Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ekşi Sözlük'te Peygambere hakaret

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

Cotto said:
Madem yazar olduğunu düşünüyorsun içine sakla illa "bak ben ateistim bak peygambere ne diyorum diye" millete gösterme arzunmu var.he birlik beraberlik diyorsan ateist forumlar var oralara git abi

sana ne?

kimin nereye yazacağına sen ne hakla karar veriyorsun?

said:
Zaten ekşisözlüğe acayip kıl olurum.Egoist merkezbenci heriflerden başka birşeyler değil

okuma o zaman?
Sosyal ağlarda paylaş

@rahan
milletin inancıyla da..sak geciyosun sonrada sanane diyosun.Sen kaşınıyosun abi.Umarım bir gün peşine takılırlar 10-20 kişi.O zaman gelir bu laflar aklına.

İstediğin inanç hakkındada laf edemezsin.Reha muhtarmısın sen ortaya çıkıp birşeyler kanıtlamaya ihtiyacınmı var senin.

Ne bu toplumu gerzek görme anlayışı.Bir ben akıllıyım aha salaklar neye inanıyor mantığı.Çocukmusun sen.Biraz büyü.

Millete illa kanıtlamaya çalışıyorsun inandığınız şeyler yanlış.O zaman arkadaşım köylerdeki mezarları mescitlerde saklanan sahte mesihlerden farkın yok.Sanane arkadaşım.Ahmetin mehmetin inancından.

Şahsen ben ateistim ve sorunum yok.Gidipde bağırmıyorum yakarmıyorum sitelerde.

Görende tarikat sanıcak topluluk sanıcak.Bende kimle tartışıyorum işte.3 tane herif çıkmış resmen müslümanlığa savaş açmış gibi tüm müslümanlar onları öldürmek istermiş gibi bana birşeyler savunuyor..

Ey allahım diyicem ama ateistim naparsın...
Sosyal ağlarda paylaş

asinanyavuz said:
Cidden samimi olarak soruyorum, ateistler çok sıkıştıkları zaman dua etme ihtiyacı hiç mi hissetmiyorlar? Ya da bir şeyi çok istedikleri zaman?

yoo hisetmiyorum şahsen ben, tüh lan kötü oldu falan diyorum. veya oturup halletmeye calışıyorum neden sıkışmışsam.

öle yanı
Sosyal ağlarda paylaş

ortalıkta ateist olmayı çok cool sanan insan çok örnek vermek gerekirse lisede bi kız arkadaş
ben:b kız:k

b-hadi be güzelim yap şunu allah aşkına
k-ben ateistim allaha inanmıyorum

aradan zamman geçer

b-kız al cips ye
k-oruçluyum ben olmaz
b-e hani sen ateisttin
k-ateistim ama annem kızıyor oruç tutmazsam
b-?????
Sosyal ağlarda paylaş

Cotto said:
@rahan
milletin inancıyla da..sak geciyosun sonrada sanane diyosun.Sen kaşınıyosun abi.Umarım bir gün peşine takılırlar 10-20 kişi.O zaman gelir bu laflar aklına.

hehe.

said:
İstediğin inanç hakkındada laf edemezsin.Reha muhtarmısın sen ortaya çıkıp birşeyler kanıtlamaya ihtiyacınmı var senin.

Ne bu toplumu gerzek görme anlayışı.Bir ben akıllıyım aha salaklar neye inanıyor mantığı.Çocukmusun sen.Biraz büyü.

