Venator Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Eheheh sensor meselesi tam olarak olmasa da yaklaşık olarak ihtisasım sayılır ama biz daha küçük çaptaki low-level zımbırtıları zar zor sağladığımız için, zor geliyor :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 E madem icindesin o zaman sen de bilirsin... Nalburdaki elektrikciyi getirsen o bile anlar. Bi uctaki 5V, obur tarafa 5V verince, input ucu 1 olarak algiliyo. 5V'nin altindakiler de 0 olarak algilaniyo. O kadar basit... Baska bir sey olma ihtimali yok zaten. Eger calismiyosa da hatanin olabilecegi yerler belli, daha otesi olamaz. Zor olan ne biliyo musun? O aleti tasarlamak. Calisip calismayacagini bilmeden insiyatifi eline alip calisacak demek. Daha sonra calismadiginda insanlarin "ben demistim" bakisi altinda sorunlari duzeltmek. Tabi daha da zoru var. Bu yukaridaki insanlarla ugrasmamak icin duzgun simulasyon yazip ise yarayacagini bilmek. Gerisini zaten fizik/matematik hallediyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Sensor inputlarına bağlı olarak closed-loop bir sistemin dengesini kurması zor diyorum aslında, dijital sensörü okuyup okuyamaması değil :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Su dedigine inandigini sanmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Nası ya Bana bir closed-loop feedback sistem simulasyonu goster o zaman MATLAB'da bu tip bir aleti modellesin çeşitli sensorlerden datalar alarak yapacak, her türlü olabilecek kötü durum case'inde dengeyi sağlaması gereken minimum zaman içinde tepki verecek ve de dengeyi sağlayabilecek. Simültane okumayı yapacak ve buna göre nasıl bir karar verecek? Sistemin çıkışı olan bacak hareketlerinin overdamped mi underdamped mi tepki göstermesini tercih edersin? Bunu gerçek hayatta nasıl modelleyeceksin o bile başlı başına dert, sen kendin dedin doğru simülasyonu kurmak kolay değil diye. Benim dediğimden farklı bişey demiyosun ki. Ben zor olan sensörün ucunu takmak demedim ki, bunları nasıl okuyacağı yorumlayacağı ve sistemin buna vereceği tepki önemli. Burada da tek önemli şey algoritma falan değil o kadar ufak detay var ki dikkat etmzsen kaçıracağın. O kadar farklı ve fazla değişik durum var ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Yanlis anlamissam kusura bakma. Benim bahsettigim ortamin simulasyonu. Robotun tepkisi vs. bunlar bir sekilde halloluyo zaten. Soylemek istedigim bu guzel projeyi kestirip atmak degil, zaten daha once de soyledigim gibi adamlar ugrasip yapmislar. Ancak sensordu, robotun input'a karsilik verecegi output'tu, bunlar zaten daha once calismasi yapilmis seyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Yok abi, aynı şeylerden bahsediyoruz ama aslında farklı dillerden konuşuyoruz, inter-disipliner çalışmaların hepsinde oluyor böyle şeyler normal :) Daha geçen gün arkadaşın tez jurisinde tezinde "steady-state" kelimesi geçti diye makina hocaları baya laf etmişlerdi meğer onlarda farklı bir anlama geliyormuş da falan fişman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 bişi diicemde bu olaın en zor kısmı o "1000 matrisk cozer dengeyi bulur" dediğimiz kısmı zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ekim 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2008 lan bu silent hill deki yaratiklara benziyo, gece gorsem salavat geriririm heralde, bide buna freddy kafasi gecircen tamam iste.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Mart 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2009 up! nie up? çünkü bigdog yeniden sahnede, üstelik askerlerle beraber: watch?v=uZj9qKXetwg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mart 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2009 caponlar savaşta çıkıp bunun radyo sinyallerini kırar amerikanların erzağını bilmemnesini mundar ederler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Mart 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2009 Robocopda , robocopu öldürmesi için yapılmış bi robot vardı merdivenlerden inemeyip ters düşüp kaliodu çok hüzünleniodum onu görünce damar oluodum. Bu robot için de aynı şeyleri hissettim buz sahnesinde :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 bu ne lan. Iğghh tiksindim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 buz sahnesinde üzüldüm ged'in linklerine yarıldım dgds Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 bu kadar robot terminator cyborg zart zurt diyen var şimdi cevap verin TERMİNATÖR 1'DE TERM. LAVLARA GİRERKEN AĞLADINIZ MI? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 o terminator 2. ve evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Abi filmin ana kahramani oluyo, kim aglamaz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cado Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Mortis said: Robocopda , robocopu öldürmesi için yapılmış bi robot vardı merdivenlerden inemeyip ters düşüp kaliodu çok hüzünleniodum onu görünce damar oluodum. Bu robot için de aynı şeyleri hissettim buz sahnesinde :/ahahahah aynen bak şimdi gene hüzünlendim :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Ben filmin birinde kolunu keserken bir acayip olmuştum asdasfa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Innuendo Mesaj tarihi: Mart 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2009 boston'i massive dynamics olarak degistir al sana fringe olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Mart 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2009 lombak la bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DRaGoN_SLaYeR Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 robot teknolojisi hızlı fln gelişmiyor, gayet yawaş ilerliyor :( skinjob ları üretseler artık da evime bi 6 (six) alsam (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 bende bi adet cameron istiyorum evime. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 ingilizce sınavın listening kısmında bunu sordular daha dinlemeden direk yardırdım, hatta ilk soruda resmini vermişler, konuşan kişi tarif ediyor seçiyorsun seçenekler arasından pati her yerde yardımcı yaw Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Haziran 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2009 Longshanks said: lombak la bu Fsdafsd harbi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar