Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vista ve Xp aynı anda?

veyr10

Öne çıkan mesajlar

64 bit Vista Ultimate'im den dolayı kafayı yemek üzereyim fakat direkt olarak da silmek istemiyorum acaba ayni anda iki işletim sistemine sahip olabilir miyim? 32 bit xp kurabilir miyim? Xp ile işim olduğunda xp yi normal zamanlarda da vistayi kullanma lüksüne sahip olabilir miyim?
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Disk bölümlenede sorunlar yaşamıştım denediğimde. Vista ilk çıktığında denemiştim gerçi. Vista'ya girememiştin XP'den sonra. açılmıyordu. Sonra öğrendim ki Vista ve XP için iki farklı HD, ya da Vista'nın zaten yüklü olmadığı bir partition lazımmış.

Vista'nın bölümünü falan küçültmeye çalıştığında sorunlar çıkartıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

E tabii ki, aynı partitiona kuramazsın iki ayrı windows sürümünü. Windows Vista - XP için geçerli değil sadece, 98 ile XP yi de kursan sorun yaşarsın.

Ayrı bir bölüm açmak şarttır.

Mesela bende masaüstünde şu an 80 gb hdd var, 40 vista'ya, 20 xp'ye, 20 de yedeklere ayırmıştım 3 partition olarak. Önce XP yi kurdum 20 lik kısma, ayarladım her şeyini sürücülerini falan yükledim, sonra Vista'yı kurdum 40 lık bölüme. İleride Vista ya daha çok yer lazım oldu partition magic tarzı bir program ile bölümün boyutunu da artırdım, bi problem çıkmadı, açılışta soruyor hala.

Yani, ayrı partitionlara kurun, sorun çıkarmaz. Bir de sırası önemli, önce xp sonra vista kurmak lazım, eğer tam tersi olursa alet direkt xp ile açılıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi ben xp yi bir kaç eski oyunu oynamak için kullanmak istiyorum. 250gblik hardiskim var bunun 20GB si xp+xp oyunlarına ayırsam 150GB sini arşive 80gb sini de vista+programlar oyunlara ayırsam diyelim önce bilgisayara temiz bir format atip ilk 20gb ye xp yi mi yüklüyeceğim?

Yani sıralama

1)Xp yi yüklerken partionlara ayir
2)Xp yi bir partiona yükle
3)Driverlar programlar falan filan hepsini ayri yükle
4)Vistayi başka bir partion a yükle
5)Vista için gereken driverlari programlari etc yükle

böyle mi olacak?
Sosyal ağlarda paylaş

valla service pack 1 li vista ultimate kullanıyorum. Aslında memnunum sorunum hamachi ve eski oyunlardan kaynaklanıyor örneğin worms gibi falan. Ayrıca bazi programları bulmakta zorluk çekebiliyorsun vista uyumlu olmuyor falan. Onun dışında aslında gayette memnunum bu yüzden iki işletim sistemini bir arada kullanmayı düşünüyorum yoksa vista hiçte kötü değil. Özellikle age of conan oynuyan birisi için.
Sosyal ağlarda paylaş

veyr10 said:
Şimdi ben xp yi bir kaç eski oyunu oynamak için kullanmak istiyorum. 250gblik hardiskim var bunun 20GB si xp+xp oyunlarına ayırsam 150GB sini arşive 80gb sini de vista+programlar oyunlara ayırsam diyelim önce bilgisayara temiz bir format atip ilk 20gb ye xp yi mi yüklüyeceğim?

Yani sıralama

böyle mi olacak?

XP yi yüklerken 3 partition ayırıyorsun, ayarlıyorsun. XP için ayırdığın 20 lik kısma XP yi kuruyorsun normal xp kurar gibi.

Ondan sonra, Vista'yı da Vista için ayırdığın diğer partitiona kuruyorsun.

Açılışta alet XP mi istersin Vista mı diye sormaya başlıyor.

Yani evet sıralama aynen böyle olacak, doğru yazmışsın.

Vistayı formatlamadan, yanına XP kurmak mümkündür elbet de, o zaman boot menu olayı biraz karışıyor, bi kere yanlışlıkla oldu direkt XP yi açmaya başladı alet, nasıl düzelttiğimi hatırlamıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

roket adam said:
veyr10 said:

Yani sıralama

böyle mi olacak?

XP yi yüklerken 3 partition ayırıyorsun, ayarlıyorsun. XP için ayırdığın 20 lik kısma XP yi kuruyorsun normal xp kurar gibi.

Ondan sonra, Vista'yı da Vista için ayırdığın diğer partitiona kuruyorsun.

Açılışta alet XP mi istersin Vista mı diye sormaya başlıyor.

Yani evet sıralama aynen böyle olacak, doğru yazmışsın.

Vistayı formatlamadan, yanına XP kurmak mümkündür elbet de, o zaman boot menu olayı biraz karışıyor, bi kere yanlışlıkla oldu direkt XP yi açmaya başladı alet, nasıl düzelttiğimi hatırlamıyorum

Anladım bilgiler için çok teşekkürler roket. Xp olayni halledeyim söz worms de en son sana dalacam =)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...