Millete illa kanıtlamaya çalışıyorsun inandığınız şeyler yanlış.O zaman arkadaşım köylerdeki mezarları mescitlerde saklanan sahte mesihlerden farkın yok.Sanane arkadaşım.Ahmetin mehmetin inancından.

herkesi 14 yaşında mı sanıyorsun sen? sanane benim niyetimden. kimseye bir şey ispatlama isteğim falan yok. düşündüklerimi kendime saklama zorunluluğum da yok. tarih boyunca insanlar neden kitap yazdıysa, neden şiir yazdıysa, neden felsefe diye bir şey ortaya çıktıysa o yüzden ifade ediyorum kendimi. asıl bundan sana ne?

belki muhammed'in faşistik öğretilerinin topluma yararlı olmadığını anlatmaya çalışan sosyoloğum? belki, islam'ın toplum üzerinde kurduğu baskıya karşı tepkimi dalga geçerek dile getiriyorum.

belki hoşuma gitmiyor da kötülüyorum. saa ne??

laik hukuk devletinin yasalarıyla belirlenmiş özgürlük benim; istediğim amaçla kullanırım.

said:
Şahsen ben ateistim ve sorunum yok.Gidipde bağırmıyorum yakarmıyorum sitelerde.

Görende tarikat sanıcak topluluk sanıcak.Bende kimle tartışıyorum işte.3 tane herif çıkmış resmen müslümanlığa savaş açmış gibi tüm müslümanlar onları öldürmek istermiş gibi bana birşeyler savunuyor..

Ey allahım diyicem ama ateistim naparsın...

ben sana çok gülüyorum yaw. (:D
Sosyal ağlarda paylaş

Madem sosyolog olarak görüyorsun kendini özgürlüğün tanımınıda bilmen gerekir.

Özgürlüğe göre tekil özgürlüğün çoğul özgürlüğü kısıtlamaması gerekir.Aç wikipedia'yı oku.Buda nereden geliyor.

Sen git ormanda yaşa.O zaman sınırsız özgürsün.Ama sen toplum içinde yaşıyorsun.Hemde çoğu müslüman olan bir toplumda yaşıyorsun.İşte senin özgürlüğün burda biter.Toplum içinde özgürlüğün bir sınırı vardır.Bu yüzden mağarandan çık biraz bak etrafında ne oluyor.

Muhammed'in faşiştik öğretileri demişsin...
Seninde yaptığın bir yana faşizm.Özgürlük değilmi kardeşim.Adamda özgürüm diyor müslümanlığa inanıyor.

Kavram kargaşası yaşamayın abicim.Muhammed'e değil tarikatlara hacılara hocalara karşı çıkın.O zaman bazı müslümanlar bile yanınızda olacaktır.

Özgürlük ormanda veya dağda anarşistliğe doğruda kayabilir ama toplum içinde asla.

++ Böyle milleti birbirine düşürenler hep siz cefasını çeken hep insanlar oluyor.

O zaman afedersin ama rte senden daha iyi sorguluyor olayları...
Sosyal ağlarda paylaş

GEd said:
Cotto said:

.Sanane arkadaşım.Ahmetin mehmetin inancından.

sanane arkadaşım. Ahmetin mehmetin inanmamasından.

Canım benim seni topicigin baslarına alalım.
Varsa inanmayanlara lafım gel bana söv.Bende inanmıyorum gerçi
Bir hışım bir gazla yazmışsın bu mesajı ama zaten benim savunduğum şey inanç veya inanmamak insanların içinde olan birşey Kimse kimseyi eleştiremez demek
Hadi canım benim.
Sosyal ağlarda paylaş

Peki Rahan, nilep.. neden "İNANANLARA SAYGISIZLIK ETMELİYİM etmeliyim edebilirim ve etmeliyim" modundasın?

ateistlik diğer dinlere saldırmayı mı öngörüyor da böyle davranan tipler var?

bu şeye benziyor, hani diyorsunuz ya;

"ibadetini yaygara koparmadan yapan, diğer insanlara saygılı davranan, gayet düzgün inananlar var, ok. ama reklam için müslümanım diye bağıran ya da dışarda oruç tutmuyorum diye bana dik dik bakan, taciz eden müslümanlar da var."

aha işte, durmadan diğer inanan insanların kutsal değerlerine dil uzatan, onları rencide eden söylemlerde bulunan ateistlerin de ikinci tip müslümandan farkı yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Cotto said:
Madem sosyolog olarak görüyorsun kendini özgürlüğün tanımınıda bilmen gerekir.

