Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Yesil"ay

Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

paramecium said:

Not: O dönemde ‘sahabi’ ( Peygamber Efendimizin arkadaşları) savaşlarda şehit oluyor, eşleri dul, çocukları yetim kalıyordu. Peygamberimiz sahabiye bu dul hanımlar ile evlenmelerini, onları evsiz, çocuklarını bakımsız bırakmamalarını tavsiye ediyor, kendisi de bu dul hanımlar ile 53 yaşından sonra evleniyorlar.

Ya ne kadar düz bir çözümdür bu."Evlenin evsiz kalmasınlar" nedir ya?O kadar seviyorlarmış peygamberlerini madem Muhammedde söyleseymiş evsiz barksız bırakmasalarmış dul kadınları.Birine yardım etmek için onunla evlenmek mi gerek illa?Gelip yok efendim o zamanlar arabistan şöyleydi böyleydi demeyin boşuna.O kadar şeyi değiştirmişte kadınlara gelince mi gelenekler değiştirilemez olmuş?Tanrılarını yıktı adamların ama geleneklerini yıkamıyor öyle mi?
Ayrıca peygamberin şehvet yüzünden değilde şundan bundan evlendi diye verdiğiniz nedenlerde gayet saçma geldi bana

Edit:bahane fln demişim özür dilerim rahatsız olanlardan
Sosyal ağlarda paylaş

Yoo kesinlikle zevk ve şehvet için evlendi demiyorum.Ona benzer birşeyleri jadelith söylemiş heralde
Ben diyorum ki birilerine bakmak için onunla evlenmek neden zorunlu olsun?Hz Muhammed sahipsiz kalmasınlar diye evlenmiş bu kadınlarla dendiği zaman çok saçma geliyor.Kaynak tartışmasıda değil mantık tartışması
Peygamberimize hakaret edildi biz onun için canımızı veririz kanımızı veririz diye bugün bile ortalıkta gezinebiliyorlar öyle değil mi?Üstelik sahabelerin anlattıklarına göre onu o kadar çok severlermiş ki ne isterse bütün müminler koştururmuş yapmak için
E aynı zamanda muhammed o sırada yaygın olan arap inancınıda yıktı ki bir insanın inancına saldırmak çok tehlikelidir.Bütün bunlara rağmen arap geleneklerini yıkmaya kalkışmıyor ve çok eşlilik tam gaz devam.Üstelik ölmüş arkadaşlarınızın eşlerini boşta bırakmayın evsiz kalmasınlar gibi bir mantık kuruyor?İşte bence bu mantık yukarıda yazdıklarımıda düşününce çok saçma Absolut
Sosyal ağlarda paylaş

Evli olmadığın birini kendi evinde yaşaması için yerleştirdiğinde dışardan nasıl görünür ? Önceki mesajında demişsin ozaman şöyleydi böyle idi demeyin diye. Niye demeyelim öyle , ozamanlar insanlar farklı bakarlar. O kadına bu kadına sırnaşıyor evlilik olmadan ilişki yaşıyor diye dedikodu çıkmayacakmıydı ? hemde okadar fesat insan da var iken. Gayette mantıklı.

Şu zamanda bile sen 10 tane kadının evine erzak götür onlara bak evlerine gir , eşya al. Arkadandan bak bakalım kaç kişi konuşucak neler diyecekler.
Sosyal ağlarda paylaş

Mantıklı konuşuyorsun.Doğrudur söz çıkar olayı var ortalıkta
Ama şöyle birşeyde var.Müslümanlık ortaya çıkarken çok daha büyük tepkiler vardı.Ve peygamber kendince doğru olan adına yanlışa karşı durdu.Şimdi Muhammed bakma düşüncesiyle dul kadınları evine alsaydı veyahut başka bir şekilde bakımlarını gerçekleştirseydi(bu kadınların kocaları ölmeden önce bi evleri var sonuçta öyle değil mi) ve ümmetine deseydi ki "ben bu kadınları bakmak için yanıma alıyorum".Ne olacaktı?Çapkın diye hikayeler mi çıkacaktı?Hadi böyle hikayeler çıktı ve kadınlar hakkında kötü sözler filan yayıldı.Bu varolan bir yanlışlık değil mi?Muhammed o zaman ki arap toplumunda düzelttiği birçok şey gibi bu yanlışlığıda düzeltmeye çalışacaktı.
Açıkçası islam dininin birçok konuda zor yoldan hareket edip arap toplumunda daha iyi ve ahlaklı bir uygarlık kurmaya çalıştığına inanıyorum.Ama bazı yerlerde gedikler var bence ve bu da onlardan biri.Üstelik kolay yola kaçılmış gibi görünüyor.Eğer toplumda bir yanlışlık varsa düzeltilir ona göre davranılmaz.Ona göre davranmak benim gibi normal insanların işi ki ben bile birşeyleri değiştirmeye çalışıyorum insanlarla konuşarak.Peygamberler böyle olmamalı gerçekten peygamberlerse(Tabi bu benim insancıl düşüncem sadece, eğer bir rahatsızlık duyarsanız yazının bir yerinden neden olduğunu söyleyip öm atın değiştiririm o bölümü.Elimden geldiğince saygı duymaya çalışırım)
Sosyal ağlarda paylaş

İyi de evlenmeden bu şekilde yardımlar ile ilgili insanların farklı düşünmesini ve görmesini düzeltemezsin ki. Bu kişisel olarak , insanın yapısına göre değişir. Yaşadığın toplum komple müslüman değil. Hadi desenki müslümanlara bir ayar çeksin peygamber bu konu ile iglili , e ona inanmayanlara nasıl yapacak bunu.

Bu çok genel birşey , o an orada yaşayan insanlar için geçerli değil sadece. Genel olarak insan yapısındaki fitnelik , fesatlık üzerine yapılan eylemleri egale etmek için yapılmış birşey. Böylece bile bile dedikodu yapacak bir adam bile evlendiği için yapamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

isim hatası için pardon bodrack 8-) badrock çok kolay gelivermişti bir an ;)

evet tabi ki her zaman ve her koşulda niyeti kötü olan gözü dönmüş insan en iyi niyetli ve en hatasız gibi görünen düzeni bile abuse edebilir. ancak "bakma niyetiyle kadınları eve doldurma" gibi bir uygulama olduğunda oradan buradan bahane bulup kırk dereden su getirmeye falan gerek yok. "bakıyom olum ben bu nataşalara, kafir zındık!"
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam mantıklı yine.Ama şöyle birşey var bu dul kalan kadınlarla evlendiklerinde sadece bakacak mı acaba peygamberin çağrısına uyanlar?Tamam anlıyorum yanlış anlaşılacaktır engel olunamaz diyorsunuz.Bence olunabilir ama yinede engel olunabileceğini varsaysam bile yine aklıma yatmıyor çünkü bu iş sadece evsiz kalmasın dul kadınlardan öteye geçicektir.Ki geçmiş midir bilmiyorum.Peygamberin bu nedenle aldığı dul eşlerinden çocukları yok mudur?Yada böyle dul eşleri "bakmak" için yanına alan sahabeler bu eşlerle sadece ortada kalmasınlar bakalım amacıyla mı evlenmiştir?
Ancak o yıllarda böyle birşey hiç söylenmemiş olsa herşey daha kötü olacak.Belki köle pazarları filan.Bu açıdan bakıldığında yine mantıklı ama ancak kötünün iyisi gibi geliyor.Kadın insan gibi sayılmıyor burada.Peygamberin bunu değiştirmesi gerekirdi kesinlikle.Kesinlikle kolaya kaçmak gibi geliyor
Sosyal ağlarda paylaş

gozunuzu seveyim laf olurdu soz cıkardı demeyin.. yeter su lafı duymaktan gına geldi ya... laf nie olsun soz nie cıksın?? milletin hayatı yeterince ilginc degil die niye benim hayatımı izleyip hakkımda laf cıkarsınlar.. eeaaahhh die bagırasım geldi..Mahalle baskısı dedigimiz olay bu ya..peygamber bile mahalle baskısı yiyosa way haline..
Sosyal ağlarda paylaş

sadece bakmak için evlenmiştir ve gerçek anlamda eş olmamıştır bu kişilerle denmiyor zaten bodrack. o devrin evlilik müessesine göre zaten evde zilyon tane karı bulunması abes değil.

ancak atlanan konu şu: bir erkeğin teorik olarak sonsuz sayıda kadını eş olarak evine koyabildiği bir dönemde islamla gelen düzenleme tam anlamıyla bir nerf sayılır. üstelik bu nerfle de kalınmamış esas olanın tek eşlilik olduğu da vurgulanmış. tabi ki diyenler olacak keşke nerf tam olsaymış da çok eşlilik tümden kalksaymış... keşke. ama o devri yaşıyor olmadığımız için bilemiyoruz bunu yapmanın ne sıkıntılar doğuracağını. sonuçta herkesin evinde zilyon tane kadın varsa erkek ve kadın sayısı konusundaki sıkıntı ortadadır. yani kimse o devirlerde zilyon karıyı eve dolduranlar yüzünden karısız kalmış erkeklerden bahsetmiyor. tersine, toplum hayatında ekonomik bir etkinliği olmayan kadınların bakıma muhtaç biçimde çocuklarıyla ortada kaldıklarından bahsediliyor. ha ortalıkta karı kıtlığı yüzünden abaza kalmış bir erkek güruhu vardı da çarpıtılmış taih bunu bize yansıtmadıysa orasını bilemem tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

screwy said:
gozunuzu seveyim laf olurdu soz cıkardı demeyin.. yeter su lafı duymaktan gına geldi ya... laf nie olsun soz nie cıksın?? milletin hayatı yeterince ilginc degil die niye benim hayatımı izleyip hakkımda laf cıkarsınlar.. eeaaahhh die bagırasım geldi..Mahalle baskısı dedigimiz olay bu ya..peygamber bile mahalle baskısı yiyosa way haline..

Altı çizili yer çok ince bir noktaya değiniyor sanırım
Sosyal ağlarda paylaş

PEygamber savaşta ölen arkadaşlarının hanımları açıkta klmasın diye eş adı altında onları sahiplenmiş (yanlış anlaşılmasın sahiplenmiş kelimesi yani göz kulak olmuş anlamında). Bunun neresini tartışıyorsunuz anlamadım. Demek ki kadının kocası öldüğünde evini geçindirecek bir işi falan olmadığından sefil perişan olacak veya kocası ben ölürsem evim sana emanet falan demiş yani tartışlabilecek bir mevzu değilki.
Sosyal ağlarda paylaş

Neresini tartıştıkları belli işte. Moda oldu ya peygambere laf sokup eğlenmek ondan. Hayır, tamam sevmeyin, eyw ateist olun, satanist olun, top olun kimse birşey diyemez, demiyor da. Ama siz insanların inancına biraz saygı gösterin bilmiyorum çok mu şey istedim. Ne yazık ki, yaşadığınız hayali dünyada tüm müslümanlar göğüslerinde c-4lerle yürüyüp, cuma namazına gitmeyenleri sopalarla dövmüyor. Birazcık saygı, diğer faşistlerin size ne yaptıkları umrumda değil, biraz saygı göstermek zorundasınız. İnsan olun diyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...