Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Power Level


kalima

Öne çıkan mesajlar

Siz ne düşünüyorsunuz bilmiyorum ama bence çok zararlı bir olay bu. Moda olmaya başlaması sebebiyle fikirlerimi yaziim dedim

neden zararlı buluyorum?
1- Oyun aslında kısa öz va basit. 50 lvl PvE - gerisi RvR
PL ile oyunun yarısını oynamamış oluyorsunuz

2- Level 50 olup kimseyi tanımıyorsunuz kimse de sizi tanımıyor. Bunu hep söyledim hep de söyleyeceğim. Bu oyun isim oyunu. Insanlar sizi tanıdığı, size güvendiği, sizi takip ettiği zaman zevkli. Herhangi bir raid de (PvE - RvR) alacağınız zevki bile değiştirir.

3- Level 50 olup realm'i bilmeme. Kocaman bir harita. Heryeri değişik güzel özgün şeylerle dolu. LvL 10 35 arasi PL oldunuz diyelim. Mithrayi Salisburyi Keltoi'yi oralarda kurulan ilk gurupları, ilk LvL 20 olup leatherdan chaine plate e gecmenin heyecanini , cevreyi moblari olaylar mekanları bilmeden oyle ot gibi yukselirsiniz. Bir LvL 5 sizin classınızda biri abi nerde lvl aliim bu nerde bu nasıl diye sorarsa utanırsınız söyliim.

4- Classlar. Albionda tam 14 tane class var. Armsman, paladin , Mercenary, Reaver tank classlar. Scout , infiltrator minstrel Rogue. Wizart, Theurgist, Cabalist, Sorceror, Necromancer casterlar. Cleric ve Friar healerlar.
Peki ne yapar bunlar. Wizard earth specse noolur?. O çıkan effect de ne? Bunları bilmeden nasıl başarılı olunabilir ki?. Belki o kabalis orda combqatın seyrini değiştirecek bir büyü yaptı ve siz birşey yaparsanız bu gerçekleşebilecek. Adam size niye area dot umun üstüne are smite atmadın derse yada wizard snare attım niye kacmadım derse bilmiyodum mu diiceksiniz. Bunları öğrenmeniz her classın her büyüsünü her efectini anlamanız lazım. Bu size düşman classlarını anlamanız için de büyük avantaj verir.

5- Oyunu öğrenme. Valla en önemlisi bu. Camelot takım oyunudur. Solocu infiltrator aşkı yakıyor herkesi ama boşverin. Bu oyun kalabalıkken güzel. Gurubun içinde doğru anda doğru chant i acan paladin takdir görür. Sadece endurance açık durmak da bi fikir tabii. Takım oyunu classlar arası combolar. Crowd controlle oynama önemli bilgiler bence.

Bu yukarda saydıklarım oyunu oyun yapan şeyler. Bunları biliyorsanız zaten PL de yapılır yardım da edilir lafım yok. Ve 50 olma istegini de çok iyi anlıyorum ama para verdiğiniz şeyin tadını çıkarın bence[hline]Is it safe?...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