Özgürlüğe göre tekil özgürlüğün çoğul özgürlüğü kısıtlamaması gerekir.Aç wikipedia'yı oku.Buda nereden geliyor.

benim kendimi ifade etmem kimsenin özgürlüklerini kısıtlamaz. belki gıcık eder o kadar. herkes hayatına normal normal devam eder.

said:
Toplum içinde özgürlüğün bir sınırı vardır.

o sınırın adı yasadır,kanundur. o yasalar da benim muhammed ile ilgili fikir beyan etmemi, saygı göstermememi, hakaret sınırını aşmadığı müddetçe KORUR.

toplum içindeki bilmemneydi falan yok bunlar.

KANUNLAR İZİN VERİYORSA O ÖZGÜRLÜĞÜMÜ KULLANMA HAKKIM SONUNA KADAR VAR.
Sosyal ağlarda paylaş

Masquerade said:
Peki Rahan, nilep.. neden "İNANANLARA SAYGISIZLIK ETMELİYİM etmeliyim edebilirim ve etmeliyim" modundasın?

nerde saygısızlık etmişim? ne yazmışım? ancak gerekliyse saygısızlık sınırını aşarım. ben şu anda yapılabilirliğini savunuyorum.

said:
bu şeye benziyor, hani diyorsunuz ya;

"ibadetini yaygara koparmadan yapan, diğer insanlara saygılı davranan, gayet düzgün inananlar var, ok. ama reklam için müslümanım diye bağıran ya da dışarda oruç tutmuyorum diye bana dik dik bakan, taciz eden müslümanlar da var."

aha işte, durmadan diğer inanan insanların kutsal değerlerine dil uzatan, onları rencide eden söylemlerde bulunan ateistlerin de ikinci tip müslümandan farkı yok.

iki örneğin birebir tam örtüştüğünü düşünmüyorum ama ikinci tip müslüman olmak da yasalarla yasak değil. benim üzerinde durduğum nokta da bunun yasalara aykırı olmadığı konusunda.

yoksa beğenme konuşma, hatta çok istiyorsan kına ona yapılacak bir şey yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Yok öyle birşey işte...
Eğer eleştirilebilirse inançlar o zaman çatışma ortamı çıkar.Al bak anayasa'ya.Ha muhammed'e ister yukarıdan insin kitap,ister kendisi yazsın.Beni ilgilendiren inançlarla makara geçme olayı.Bir karikatür olayı yüzünden nasıl olaylar olmuştu hatırlatırım.Bu insanlar senin gözünde safda olabilir.Ama bu insanlar bir şeye bu kadar bağlıysa rencide etme hakkın yok.

Senin kendini ifade etme hakkın var.İfade etme hakkın var ama.Yani bir devlet dairesine git.Dinini sorsunlar atıyorum "ateist" diyebilme hakkın var.İbadet etmeme hakkın var.Yani inanmaazsan inanma.Kimse senin inancını takmıyor.Ama senin o dine mensup olmayıpda o dini eleştirmen hakaret etmen provokasyon olarak geçiyor anayasa'da.aç oku.

++ Sosyologsun diyelim olaylara bakış açın şöyle olmalıydı.Ne kadar eleştirirsen ateizm tarafından müslümanlığı o kadar antipati kazanırsın.
Yani sen ne kadar eleştirirsen,o kadar bana ateistsin yerine satanistsin diyecekler.

Bol keseden atma,anayasa'yı oku,saygılı ol.Belki sanada saygı duyarlar.Tabiki banada.
Sosyal ağlarda paylaş

Cotto said:
GEd said:
Cotto said:

.Sanane arkadaşım.Ahmetin mehmetin inancından.

sanane arkadaşım. Ahmetin mehmetin inanmamasından.

Canım benim seni topicigin baslarına alalım.
Varsa inanmayanlara lafım gel bana söv.Bende inanmıyorum gerçi
Bir hışım bir gazla yazmışsın bu mesajı ama zaten benim savunduğum şey inanç veya inanmamak insanların içinde olan birşey Kimse kimseyi eleştiremez demek
Hadi canım benim.

konuşma tarzına saygı puanı yolluyorum. (1000 posttan sonra görünür olucak terazin).

