Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ders calismaya baslamak icin tesvik edici yontemler?

Waqas

Öne çıkan mesajlar

Waqas said:
Ya bir otursam su meretin basina yalayip yutucam ama yok yani oturamiyorum surekli kendimi baska birseyle oyaliyorum "dur sunu da yapayim ondan sonra" , "dur bunu da yapayim zaten cok zaman var" gibisinden kendimi kandirici bahanelerle oyaliyorum kendimi. Hatta bu topic i acarken bile iste kendimi oyalamis sayiyorum. Siz napiyorsunuz kendinizi nasil tesvik ediyorsunuz?

Yav bilmiyorumda ben kantarın topuzunu kaçırdım sanırım... başlığı okumayan biri direk su alıntı yaptığım kısmı okursa acayip bişey çıkıyor ortaya :D yani kusura bakmayın konuyu bambaşka yerlere çektim ama elvermedi içim paylaşmak istedim.

(:P):P(:D8-)
Sosyal ağlarda paylaş

Ya öncelikle gerçekten ders çalışmak istiycen. Daha doğrusu çalışmalarının belirlediğin hedef doğrultusunda seni ileriye taşımasını sağlamalısın. Yani sorumluluk sahibi olman lazım bir nevi...

Bunlar tamam ve çalışamıyosan ihtiyaçlar hiyerarşisi kavramına karşı çıkıyosun demektir. Yani atıyorum sosyal yönden bir tarafın eksik kalmışsa bu bir şekilde sana yansır mutsuz eder çalışmak istesende bir türlü oturamazsın dersin başına vs. koparsın kısaca.

Bu sene ÖSS senem başlarda çok kastım tenefüs araları hocalara soru sormalar dershaneye soru çözümlerine, etütlere katılmalar falan hatta birçok arkadaşım aramıyordu çalışmalarımı baltalamamak için ama gördüm ki çok sıkarsan olmuyormuş ihtiyaçlar hiyerarşisi kulağını çekiyor adamın
Sosyal ağlarda paylaş

Marveloth said:
Eger gercekten calismak isteyipte, cevresindeki etkenler yüzünden sürekli motivasyonu dagilan biriyseniz, o etkenlerden kurtulun. Aksi halde asla motive olamazsiniz.

Mesela wow sizin motivasyonunuzu etkiliyorsa, oyunu silin hatta pc ye format atin. Ben basaramadim siz yapin.

Motivasyonu dağıtan ev arkadaşıysa ne yapcaz?
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:
evde çalışılmaz kütüphanede çalış benim de çalışma verimim evde düşüyor. bir de bilgisayarla çalıştığın oda da çalışman zor olur (bilgisayarla çalışmıyorsan heh) başka odaya geç. bilgisayarla çalışıyorsan modemi kapat :p

Valla evde gayet de guzel calisiliyor bilgisayari kapatinca...
Sosyal ağlarda paylaş

Marveloth said:
Eger gercekten calismak isteyipte, cevresindeki etkenler yüzünden sürekli motivasyonu dagilan biriyseniz, o etkenlerden kurtulun. Aksi halde asla motive olamazsiniz.

Mesela wow sizin motivasyonunuzu etkiliyorsa, oyunu silin hatta pc ye format atin. Ben basaramadim siz yapin.

+1 özellikle wow kısmına

bu sene öss ye hazırlancam diye geçen yazdan sildim oyunu bıraktım çok şükür
Sosyal ağlarda paylaş

Evde calisirken yasayabileceginiz tek sorun, oturmaktan sikilmaniz.

Mesela ben bugun butun gun evdeydim, 1 oda 1 salonda yasiyorum. Daraldim, hava almaya ciktim, ama disarisi -15 falan oldugu icin cok azicik yuruyup iceri girmek zorunda kaldim.

Ama California gibi yerde yasiyorsaniz da zaten ders calismak imkansiz olur :)
Sosyal ağlarda paylaş

• 8 ay sonra ...
dory said:

4. sinifim
daha 1 kere bile dersten kalmadim
derslerin coguna gimtiyorum
sinavlara da son gece calisiyorum
bunlari oturup dusununce acaip tesvik oluyorum
superim aynen devam.

kalmamakla bir şey olunmaz yanlız 4 sene boşa okula gidip gelmiş olursun kendine bir konu seç ona çalışmaya başla bence. matematikçi dediğin okul dersleri dışında matematik çalışan kişidir
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...