katılıyorum..ara ara bana da pl yaptırdı amiroc ve tonyukuk ama pl pek te mantıklı değil..gerçi oyunu oynıycak zamanım olmaması yüzünden kaç aydır aynı levellarda sayıyorum ancak oyundan zevk almıo değilim sonuç olarak pl yapılsa bana 50 ye kadar karakterimi kendim geliştirdim diye öwünemiicem sahiplenemiicem zevk te yarıya düşücek doğal olarak..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Valla şu an scoutum 46. 46 olur olmaz RvR havasını tatmak istedim ve tattım. Şimdi son hız LvL 50 olacam. Şu ana kadar sanırım 3 LvL için çok başlarda PL yapmışlardı. Ama buraya kadar kendi emeklerimle sabaha kadar kurduğum gruplarla geldim. Şu gün bi avalon city'e vs. girdiğimde selam veren en az 3-5 kişi görüyorum ve bu beni çok mutlu ediyor gerçekten. PL her zaman bana işin kolayına kaçma olarak geliyor. Tabiki yeni açtığım char olursa onun için high levellardan PL isterim ama Sungur'u kendim LvL 50'ye taşıyacağım. Ayrıca oyuna necromla girdiğimde aşırı şekilde PL yaparmısın şeklindeki mesajlarda rahatsızlık veriyor. Bunu kimse üstüne alınmasın bunu diyen yabancılarda var ama ben zaten Sungur'u 50 yapınca gündüzleri oyunda olduğum tüm süreç içersinde low level charlara PL yapmaya uğraşacam. Geceleride emain'de olacağım planım bu.[hline]Sungur the Scout
Albion Kay Server
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunu ilk defa oynayanlara pl yapılmasına bende karşıyım, dedin gibi oyunu, diğer class'ları, insanları öğrenmeden tanımadan lvl alıyorsun..

Ama benim şu ana kadar gördüğüm PL yapılan adamların ( en azından EU da ) %95'i zaten 1 veya 2 lvl 50 char'ı olan adamlar.. Zaten tanınan, bilinen adamlar..

Bu arada bir farklı görüş de tanınma isim yapma ile ilgili.. Exp gruplarında ne kadar tanınırsan tanın, RvR bambaşka.. Özellikle EU serverlarında Guild Grup mantığı olduğundan zaten sen tüm realm'i tanısan da RvR'a guild grup ile gitmek zorundasın..

Ben şu an oynadığım char'ı trade ettim, benden önce kimsenin tanımadığı bir char.. ne friend list'i var ne msg atan var :) Aldım yeni heves hergün RvR'a gittim, bir süre sonra char'a da alıştım.. Zaten hib'i iyi bilmem ve onların taktiklerini iyi bilmem nedeniyle bir süre sonra guild gruplara yol göstermeye başladım.. daha sonrasında zerg'lere leader olmaya..

Oyuna girdiğim zaman pekçok msg alıyordum, insanlar sıcak samimi vs. ama nereye kadar ?? oynadığın sürece..
1 ay ara verdim işlerim nedeniyle, döndüğümde sanki takrar o sıfırdan başlayan adamım.. tamam 3-5 arkadaşım oldu samimi konuştuğum ama o eski sıcaklık yok.. Oynamadığın anda RvR'a düzenli gitmediğin anda olay bitiyo.. istediğin kadar isim yapmış ol.. istediğin kadar çok adam tanıyo ol. Aktif olacaksın.. oynamazsan o günler boyunca yaptığın isim bir anda gidiyor..

Şimdi alt kasıyorum, arkadaşlarım ara ara pl yapıyor.. yapmaları da doğal.. neredeyse 3. lvl 50'im olacak.. oyunu mekanları zaten biliyorum benim gibi pl yapılan pekçok oyuncu da aynı şekilde..Yani neymişş alt'lara PL mübahtırr. ;)

Ama dediğiin gibi oyuna yeni başlamış birinin o 50 level'ı kendi başına bir kere alması gerekiyor ki ben bu oyunu biliyorum diyebilsin.. Gerektiği yerde gerektiği gibi hareket edebilsin..[hline] MCP | MCSE | CCNA
--------------------------------------
Haradrim lvl50 Warden RR5+ [R.I.P]
Rnz lvl50 Skald RR5+
Ezzz lvl42 Runemaster
Charismatic Young Savage
Excalibur | Midgard / EU

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

power level, senden üst level adamlar seni alıyorlar yanlarına ( muhtemelen level 50'ler ) kendilerine turuncu veya gruptaki elemanların sayısına göre kırmızı mor yaratık kesiyorlar hızlıca ve sende neredeyse CAP'de exp alıyorsun ve bu şekilde hızlı hızlı lvl basamaklarını atlıyorsun..

Powerl Level ile bir adamın 5 günde level 50 olduğunu gördüm... sadece arkadaşları hergün kendiler exp kasar gibi kalkıp grup kurup adamı da yanlarına alıp kestiler de kestiler.. akşama kadar sonunda herif lvl 50 oldu :)[hline] MCP | MCSE | CCNA
--------------------------------------
Haradrim lvl50 Warden RR5+ [R.I.P]
Rnz lvl50 Skald RR5+
Ezzz lvl42 Runemaster
Charismatic Young Savage
Excalibur | Midgard / EU

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kesinlikle haklısın kalima.PL isteyenler için bi kaç şey söylemek istiyorum.
Bir guild e girdiğinizde beklentileriniz içinde PL varsa baştan yanılmışsınız demektir.Hiçkimse bunu yapmak zorunda değil fakat bi kaç kişi pl yapacakları zaman /gc den haber veriyorlar. gidin katılın lafım yok ama kimseye bana PL yaparmısın demeyin.

Çok rahatsız edici birşey. Ben de alt charlarıma PL yaparken her zaman bir kişi daha alıyorum yanıma.o an kime denk gelirsem artık.

Ki ben onlarca kişi için binlerce goblin kestim zamanında(ben 50 olamamıştım henüz). bunu yaptım ve goblin nerf gelmeden önceki son gün kendim 50 olabildim.

/gc den soruyorum 40+ cleric 45+friar varsa df ye gelsin diye. 2 kişi diamond mob kesip 70 milyon civari xp almak için. kimse cevap vermeyince axoi geliyor(50 cleric). ihtiyaci oldugundan mı?hayır cevap alamayınca ben kırılmayayım diye.

PVE nin güzel bi tarafı da guild e insan kazandırmaktır ama bunu henüz kimseden göremedim. Kelsie(friar) atillabey le beraberdi hep xp kasarken. teklif ettim.kabul etti ve HUN oldu. Kazandırdığım en iyi oyuncudur.
her önünüze gelene de teklif etmeyin tabi:) çünkü sorumluluğu az da olsa sizdedir.
cleric-paladin epic quest e ihtiyaci olanlar bana msj atsın da bir an önce bitirelim.[hline]Chucky
Belgarionn Riva the Cabby of the HUN
Atillabey the Polearmsman of the HUN
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eu acilis 1.36 version
<<30 gun played ve lvl45 di char ancak....yeni patchlerle zaten lvl atlamak hizlandi.ortalama 11gün played ile lvl50 oluo her char....
ben sahsen pl olmadan bidaha bg disinda hic bi char lvllamiyorum

hatta bidaha zamanim oldugunda yeni acilan alman serveri dartmoordaki necroma devam edicem ve 2. acc ile kendime oynamadigm ,oynamak istedigim bi char pl edecem.....
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Acc'ye yeni kavuşmuş bir halde Paladin kasıyorum, baktım herkes plvl delisi ben de bu konuda bir şeyler yazayım dedim. Öncelikle Plvl 'gördüğüm' kadarıyla bir grup ile alacağınız xp ile hemen hemen aynı[yani xp/zaman oranı olarak]. Örneğin dün DF'de şans eseri bir armsman plvl yaptı öyle oha pes yuh türü xp yağmadı, ha aldım 5 bauble o ayrı. Neyse konuşuyoruz adamla, Umberto Eco'nun kitabı, Alman pornoları falan derken Mid'ler basıyor DF'yi, bir de diğer grup keep raide çıkmış bu kazma shaman da bekleyememiş keep'in düşmesini galiba it kopuk dolu zindana akmış. Neyse bizim armsman girdi Shamana dan dun vuruyorlar, aradan iki de ben ekledim baktım herif cort diye öldü lvl 11 de realm point alarak madalyayı hakettim hehe. Sonra diplere inmiş bir gruba katılacaktım necromancerlar perişan etti vaz geçtim, zaten sonra DF mid'e geçti. Demek istiyorum ki bu şekilde 'casual' bir plvl'a varım ben, konuşuruz eğleniriz arada lvl alırız tamam ama buffbot açmalar, alt char kasıcam diye lvl 50 adamla spawn point sömürmeler oyunun 'amacı' olan 'eğlenceyi' götürüyor bana kalırsa. Bu tür oyunlarda sıfırdan başlayıp, zırh için para biriktirip, silaha para çıkmayınca zırh satmak, zindanlarda kırmızı aggro olmasın diye köşelerden gitmek eğlenceli. Sonra rvr de zaten yeterince şenlik oluyor.

