Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

.net framework 3.5, 2.0 uygulamalarını çalıştırır mı?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
aslında soru başlıktakinin aynı

.net framework 2.0 için yazılmış ufak bir executable, sadece .net 3.5 un yüklü olduğu bir makina da çalışabilir mi?
Mesaj tarihi:
calisir, project ayarlarindan framework tercihi yapabiliyorsun.
Bir ikincisi .net framework 3.5 > 2.0 yani tum class lari kapsiyor, ben su ana kadar hic problem yasamadim.
Mesaj tarihi:
tabi burada sunu karistirmamak lazim: .net framework 3.5 belki yuklenirken .net framework 2.0'i da yukluyordur yaninda, siz de cikip "aaa 3.5 yukledim 2.0'lar da calisiyor" diyerek sevindirik oluyor olabilirsiniz. bu .net'i geriye uyumli yapmaz.
Mesaj tarihi:
internetten de baktım bolcana anladığım kadarıyla kesin bir bilgi yok bu konuda, windows update manager da 3.0 la beraber 2.0 da yükledi.

ben de setup scriptinde aynını yapayım.kesin bilginiz varsa çok işime yarar. tenk yu verimaç.
Mesaj tarihi:
normalde ben sırayla kuruyorum ve o yüzden emin olamadım 3.0'ın içinde 2.0 var mı diye..

şimdi arkadaşıma sordum, 3.0 kurulurken 2.0 yoksa önce onu kurduğunu söyledi..

zaten dediğim gibi, geriye yönelik uyumluluk yok. bunu bizzat tecrübe ettim. üst versiyon yüklüyken, alt versiyona ait exelerde problem çıkarıyor.

uyumluluk olmamasının en büyük sebebi de. .net framework devamlı mevcut class'ları bozmadan, genişletmek şartıyla geliştirilmiyor. class'lar kaldırılabiliyor, namespace'i değişebiliyor ya da class yapısı tamamen değişebiliyor.. bu durumda eski framework olmazsa, deprecated bir class'ı (property'i, constructor'ı vs..) anlamıyor framework.
  • Yeni Oluştur...