Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Golf Primeline vs Auris - 1.6 otomatik vites için

Cafein

Öne çıkan mesajlar

Herkese selamlar,

Bizim hatun kişiye araba alacağız, 1.6 benzinli ve otomatik bir araç olacak. Şu an 99 model 1.4 Polo Classicleri var, onu da takasa vermek istiyor. Aracı babasıyla ortak kullanacaklar, zaten babası sadece haftasonları kullanıyor.

Doğuş'un Golf Primeline için verdiği fiyat 38.000YTL civarı. Ayrıca 1.700 lira takas indirimi ve Polo'ya takas için 9.000YTL öneriyor.

Auris'in liste fiyatı da 37.000 YTL civarı. Ben kafadan Golf diyorum ama kız arkadaşım ve babası karar veremediler. Henüz Auris'e de bakmadılar.

Diğer arabalara bakıp elediler, o bakımdan bu ikisinden biri olacak.

Fikir almak istiyorum, Auris Golf'e seçenek oluşturabilir mi, neden oluşturur? Aşağı yukarı aynı fiyattalar çünkü.

Bir de "Şu kadar daha versin, dizelini alsın, bunu versin şusunu alsın" şeklinde olaya yaklaşmayın. Bu işe ayırdıkları para 30.000YTL. Zorlarlarsa Midline da alınabiliyor ama aradaki 2.500 YTL farkı kız arkadaşım çok gereksiz buldu. Jetta da o fiyat aralığında ama onu da eledik.

Buyrun bakalım.

Not: Vodan hayır, Astra almıyorlar, neden diye sorma. Geçen ay Astra'ya niyetlilerdi, babası birden fikir değiştirdi.
Sosyal ağlarda paylaş

:) Astra almasınlar zaten kasası değişecek. Ama Golf'ün de değişecek. Ve ayrıca Primeline Golf dediğin VW markalı Şahin gibi bişey o kalasa 38.000 YTL versem uykularım kaçar benim.

Ben Auris derim. Dizel ve Otomatiğini alsınlar.

Golf'e alternatif olabilir tabi Golf ne ki? Çok mu özel bi araba? Comfortline fln olsa hiç değilse hadi neyse ama Primeline Golf'ü arabadan saymam şahsen.
Sosyal ağlarda paylaş

Vodan said:
Ya da Civic HB'de güzel bi alternatif olabilir.

sıfır alınmaz 2. el alınması lazım. Civic hb 1.8 140 beygir düzleştirilmiş otomatik veya otomatikleştirilmiş düz ( hangisi?) Performans güzel.. tüketim 7.0/100km daha ne olsun :)

edit: bütçeyi şimdi gördüm 1.6sı da iyidir :)
Sosyal ağlarda paylaş

Cafein, dizel otomatik auris imle yaklaşık 20000 km yapmış bulunuyorum, 1 yıl dolmadı henüz.
Eğer kalite istiyorsan toyota ya çok yaklaşma derim ben yeni golf ü de beğenmiyorum orası ayrı.
Ancak istediğin verim ise bakınız nasıl az yakar çok giderim, servisten nasıl komik rakamlara çıkarım işte bu tür durumlarda toyota insanın yüzünü cidden güldürür :)
Bana sorarsan, aynı zamanda düzenli olarak 1.6 easyt opel astra kullanan birisi de olarak, daha fazla benzin yakmasına rağmen kesinlikle astra yı alırdım.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Sosyal ağlarda paylaş

Sağol JsH. Bunları da ileteyim. Aslında dün Golf için konuştuk, hatta bugün işlemleri başlayıp bayrama yetiştireceklerdi. Ama son anda babası "Ya Auris'e de bakıp emin olalım" diye vazgeçti.

Astra'yı elediler. Dur bakayım bugün yine bir konuşayım, belki yine gündeme alınır. Sanırım elenme sebebi Polo'yu takasa almamaları veya komik bir fiyat vermeleri.
Sosyal ağlarda paylaş

prozzak said:
Vodan said:
Ya da Civic HB'de güzel bi alternatif olabilir.

sıfır alınmaz 2. el alınması lazım. Civic hb 1.8 140 beygir düzleştirilmiş otomatik veya otomatikleştirilmiş düz ( hangisi?) Performans güzel.. tüketim 7.0/100km daha ne olsun :)

edit: bütçeyi şimdi gördüm 1.6sı da iyidir :)

Civic HB'nin 1.6sı geldi mi ki? Onlar 1.8 ve fiyatları da söylediğim bütçenin dışında diye hatırlıyorum.

Sedan Civic ve City de bakmışlar. City benim nefret ettiğim bir araba olduğundan sanırım bulaştırdım. Civic sedan ise fazla büyük gelmiş, kız arkadaşım ben onu kullanamam diyor.

Şimdi konuştum, Astra'yı da bir kere daha düşünebilirler. Kasa yenilenmesi sonucu 2. el değer kaybı pek önemli değil, zira diğer araçları da 99 model, bu alınan da 5 sene üzeri kullanılır diye tahmin ediyorum.

Vodan veya başka bir Astrabilir üyeye sorarım ki, benzer fiyatlarda alınabilir Astra Enjoy paketi midir? Primeline Golf'e göre ne avantaj getirir, fazla aksesuarı falan var mıdır?
Sosyal ağlarda paylaş

Bu akşam itibariyle ibre Auris'e kaydı gibi. Daha az paraya daha çok özellik + düşük servis maliyeti bunda etkili oldu. Auris'in giriş modeli Golf Midline'da olan hemen her şeye sahip, fiyat olarak ise 5.000 YTL kadar farkları var.

Yardımcı olan arkadaşlara tekrar teşekkür ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

primeline golf v 1.6 otomatik bende var ... içi boş ama gayette iyi yani sonuçta arabayıda bayan kullanacakmış diğerlerine bakmadan golf ü seçerim primeline bile olsa neticede götürüyor getiriyor midline filan bu kadar takılmayın derim..ha midline yada tsi olsa kötümü olurdu hayır :P
Sosyal ağlarda paylaş

chris said:
primeline golf v 1.6 otomatik bende var ... içi boş ama gayette iyi yani sonuçta arabayıda bayan kullanacakmış diğerlerine bakmadan golf ü seçerim primeline bile olsa neticede götürüyor getiriyor midline filan bu kadar takılmayın derim..ha midline yada tsi olsa kötümü olurdu hayır :P

böyle teselli mi olur

bisiklette götürüp getiriyor o zaman ne gerek var golf e falan?
Sosyal ağlarda paylaş

chris said:

Terkedilen teknoloji motor, terkedilen kasa, bomboş donanım, koskoca Golf'te jant kapağında kablo tutacağı.. O paraları veren 5-6 daha verip en azından Midline ve TSI almalı yani, böyle teselli mi olur hakkaten :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...