Oyun konusunda ise benim rahatsız olduğum en önemli konu lvl 50 olmak ve realm rank almak haricinde hiçbir 'ilerleme' olmaması. UO'nun teorik olaraka Daoc dan hala üstün olmasının nedeni ev,at gibi 'player owned' zımbırtılardır. İnsan aylarca kasıp bir vuruşta Salisbury Giant yıkınca epic armor harici bir şeyler de istiyor. Şöyle Lyoness manzaralı bir kale[o da geliyor zaten] ne bileyim binek atı şu bu. Oyun zaten dev gibi koş koş bitmiyor, lvl 50 adama da PKB yollarında köyün delisi gibi koşturmak yakışmıyor. EQ'da teleport zımbırtısı var hiç değilse. Bir de Asherons Call daki gibi krallık falan olsaydı. Hatta hazır coştuk bari keşke bunca zaman içinde biraz 'yaşayan' bir dünya yaratsalardı. OSi deki gibi bir Cove, Trinsic kuşatması ne biliim invadeler, iç savaşlar falan. Çok şey istiyorum galiba, neyse zaten benim için oyunlar World of Warcraft ve Warhammer Online çıkana kadar oynanacaklar ve oynanmayacaklar olarak ayrılıyor artık. Daoc iyi fakat bir yerden sonra resmen sıkıyor, ben sıkılana kadar kasıcam.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dostum belli ki sen yakın bir zamanda sıkılırsın :). Ama bence bu oyuna o diğer oyunlarda bahsettiğin şeyleri eklemek bi yerde zor, adamlar sistemlerini kurmuş bir kere. Tamam ev, at vs. gibi playerla özdeş şeyler gelecek ama çok yakın bir zamanda değil. Oyunu insanlar böyle kabullenmiş. Mesela şu an SI zone'dan port olma olayıda eklendi. İlerde heryere port olunursa şaşma. Zamanla adamlar senin düşündüklerini mutlaka düşünmüş, uygulamak için planlamalarını bitirmişlerdir bile. Diğer online oyunlar piyasaya çıkınca eldeki oyuncu sayısını bu oyunlara kaptırmamak için ellerindeki tüm çekiciliği ardlarına koymayacaklarına emin olabilirsin :)
Saygılar...[hline]Sungur the Scout
Albion Kay Server
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Valla Ev sahibi olma olayı geliyor, player binek atları geliyor, US'i bilmem ama EU da birkaç aydır devam eden quest kapsamında şehirlerimiz kuşatılıyor, dungeon'larımız high lvl mob'lar tarafından kuşatılıyor.. Ortalıkta üzerinde kırmızı göz amblemi olan abuk sabuk yaratıklardan ordular devriye geziyor..

Son seferinde Druim Ligen'in kapısının Hib'e bakan tarafında 100'lerce yaratık spawn olmuştu.. RvR'a çıkamıyorduk.. Tüm realm'deki lvl 50'ler toplanmıştı temizleyebilmek için.. sonradan bir GM gelip RP yaparak ipuçları vermişti bu istilalara nasıl son vereceğimize dair..

