Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Almanya Deniz Feneri davası sonuçlandı

Bone

Öne çıkan mesajlar

asinanyavuz said:
İşte işimize gelince yargı bağımsız oluveriyor, işimize gelince iktidar güdümünde.

Hepimiz ikiyüzlüyüz.

yargı konusunda bir fikir belirttim mi? savcıları görevden alan savcılar ve hakimler yüksek kuruludur.bakan ve müsteşarı üyedir.hakkarideki olaydaki savcıyı mağdur göreceğinize gidinde kendi desteklediğiniz odakları suçlu görünüz.

Jadelith said:
Zlaneth said:
odiflame said:
şemdinlideki albayı yargılayan savcıyı meslekten atan bakanlık başbakana 3 kuruşluk cezayı veren bakanlıkla aynı partinin iktidarında idi sanırım değil mi? görende başka iktidar sanacak.

critic hit olmuş.

allahım yarabbi kafayı yicem.

türkiyede böyle şeyler oluyo ne yazıkki diyorum, bana gelip "AMA AKP YAPTI HAHA GÖT OLDUN" deniyor.

kardeşim banane ister akp yapsın ister anap yapsın hepsi kötü işte.

hay allahım hastamısınız nesiniz ya adam gibi tartışamıyoruz forumlarda. kafayı yedirttiniz akşam akşam. yok critical hit olmuşmuş.

neyse seni adam yerine koyup konuşmaya çalışanda kusur. adam "insanlar ya %100 doğrudur ya %100 yanlış" demiş biri nasısa, 2 gram kalite yok. takıl sen.

yukarıdaki ithamları iki yüzlü, hasta, adam yerine koyupta konuşmaya çalışan, 2 gram kalite yok v.s. gibi okuyunca kendimi paticikte değil gibi hissettim.harbiden yukarıda postlarımda veya 1000 üstündeki postumda şu yaptığınız ithamların birini bilek kullanmadım.insaf el insaf.allah için yargılarken itham etmeyin.
Sosyal ağlarda paylaş

Masticore said:
Horizon said:
Türkiyedeki deniz feneri aklanırsa , bu forumu bazı arkadaşların gözüne sokarız.

Aklanıcak zaten? Horizon dürüst olsana, sen yargı sisteminin çok mu doğru çalıştığına inanıyorsun ?

Aha yukarıda demişler, BAŞBAKANA tazminat cezası veren adamı men ettiler men. Şimdi bu koskoca davada mı suçlu bulacaklar? Hangi hakim ister ki böyle davayı?

Yapma gözünü sevem.
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle o mesajım bu forumda değil başka forumdan arkadaş alıp oraya yazmış. Ayrıyetten niye yazmış anlamadım. Almanyadaki davada türkiyedeki deniz fenerinin dolandırıcılık yaptığı mı ortaya çıkmış ?

Evet eski başlıkta da şunu diyordum herzaman da diyorum. Ama bunu kıvırarak anlamaya çalışanlar ne anlamaya çalışırlar ne de anlamış olduklarını kabul ederler. Dedim ki , dernek dolandırıcılık yaptı ise bunun delilleri belgeleri çıkar , dava açılır suç belli olur sonra adamlara ne gerekiyorsa ceza verilir ve biz de burdan insanların , yardım eden insanların duygularını istismar ederek paralarını çaldıkları için söveriz vs.

Peki şu an böyle kesinleşmiş birşey var mı ? Hayır yok. Savcılık inceleme başlattı sonucu göreceğiz. Ama ortada kesinleşmiş bir suç yok iken artı olarak belge bile yok iken sadece birinin iddiaları ile milyonlarca kişiye yardım eden bir yardım derneğini direk dolandırıcı şerefsizler diye itham ederseniz ben de karşı çıkarım. Yardım eden insanlar artı yardım alan insanlar da karşı çıkar. Doğrusu bu ise buyrun sövmeye devam edin. Ozaman sizin hakkınızda herhangi biri şerefsiz derse misal olarak hepimiz o kişiye vay şerefsiz diye sövelim olur mu ?

Ha eğer yargıya hiç güvenilmiyor ise ve hükümet kontrol ediyor deniliyor ise , bir sirkeleninde kapatma davasını görün derim ozaman. Hani nerede kontrol ? En can alıcı bir davayı neden kontrol edemedi hükümet ?
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Öncelikle o mesajım bu forumda değil başka forumdan arkadaş alıp oraya yazmış. Ayrıyetten niye yazmış anlamadım. Almanyadaki davada türkiyedeki deniz fenerinin dolandırıcılık yaptığı mı ortaya çıkmış ?