Ve aşağıda foruma bekliyorum ;

Terazili forum
Sosyal ağlarda paylaş

Cotto said:
o dini eleştirmen hakaret etmen provokasyon olarak geçiyor anayasa'da.aç oku.

edik;unutmadan eleştiri ile hakaret arasında dağlar kadar fark var. ikisni bir tutamazsın.

sen kendin provoke oluyorsun o senin suçun.

TCK Madde 216:

...Bu kap­samda salt yüz çevirme, soyut bir ret veya SAYGISIZILIK ifade eden bir davra­nışta bulunma veya bu yönde sözler sarfetme, suçun gerçekleşmesi bakı­mından YETERLİ DEĞİLDİR. Fiilin suç teşkil etmesi için bunların ötesinde, ağır ve yoğun bir tarzda kin ve düşmanlığa tahrikin var olması gerekir....
Sosyal ağlarda paylaş

Rahan said:
Cotto said:
o dini eleştirmen hakaret etmen provokasyon olarak geçiyor anayasa'da.aç oku.

sen kendin provoke oluyorsun o senin suçun.

TCK Madde 216:

...Bu kap­samda salt yüz çevirme, soyut bir ret veya SAYGISIZILIK ifade eden bir davra­nışta bulunma veya bu yönde sözler sarfetme, suçun gerçekleşmesi bakı­mından YETERLİ DEĞİLDİR. Fiilin suç teşkil etmesi için bunların ötesinde, ağır ve yoğun bir tarzda kin ve düşmanlığa tahrikin var olması gerekir....

Tamam işte burda senin yazmanla suç olmuyor.Ama senin bu yazdıklarını ben gidip tahrik oluyorum diye şikayet etsem suç oluyor.

Anladın ?
Sosyal ağlarda paylaş

devamı..

Söz konusu suçun oluşması için, kamu güvenliğinin bozulması tehli­kesinin somut olgulara dayalı olarak varlığı gereklidir. Bu tehlike, somut bir tehlikedir. Bu somut tehlikenin gerçekleşip gerçekleşmediğini belirlerken fai­lin söz ve davranışlarının neden olduğu tehlike neticesinin gerçekleşmesi gerekir. Hâkim, kullanılan ifadeler dolayısıyla bu tehlikenin gerçekleşip gerçekleşmediğini, dayanak noktalarını göstermek suretiyle belirleyecektir. Bu kapsamda, kişinin söz ve davranışlarının kamu güvenliğini bozma açı­sından yakın bir tehlike oluşturduğunun tespit edilmesi gerekir. Kişinin söz ve davranışlarının, halkın bir kesimi üzerinde tahrik konusu fiillerin işlene­ceği hususunda duyulan endişeyi haklı kılacak bir etki oluşturması gerekir. İfade özgürlüğü ile bu tip tehlike suçları arasında “açık ve mevcut tehlike” kriterinin var olması gerekir. Buna göre, yapılan konuşma veya öne sürülen düşünceler toplum açısından açık ve mevcut bir tehlike oluşturduğu takdirde yasaklanabilmekte, keza böyle bir tehlikenin varlığı somut olarak, açıkça tespit edilmedikçe söz konusu suçtan dolayı cezalandırma yoluna gidilemez.

tek başına senin tahrik olman olmuyor paşa.

ki eleştiri -şu ana kadar binlerce kişinişn binlerce kez yaptığı şey- saygısızlık bile değil. saygısızlık da suç bile değil.

hadi sen kasma artık. valla çok istiyorsan avukatımla gideriz bir mahkemeye hakim e söylerim. muhammed'in harika bir yazar olduğunu düşündüğümü.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya Cotto allah rizasi icin demogoji yapma ya. Gunde 5 defa ALLAH BUYUKTUR ALLAH BUYUKTUR VE MUHAMMED ONUN PEYGAMBERIDIR diye bagirilan bi ulkede yasiyorsun.

