funq Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 http://www.magazinkolik.com/NewsDetails.aspx?id=3879&utm_source=sahadan_ticker_s&utm_medium=sahadan_ticker_click&utm_term=sahadan_ticker_t&utm_content=sahadan_ticker_c&utm_campaign=sahadan_ticker_campaign ''Var Mısın Yok Musun'' söz dizininin, daha önce kendisine ait bir program projesinde kullanıldığını savunan iş adamı Emin Nur Ener, yarışmanın yayınının durdurulması istemiyle dava açtı. Sultanahmet'teki İstanbul Adliyesine gelen Ener'in avukatı Murat Akar, dava dilekçesini İstanbul Nöbetçi Fikri ve Sinai Haklar Hukuk Mahkemesine sundu. Dilekçede, yaklaşık 35 yıldır ABD'de yaşayan ve ''Var Mısın Yok Musun Hızlı Tanışma Programı'' adlı bir yarışma programı projesi olan Ener'in, zaman darlığı yüzünden Türk Patent Enstitüsüne başvuruda bulunamadığı, ancak bu isimli programa ilişkin düşüncelerini ''İş Fikri'' olarak 15 Ağustos 2007'de Beyoğlu 35. Noterliği aracılığıyla kamuoyuna sunduğu kaydedildi. Bu işlemin, telif haklarının doğduğunu belgelediği savunulan dilekçede, Ener'in formatını oluşturduğu programın ve isminin davalılar Acun Ilıcalı Prodüksiyon Anonim Şirketi ile Acun Ilıcalı Prodüksiyon Reklam Hizmetleri Şirketince kullanılmış olmasının, davacı Ener'in yasalarca korunan maddi ve manevi haklarının ihlali anlamına geldiği öne sürüldü. Dilekçede, ''Programın ismi ile müvekkilimizin program formatının ismi (Var Mısın Yok Musun sözcük dizini) ayniyet teşkil etmektedir. Müvekkilimizin programı, davalıların programı nedeniyle yayına sunulamamaktadır'' denildi. Bu konuda Beyoğlu 35. Noterliği aracılığıyla davalılara ihtarname gönderildiği, ancak cevap alınamadığı belirtilen dilekçede, Ener'in 7 Nisan 2008'de dava konusu isimle ilgili Türk Patent Enstitüsüne marka tescili başvurusu yaptığı, davalı şirketlerin de benzer başvurularının bulunduğu anlatıldı. ''Var Mısın Yok Musun'' söz dizininin nerelerde ve ne şekilde kullanıldığına dair ayrıntılı açıklamalar yapılan dilekçede, davalılara ait ''Var Mısın Yok Musun'' adlı programın yayınının ihtiyati tedbir yoluyla durdurulması talep edildi. Dilekçede, davalıların 200 bin YTL maddi ve 50 bin YTL manevi tazminat ödemesine hükmedilmesi istenerek, davalıların ''Var Mısın Yok Musun'' adı nedeniyle elde ettikleri karın da davacıya ödenmesine karar verilmesi isteminde bulundu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Madcat Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 yalan o iş te keşke kaldırılsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 bu saatten sora kalksa nolur :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cerebralis Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 kalkmaz bence kutumda fake varmış gibi hissediyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 abi artık hayatımıza girdi kutu taşıyan herkeze kutunda ne var diye bağırıyorum :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ulfang Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 YOKHUM DIYHOORE! sadece sonunu seyrediyorum programın evet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Red said: bu saatten sora kalksa nolur :) +1 ayrıca kalksa yok musun var mısın falan diye gene gelir yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
slickers Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 beyfendiyide alsınlar yarışmaya açtırsınlar iki kutu nedir yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Innuendo Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 acunu ortadan kaldirsinlar tum problemler cozulur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sexdrugsrocknroll Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 büyük hissediyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zlaneth Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Ayşe'nin kutusundan küçük çıktı! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 kutular hakkında hisleri olan insanların eline bide falcı küresi verseniz ne olur acep. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 INSALLAH Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Ne para kırdı denyo ya :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lethious Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Innuendo said: acunu ortadan kaldirsinlar tum problemler cozulur. +1 bu adam yok edilmeli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aente Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 shooow must go ooooon, yeaaah! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Innuendo said: acunu ortadan kaldirsinlar tum problemler cozulur. +845 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Innuendo said: acunu ortadan kaldirsinlar tum problemler cozulur. kesinlikle. lan bu adamın bi videosu vardı ufak bi kaplandan tırsıyodu dötü atıyordu adamın resmen. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 acun firarda yapsın yine o en azından izleniyodu :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
octopus Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 acun firarda iyiydi geyikti ya. bütün halkı medyumluğa özendiriyolar. yok kutumda büyük hissediyorum vs. ne hissi kardeşim bu ağırlığı mı var sanki kutunun. millet bi de aile havasında böle ah sana para kaybettirdim oley açtığım kutudan 2 ytl çıktı bol bol para kazancaksın. yaşasın ben bişey kazanmadım ama?! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throne_eins_meister Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Madcat said: yalan o iş te keşke kaldırılsa. DEAL OR NO DEAL de benim projemdi de Amerikalılar çaldı da acımdan söyleyemiyorum ben de... Şeye benzedi, ERKE çıktı aynı hafta 15 kişi atladı ERKE benim projemdi diye :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 amma açık gözmüş bu adamlarda. harcadıkları zamana avukatlara verdikleri paraya yazık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metalheart Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 rant sağlamaya çalışan açıkgözden başka bişey değil o adam. bir bokta elde edemez. yavaşş derler adama. ayrıca acuna laf ediyosunuz falan ama ne para kırıyo var ya.. devam siz taşlamaya... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar