Mirage Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Selamlar, Yaklaşık bir hafta önce pazartesi günü ehliyet aldım. Alıştırma yapmak için bir araba almak istiyorum. Arabayı ailece kullanıcaz. Uğraştırmasın diye dört kapılı olsun istiyoruz. Almanya'da yaşıyoruz. Bütçe 9000 euro civarı. 10500 max diyelim. Benim öyle marka hastalığım falan yok. Uzun yola da pek kullanılmayacak. O yüzden düşük bir model olsun ama yeni bir araba olsun diye düşünüyoruz. Yeni derken kastım 0 değil, en fazla iki üç yıllık olması. En azından bakım masrafı falan az olur. Arabayı babam da kullanacak. O yüzden beni finanse eden babama da teşkürler. :) Aradığım özellikler: Normal vites 75-90 arası PS Dört kapı ABS, Klima, Hidrolik direksiyon gibi standart özellikler Tercihen CD çalar Almanya piyasasında 7000-10500 euro fiyat. http://www.mobile.de den bir göz atabilirsiniz belki fiyatlara. Bu özelliklere uyan araçlar genellikler şu modeller oluyor: Opel Corsa (C yada D) Ford Fiesta Fiat Punda Peugeot 206 (bunların hastasıyım ama dört kapı bulması baya zor oluyor) Nissan Micra Mesela yakınlardaki yerlerde bulduğumuz arabalar. Opel Corsa C, 2003 model, 40000 kilometre, klima, cd çalar, merkezi kilit, 1 yıl garanti: 6700 euro Open Corsa D, 2007 model, 15000 kilometre, klima, cd çalar, merkezi kilit, tempomat, elektrikli dış aynalar: 10000 euro Ford Fiesta. 2008 model, 50 kilometre, klima, cd çalar, merkezi kilit, 3 yıl garanti: 10400 euro (bu 50 kilometrenin 40 kilometresini de deneme sürüşünde yaptık hehe) Kararsızım efenim. Bu markalar modeller arasında ne tür farklar vardır genelde. Yoksa aynı fiyatı verdikten sonra ne alsam pek farketmez mi? Günlerdir baya kafa yoruyoruz çünkü.
Namessar Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 9 bin euro butce turkiye icin mi almanya icin mi?
roket adam Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Bence de Corsa D. Fiesta TR de genelde şirket arabası maksadıyla kullanılıyor, şeklen pek beğenmediğim gibi donanımı da pek kapsamlı değil bildiğim kadarıyla.
Fylonde Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 dediğiniz arabalarla aynı sınıfta olan ( öyle sanıyorum ) ve yaşadığınız yerle daha uygun bi araba olacağını düşündüğüm :) mercedes A 160 da listeye eklemenizi isterim.Kullanımı gerçekten rahat bi araba 2001 model olanını kullanmıştım. Dediğiniz fiyat aralığından daha düşük fiyatlarada bulunabiliyor. TR olsa imkansız tabi bu fiyatlara verdiğiniz sitedeki fiyatları gerçekten kıskandım 8-) tıklayın
Mirage Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Fylonde, yorumlar için çok teşekkürler. Onları da değerlendirdik. Ama 2000-2001, çoğu 100.000KM civarında arabalar için (Mercedes de olsa) 7500 euro vermek istemiyoruz (en azından babam istemiyor :)). Ayrıca biraz da fikir değiştirdik. 9000-10000 euro vermek yerine biraz daha uygun bir araba almayı düşünüyoruz. Uygun fiyata iki Renault Clio bulduk. Fiyatına göre çok iyi donanıma sahipler ve çok iyi durumdalar. Renault Clio 1.2 16V Chiemsee 75 beygir gücü 70.000KM 3/2003 Abs, klima, hidrolik direksiyon, merkezi kilit, direksiyon üstünden kumandalı cd-çalar, sis farları, elektrikli dış aynalar ... 5500 euro - pazarlık payı da var sanırım Diğeri biraz daha pahalı ama daha da lüks donanıma sahip: Renault Clio 1.5 dCi Luxe Privilege 82 beygir gücü (Diesel motor) 72.000KM 4/2004 diğerine ek olarak tam otomatik klima, EPS, koltuk ısıtması, sensörlü silecekler ve ısıtmalı dış aynaları var Bu da 6800 euro Bu ikisi olmazsa da bir yıllık bir Opel Corsa D olacak sanırım. Ama onun fiyatı 10000 euro'yu buluyor. Özellikleri yazdığım Clio'lar hakkında yorumlarınızı bekliyorum.
Kharon Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Bence almanyada alman arabasina binilir. Tutupda fransizlarla italyanlara para vermenin manasi yok diye dusunuyorum. Bu fiyat araliginda vw polo, skoda fabia, opel corsa birde almanya disi bi istisna yapicaksak ford fiesta disinda arac yok. Renault lar icin yorum istersen dizel olan arac temizse bariz daha iyi bi secenek, yalniz birinci aracin fotografi 70k da cekilmisse arac sahibini tebrik etmek gerek, masallah jant kapaklarina kadar galeriden yeni cikmis gibi duruyor.
Gilean Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 punto kullanıyorum çok memnunum. detaylı soruların varsa sor cevaplamaya çalışayım
Fylonde Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 bence mercedes 100.000 de olsa mercedes hani bi söz vardır ya yıldızı yeter diye gerçekten o hesap bence fransız arabalarına falan yönelmeyin özellikle Almanya gibi bi yerde yaşarken (tu)
Vodan Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 Eğer Corsa D 10000 Euro ise ve Clio'da neredeyse yarı fiyatı olan 5500 Euro ise ve ikinci el pratik yapmak için bi araba bakıyosam Clio alırdım. Yeşil olan gerçekten çok güzel görünüyor ilk gün çekilmiş olabilir ama o fotoğraf hakikaten :P
taz Mesaj tarihi: Eylül 23, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 23, 2008 almanyada arabalar ucuz olmuyor muydu ya? aşağı yukarı türkiye'deki fiyatlar clio fiesta falan?
Mirage Mesaj tarihi: Eylül 23, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 23, 2008 Mirage said: Opel Corsa C, 2003 model, 40000 kilometre, klima, cd çalar, merkezi kilit, 1 yıl garanti Bu bahsettiğim arabayı aldık bugün. Yorumlar için teşekkürler tekrar. Benim vaktim yoktu şu günlerde ama babam yine yukarda bahsettiğim uygun fiyatlı Renault'yu denemiş. Satan şirket şirkete benzemiyormuş. Adam kendi evinin önüne koymuş bir iki araba. Ordan satıyormuş. Garanti vermiyormuş. 70k kilometre yapmış araba, bakımlarının belgesi yokmuş. Bir de araba gürültülüymüş baya. O Renault yattı böylece. Diğer Renault da dizel diye vergisi çok. Ben çok kullanmayacağım için dizelin pek avantajı da yok. Corsa D de pahalı geldi biraz. 2003 model Corsa C çok temiz, sessiz ve benim için ideal dedik. İçime sindi valla. Hadi ben bi test sürüşüne çıkayım. :)
Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 23, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 23, 2008 Mirage said: Mirage said: Opel Corsa C, 2003 model, 40000 kilometre, klima, cd çalar, merkezi kilit, 1 yıl garanti Bu bahsettiğim arabayı aldık bugün. Yorumlar için teşekkürler tekrar. Benim vaktim yoktu şu günlerde ama babam yine yukarda bahsettiğim uygun fiyatlı Renault'yu denemiş. Satan şirket şirkete benzemiyormuş. Adam kendi evinin önüne koymuş bir iki araba. Ordan satıyormuş. Garanti vermiyormuş. 70k kilometre yapmış araba, bakımlarının belgesi yokmuş. Bir de araba gürültülüymüş baya. O Renault yattı böylece. Diğer Renault da dizel diye vergisi çok. Ben çok kullanmayacağım için dizelin pek avantajı da yok. Corsa D de pahalı geldi biraz. 2003 model Corsa C çok temiz, sessiz ve benim için ideal dedik. İçime sindi valla. Hadi ben bi test sürüşüne çıkayım. :) hadi hayırlı olsun. O renault da ilginçmiş. az km diyodu, garanti diyodu :D iyi sallamış.
Vodan Mesaj tarihi: Eylül 23, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 23, 2008 Hayırlı olsun. Bizde kız arkadaşıma uzun koşuşturmalar sonucu pazar günü 2004 model Corsa C 1.4 Twinport aldık. Enjoy ve Spor Paketli.
paramecium Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Selam, Toptan hayırlı olsun diyeyim o zaman :D Saygılar.
naverost Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Hayırlı olsun, kazasız belasız Opelden şaşma. daha dorusu alman arabalarından :D
Öne çıkan mesajlar