fedaykin Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 Bugün bana gelen bu e-postayı herkezle paylaşmak istedim. *********************** Hepimizin alacagi dersler olsa gerek. Ozellikle arkadasligi ( iyi gun dostlugu ) olarak yorumliyan sig insanlar icin bir ibret olsa gerek. Aksit. > > > Paylaşmak adina... > > Japonya'da yasanmis gercek bir olaydir. > > Evini yeniden dekore ettirmek isteyen japon bunun icin bir > duvari yikar.Japon evlerinde genellikle iki tahta duvar arasinda bir >cukur > bulunur. > > Duvari yikarken,orada disardan gelen bir civinin ayagina battigi icin >sikismis > bir kertenkele gorur. > > Adam bunu gordugunde kendini kotu hisseder ve ayni zamanda > meraklanirda kertenkelenin ayagina cakilmis civiyi gorunce. > > Muhtemelen bu civi 10 yil once, ev yapilirken cakilmisti. > Nasil olmustu da kertenkele bu pozisyonda hic kipirdamadan 10 yil >boyunca > yasamayi basarmisti? Karanlik bir duvar boslugunda hic kipirdamadan > 10 yil boyunca yasamak cok zor olmaliydi. > > Sonra bu kertenkelenin 10 yildir hic kipirdamadan nasil 10 yil >yasadigini dusundu- > ayak civilenmisti!! > > Boylece adam calismayi birakip ve kertenkeleyi izlemeye baslar, >kertenkele >ne yiyor > acaba? > > Sonra nereden ciktigini farkedemedigi baska bir kertenkele gelir >agzinda > tasidigi yemekle... I > > Inanilmaz!!! Adami sersemletir gordugu manzara. > Bu nasil bir sevgi? Ayagi civilenmis kertenkele, 10 yildir diger >kertenkele > tarafindan beslenmekteydi... > > Bu hikayeyi ilk duydugumda cok etkilendim ve aralarindaki muhtemel >iliski >turunu dusunmekten vazgectim: > > Teknoloji ilerledikce bilgiye ulasmamiz hizlandikca hizlaniyor. > Fakat insanlar arasindaki mesafe, o da ayni hizda birbirine yaklasiyor >mu acaba? > > SIZI SEVENLERI UNUTMAYIN ..... > Bu iletiyi dost arkadas bildiginiz herkese yollayin bence...[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 buradaki mesaj "kertenkeleler bile insanlardan daha vefalı" olarak görünüyor, gerçekte böyle olaylar yaşanabiliyor muymuş onu öğrenmek gerek. ben hiç duymadım ve e-mail'le gelen hikayelere de itibar etmiyorum doğrusu. ama bu denli vefalı olabileceğini bildiğim tek hayvanın adı da insan, yani burada taşlama yapılmış olan yaratık..[signature][hline]Sam of Paticik - Lvl 9 Maydonoz - Çokbilmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 Bence bu olayın gerçek olup olmamasının hiç bir önemi yok. Her zaman savunmaya geçmek yerine bazende durup düşünmekte, sadece düşünmekte fayda var gibime geliyor.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 mailla gelen şeyler iyice saçmalamaya başlamış artık. pöh sadece[signature][hline][i]FR - Wow - MM - SmS Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SouLForGeD Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 Cidden çok hoş....[signature][hline]yok, 11 Şubat 2004 21:42 tarihinde demiş ki: boyle zeytiin yagi, yumurta, sucuk salam karistircan saca surecen iste.. :lol: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 euheu simdi millet yazmaya baslayacak japonyada kertenkele varmi 2 duvar arasinda niye cukur var kertenkelenin omru 6 yilki?[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 özeleştirinin kıyas kriterinin yersiz olduğu durumlarda yapılması için bir neden göremiyorum.. bu hikaye komadaki eşinin başında yıllarca bekleyen birini anlatsaydı diyelim ki, duygulanır, kendime bir ders çıkarabilirdim belki. ama temeli olduğu şüpheli bir örnek sözkonusu olunca nesini düşüneyim bunun? daha ince işlenip kurgu olduğu belirtilseydi yine ciddiye alabilirdim ama bu reha muhtarımsı "zavallı ahmet bacakları olmadığı halde 10 yıldır okula gidiliyor" hikayelerine doymuşuz artık, alınacak başka dersler var daha önde gelen ve gerçek hikaye kılığında olmayan..[signature][hline]Sam of Paticik - Lvl 9 Maydonoz - Çokbilmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eagle_dnz Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 vayy süpermiş dostlarımızdın ve aşkalarımızın değerini bilelim[signature][hline]yer:Fenerbahçe Cumhuriyeti başkent:Kadıköy racon kesmiyorum...kafa kesiyorum...!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pascal Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 abi gerçek veya deil bildiğim tek şey süper bi hikaye olduğu. İnsanın gözünün önüne sevdikleri geliyor.[signature][hline]PASCAL ERA QUA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
edi Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 bana cok klise ve de cheesy geldi[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 "Teknoloji ilerledikce bilgiye ulasmamiz hizlandikca hizlaniyor. Fakat insanlar arasindaki mesafe, o da ayni hizda birbirine yaklasiyor mu acaba?" burası zaten kopuş noktası, şunlar olmasaydı cevap yazmayacaktım hadi kendi halinde bir hikaye diye ama 'modern yaşama felsefi bir bakış açısı' var. vay bee.. hani hikaye ile bu 'mesaj'ın fazla bir alakası yok ancak bu kadar bedava da olmamalı ucuz e-mail hikayeleri bile. gerçek hayata bu kadar gözlerimizi kapadık mı ki ancak kapımıza çörek satan izciler gibi gelmesi gerekiyor duyarlılık çağrılarının? gerçek hayatmızda bizzat hiç mi örneklerini yaşamıyoruz ki? ya da tanık olmuyoruz da, kendimize ders çıkarmak için hayali kertenkelelerin ölümsüz aşklarına muhtaç kalmışız modern yaşamı sorgulamak için? modern araçları kullanan insanın duyarsızlaşması bu kadar kolaysa biz de kertenkele olalım, en azından e-postalardan fışkıran duygu sömürüsüne ayırdığımız vakitte kendi deneyimlerimizi düşünür, ders çıkarırız kendimize..[signature][hline]Sam of Paticik - Lvl 9 Maydonoz - Çokbilmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 japonyada kertenkele varmi 2 duvar arasinda niye cukur var kertenkelenin omru 6 yilki? :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 Her birey her konuda olmasa da en azından bir konuda mutlaka kendini düşünür.[signature][hline]Penguin in the desert. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 bence bazılarını her zaman düşünürüz. Herkesi bazı zaman düşünürüz ama herkesi herzaman düşünemeyiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
damar Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 ulen romantizim duygularım kıpraştı birden... ule kız arkım bana hayatta yapmazdı öle bişi bi sürüngen olamadı..oysa neler yaptım onun için... oooooooffff of[signature][hline]memati...... sustur şu iti... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dojorel Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 verilen mesaj cok guzel de biraz, hmm.. yaratici olmus.[signature][hline]nom de dieu de putain de bordel de merde de saloperie de connard d'enculé de ta mère. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HellHound Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 said: Sam, 23 Nisan 2004 19:58 tarihinde demiş ki: ama bu denli vefalı olabileceğini bildiğim tek hayvanın adı da insan, yani burada taşlama yapılmış olan yaratık.. yok baskalari da var... mesela afrika'daki vahsi kopeklerinin bazi genclerinin, yaslanmis, dislerini kaybetmis, surunun geneli tarafindan dislanan yalniz kalirsa olecegi kesin olan suru uyeleri avlanan hayvani yiyemediginden, yemegi cigneyip lapalastirdiktan sonra kusarak besledigini gormustum (canli degil tabii belgesel) biz itler cok vefali hayvanlariz[signature][hline]"Wir aber wollen die werden, die wir sind - die Neuen, die Einmaligen, die Unvergleichbaren, die Sich-Selbst-Gesetzgebenden, die Sich-Selber-Schaffenden." - F. W. Nietzsche[/b] ...a Dream for the Blind... "You know, if you take everything I've done in my entire life and condense it down into one day, it looks decent." - George "Gammy" Costanza (a.k.a. Buck Naked) to pull a homer: to succeed despite idiocy Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
555 Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 aklıma little lizard's sarrow geldi :/[signature][hline]Lacoste marka etek delisi TEŞHİRCİ TİKKY TUĞÇEGÜL Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 doggy'cim vampir yarasalar da yapıyor benzer bir olayı, ama yok neymiş kertenkele 10 yıl beslemiş eşini, hadi biz de vefalı olalım! hatta bilgisayarları telefonları da atalım çünkü modern hayat şeyediyor vefa duygumuzu! baktıkça daha komiğime gidiyor mübarek..[signature][hline]Sam of Paticik - Lvl 9 Maydonoz - Çokbilmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HellHound Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 ha Sam o ayri, bence de gayet cheesy bir hikaye... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 ya şöle bi zaman makinası yapsalar da geçmişe dönsem hatta senelerden 96 olsa euro 96 finalleri ve sticker albümüm olsa tekrardan ve o ispanyol oyuncunun sticker ı bir türlü çıkmasada tamamlayamasam albümü sülalesine sülale boyu sevgilerimi göndersem radyolarda ve sahillerde ace of base çalsa dıurmadan ben de salak salak kafa sallasam *!oool det şi vant iz enatır beybi, şiz gan tumarrov boy* ben yine o camekan gözlükleri arkasına saklanmış aptal doğrucu davut olsam insanlar bu yüzden dışlasa beni herşey bir yana ben tekrar çocuk olsam, saf olsam[signature][hline]Tekrar ediyorum, sevişgen geometrik bir şekildir ve çok da güzeldir. Yılkı atlar oynaşırken bozkırlar sarsılırmış... Oriflame temsilcisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Logan Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 ee ben kertenkelenin nasıl sıkıştığını anlamadım. evi inşa eden sadistlik yaparak çiviyi çakarken kertenkelenin ayağına mı çakmış? nası yani?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Halfmumi Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 Güzel hikaye ama biliyordum önceden hehe ;)[signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining UYARI!:Evcil yaşayanlar için uygun değildir! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 Cidden kimi zaman ümitsizliğe düşüyorum. Ne söylesem boş, ne yazsam boş... Bunun gibi bir yazıya bile atılan cevaplar baktıktan sonra daha ne umut besliyebilirim ki... Neyin umudu, kimin umudu, niye...[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 boşver abi şarkı güzel *!So if you are in sight and the day is right She's the hunter you're the fox The gentle voice that talks to you won't talk forever It is a night for passion But the morning means goodbye Beware of what is flashing in her eyes She's going to get you All that she wants...*[signature][hline]Tekrar ediyorum, sevişgen geometrik bir şekildir ve çok da güzeldir. Yılkı atlar oynaşırken bozkırlar sarsılırmış... Oriflame temsilcisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar