nileppezdel Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 E tamam vermezsin zaten. Yaşamış olduğu iddia edilen bir kişiye ve de onun yazdığı bir kitaba hakaret edildi diye de kimseyi içeri atamazsın. Hakaret etmemiş sadece adama yazar kitaba kurgu demiş diye de suçlu olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Sly-One said: IQ su belli bir seviyenin altında olanların saygı duymamı beklediği şeylere saygı duymuyorum. Hindistanda ineklerin kutsal olmasına saygı duyuyorsanız (sonuçta insanların kutsal saydığı birşey) burada inekleri niye kesiyorsunuz Allah adına bayram ile kutluyorsunuz bi de? yep saygı tayfası inek yemesin bundan sonra lütfen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Hindistan'da kurban bayramı nasıl geçiyor acaba? Eminim olaysızdır. İneğe tapanlar bile ineklerin kesilmesine bir şey demiyordur. Neden? Çünkü eminim insan olma konusunda bizden iyilerdir. Ya çok mu zor içinde bulunduğunuz toplumun hassasiyetlerine dikkat etmek. İnanma, istiyorsan kendi içinde küfret, arkadaş çevrende ana avrat söv. Ama topluma açık olunca dikkatli ol. İfade özgürlüğü tamam, o sana istediğini söyleme özgürlüğü veriyor. Hakkın olabilir. Ama ne kadar modern, uygar bir toplumda yaşadığımız da belli. Ne geçicek eline Allah aşkına tahrik edince? Zaten tahrik suçtur. Kabul edin, ya da etmeyin, TCK kabul etmiş zaten. Türkiye'de yaşıyoruz Republic of Full Democracy, Freedom ya da Land of Utopia'da değil. Siz kafa kaldırınca değişmeyecek bu toplum kabullenin. O kadar basit değil. Zaten o kafa kaldırma da HÖLÖLÖLÖLÖLÖLÖL diye yapılmaz ya neyse. Bir şey değiştirmek istiyorsak, ki istiyoruz, böyle olmayacak bu. Garip lüzumsuz bi antipati toplamanın hiç bi mantığı yok. Radikal dinciden zerre farkınız yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Abi inanmayan birinin "Muhammed bir yazardı ve bir kurgu kitabı yazdı" demesi tahrik edici oluyorsa o tahrik olanlara acıyorum. O onun görüşüdür der geçerim. "Hiçbir şey tesadüf değildir, Darwin de yalancıdır" diyenler de beni tahrik ediyolar o zaman. Bence herşey tesadüf, ben buna inanıyorum. Napıcaz şimdi? Hapis mi yatacaklar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zlaneth Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Zlaneth said: - Tutturmuşlar laiklik elden gidiyor, laiklik elden gidiyor diye. Yav bu millet istedikten sonra tabi elden gidecek. Sen bunun önüne geçemezsin ki. Yani zorla bu milletin elinden tutmaya gücün yetmez. Millete rağmen bu yürümez zaten. - Hem laik hem müslüman olunmaz. Ya müslüman olacaksın ya laik. İkisi bir arada olduğu zaman adeta ters mıknatıslanma yapar. Mümkün değil ikisinin bir arada olması. - Durum böyle olunca ben müslümanım diyenin, tekrar yanına gelip bir de ben laikim demesine imkan yoktur Bizim idarelerimizdeki hastanelerde kadınlarımız sadece kadın doğumculara teslim edilecek. - Hazmettire hazmettire geliyoruz. Artık bu film tanınmaya başladı. Bu düzenin koruyucusu olamayız, mümkün değil.. - Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir sözü koca bir yalandır. Egemenlik Kayıtsız şartsız Allah'ındır. Anayasacılara, 'Egemenlik 5 senede bir milletindir' sözünü de ekleyin dedik. Kaptıkaçtı mıdır, Aldıkaçtı mıdır 'Olamaz öyle şey' dedi. Sarhoş kafayla Anayasa hazırlıyorlar. - Avrupa Topluluğu'nun asıl adı Katolik Hıristiyan Milletler Birliği'dir . Biz AB'ye girmek istemiyoruz. Refah söylemiyle hatip olarak