Bilgiler için teşekkür ederim. 64 bit kullanmayı düşünmüyorum. Peki 32 bit işletim sisteminde 4gb kalsa bi problem olur mu ? 2gb + 1gb 'a geri mi döneyim ? biri 2gb diğeri 1 gb olursa uyumsuz çalışır. ya 2si 1 gb yada 2si 2gb olmalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Hayır ben 64-bit vista kullanıyorum hem de 2gb ramim olduğu halde. Niye 64-bitten bu kadar korkuyorsunuz? Daha stabil bir işletim sistemi 64-bit Vista daha kalite... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Brigand said: Niye 64-bitten bu kadar korkuyorsunuz? Daha stabil bir işletim sistemi 64-bit Vista daha kalite... Katılıyorum valla, daha stabil, daha hızlı. Sadece driverlar ve bazı sistem programları (antivirüs gibi) x64'e özel indiriliyor ayrıca, herşeyle tek tek uğraşmak gibi dertler yok, insanları korkutan buysa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 64bit lafı açılmışken bişe sorayım. flash player 64 bitte çalışmıyordu. ona bi çözüm geldi mi? 64 bitte 32 bit internet explorer ya da firefox kullanmak zoruma gidiyor açıkcası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Yok flashplayer 64biti çıkmadı daha. Default olarak da 32-bit browserlar yükleniyor zaten Vista x64'e. Firefox'un da offical 64bit sürümü yok. Browserlar halen 32bit yani anlayacağın. Ama böyle olması daha iyi. Zaten internet siteleri ile yeterince uyumsuzluk sorunu var bir de 64bitlerle programların uyum sorunları başlamasın... :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
berguzar Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 ben de 4 gb ram kullanıyorum ve windows bunu 3 gb olarak yazıyor... şu ana kadar ramden dolayı herhangi bir problem yapaşamadım... varsın 3gb yazsın boşver... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aip86 Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 ddr2 800mhz ram kullanıyorm..şu anda 4gb takılı ve 32 bitlik xp kullanıyorm.. dolayısıyla bunları 3.25 şeklinde görüyo fakat ramlerin çalışma hızında bi problem var.cpuz isimli program ramlerin 740mhz ile çalıştığını gösterıyor neden 800mhz ile çalışmıyo bi bilgisi olan varmı?? (ramlerim 2gb*2 ddr2 cl6 kingston) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Crysis warheadda 4gb ram yetmiyor. 4gb ram ile harddisk ram olayını kapatırsanız eğer hata veriyor windows ram yetmiyor diye oyunu kapatıyor. Bir oyunda daha böyleydi. Yani artık yeni çıkan kaliteli oyunlar hayvan gibi ram yiyor. Yakında 8gb ramleri görmeye başlarız. Bu nedenle üstteki arkadaşların mantığı çok yanlış. x64 kullansalar hem daha stabil bir windowsları olacak hem 1gb daha ramleri olacak. 1gb çeşitli oyunlarda çok büyük bir hız artışı sağlar. Mesela benim 2gbramim var hd 4850 ile crysis warheadı sona çekemiyorum, tanıdığımın 4gb rami var hd 3870 ile crysis warheadi sona çekiyor. Tabi kartı bir de overclocklu ama benimkini geçememesi lazım yine, ramden dolayı geçiyor. Ki windows x64 çok daha kaliteli bir işletim sistemi daha önce de deyindim. Niye kullanmadıklarını anlayamıyorum. Tamamen yanlış yapıyorlar, saçma birşey yapıyorlar. Yaptıkları şey mercedes bir arabaya ikinci el çıkma lastik takmak gibi birşey... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Brigand said: Yaptıkları şey mercedes bir arabaya ikinci el çıkma lastik takmak gibi birşey... Özet :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Brigand 64bit XP için ne düşünüyosun? kurmayı düşünüyorum aslında 32 bitin yanına ama kararsızım.(kurmak için bayağı bi uğraşmam gerekecek yedek alma konusunda). o yüzden pek gözüm yemiyo açıkcası bu aralar :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DasDa Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Güzel diyorsunuz ama ben bilgisayarımın 32bit XP driverlarını bile zor buldum. Offical olarak çıkarmamışlar XP driverlarını zorunlu olarak Vista kullanalım diye. 64bit XP driver bulabileceğimi sanmıyorum makinem için. :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 x64 kullanmak iyi guzel ama dezavantajlari ve aslinda olmayan ama bahsedilegelen avantajlariyla simdilik biraz balon. en basta x86 driver destegi yok, yani card reader birsuru networking zimbirtisi icin driver problemimiz var demek. Su anda pazardaki onca mobil bilgisayarida dusunursek butun bunlar icin x86 driverlarla stabilite saglanmisken x64 e donduk oldu seklinde sekillenmiyor olay. Bunun da soyle bi etkisi var, 64bit program compile edilmiyor. Evet 64bit teorik olarak x86 lardan hizli calisacaktir ama hala neredeyse tum bilgisayarlar 32bit kullanirken 64bit program bulunmuyor, kimsede haliyle aman 64bit yukleyelim demiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 @oper 64bit xp'yi geçecen o ilk 64bit sistemdi ve kullanma daha iyi yani linux kur daha iyi. Ama vista x64 çok sağlam. @Dasda Vista x64 diyoruz 2 saatten beri arkadaşım 4gb ramin var ve hala xp mi kullanmak istiyorsun? Ne diyim boşuna laf anlatıyomuşuz bu kadar şeyi boşuna yazmışız, hiç yazmasak daha iyiymiş. Sen işin başında yanlış yapıyorsun şu "vista kastırıyor bab" diyenlersin sanırım. Vista'ya 1gb ram takarsan kasılır, 2gb takarsan xp kullanıyomuş gibi kullanırsın, 4 gb takarsan uçarsın. Vistanın özelliği bu. Bir oyundan çıkınca vista kendini %18ler ram kullanımına kadar çekiyor, yani 2gbnin %18'i kaç hesapla işte, normalde 1gbden aşağı kullanmayan vista aslında o rami sadece ve sadece daha hızlı çalışmak için kullanıyor ve boşta olan rami kullanıyor. Başka bir program ram kullanmak isterse hemen kullandığı rami boşaltıyor. Bu linuxlarda olan mantık ve artık Microsoft Vista ile bunu ilk kez kullandı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 hmm vista kurmam için sistemi yenilemem lazım :D socket 939 sux :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar