Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

CPU Sorunu mu?

hacibekirlokumu

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar pc imde birden böle bir görüntü almaya başladım.Dün oyun oynarken birden bire meydana geldi.Durduk yere böyle oldu.Bir kere düzgün bir şekilde pc yi açmayı başardım ordada cpu sıcaklığının bi ara 80 derece olduğunu gördüm.Sonra hemen kapadım.Acaba benim CPU tamamen gitti mi? Bunun sorunu ne olabilir acaba?Çözüm önerilerinizi bekliyorum...

NOT: Sistemim Core 2 Duo E6600,2 gb kingston ddr 2 ram,geforce 8800 gtx,thermaltake toughpower 750w psu,lg1960tr monitör.

Bilgisayarın Hali
Sosyal ağlarda paylaş

hacibekirlokumu said:
Bir kere düzgün bir şekilde pc yi açmayı başardım ordada cpu sıcaklığının bi ara 80 derece olduğunu gördüm.

Eyvah eyvah, 80 derece ciddi derecede sakat bir rakam, kontrol etmek lazim, heatsink yerine oturmus durumda mi, fan calisiyor mu, thermal paste ne durumda, ilk akla gelecek seyler hemen hemen, bir de cpu clocked durumda mi, o da var.
Sosyal ağlarda paylaş

MADBOY said:
hacibekirlokumu said:
Bir kere düzgün bir şekilde pc yi açmayı başardım ordada cpu sıcaklığının bi ara 80 derece olduğunu gördüm.

Eyvah eyvah, 80 derece ciddi derecede sakat bir rakam, kontrol etmek lazim, heatsink yerine oturmus durumda mi, fan calisiyor mu, thermal paste ne durumda, ilk akla gelecek seyler hemen hemen, bir de cpu clocked durumda mi, o da var.

overclock yapmadım zaten gittim yeni fanda aldım.Zalman 9700 ultra cooler.Bişey fark etmedi.O düzgün açtığım sırada ise bi ara çalıştı düzgün bi baktım eski cpu fanım 800 rpm de çalışıyor hemen onun ayarına baktım %30 la çalışıyormuş nasıl oldu böyle birşey durup dururken anlamadım %100 çektim hızını ama 77 derecede kaldı sıcaklık hasar mı gördü acaaba bi ara sıacklıktan? sonra kitlendi sanırım cpu ya bişey oldu ciddi ciddi:(
Sosyal ağlarda paylaş

9700 kotu bir cooler degil hatirladigim kadariyla, 65nmlerle de gayet sukela calismasi lazim, da oturup oturmadigini bir kontrol etsen iyi edersin, thermal paste ne alemde onu da bilmek lazim, cok fazla ya da cok az surmek sagliksiz oluyor daima. Aklima baska bir sebep gelmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

MADBOY said:
9700 kotu bir cooler degil hatirladigim kadariyla, 65nmlerle de gayet sukela calismasi lazim, da oturup oturmadigini bir kontrol etsen iyi edersin, thermal paste ne alemde onu da bilmek lazim, cok fazla ya da cok az surmek sagliksiz oluyor daima. Aklima baska bir sebep gelmiyor.

tam oturdu cooler sorun yok sağlam bi ürün zaten.benim merak ettiğim cpu da şu an ciddi bir hasar oluşup oluşmadığı? açmaya korkuyorum artık pc yi.daha da kötü olcak diye işler.
Sosyal ağlarda paylaş

Az once sordum, yine sorayim, termal pasta surerken yeteri kadar dikkatli surdun mu, fazla surersen ya da cpu blogu uzerindeki bosluklari doldurmayacak kadar az surersen, yaymazsan isi problemleri olabiliyor dogal olarak. Muhtemelen buradan kaynaklaniyor olabilir sorun, baska hicbirsey aklima gelmiyor cunku.
Sosyal ağlarda paylaş