konuşuyordum. Şimdi bir partinin lideriyim. asinanyavuz said: Ya çok mu zor içinde bulunduğunuz toplumun hassasiyetlerine dikkat etmek. İnanma, istiyorsan kendi içinde küfret, arkadaş çevrende ana avrat söv. Ama topluma açık olunca dikkatli ol. İfade özgürlüğü tamam, o sana istediğini söyleme özgürlüğü veriyor. Hakkın olabilir. Ama ne kadar modern, uygar bir toplumda yaşadığımız da belli. Ne geçicek eline Allah aşkına tahrik edince? Zaten tahrik suçtur. Kabul edin, ya da etmeyin, TCK kabul etmiş zaten. Türkiye'de yaşıyoruz Republic of Full Democracy, Freedom ya da Land of Utopia'da değil. Tahrik suçtursa nasıl bu lafları söyleyerek halkı tahrik eden bir adam Başbakan? O söylerken suç değil ama di mi o özgür düşünce... Pardon. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 @Zlaneth, konuları ayırmayı beceremiyorsun. Mesajımda başbakanı savunan, adının geçtiği 1 kelime bile yok. Başbakanın ne korumasıyım, ne müsteşarıyım ne de avukatıyım. Ne yapıyorsa versin mahkeme karşısında hesabını. Ben savunucusu olmayacağım. Konuya dönersen sevinirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 @sinan: Bana da cevap ver ya :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 nileppezdel said: Abi inanmayan birinin "Muhammed bir yazardı ve bir kurgu kitabı yazdı" demesi tahrik edici oluyorsa o tahrik olanlara acıyorum. O onun görüşüdür der geçerim. "Hiçbir şey tesadüf değildir, Darwin de yalancıdır" diyenler de beni tahrik ediyolar o zaman. Bence herşey tesadüf, ben buna inanıyorum. Napıcaz şimdi? Hapis mi yatacaklar? Tahrik etmiş olurlar evet. Saldırırsın, cezanı tahrik indirmiyle beraber çekersin. Bu yüzden tahrik de suç. İnsana saygı göstermeyi öğrenemedikten sonra istediğine inan. Toplumun büyük bir kesiminin de bunu bildiğine emin değilim. Farklı bi elitistlik niteleyebilirsiniz bunu ama şu sözde elitlerin bildiğine bile inanmıyorum. Karşındakinin insan olduğunun farkında olarak yaşamanın bi mahsuru yok bence. İlla bi tarafını tutup tahrik etmenin anlamı yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 yok ya. inananlar inanmayanları tahrik edince önemli diil, inanmayanlar inananları tahrik edince kötü. siz çok zekisiniz. ben din kursam, dinimde günde 10 kere lazer gösterisi yapmak gerek olsa, bütün binaların üstüne "benim allahım çekirge, sümüklü böcek onun kulu ve peygamberidir" yazdırsa lazerle sana dokunmayacak mı yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 İyi de herkesin bir konuda görüşü vardır. Ben onu tahrik etmek için söylemiyorum. Bence birinin "Hz.Muhammed Allah'ın kulu ve elçisidir" demesiyle benim "Muhammed bir yazardır ve bir kitap yazmıştır" demem arasında fark yok. Tahrik edilmez olunur abi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dunno Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 ya erdogana ve onun o mantalitesine asırı gıcık oluyorum ve hic hic onaylamıyorum amaaaa adam "..sozu koca bi yalandır"dan ileri giden bi kaba dile yaklasmamıs. o boyle dusunuyosa onu susturmak ne ise yarar ki? o bunları soyleyebilmeli ondan farklı düsünen diger politikacılar onun dusuncelerini bir bir guzel guzel curutmeli kendi dusuncelerini mantık yoluyla halka sectirtmeli begendirmeliler bence. erdagan da kufretmiyo aslında kendi dusuncelerini soyluyo. devletin temel ilkelerini sacma buldugunu soylemis evet ama soylemis cunku sacma buluyomus. rol yapsa daha mı iyiydi? hapse girmesine gerek yoknmus bu sozler icin bence. iyi ki girmis bence o ayri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Bazı arkadaşların sarcasm denemelerini desteklemek lazım.. Henüz başarısız olabilirler ama zamanla düzelecek inş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 @Jadelith Bu mesaj bana mıydı bilmiyorum ama inanmayanları tahrik etmek de suç. Toplum olarak yaşadığımızın farkında mısınız, emin değilim. Senin inancına gelince, çekirge kabul eder inancını umarım. İbadetin konusunda da dinin bunu gerektiriyorsa yapmayı en azından denemeni tavsiye ederim. Ancak, ben binamın üstünde o lazeri istemiyorsam da saygı göstermek zorundasın. Eminim çekirge ibadet niyetini de biliyordur. Saldıran olursa gerekli cezayı çeker zaten. Çok uç örneklere kaçmamak gerekiyor, gerçek hayatta yaşıyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zlaneth Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 asinanyavuz said: @Zlaneth, konuları ayırmayı beceremiyorsun. Mesajımda başbakanı savunan, adının geçtiği 1 kelime bile yok. Başbakanın ne korumasıyım, ne müsteşarıyım ne de avukatıyım. Ne yapıyorsa versin mahkeme karşısında hesabını. Ben savunucusu olmayacağım. Konuya dönersen sevinirim. Anlayaymıyorsunu deyince bana kızıyorsunuz. Konunun bariz bununla bir ilgisi var. O da düşünce özgürlüğü oldu, onu savundunuz, bu da o zaman düşünce özgürlüğü nbunu da savunmak zorudnasınız. Eğer savunmazsanız ikiyüzlüsünüz. Bu kadar açık seçik. Sana Başbakanı korudun bilmemnesisin demiyorum. Madem Başbakan o sözleri söyledi ve bu tahrik olmadı, o zaman ekşide de her türlü yorum yapılabilir buna kızığ yargılayamazsınız diyorum. Konular birbirinden farklı değil, örnek veriyorum ben, orada özgürlük diyorsun burda tahrik ve suç diyorsun. Çıkıp bana "egemenlik kayıtsız şartsız milletin değil allahındır." diyen başbakan bunu söylerken ifade özgürlüğü yaptı demiyor musun? Onu bu forumlarda savunmuyor musun? O zaman ekşide yazılanlara da ifade özgürlüğü olarak bakmak zorundasın. konuyla çok bağlantılı ama sen o bağı kuramayacak kadar düz bakıyorsun ondan olmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 nileppezdel said: İyi de herkesin bir konuda görüşü vardır. Ben onu tahrik etmek için söylemiyorum. Bence birinin "Hz.Muhammed Allah'ın kulu ve elçisidir" demesiyle benim "Muhammed bir yazardır ve bir kitap yazmıştır" demem arasında fark yok. Tahrik edilmez olunur abi.. "Salak!" tahrik edici bir kelime mesela. Tahrik olursan tahrike sayılabilir. Karşındaki seni tahrik etmiş olur. Sen de tahrik olmuş olursun. Tahrik edilir ki tahrik olursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 uç örnek değil. binanın üstünde lazer gösterisi olmasıyla binanın içine 5 ayrı yerden ezan sesi gelmesinin arasında ne fark var? ayrıca çekirgeye inanmakla 1500 sene önce yazılmış bir kitaba inanmanın arasında fark yok. inananlar öyle bir hale sokuyorlar ki kendini benim şu anda dediklerimin aşırı örnek olduğunu, mübala yaptığımı filan sanıyorlar ama öyle bir şey yok. sen görmediğin duymadığın hissetmediğin birşeye inanıyosun. bu çok normal, ama çekirgeye inanmak garip öyle mi :D edit: ha bu arada anlatamadıysam tekrarlayayım, ezan sesi beni tahrik ediyor, özellikle gecenin bi yarısı olanlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Zlaneth said: Anlayaymıyorsunu deyince bana kızıyorsunuz. Konunun bariz bununla bir ilgisi var. O da düşünce özgürlüğü oldu, onu savundunuz, bu da o zaman düşünce özgürlüğü nbunu da savunmak zorudnasınız. Eğer savunmazsanız ikiyüzlüsünüz. Bu kadar açık seçik. Sana Başbakanı korudun bilmemnesisin demiyorum. Madem Başbakan o sözleri söyledi ve bu tahrik olmadı, o zaman ekşide de her türlü yorum yapılabilir buna kızığ yargılayamazsınız diyorum. Konular birbirinden farklı değil, örnek veriyorum ben, orada özgürlük diyorsun burda tahrik ve suç diyorsun. Çıkıp bana "egemenlik kayıtsız şartsız milletin değil allahındır." diyen başbakan bunu söylerken ifade özgürlüğü yaptı demiyor musun? Onu bu forumlarda savunmuyor musun? O zaman ekşide yazılanlara da ifade özgürlüğü olarak bakmak zorundasın. konuyla çok bağlantılı ama sen o bağı kuramayacak kadar düz bakıyorsun ondan olmuyor. Şaka mısın? Senin standart, tek tip insanlarından olmak zorunda hissetmiyorum kendimi. Savunmayacağım da başbakanını karşında. Umrumda değil. İkiyüzlülük değil bu. Mantık. Paket olarak düşünceler gelmiyor. Aklın ve mantığınla çıkarabiliyorsun bazı şeyleri. O değil de Türkiye kalıbında yaşıyor düşüncelerin de farkında mısın? Toplumu düşünürken, evrensel fikirlere uzaksın. Kişisel fikrimi soruyorsan, başbakan çok ciddi tahrik edici açıklamalar yapıyor. Dediğim gibi gerekiyorsa bu açıklamaların da hesabını vermeli. Kalıplardan çıkmak lazım. İnsanları da kalıplamamak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dunno Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 asinanyavuz said: nileppezdel said: İyi de herkesin bir konuda görüşü vardır. Ben onu tahrik etmek için söylemiyorum. Bence birinin "Hz.Muhammed Allah'ın kulu ve elçisidir" demesiyle benim "Muhammed bir yazardır ve bir kitap yazmıştır" demem arasında fark yok. Tahrik edilmez olunur abi.. "Salak!" tahrik edici bir kelime mesela. Tahrik olursan tahrike sayılabilir. Karşındaki seni tahrik etmiş olur. Sen de tahrik olmuş olursun. Tahrik edilir ki tahrik olursun. ama tüm ünsanlık hapiste olurdu o zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 "Salak!" aynı zamanda bir hakaret. Demekki neymiş? Her hakaret tahrik edicidir. Ama her söz veya benzetme değil. buarada ekşisözlükten alıntı; hepiniz şair, hepiniz sanatçısınız! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
canola Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 18-25 yaş arası insan grubunun olduğu bi yerde bu tür düşüncelerin olması normal, zaman zaman ileri gidiyosunuz, ona yapacak bişey yok. kimse tam anlamıyla doğru düşünmüyor belki ama en azından düşünmeye çalışın biraz, "toplum" kelimesinin anlamını öğrenin üzerine düşününün biraz. iyi niyetli olanlarınıza yapacağım en iyi tavsiye bu olur. ha sen kim oluyorusun diyebilirsin. toplum barışı isteyen utopik biriyim işte. iyi niyetli olmayanlara da ayarla çalışan motor benzetmesi yapıyorum. saolun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Jadelith said: uç örnek değil. binanın üstünde lazer gösterisi olmasıyla binanın içine 5 ayrı yerden ezan sesi gelmesinin arasında ne fark var? ayrıca çekirgeye inanmakla 1500 sene önce yazılmış bir kitaba inanmanın arasında fark yok. inananlar öyle bir hale sokuyorlar ki kendini benim şu anda dediklerimin aşırı örnek olduğunu, mübala yaptığımı filan sanıyorlar ama öyle bir şey yok. sen görmediğin duymadığın hissetmediğin birşeye inanıyosun. bu çok normal, ama çekirgeye inanmak garip öyle mi :D edit: ha bu arada anlatamadıysam tekrarlayayım, ezan sesi beni tahrik ediyor, özellikle gecenin bi yarısı olanlar. Hayır çekirgeye inanmak garip değil. TÜM binalara lazer tutmak uç geldi bana :) Ezan konusuna gelince de, demokrasinin özüne inmemiz gerekecek. Malum demokrasi sisteminde azınlık hakları yeterince korunamıyor. Senin ezanı şikayet etme hakkın var tabii ki. Ama genellikle umursanmayacaktır. Mükemmel über süper bi yönetim sistemi gelene kadar azınlık haklarının bu bakış açısında ezildiğini hepimiz görüyoruz. Türkiye'nin de yönetim şekli bu olduğu için saygı duyuyoruz. Avrupa'da da çan duymak istemiyorum ben tahrik ediyor dersenle aynı şey. Toplum her zaman belirleyici oluyor bu konuda. Çünkü çoğunluk. Dediğim gibi adil olmayabilir bu durum, ama realite maalesef. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 dunno said: ama tüm ünsanlık hapiste olurdu o zaman. Yahu tahrik eyleme mi geçti ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 bakın arkadaşlar, laik sistemler fiili durumlara, de facto'ya gözlerini kapatmazlar. eğer toplumda "çekirgenin yaratıcı olduğuna inanç" bir durum haline gelirse laik sistem -yasalar çerçevesinde kalmak şartıyla- bu inanca sahip vatandaşların yaşam biçimlerini kolaylaştırmanın gereğini yapar ve yapmalıdır. laik sistemin görevi inancın tutarlılığını sorgulamak değildir. ineğin kutsallığına saygı meselesi... çok karıştırdınız konuyu. ineğin kutsallığı inancına saygı göstermek demek inek kesip yememek demek değildir. hindu'nun "ineği kutsal saymasına" saygı göstermen gerekir yalnızca. gidip "zuhahahah lan salak inek bu mal mısın, nesi kutsal bunun lan malak" diyemezsin. tıpkı içki içmenin kötü eylem olduğuna inanan kişinin başkasının içki içmesiyle alay etmemesi veya içki içen kişinin içkiyi kötü olarak gören kişiyle alay etmemesi gerektiği gibi. herkes inandığı veya inanmadığı şeylerin gereğini yapar ancak birbirlerinin inandıklarını inanıyor oluşlarına saygı gösterir. imla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dunno Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 asinanyavuz said: dunno said: ama tüm ünsanlık hapiste olurdu o zaman. Yahu tahrik eyleme mi geçti ki? salak dedi agzından cıktı. soyledi ve tahrik etti. simdi yaktım seni diyip "tahrik edildim" diye karakola kos. salak diyen adam hapse girsin. tumm dunya hapiste olurdu . her soze her düsünceye zıt düsünen birini bulabilirsiniz dunyada. "tahrik etmek" tanımını bu kadar rahat bol keseden kullanmak olmuyor. ancak acık acık kufretmek yalnıs ve yasaklanır olmalı bu yuzden. ki salak gibi 2. sınıf cocugu kufurleri de bunun dısında tutulabilmeli hatta. yoksa soyledigim gbi herkes parmaklıklar ardında olurdu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 ya avrupadaki çan gecenin 5inde çalmaya başlasa kafayı yersin. ki öyle heryerde de çalmıyor. aynı noktada 5456 tane çan sesi duymuyosun en fazla 1. ki 0 duyduğun zaman da oluyo. türkiyede şehir içindeysen kesssin duyuyosun 3-4 tane. ve gecenin 5inde. direk uyanıyorum yurtdışından geldim 2 aydır kafffayı yicem. dine özel olarak gıcık olmamın sebebi, diğer herhangi bir konuda tartışabilirsin mantıklı. ama "allah böyle istiyor" dendiği zaman mantık bitiyor, köle gibi yapıyorlar masal kitabında yazanları. yani arkasında mantık aramadan bazı şeyleri yaptığın zaman tartışamıyorsun. ulan nolcak ezanı 5 yerine 10 da yapsan? allah gocunacak mı? allah niye gocunsun adam zaten baya güçlü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar