Rock Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 @Bodrack Bir ara sir'e "niye uğraşıyorsun?" diye sormuştum. Sen de benim yazımı eleştiri zannetmiştin. Şimdi bu sorunun anlamını anlıyor musun? Sana sormama gerek yok.Boşuna uğraşma :)o
Snefru Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Snefru said: Bu ülkede eğitim oranının düşüklüğüne rağmen bu kadar ateist ve deist varsa hepsi bir takım adamların İslam ı yiyip bitirmesinden kaynaklanıyor. Bu sözümü madem anlamadınız o zaman sir e anlatır gibi anlatıyorum : Eğitim seviyesi yüksek ülkesinde daha rahat eğitim alabilen ve yaşama standartları yüksek ülkelerde insanların çoğu ateistdir veya dinlere inanmaz bunun sebebi o insanın keyfinin yerinde ve okumuş olmasıdır.İnsanın keyfinin yerinde olması ona bir kapı açıyorsa insanın okuduğu argümanlar ise insanın zihninde oluşturduğu bir takım sorulara cevap oluyor ve o okumadan önce ? olan yerler okuduktan sonra doluyor.Avrupada insanlar rahat ve eğitimli oldukları için ateist veya deist olurken ülkemizde ise durum şu şekilde : Az biraz okumuş çevresindeki şeyleri farkedebilen her insan bu durumda olmamızın sebebini dinin yozlaştırılmasına bağlıyor.Çünkü din yozlaştırılınca bu projenin başındakilere muazzam gelir sağlıyor,topluluk bu projenin başındaki kişilerin sözlerinden çıkmıyor.Çoğu felaket dinin yozlaştırılmasından dolayı vuku buluyor.Bu noktada da az biraz okumuş kişiler yozlaştırılmış din fanlarını zombie pc gibi görüyor ve genelde ergenlik çağına girmiş kendini insanlardan farklı kılmak isteyen ve bu olaylara tepkili olan kişiler "Ben ateistim" diye meydana çıkıyor.Daha sistematik düşünen kişiler ise dinlerin bu kötüye kullanılma prensibini gördüklerinden ötürü dinin kötü yanlarından nefret ederek zamanla dindende nefret etmeye başlıyor ve deist oluyor. Tüm bunların yanında bu denli hiçbir düşüncenin sonucuna ulaşamayacağını düşünen agnostik insanlar var ki onlar bu işlerin hiçbiri ile uğraşmıyor enerjilerini başka alanlara yöneltiyor.
LathspeLL Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Sadece sunu demek istiyorum: Ataturk dusmani insanlar bildigin gerizekalidir. Ister yazimi silin, ister banlayin ZERRE bir tarafimda olmaz. Ataturk'un yaptiklarini anlamayan, bu ulkenin basina gelenleri Ataturk'e baglayan herkes bildigin kustah, gerizekali, mongoldur. Cunku beyinleri basmamistir olani biteni anlamaya. Anlayamiyorum ya, kim dunyada kendi ulkesini kurtarani, kusursuzluga yakin devrimler yapani, ulkesini seveni ve onu korumaya calisani, atalarini boyle suclar? Daha devam ederim ama etmeyecegim. Bu ulkeyi bu hale getirene, boyle insanlari yetistirene, milletin beynini yalanlarla, dinci soylemlerle veya sahte gerceklerle yoguranlara yaziklar olsun.
Arathor Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Bu forumda sticky olarak Genclige Hitabeyi gördügüm sürece kimse kimseyi Atatürk'ü savundugu icin banlayamaz. Bu vatan bizimdir ve bize yobaz diyen insanlarin burada isi yokdur.
Bodrack Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 @Lathspell:Atatürk düşmanı olanlar gerizekalı demek biraz ağır kaçmış bence ama atatürke saygı duymayı bilmek lazım.He nankörlüktür biraz biraz.Bence yanlıştır düşman olmak ama yinede gerizekalıdır demekte biraz abartı kaçmış sanırım.Bırak isteyen kişi istediğine düşman olsun.Senin gerizekalı demenle birşey değişmez sonuçta @Arathor: Banlasınlar eğer gerekliyse.Ne diyeyim ki atatürke en büyük saygısızlığı sen ediyorsun.Atatürk zaten tartışılmaz olanları yıkmış bir insan ve sen tamda atatürk tartışılmamalıdır derken ona en büyük saygısızlığı ediyorsun bence.Bu yaptığın yobazlık mıdır?Evet bence yobazlıktır.En ala örümcek kafalılardan biride sensin heralde
Snefru Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Atatürkü tartışmak adamın birinin gelip ben objektif bir insanım buraya da annenizin hayat kadını olup olmadığını tartışmaya geldim hadi bunu tartışalım demesi ile aynı şey.Anneniz kutsaldır bir kere zaten öyle aktivitelerde bulunmadığıda bellidir.Bu olayın bilinmesine rağmen bile bile bu objektif olduğunu söyleyen kişi bu konuyu açıyorsa amacı insanları proveke etmektir insanları yaralamaktır. Diğer bir şekilde Atatürkün neyini tartışıcaksınız acaba? Hangi politikasına kafanız basıyorsa yaptığı hangi devrimleri tam tamına biliyorsunuz da konuşuyorsunuz?Vicdanınız yok hadi onu geçtim de tartışacak kadar objektif ve bilgilimisiniz yoksa zihni zehirlenmiş papağanlardan daha fazlasımısınız? Atatürk tartışılamaz bir insan değil hatta bozkurt u okumuş bir insanım ben "bakalım ne yazmışlar" diye.Vicdanınız varsa koyun elinizi Atatürk ü eleştirene kadar kimler var kimler :) Ha bu arada fazla zorlamayın gördüğünüz gibi objektif düşünemeyen cumhuriyetçilerde var bu durumda fazla zorlarsanız 200 sene sonra atatürkü peygamber gibi anabilir insanlar :)
Bodrack Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Var zaten objektif düşünemeyenler heryerde her kesimden Ancak snefru senin hangi konu hakkında bilgin neyi tartışma yeter ki zaten?Aynen benim ve burada ki diğerlerinin?Ya burada her gün siyaset hakkında o kadar tartışma yaşanıyor ama kaç kişi gerçekten siyasetten anlıyor? Bence tartışma zaten yanlışlarını görmek için vardır.Kimse kusura bakmasın ama ben atatürküde tartışırım tanrıyıda tartışırım gerekirse gelir annemide tartışırım.Provoke etme niyetimde yok tek amacım sorgulamak.Sorgulayarak öğrenmek birşeyleri.He sizin için atatürk kutsaldır , olabilir.O halde tartışılmaz değil hakaret edilemezdir.Kutsallık tartışılmamayı sağlıyorsa o dogmatizme gider He dogmatik bir atatürkçülük istiyorsanız o sizin sorununuz ama bence yanlış anlamışsınız daha en başından atatürkü
Snefru Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Keşke herkes senin gibi düşünebilse.Bizim laf söylediğimiz insanlar objektifliği kalkan edinerek atatürke küfür eden tipler.Direk objektif bir şekilde sonuca ulaşmaya çalışılsa bir tartışma ortamı olsa o zaman oturur tartışırız ama amaç hakaret olunca sergileyeceğimiz tutum da bu şekilde oluyor.
Sufi Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 benim atatürk'e ettiğim hakaret ve küfürleri bir listeler misin snerfu? (bunu beni de bu bahsettiğin kişiler içine koyduğunu varsayarak yazıyorum, eğer durum bu değilse soruyu es geçebilirsin, aşağıdaki yazı da geçersiz olur.) ha ortada herhangi bir örnek sözkonusu değilse ve "ben senin gibileri iyi bilirim" zihniyetiyle benim atatürk'e düşman olduğumu düşünüyorsan zaten çok fazla konuşulacak birşey yoktur seninle. salarız, takılırsın.
huun Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 said: Az biraz okumuş çevresindeki şeyleri farkedebilen her insan bu durumda olmamızın sebebini dinin yozlaştırılmasına bağlıyor. bu durumda olmamızı sadece dinin yozlaştırılmasına bağlıyorsan, afedersin boşuna okumuşsun. en basit örneği dini yozlaştıranlar gelmeden önce iktidar olanların yolsuzlukları. bunu misal dinin yozlaşmasına bağlamak için 2311 sene okumak lazım.
Horizon Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Sayfalardır Atatürk'e hakarettten vs. bahsediliyor , baya mesaj geçti hiçbirşey yazmadım. Hala burada kimin Atatürk'e hakaret ettiğini kimse belirtmedi. Sir birşeye karşılık olarak Atatürk'ün herşeyi 4-4 lük yapmadığını söyledi ki bu normal birşey çünkü insanız. Bunu oturup küçümseme , aşağılama , hakaret diye kaç sayfadır zincirleme yazılar yazılıyor. Sanki konu başlığı alakasız olarak stress topu oldu. Olmayan söylemler üzerine bağıran çağıran ona buna laf atanlar var. İyimisiniz ?
Snefru Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Sufi ben sana atatürk düşmanı demedim zira öyle bir hakkım yok öyle olan insanlara bile doğrudan atatürk düşmanısın diyemezken sana nasıl diyeceğim alınganlık yapma ortaya konuşuyorum ben :) + huun ben okumuş falan değilim sadece bunlar benim gözlemlerim.Şu durumda olmamızdan da kasıt 1950 den beri süregelen dejenarasyonu kast etmiyorum tayyeap ve çetesinin insanlara din i dayatmasını bahsediyorum.Yolsuzluk soygun her ekol için geçerli fakat bu akp olayında hem rejim değişikliği dayatması hem yolsuzluk soygun ve belirli bir kitlesel hareketi yönetme gücü var bu yönetme gücünüde din veriyor insanlara.Din in bu kötüye kullanılabilen yönetme gücünü gören insanlar rahatsız bu konudan.Yoksa tutupda Marshall yardımından beri süre gelen gerilememe dönemimizi tutupda akp ye fiş kesecek kadar armut değilim :)
Öne çıkan mesajlar