Tüm level 50'ler RvR'a gider gibi grup olup realm'in 4 bir yanına daalmıştı ilgili yaratıkları bulmak ve onları öldürüp istilaya son verecek olan item'ları bulmak için.... Realm'in kullanılmayan ne kadar köşesi varsa hepsine gidilmişti.. Alliance Chat'de her grup rapor veriyordu.. Şifreli quest mesajlarını çözmek için millet günlerce kafa patlatmıştı..

Yani bu oyun hala gelişiyor, ve rakipleri olan diğer MMPORPG'larla kıyasladığın zaman çooook daha hızlı gelişiyor.. Bundan 1 yıl önce başladığımda oyunun ne halde olduğunu hatırlıyorum şimdiki haline bakıyorum arada dağlar kadar fark var.. Bundan 1 yıl sonra neler olur artık bilemem.. Bazı noktalarda adamı sıkıyor, bayıyor ama olsun RvR'dan bayılırsan gir raid'lere, git AC veya WC çalış, trade yap.. EU da sadece oyunu trade için oynayan adamlar var, Herifin bir acc'da tüm crafterları Legendary Master.. WC / AC / Tailoring / Fletching / Alchemist / SC hepsi ya legendary ya da master.. Biz Platin'lerimizi nasıl sayıyorsak adam Mithril'lerini sayıyor..

Bunlar da keyifli olabilir.. Oyun içerisinde bir takım değişiklikleri yaratmak bizim elimizde..

Seal farm et, Epic armor yerine kendine MP set yaptırmak için para biriktir.. 18-20 P ye Mid'de bir chain MP set yapılıyor.. 25 P ye toplamda MP set ve bunun SC / Proc vs zımbırtılarını yaptır.. Tüm statlarını resistlerini caplemek için uğraş... Sonra RvR da keyfini çıkart.. Bunların hepsi oyun içerisinde set edebileceğin hedefler.. Bunlara ulaşmak için uğraşman da farklı bir tad verebilir...

Neyse işyerinde yine canım sıkıldı destan yazdım...[hline] MCP | MCSE | CCNA
--------------------------------------
Haradrim lvl50 Warden RR5+ [R.I.P]
Rnz lvl50 Skald RR5+
Ezzz lvl42 Runemaster
Charismatic Young Savage
Excalibur | Midgard / EU

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

50+ konusunda haklıydın ama artık biraz daha fazla motivasyon var

SI kesinlikle 50 iken gezilecek yer
Raidler felan çılgın

Gold artık değerli
Keep Cost, Housing ve hatta SC zirh vs uğraş dur

Guild ihtiyaclarına yonelik aktivite planlanması ve yönetilmesi
Nasıl zaman alan bişi aklın almaz :)[hline]Kalima X.......Minstrel of The Hun (yarı aktif)
Jenissary......Scout of The Hun
Kalimax........Theurgist of The Hun
www.the huns.com
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
Paranın nasıl gittiğini anlamıyorum şu oyunda. Lootlarla para kazanana kadar anam ağlıyor. Mainim olan Sungur(scout) için şimdiden LvL 51 MP Longbow aliym dedim 1 plat sırf ona gitti. O parayi AC de en az 4 günde çıkartıyorum halbuki :)
Oyun deli etti beni yatarken falan planblar yapıyorum saçma sapan. Yok önce Sungur 50 olacak sonra necro kasılacak. Necro ile fletching için para farm edilecek, metalworking kusursuz salvage için 800+ olacak vs. vs. Sanırım bu oyuna azıcık ara vermem gerekiyor :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada housing'in closed betasi basladi
Guild icin para toplamaya baslasak iyi olacak
Hemen bi tane kapamamiz lazim valla

Niye diyecekler için ek bilgi
Housing için ek bir zone düşünülüyor
Bu zone da girişten itibaren uziicak evler
Eh bize de girişte bi ev yakışır
Full aksesuar vs[hline]Kalima X.......Minstrel of The Hun (yarı aktif)
Jenissary......Scout of The Hun
Kalimax........Theurgist of The Hun
www.the huns.com
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...