Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

TSL : İst.Büyükşehir Bld - Beşiktaş 27.09.08 19:15

funq

Öne çıkan mesajlar

gerçekten yorum yaparken formaları çıkarın lütfen.

2 gol sayılmadı bunu inkar eden kendine de yalan söylüyordur, ama buna sığınılmaz, o zaman 5 tane atacaksın 2sini saymasın 3ünü saymasın yine yeneceksin, böyle bir maç böyle puanla terkedilmemeliydi.

metalika maçına bakıcaz artık
Sosyal ağlarda paylaş

demek istediğim o ki, hakemler şerefsizlik yapabiliyor ama 5 gol attığında üçünü saymayacak hakemi de stadtan çıkaramazlar zaten, yapamaz kimse öyle bir şey. iki golümüz sayılmadı diye çekilmek saçma, karşında atabileceğin takım vardı, atacaktın, fırsatları tepmeyecektin, saymadığı kadar saymasın hakem, bir sınırı var sonuçta gözün, nizamın, taraf tutmanın, belki şerefsizliğin
Sosyal ağlarda paylaş

DoruK said:
bu arada nobrenin pozisyonu bana da faul gibi geldi. uzaktan gördüm pozisyonu televizyonda ve bir defa izleyebildim ama önce sol ayağıyla adamın gidişini engelleyip sonra sağ ayağıyla topa vurmuş gibi gözüktü o açıdan.

orada faul topa yaptıgı hamle degıl, cekmeden dolayı verdı hakem. olayda ne cekme vardı, nede nobrenın hamlesı fauldu, tertemiz topu aldı, rakip oyuncuya bırakın cekmesını, mudahelesı bıle yoktu. sayılmayan diğer pozisyonu bılmıyorum, macın son 10 dkk sını ızleyebıldım, dısarıdaydım.
Sosyal ağlarda paylaş

bLackcha0s said:
Kusura bakmada 2 pozisyonu irdeleyemeyip faul olmayan pozisyonlara faul dedikten sonra futbol bilginden şüphe duyarım.
Türkiye de zaten bi işi bilmeyen adam yok.

Üstünde formayla anca bu kadar yorum olur işte.

Bana göre de sen yanlış irdeliyorsun. Bu kadar basit. Yani hakem kararlarıyla futbol bilgisi falan ölçülmüyor, kusura bakma. Formayla da yorum yaptığım yok. Ne görürsem onu söylerim. Herkes bir pozisyon hakkında aynı düşünmek zorunda değil. Ülkenin en çok dikkate alınan hakem yorumcuları Çakar ve Toroğlu da çoğu pozisyonda ters düşüyor. Bu onlardan birinin futbol bilgisinden şüphe duyulmasını mı sağlıyor, daha doğrusu hakem bilgisinden? Çünkü dediğim gibi ofsayt, faul, penaltı vs. gibi şeylerle futbol bilgisi ölçülmez. Burada hakem hakem diye sayfalar dolusu şey yazacağınıza oynadığınız futbolu konuşun da doğru düzgün, ben de iki kelam edeyim üstüne.

Senin, benim futbol bilgimden şüphe duyman da beni zerre ilgilendirmiyor. Ben neyi ne kadar bildiğimi çok iyi biliyorum.

Attığım postta da yazdığım şeye bu kadar bir karşılık verebiliyorsan, daha bir şey demiyorum ben sana.
Sosyal ağlarda paylaş

Faulun görecesi olmaz. Faul fauldür. Kafana göre yorumlayamazsın.Kurallar vardır kuralları bilmiyorsan futbolu bilmiyorsundur. Ülkenin en çok dikkate alınan adamları 2 şarlatandan başka birşey değil. Kendileri hakemliği becerememişler yıllarca kalkıp şimdi ahkam kesme haklarını görüyorlar kendilerinde.Onlara gelene kadar bu ülke de çok daha saygın yazarlar ve eleştirmenler var.
Ek olarak formasız yorum yapıyorsan formayı çıkar maçı izle o zaman daha iyi göreceksindir.
Sosyal ağlarda paylaş

bLackcha0s said:
Faulun görecesi olmaz. Faul fauldür. Kafana göre yorumlayamazsın.Kurallar vardır kuralları bilmiyorsan futbolu bilmiyorsundur. Ülkenin en çok dikkate alınan adamları 2 şarlatandan başka birşey değil. Kendileri hakemliği becerememişler yıllarca kalkıp şimdi ahkam kesme haklarını görüyorlar kendilerinde.Onlara gelene kadar bu ülke de çok daha saygın yazarlar ve eleştirmenler var.
Ek olarak formasız yorum yapıyorsan formayı çıkar maçı izle o zaman daha iyi göreceksindir.