MADBOY said:
Az once sordum, yine sorayim, termal pasta surerken yeteri kadar dikkatli surdun mu, fazla surersen ya da cpu blogu uzerindeki bosluklari doldurmayacak kadar az surersen, yaymazsan isi problemleri olabiliyor dogal olarak. Muhtemelen buradan kaynaklaniyor olabilir sorun, baska hicbirsey aklima gelmiyor cunku.

termal paste sürmedim yeni.zaten az önce bios a girip ısı değerine baktım cpu nun.42 derece gösteriyordu.ama ilk açılırken pc böle yazılar bozuk bozuk garip garip görüntüler oluşuyor ekranda yukardaki resim gibi.ama cpu şu an dediğim gibi 42 derece gösteriyor :S .
Sosyal ağlarda paylaş

hacibekirlokumu said:
MADBOY said:

termal paste sürmedim yeni.zaten az önce bios a girip ısı değerine baktım cpu nun.42 derece gösteriyordu.ama ilk açılırken pc böle yazılar bozuk bozuk garip garip görüntüler oluşuyor ekranda yukardaki resim gibi.ama cpu şu an dediğim gibi 42 derece gösteriyor :S .

Ahan belli oldu sorun. Kesinlikle yeni cooleri takarken yuzeyi iyice izopropil alkolle ya da bilimum ozel cpu temizleme kitleriyle temizleyip, yeni termal macun surmen gerekiyor, cunku eski cooleri cikardiktan sonra zaten ustunden bayagi bir vakit gecmis oldugundan termal macun parcalaniyor, hem cooler yuzeyine hem cpu blok yuzeyine onceden kartlasmis oldugundan ayiriyorsun bildigin, isine yaramaz hale geliyor. Basta 42 derece gozukmesi yuk binmedigindendir, yeni actigindan makineyi, sonradan cortlamasi gayet normal.

Arctic Cooling MX-2, Artic Silver 5 (surerken digerlerine gore cok daha dikkatli olmak gerekiyor, saglam oldugu kadar tehlikeli de sayilir), Arctic Silver Ceramique falan gibi kalitelisinden bir macun alip surmen lazim, sakin acmayi deneme makineyi su anda, cortlatabilirsin cidden.
Sosyal ağlarda paylaş

Sebebi curutmez, termal macun surulmemisse zaten islemci isinmaya basladiktan sonra direkt olur o problem, ekran karti isinmasindan olan problemler misal genelde goruntude karisiklasma, ya da artifact dedigimiz renklerin allak bullak olmasi, modellerin efektlerin sapitmasindan belli oluyor, sonra da donuyor makine bizim tabirimizle.

Izopropil alkol eczaneden vs bulabilirsin kolaylikla.
Sosyal ağlarda paylaş

O da olur, en sagliklisi temizleme kitleri oluyor da, kolay kolay bulamazsin orada burada, yetkili overclock urunleri satan mekanlarda olur genelde, sen aseton ve pamuk ile temizle direk. Macun surme konusuna gelince, eger bildigimiz mat beyaz/gri kivaminda seramik macun turunden ise, islemci blogunun ortasina pirinc tanesi boyutunda sikip, kullanilmayan bi kart kivaminda birseyle yayiyorsun, tasirmamaya dikkat et, tasanlar olursa onlari iyice temizleyip almaya calis. Yuzeyi olabildigince iyi temizle, artik falan birakmamya calis mutlaka.
Sosyal ağlarda paylaş

MADBOY said:
O da olur, en sagliklisi temizleme kitleri oluyor da, kolay kolay bulamazsin orada burada, yetkili overclock urunleri satan mekanlarda olur genelde, sen aseton ve pamuk ile temizle direk. Macun surme konusuna gelince, eger bildigimiz mat beyaz/gri kivaminda seramik macun turunden ise, islemci blogunun ortasina pirinc tanesi boyutunda sikip, kullanilmayan bi kart kivaminda birseyle yayiyorsun, tasirmamaya dikkat et, tasanlar olursa onlari iyice temizleyip almaya calis. Yuzeyi olabildigince iyi temizle, artik falan birakmamya calis mutlaka.

bu zalman cooler la beraber bi termik macun vermiş.oje gibi aynen cam tüpe daldırıp sür diyor kullanma kılavuzunda.bir de bir sorum daha var ben bu termal macunu sürmeden önce cpu yu mu başka bir bilgisayarda test etsem mi yada benim pc me mi başka bir cpu takıp denesem ?
Sosyal ağlarda paylaş

hacibekirlokumu said:
MADBOY said:

bu zalman cooler la beraber bi termik macun vermiş.oje gibi aynen cam tüpe daldırıp sür diyor kullanma kılavuzunda.bir de bir sorum daha var ben bu termal macunu sürmeden önce cpu yu mu başka bir bilgisayarda test etsem mi yada benim pc me mi başka bir cpu takıp denesem ?

Ha o STG bilmemkac miydi neydi, var bende kosede duruyor da, kullanmadim hic. Cpu'yu baska bilgisayarda falan test etmeyle ugrasma, oncelikle macunu adamakilli surup, bosluklari dolduracak, tasirmayacak, cok kalin olmayacak sekilde yayip montele cooleri, oyle ac.
Sosyal ağlarda paylaş

Daha BIOS'ta 86 ne abi, full loadda bile zor görmeli o sıcaklıkları sanırım.

Termali yeterli (ne çok az ne çok fazla) sürüp vidaları da iyice sıktığından emin misin? Esneyecek gibi hissettirebilir bazen ama yine de köküne kadar sıkmak gerekir genelde fan vidalarını, özellikle CPU için. yeterince iyi temas etmezse ısı aktarımı çok azalır.

Bir de sorun tesadüfen ekran kartından olabilir, ben henüz CPU'da grafik bozulması yaşamadım şahsen. Biyere kadar gelip çat diye kendini kapattı hep yanmaya karşı koruma olarak. Bu kadar insan olur diyor ve 86 derece görüyorsan ondan da olabilir ama tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

Anakart in nbridge sensorlerinde problem vardir.
hatta nbridge in ta kendisindeyse problem monitorde oyle gariban artifactler gormek isten bile degil.

anakart servise gidicek kisaca. Thermal macundan fln kaynaklanmaz bu kadar. ciplak oturtsan bile heatsink i 60 i gecmemesi gerekir stok hizlarda bios uzerindeyken.
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:
Anakart in nbridge sensorlerinde problem vardir.
hatta nbridge in ta kendisindeyse problem monitorde oyle gariban artifactler gormek isten bile degil.

anakart servise gidicek kisaca. Thermal macundan fln kaynaklanmaz bu kadar. ciplak oturtsan bile heatsink i 60 i gecmemesi gerekir stok hizlarda bios uzerindeyken.

durduk yere nbridge de böyle bir sorun meydana gelebilir mi ki? bilgisayar masaüstünde iken birden bire bu sorun baş göstermeye başladı çünkü.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:
Daha BIOS'ta 86 ne abi, full loadda bile zor görmeli o sıcaklıkları sanırım.

Termali yeterli (ne çok az ne çok fazla) sürüp vidaları da iyice sıktığından emin misin? Esneyecek gibi hissettirebilir bazen ama yine de köküne kadar sıkmak gerekir genelde fan vidalarını, özellikle CPU için. yeterince iyi temas etmezse ısı aktarımı çok azalır.

Bir de sorun tesadüfen ekran kartından olabilir, ben henüz CPU'da grafik bozulması yaşamadım şahsen. Biyere kadar gelip çat diye kendini kapattı hep yanmaya karşı koruma olarak. Bu kadar insan olur diyor ve 86 derece görüyorsan ondan da olabilir ama tabi.

yalnız dediğim gibi o monitör de ki o tarz görüntüleri sadece benim pc imde alıyorum.diğer pc ye cpu yu yerleştirince böyle bozulmalar meydana gelmiyor.Benim aklıma da sorunun cpu dan başka bir parçada olması aklıma geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...