Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bye İstanbul, hello Tokyo.

Jose

Öne çıkan mesajlar

Greeny den ilham aldım, başlığı ona göre açtım.

Salı günü 3 aylığına tokyoya gidiyorum. japoca kursuna fln gidicem, bol bol gezip döneceğim. gerçi hiç bilmiorum japonca o nedenle pek de bişey öğrenemem muhtemelen ama işte, bi başlangıç olur.

Gerçi bi "lost in translation" durumu yaşamaktan da çekinmiyor değilim ama bilemiyorum, o tadı yakalamak için herkesin ingilizce bilmesini bekleyen ve bulunduğu ülkenin kültürüne hiç saygı duymayan bi amerikalı olmak lazım gibi geliyo bana. (araya filmdeki elemanlara da bi eleştiri sıkıştırmış oldum)

Bakalım nasıl olacak. Biliosunuzdur da söliim gene de, 3 ay kadar vize istemiyor japonya. Esip gelmeye karar veren olursa beklerim. =)
Sosyal ağlarda paylaş

Hiç bilmiyorum öğrenemem diye gitme. Gittiğin yerde konuşmak zorunda kaldığın için öğrenmen çok daha rahat oluyor. Ben Fransızca'yı 4 ayda derdimi fazlasıyla anlatacak şekilde konuşabiliyordum çünkü mecburdum. Aynı şekilde bi tane arkadaşım 1 yıl Tokyo'da yaşadı, kız bikaç ayda gayet rahat konuşabiliyomuş ama tabi çat pat böyle.
Sosyal ağlarda paylaş

öle umuyorum. burdayken hiraganaya (3 japon alfabesinden bi tanesi) da baya çlıştım kendi başıma, orda ilk derslerde kolaylık olsun diye. hem okuyabilmek hem konuşmak istiyorum ki buraya gelince kursa fln giderek geliştirebileyim dili. umarım beceririm.

Ractamainus said:
güle güle git, hoş gel o zaman ^^ tadını çıkar oranın ;)

saol racta :) 3 aya gelirim, 3 yıl anlatırım artık :)
Sosyal ağlarda paylaş

Mortis said:
ooo harika darısı benim başıma ^_^ yaparsın kolaydır japonca.

bi de ne amaçla ne aracılığı ile vs Tokyo'ya gittiğini de söler misin? bir de ne kadara patlıyor bu olay sana yaklaşık? =)

bn üni yi bitirdim, bi ülkeye gitmeyi planlıyordum uni bitince, yeni bir dil öğrenmek için. çok ilgimi çektiği için bi de eski kız arkadaşım japon olduğu için japonya oldu o ülke. tabi pek mantıklı gelmiyor kulağa ikinci dil olarak japoncayı seçmek ama ilgi meselesi. zaten 3 ayda hemen öğrenilmiyor bir dil ama iyi bi başlangıç olur diye düşünüyorum. eğer adapte olabilirsem japonca çalışmaya devam edeceğim. çok başarısız olursam biraz rusçam var, ona yoğunlaşacağım. ikinci dilim alternatif bi dil olsun istiyorum.

Kursu Apple Languages ile ayarladım. ingiliz bir şirket, dünyanın pek çok yerinde okullarla anlaşmalı, her yere gidebilirsiniz yani bu şirket sayesinde.

http://www.applelanguages.com - sol tarafta menü var, ülke, şehir, kalacağın yurdu ve süreyi seçiyorsun, fiyatını veriyor hemen. sonra da firma ile ingilizce mailleşerek tamamlıyorsun işlemleri. şimdilik memnunum ama oraya gidince belli olur tabi herşey.

toggie said:
içi, ni, san, go, yo
dogru mu yazdım bilmiyorum ama winning elevendan ogrendigim kadarıyla ilk bes sayı yukardaki gibi okunuyor olması lazım :)

yon ve go. 4 ile 5 in yeri ters =)
Sosyal ağlarda paylaş

Jose said:
Mortis said:
ooo harika darısı benim başıma ^_^ yaparsın kolaydır japonca.

bi de ne amaçla ne aracılığı ile vs Tokyo'ya gittiğini de söler misin? bir de ne kadara patlıyor bu olay sana yaklaşık? =)

bn üni yi bitirdim, bi ülkeye gitmeyi planlıyordum uni bitince, yeni bir dil öğrenmek için. çok ilgimi çektiği için bi de eski kız arkadaşım japon olduğu için japonya oldu o ülke. tabi pek mantıklı gelmiyor kulağa ikinci dil olarak japoncayı seçmek ama ilgi meselesi. zaten 3 ayda hemen öğrenilmiyor bir dil ama iyi bi başlangıç olur diye düşünüyorum. eğer adapte olabilirsem japonca çalışmaya devam edeceğim. çok başarısız olursam biraz rusçam var, ona yoğunlaşacağım. ikinci dilim alternatif bi dil olsun istiyorum.

Kursu Apple Languages ile ayarladım. ingiliz bir şirket, dünyanın pek çok yerinde okullarla anlaşmalı, her yere gidebilirsiniz yani bu şirket sayesinde.

http://www.applelanguages.com - sol tarafta menü var, ülke, şehir, kalacağın yurdu ve süreyi seçiyorsun, fiyatını veriyor hemen. sonra da firma ile ingilizce mailleşerek tamamlıyorsun işlemleri. şimdilik memnunum ama oraya gidince belli olur tabi herşey.

tamamdır saolasın . 2. dil japonca seçmek gayet mantıklı ben de öle yaptım ben de öğreniorum okulda da üni 1.5 seney bitecek, sonra japonyaya gitmeyi düşünüorum ben de.
Sosyal ağlarda paylaş

Mortis said:
işte türkçe gibi grammarı

kelime kökü var sondan ekliosun çekim yaparkene. =) zaten dizilişi kelimleeirn türkçe gibi o yüzden rahat yapabilio türkler.

altay-ural dil ailesinde ikiside ^^

lisedeyken japonca öğretmenim yukie san ın takır takır türkçe konuşabildiğini sene sonunda öğrenmiştik.söylenilen her şeyi anladım dedi o sene japonyaya geri döndü.
Sosyal ağlarda paylaş

ahah, kullanırsam kesin anıcam seni elesso.

Lonelywolf, sanırım denizciydin sen değil mi? uzakdoğuya gidip nefret eden bi arkadaş vardı, o sensin dimi =) ben öle hissedeceğimi sanmıyorum, belli olmaz tabi ama Londrada kaldım bi süre, akşamları japon yemeği yiyodum çoğu zaman, Ramen fln çok severim. (Narutocu arkadaşlar bilir =) )

Gerçi, o ülkeye gidip, oraya adapte olmaya çalışmak, iki akşam oranın yemeğini yemeye benzemez tabi, ama kişilikle de alakalı, adapte olabileceğimi düşünüyorum.

Ferrero, sen de gittin mi Tokyo ya? Nasıldı yaşam? Adapte olabildin mi?

dip not: belki biliyorsunuzdur ama istanbulda taksimde instant ramen satan bi dükkan var, 3 ytl ye alıosun, evde sıcak su koyup yiyorsun. Yediğim en güzel ramen diyemem ama biraz olaya ısındıktan sonra, kendi malzemelerinizi ekleyip çok güzel ramen yapabilirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...