Heç yav sizinkide soru, var mı böyle bir sonuç? Yok! tamam o zaman yardımlarınız için www.denizfeneri.org ya da 0212 23...
Sosyal ağlarda paylaş

İnsanın kendi içinden gelen iyi niyet ile "yok ya ön yargılı olmayayım insanlara karşı.İnsanları fişlemeyeyim bu kötü birşey ideolojik olarak insanları kategorilendirmeyeyim.Bu insanlar da benim gibi objektiftir iyi niyetlidir bir düşünceye bağlı değillerdir ayırım yapabilirler" diyorsun ama adam öyle bir laf söylüyor ki bu iyi niyetlerinin hepsi bir an da yok oluyor.Ateş olmayan yerden duman çıkmıyor işte.
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,578528,00.html

diyor ki RTÜK başkanı kanal7 de yayınlanan ve insanları dolandıran bir kurumda uzunca bir süre başkanlık etmiştir ( kendisi sadece onur başkanı olduğunu söylesede 2004 de , kayıtlara göre 2003- 2006 da başkanmış)

Deniz feneri skandalınada karışmış RTÜK başkanı.

Ama esas karıştığı skandal , ev vericez vaadi ile kandırdıkları ve çok uzun yıllar bu kurumun başkanı olması.

Hürriyet bu kaynağı vermiş ayrıca,türkçesi için.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/9923498.asp?gid=229&sz=7935
Sosyal ağlarda paylaş

Jadelith said:
şemdinlide bir albayın suçlu olduğunu ortaya çıkaran savcının avukatlık lisansı elinden alındı (avukatlıkla ilgili herhangi birşey yapamıyor adam, hayatını kararttılar)

mesut yılmazı yargılayan savcılar (daha eskiden olmuş olay bu) teker teker sürüldü saçma yerlere.

türkiyede oluyor böyle şeyler ne yazıkki :/

savcıyla hakim farklı şeyler yalnız.

savcı suçlar,
hakim ise kanunlara göre yargılar.

savcının yanlış kişiyi suçlaması ve hele bu kişinin suçu yoksa, başına direk kötü şeyler getirir (kastettiğim van rektörü olayı)

ama kanunları direk uygulayan ve yasalara göre bakıp kararı veren adamı (hakim oluyor bu) suçlamak biraz komik kaçıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:

1. Biz ona forum değil de topic diyoruz yanlış açıklamayalım
2. Cevap vermeye bile değmeyen bir adamsın neden? Çünkü ne kadar mantıklı bir açıklama yapılırsa yapılsın senin tek cevabın konuyu başka yönlere çekmek.
Sosyal ağlarda paylaş

Sanırım hakim asıl sucluların Türkiye'de olduğunu bugün ceza alanların birer maşa olduğunu,bunların içinde zahid akmanın da bulunduğunu söylemiş.Ya da savcı.

Daha öncede yazmıştım almanya ve Türkiye deniz fenerlerinin farklı kurumlar olduğunu düşünen varsa buradan kendilerine bir tutam Aziz Nesin gönderiyorum.

Hala Türkiye deniz feneri saf temiz diye postlar atmanızın sebebini anlayamıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Grange said:
Hala Türkiye deniz feneri saf temiz diye postlar atmanızın sebebini anlayamıyorum.

E deniz feneri fetullah tarafından oluşturuldu, bu yüzden Fetullah ideolojisinde olanların "Deniz Feneri saf temizdir, ak paktır, ışıl ışıldır, ışık neslidir" felan demesi çok da anormal değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Grange said:
Neden okuduğunuzu anlamaya çalış mıyorsunuz?Alman hakim asıl suçlular Türkiye'de derken beni kastedmiyordu.

E tamam işte. Alman savcılarının ne dediği sanırım Türk hukukunu bağlamıyor. Bizim savcılarımız da çalışıyor şu anda. En kısa zamanda sonuçlanır, biz de Deniz Feneri saf değilmiş deriz. Yeteri kadar imaj kaybetti gözümüzde zaten. Sadece suçlu demiyoruz henüz. Keza size inandırıcı gelmeyebilir ama Cemil Çiçek de bugün savcıları deniz feneri davasında göreve çağırdı.

Kesin yargıları kullanmaya başlamadan, gerek ergenekonda gerek bunda, biraz beklemek bana çok mantıklı oluyor. Nasıl olsa bugün ben SUÇLU desem biri çıkıcak SUÇSUZ diyecek. Yargı kararı yok ki ortada. Ergenekonun aynısı işte. Bekleyip hep beraber göreceğiz.

Bu kadar yargılama, yaftalama, fişleme konusunda aceleci olmayı gerekli görmüyorum ben. Aksine sakin sakin görüş bildirmeden yargılamayı izlemek daha mantıklı görünüyor bana.
Sosyal ağlarda paylaş

E tamam da, şu anda izlemekten başka yapabileceğin bir şey var mı? Anarşi mi kullanacaksın? Hayır. Süren bir yargılamada, hükmü verip harekete geçebilecek misin? Hayır. E ne yapabileceğiz şu durumda?

Soğukkanlılıkla, yargılamanın bitmesini bekleyeceğiz. Başka yapabilecek hiç bir şey yok. Olmaması da gerekir zaten. O kadar kritik bir soygun olduğu düşünülüyorsa da ülkenin ilgili hukuk birimleri faaliyetlerini geçici durdurur, hesaplarını dondurur, yargılamayı sürdürür. Hukuk dışı herhangi bir şeye fırsat vermemiş olur.

Sakin biraz. Biter uzatmazlar zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...