Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Laptopta aniden başlayan ve süregelen kasılma problemi

Ferrero

Öne çıkan mesajlar

Merhaba.
Bugün yüksek sesle müzik dinlerken aniden laptop kasılmaya başladı.
Kasılma derken; müzik hafif aralıklarla takılmaya başladı. Mouse imleci kasılmaya başladı, çok yavaş hareketler ve takılmalar oluşmaya başladı. Hiçbir zaman tam olarak takılmadı.
Şu anda bu yazıyı yazarken bile kasıyor bilgisayar. Örneğin ben 2 kelime yazıyorum o yazı görünmüyor sonra birden ortaya çıkıyor. Mouse imleci de öyle; oynatıyorum, oynamıyor sonra birden oynuyor oraya. Sonra dediğim süre saliseler veya 1 saniye ile sınırlandırılabilir.
Çok uzun takılmlar değil bunlar, en fazla 2-3 saniyelik gecikmeler oluşuyor. Bazen ritmik takılmalar bazense hiç takılmıyor.
Cpu kullanımı %24 lerdeyken windows media player ı açmak için tıkladığımda %90 lara hatta %100 lere kadar çıktı.
Bazen kaymak gibi mouse imleci hareket ederken durup dururken aniden kasılmaya başlıyor.
İşin ilginç yanı hiçbir şey yokken oldu bu iş, yani sadece metin okuyup müzik dinlerken aniden oluştu.

Teşekkür ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

laptopın ısınıyomu?
media playerın visualization ı açıkken mi oluyo bu iş?
oyunlarda aynı şey oluyomu?pinball vardı mesela windows un 3 boyutlu bişi.onu bi denesene.
fanların düzgün çalışıyomu?

bi tane linux live cd si ile sistemi açıp windows ta yaptığın şeyleri denesene?belki windows driverlarına bişiler olmuştur.

garanti kapsamındamısın?
Sosyal ağlarda paylaş

sanıyorum garanti süresi doldu.
windows media player'a tıkladığım anda bile başlıyor bu kasılma olayı.
yaklaşık 2 saat önce başladı ve browserlar dışında her türlü kasacak icraata tıkladığım anda kasıyor.
şu anda biraz normal ama evet ısınma sorunu yaşıyor olabilir.
fakat neden aniden başladı? fan mı arızalandı durup dururken acaba?
günde en az 15 saat açık zaten, ben de ısınma sorunu olabilir diye düşündüm. fakat yapılacaklar nedir olabilir ki?
laptopı her zaman adaptöre takılı kullanıyorum bu arada.
Sosyal ağlarda paylaş

eğer problem ısınmaysa, ki bana öyle geldi, öncelikle içinden kir pası alman lazım. ama laptop sahibi olmadığım için fikrim yok bu konuda nasıl yapılır edilir. içini açmak muhtemelen garanti maranti bırakmaz. nette tutorlar var bu iş için. ikincisi de laptopı üstüne yerleştirdiğin soğutan aletler var onlardan edinebilirsin
Sosyal ağlarda paylaş

bilgisayarının içi tozlanmış galiba.yada fanlarından biri artık çalışmak istemiyo.kasanın içini kendin açarsan dikkat et.içinde bi sürü ince kalın yassı uzun kablo olduğunu unutma ve hatta mümkünse internette bi araştır.daha önce açan varmı senin kasadan? bulursan rahat edersin.

marka model nedir tam olarak?
Sosyal ağlarda paylaş

CPU kullanımı ile sıcaklığın direkt ilişkisi var. Makinenin durup dururken kasılması genelde arka planda çalışan bir uygulamanın işlemciyi fazla kullanmasından kaynaklanır.

Görev yöneticisini aç, işlemler sekmesine gel, oradan cpu ya tıkla, işlemci kullanımına göre sıralansın görevler. Sonra bak bakalım hangi program kastırıyor aleti. O dosya ismini söyle, nette aratalım, virüs vs. olabilir belki.

Ben tozlanma ile direkt alakalı olduğunu düşünmüyorum, sonuçta belli bir süreçte tozlanır alet. Bu sabah Media player a girerken mi tozlandı birden. Eğer gün gün şikayetin artsaydı tamam. Yine de şu işlemden sonra ona da ufak bi ayar çekeriz.
Sosyal ağlarda paylaş

ben müziği hep windows media player ile dinlerdim ama bu sabahtan beri nedense yine onunla dinlerken çizik cd çalıyormuşum gibi parametrik duraklamalar yaşıyorum.
winamp açtım biraz önce ve cillop gibi dinleyebiliyorum şarkıları.
ama yavaşlama olayı hala sürüyor.
ses kartını mı gg ettik diye düşünmeye başladım?
Sosyal ağlarda paylaş

sıcaklık.eski modellerde böyle aralı kasılma etkileri olmuyodu.benim 1 tane fanım tozdan dolayı durmuştu.(hp omnibook xt6200 2002de aldım)bilgisayarı öylece yaklaşık 1.5 sene kullandım.sıcaklıktan dolayı yavaşlıyodu.(hiç çalışmıyodu mesela.)bilgisayarı aradabir kapatıp kartondan bi yelpaze yapmıştım onunla yelliyodum 10dk sonra açıp 30 dk kullanıyodum.hatta ultima oynuyodum.e sonra dayanamadım teknik servise götürdüm.adamlar temizlediler içini ve bayaa bi performans kazandım.e artık ısınmıyodu.öncelikli olarak kartonu çöpe attım.

bu arada kasayı açmayı denedim.benim omni book un kasası ayrı bi egzantirik.debelendim zorlandım açamadım.bütün vidalarını sökmeme rağmen hala bi ton klipsi varmış.bu plastik olanlardan.kırarım diye dokunmadım.dikkat etmek lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

bi dönem eski bi kasamı söküp power supplyı anakartı felan çıkarıp fanları çalıştırmak için düzenek yapmıştım.onuda laptopın altına yerleştirmiştim.

bide buzlu çözümler var.üst üste 4-5 kat poşet geçirilmiş buz dolabında dondurulmuş içi su dolu tepsi.üzerine bilgisayarı yerleştirmeden önce araya gene metal bi tepsi yerleştirip maksimum iletim sağlıyodum.lakin poşetleme kısmına dikkat etmek lazım.su kaçırmasa iyi olur.yoğuşma yapmasın o açıdan.bende yapmamıştı.ha bide buz eriyince tepsi hareketleri ile su taşabilio.dökülebilio.bunun içinde tepsiyi büyük bi tepsi üstüne koymak lazım.ben 2 tane koka kola hediyesi tepsi ve bi tane büyük plastik tepsi ile bunu halletmiştim.5 tane felanda poşet lazım.ama iyi bi çözüm.kışın pencereyi açamadığında işe yarar.

bu arada fanın yanmış olabilir.bunuda açtığında üzerinde hiç bi toz olmamasına rağmen güç verdiğinde dönmediği zaman anlayacaksın.böyle bi olaylı bilgisayarıda tamire götürmüşlüğüm var.Hp nin dv serisinden şu 17' aletlerden biriydi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...