funq Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 http://www.magazinkolik.com/NewsDetails.aspx?id=3879&utm_source=sahadan_ticker_s&utm_medium=sahadan_ticker_click&utm_term=sahadan_ticker_t&utm_content=sahadan_ticker_c&utm_campaign=sahadan_ticker_campaign ''Var Mısın Yok Musun'' söz dizininin, daha önce kendisine ait bir program projesinde kullanıldığını savunan iş adamı Emin Nur Ener, yarışmanın yayınının durdurulması istemiyle dava açtı. Sultanahmet'teki İstanbul Adliyesine gelen Ener'in avukatı Murat Akar, dava dilekçesini İstanbul Nöbetçi Fikri ve Sinai Haklar Hukuk Mahkemesine sundu. Dilekçede, yaklaşık 35 yıldır ABD'de yaşayan ve ''Var Mısın Yok Musun Hızlı Tanışma Programı'' adlı bir yarışma programı projesi olan Ener'in, zaman darlığı yüzünden Türk Patent Enstitüsüne başvuruda bulunamadığı, ancak bu isimli programa ilişkin düşüncelerini ''İş Fikri'' olarak 15 Ağustos 2007'de Beyoğlu 35. Noterliği aracılığıyla kamuoyuna sunduğu kaydedildi. Bu işlemin, telif haklarının doğduğunu belgelediği savunulan dilekçede, Ener'in formatını oluşturduğu programın ve isminin davalılar Acun Ilıcalı Prodüksiyon Anonim Şirketi ile Acun Ilıcalı Prodüksiyon Reklam Hizmetleri Şirketince kullanılmış olmasının, davacı Ener'in yasalarca korunan maddi ve manevi haklarının ihlali anlamına geldiği öne sürüldü. Dilekçede, ''Programın ismi ile müvekkilimizin program formatının ismi (Var Mısın Yok Musun sözcük dizini) ayniyet teşkil etmektedir. Müvekkilimizin programı, davalıların programı nedeniyle yayına sunulamamaktadır'' denildi. Bu konuda Beyoğlu 35. Noterliği aracılığıyla davalılara ihtarname gönderildiği, ancak cevap alınamadığı belirtilen dilekçede, Ener'in 7 Nisan 2008'de dava konusu isimle ilgili Türk Patent Enstitüsüne marka tescili başvurusu yaptığı, davalı şirketlerin de benzer başvurularının bulunduğu anlatıldı. ''Var Mısın Yok Musun'' söz dizininin nerelerde ve ne şekilde kullanıldığına dair ayrıntılı açıklamalar yapılan dilekçede, davalılara ait ''Var Mısın Yok Musun'' adlı programın yayınının ihtiyati tedbir yoluyla durdurulması talep edildi. Dilekçede, davalıların 200 bin YTL maddi ve 50 bin YTL manevi tazminat ödemesine hükmedilmesi istenerek, davalıların ''Var Mısın Yok Musun'' adı nedeniyle elde ettikleri karın da davacıya ödenmesine karar verilmesi isteminde bulundu.
cerebralis Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 kalkmaz bence kutumda fake varmış gibi hissediyorum
Llama Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 abi artık hayatımıza girdi kutu taşıyan herkeze kutunda ne var diye bağırıyorum :S
ulfang Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 YOKHUM DIYHOORE! sadece sonunu seyrediyorum programın evet
Xenocide Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Red said: bu saatten sora kalksa nolur :) +1 ayrıca kalksa yok musun var mısın falan diye gene gelir yani.
slickers Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 beyfendiyide alsınlar yarışmaya açtırsınlar iki kutu nedir yani
Innuendo Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 acunu ortadan kaldirsinlar tum problemler cozulur.
Theridone Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 kutular hakkında hisleri olan insanların eline bide falcı küresi verseniz ne olur acep.
Lethious Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Innuendo said: acunu ortadan kaldirsinlar tum problemler cozulur. +1 bu adam yok edilmeli.
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Innuendo said: acunu ortadan kaldirsinlar tum problemler cozulur. +845
oper Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Innuendo said: acunu ortadan kaldirsinlar tum problemler cozulur. kesinlikle. lan bu adamın bi videosu vardı ufak bi kaplandan tırsıyodu dötü atıyordu adamın resmen. :D
EagleEye Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 acun firarda yapsın yine o en azından izleniyodu :P
octopus Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 acun firarda iyiydi geyikti ya. bütün halkı medyumluğa özendiriyolar. yok kutumda büyük hissediyorum vs. ne hissi kardeşim bu ağırlığı mı var sanki kutunun. millet bi de aile havasında böle ah sana para kaybettirdim oley açtığım kutudan 2 ytl çıktı bol bol para kazancaksın. yaşasın ben bişey kazanmadım ama?!
throne_eins_meister Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Madcat said: yalan o iş te keşke kaldırılsa. DEAL OR NO DEAL de benim projemdi de Amerikalılar çaldı da acımdan söyleyemiyorum ben de... Şeye benzedi, ERKE çıktı aynı hafta 15 kişi atladı ERKE benim projemdi diye :p
elesso Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 amma açık gözmüş bu adamlarda. harcadıkları zamana avukatlara verdikleri paraya yazık.
metalheart Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 rant sağlamaya çalışan açıkgözden başka bişey değil o adam. bir bokta elde edemez. yavaşş derler adama. ayrıca acuna laf ediyosunuz falan ama ne para kırıyo var ya.. devam siz taşlamaya...
Öne çıkan mesajlar