Kuralları biliyorum. Sen de biliyorsundur, bilemem. Ama kuralları bilmekle iş bitmiyor. Kuralları da pozisyona göre yorumlayabilmen gerek. Mesela ilk pozisyon. Top kalecinin kontrolündeyse, topa vuramazsın, ve bana göre top kalecinin kontrolüne geçtikten sonra Nobre hamle yaptı. Sen dersin ki bence topu kaleci tam kontrol edemedi. Değişir bu kişiden kişiye. Ayrıca kuralları bilmekle futbolu bilmek arasında bir ilişki yok. Yani ben futboldan anlıyorum demek için gidip FIFA'nin hakemlik kurallarını ezbere bilmek zorunda değilim hepsinin. Ama Türkiye'de senin gibi futbolu hakemden ibaret yorumlayanlar oldukça bu böyle devam eder. Gel sahada oynanan futbolu, sistemi, taktiği konuşalım diyorum. Yoksa ben de ahım şahım olmasa da hakemlik kurallarını, pozisyonları yorumlamayı bilirim ama bundan tam anlamıyla nefret ediyorum ve hakem bahsini çok çok nadiren açarım. Burada da hakem yorumu yapmamın nedeni tamamen konunun açılmış olması. Yoksa gidip futbol konuşulan bir yerde, olayı hakeme çevirmem. Ben Toroğlu, Çakar çok iyi biliyor, duayen falan demedim. En çok dikkate alınan onlar ve iyi - kötü bir hakemlik geçmişleri var. Sonuçta hakemlik anlamında da o kadar cahil değiller dimi? Yüzlerce maç yönetmiş adam, iyi-kötü hakem olmasını geçtim, bir şeyleri biliyorlar. Ben onları da dinlerim, onlara katıldığım yer de olur, katılmadığım yer de olur.

Forma muhabbeti de sıktı yani. Ben futbolu taraftar gözünden çok futbolsever gözünden izliyorum. Emin ol, fanatiklerden de nefret ederim ve olaylara hangi takım olursa olsun tarafsız bakarım. Tam tarafsız bakarım demem çünkü bir takım tutuyorum ve ister istemez tam tarafsız olamıyorsun. Sen de tam tarafsız olamazsın, bir başkası da. Bu ülkede en tarafsız yorumcu olarak kabul edilen Rıdvan Dilmen bile Fenerli olduğunu ister istemez bazı yorumlarında gözümüze sokuyor ve bu engellenemez. Sen onların bu yönlerini yakalamaya çalışmaktan çok, onun futbol hakkında söylediklerini yakalamaya çalışacaksın. Bu basit muhabbetten sıyrıl yani, çünkü cidden o tarz biri değilim ve sürekli beni bu şekilde ihtam etmen de canımı sıkıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Hocam özetlerde takımı birkez daha izleyip değerlendirme fırsatı buldum,her iki takımda kazanıp kaybedebilirdi fakat bjk nin net pozisyonları çok daha fazla.Verilmeyen 2 golü saymıyorum bile(buz gibi gollerdi halbuki ciğer gibi).Ama Belediyeye bu kadar net pozisyonlar vermemizde içler acısı hakkaten...Tello niye çıktı bilen var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Berbat oynadık, 2 net golumuz verilmedi, ilk pozisyonda kaleci tek eliyle topu yere sıkıştırdı NOBRE nin vuruşu tamamen topa kalecinin eline dokunmuyor, tek elle topu yere sıkıştırmakta topu kontrol etmek olmadığından herahngi bi faul yok, 2.sinde benim gördüğüm nobrenin müdahele yine topa, alttan müdahele yoktu rakibe bu yüzden net dedim, üst tarafntan herhangi bi çekme 2 kere tekrarda da göremedim, Faul diyen arkadaşlarda neye göre faul olduğunu söylerlerse iyi olur ,,

ee tabi ki bugun oynadığın futbolun hakkı beraberlilkti, ondan ibb li oyuncular içinde sevindim açıkçası.
Sosyal ağlarda paylaş

DoubleW said:
Berbat oynadık, 2 net golumuz verilmedi, ilk pozisyonda kaleci tek eliyle topu yere sıkıştırdı NOBRE nin vuruşu tamamen topa kaleciye eline dokunmuyor, tek elle topu yere sıkıştırmakta topu kontrol etmek olmadığından herahngi bi faul yok,

kural kitabına bir göz atmanı tavsiye ederim
Sosyal ağlarda paylaş

Karar 2
Kaleci topa eli veya kolu ile dokunduğunda topu kontrol altına
almış sayılır. Topa sahip olmak kalecinin topu bilerek elle veya
kolla kontrol etmesi durumunu da kapsar. Fakat hakem, kaleci
bir kurtarış yaparken topu çeldiğine veya topun kaleciden
sektiğine kanaat getirirse bu durumda kaleci topu kontrol etmiş
sayılmaz.

Oyun Kuralları 2007
Sosyal ağlarda paylaş

ilk pozisyonu görmedim, ama anladığım kadarıyla kaleci topu tek eli ile çim arasında sıkıştırmış, öyleyse faul o pozisyon

ama ikinci pozisyonu gördüm, bana kalırsa faulle uzaktan yakından alakası yok. ne 3 adım önce bir çekme yada engelleme ne de topa dokunuşunda defans oyuncusuna bir müdahalesi söz konusu değil.

yapacak birşey yok.
Sosyal ağlarda paylaş

nocom said:
ilk pozisyonu görmedim, ama anladığım kadarıyla kaleci topu tek eli ile çim arasında sıkıştırmış, öyleyse faul olmadığını yazıyor kurallar.

ama ikinci pozisyonu gördüm, bana kalırsa faulle uzaktan yakından alakası yok. ne 3 adım önce bir çekme yada engelleme ne de topa dokunuşunda defans oyuncusuna bir müdahalesi söz konusu değil.

yapacak birşey yok.

Tamam işte Kaleci topun üstüne bir elini koydu ve topu çimle eli arasında sıkıştırdı .. Yani kontrol etti .. Ondan sonra gidip topa vurursan faul.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...