Ve bi atesistin gelip hz muhammed fasondur uydurmacidir demesinden mi aliniyorsun.

Tekrar tekrar diyorum anlamiyo insannar. Bizim icin kutsal olan onnar icin olmak zorunda deil. Sokakta biri ciksa BUGUN ZEUS GUNU HERKES CIPLAK YAGMURDA KOSACAK USTUNE YILDIRIM DUSENLER KUTSAL SEHITLERIMIZDIR dese ve birileri yapsa sen napiyosunuz lan manyaklar demez misin?

Durum ayni. Isteyen istedigine inanir ben bi muslumanim ve allaha inaniyorum. Bi hristiyan jesusa inaniyor bi yahudi yehovaya inaniyor bi pagan sethe zeusa jupitere inaniyor.

Kimsenin dini kimsenin inanci kimse icin kutsal olmak zorunda deildir. Anlamadiginiz bu.

TCK ya gorede suc olan. Islam sacmaliktir demek deil MUSLUMANLAR SALAKTIR demektir. Yane ayrimcilik halki kiskisrtmak suctur.

Bu arada bu kadar laf edip demokrasi ozgurluk deyip sonra insallah pesin 10 15 tane abeci takilir dover seni demekte bence komediden oteye gitmemz.
Sosyal ağlarda paylaş

Spacecake said:
Romario said:
Şimdi biri atmadan söyleyeyim "Ya varsa?" mantığı agnostizm değil Ateizm münafıklığıdır. Bunun müslüman versiyonu da "Ya yoksa?" cılardır. Dediğim gibi münafıklardır. Düşünceleri oturmamış zihnen oldunlaşmamış insanlardır. Herhangi bir şeye mensup olamayacak niteliktedirler. İki işkence yapılsa bütün arkadaşlarını satarlar vs.

Ne demek zihnen oturmamış.Ben bilinmezci biri olarak şöyle dersem,gerizekalılar görmedikleri bilmedikleri deli saçması şeylere inanıyolar bi kitapta yazan şeylere göre hayatlarını yönlendiriyorlar,sen ne düşünürsün?
ama senin düşündüğün gibi bütün inanmayanlar veya bilinmezciler(agnostikler) ağzından tükürük saçarak dine saldırmaz.Ben inanana da inanmayana da saygı duyarım istersen git sümüklü böceğe tap tek kelime söylemem. senin bu söylediğin çok cahil işi olmuş kusura bakma.

Ben okuyan araştıran yaşıma göre kültürlü bir insanım .Hayatım kötü giderse allahım neden böyle oldu demem ben ne yaptım da böyle oldu derim bi kaza geçirirsem (ki geçirdim) allahtan bilmem kendi hatamdan bilirim hatam yoksa da öyle olması gerektiğine inanırım.Birşey istediğim zaman oturup dua etmem onun için çalışırım elde edersem kendime saygı duyarım edemezsem yeterince çalışmadığımı düşünürüm.Tanrı yok da demem var da demem kendimce bir ispat bekliyorum belki olamaz mı ?

Hayatımda bu kadar aptalca bir genelleme görmedim.Sen benim iki işkencede arkadaşlarımı satacağıma nasıl karar verirsin ? Zihnen gelişmemiş olanın kim olduğu ortada kusura bakma.

Ohoo sen tamamen başka bir boyuta kaymışsın arkadaşım. An itibariyle yazdıklarımı bir daha okumanı iddia ettiğin gibi kültürlüysen önermelere tek tek baştan bakmanı rica ediyorum. Ben ne agnostiklere ne ateistlere ne de müslümanlara bir laf etmedim. Sadece olayın felsefesini açıkladım. Agnostikler bu konuda tartışma gereği duymazlar, onlar için öyle bir soru yoktur. Yani bilinenin aksine "Ya varsa?" cılar değildir demek istedim. Neyse sen zaten kendi kendine tartışmışsın. Sonucuna varmışsın.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...