Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ATI Radeon 4870 ısınma / kitlenme problemi

Shaklaban

Öne çıkan mesajlar

Gene bi 4870 probleminde bulustuk sayin patiler :D....
sindi bi ati tool programindan fanin hizini dynamic hizini 24den 50ye cikariyorum oyun bolyece (warhammer)sorunsuz calisio ama bi normale gore fazla ses cikio hadi onu gectim bayaaaaa uzun sure oyun oynuyorum yanarmi acep ? lutfen kesine yakin bilginiz varsa cvp verin ...
Sosyal ağlarda paylaş

Kart çok yüksek sıcaklıkta uzun süre çalışırsa yanar anca. Fan hızını arttırmak sıcaklığı düşürürek kartın daha sağlıklı çalışmasını sağlar. Kötü tarafı hızlı çalışan fanın fazla gürültü yapması.

Fanlar devamlı sabit hızda çalışıp gereksiz yere gürültü yapmasın diye hızını dinamik ayarlıyorlar. Böylece kart ısınmadığı zaman normalde çalışabileceği maximum hızın altında çalışıyor. Ama kartın kalitesine, kasanın havalandırmasına göre bazen bu dinamik ayar yeterli olamıyor. Bu durumda fan hızını sabitleyip arttırmak (senin yaptığın), speedfan gibi gelişmiş programlar kullanmak yada fanı daha kaliteli bir fanla değiştirmek gibi çözümler var.

Kısacası fan hızını arttırmak kartı yakmaz. %24'ten %50'ye çıkartmışsın zaten anladığım kadarıyla. %150 yapsan anlarım da, %50'de çalışan fanın ne zararı olacak. Eski Geforce kartlar hep %100 çalışırdı.
Sosyal ağlarda paylaş

cok saol.. kartim sapphire 4870 tekradan solim...ama fan oyundaki sorunu cozuo ama ses basimda agri gibi bi soruna neden oluo ...asus versiyonunu almayi dusunuyorum fark edermi cunku bazi versiyonlar bu problemleri yapmiomus oyunlarda 4870 arkadas....veya alternetaf napabilirim bunada cvp verirseniz cok sevinirim arkadaslar (insan sevgisi dolu turk filmi tadinda bi msj olmus :D)
Sosyal ağlarda paylaş

Kart değiştirmek yerine fanını değiştirebilirsin dediğim gibi. http://forums.anandtech.com/messageview.aspx?catid=31&threadid=2202149 burda seçenekleri tartışmışlar.

Kartla gelen standard fanlar sessiz şekilde çalışırken kart 90 dereceye falan çıkıyor. Bu tür kaliteli fanlar 50 derece civarına düşürebiliyor sessiz çalışırken bile. Genelde overclock yapmak için kullanılıyor ama gürültüyü azaltmak için de kullanılır. Türkiye'de bulması zor olduğu için pahalı olabilir ama.
Sosyal ağlarda paylaş

Yeri burasi olduguna inandim donanimdan ziyade ...Ya aslinda tekrardan bole bi konu acmak istemiodum ama sapphire 4870 lanet kartima ayar cektim fan hizini arttim paso kitlenio sicakligi azda olsa su lanet warhammeri bi oynatmadi paramla rezil oldum (bide heryerde sapphire 4870 ovuluo) bu yuzden bunu geri vercem bana 500milyona kadar WARHAMMER VE WOW OYNAYABİLCEGİM (KITLENMEDEN ve 2saat sora mavi kahverengi cizgiler gostermicek pcye reset atmama sebeb olmicak) VE ISINMICAK bi kart onerin lutfen...onayli ve kesin bilgiolsun lutfen bi surpriz daha kaldiramicam gercekten...ve tekrar buna benzer bi konu actigim icin uzgunum ama bilmiyorum yani napcami....sindiden saolun
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...