TD)Pentagram Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 kollektif futbolun doğayeni ömer üründüle sorsakmıki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asriel Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Her takımın oyun stili farklı.Nasıl bir sistem ve tarzda oynayacaklarsa ona göre takım kuruyorlar.Pres yapmazsan,boş alan bırakırsan teknik oyuncuları olan takımlara mahkum olursun.Dün gördük ki bir tek messinin kilitlenmesi barcelonaya kaleye gitme imkanı bile vermedi.Her maç 4-5 atan bir takımın kaleyi bulan tek şutu gol oluyor.Bende Barcanın şampiyon olmasını isteyenlerdenim ama bu değildir ki Chelsea haketmemişti.Günümüz futbolunda defans>ofans.Hücumun ne kadar iyi olursa olsun defansın hücumun kadar iyi değilse şampiyon olman çok zor.Çünkü her takım az yada çok hücum organizasyonu geliştirebilir,pozisyon bulabilir,şut atabilir ama her takım iyi defans yapamaz,kalesini gole kapayamaz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
erucalavera Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Roqq said: Ayrıca, Messi'nin ağır basskı altında neler yaptığını gördük. Ronaldo'ya 3 kişi markaj bile yapsa adam süper oynuyor. geçen seneki şampiyonlar ligi finalinde tek başına essien kilitlemişti ronaldoyu, hiçbir şey yapamadı adam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cado Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 herkez essien mi? bence manu da messi yi barca dada ronaldo yu kitleyebilcek oyuncular yok o yüzden harika bir final maçı bekliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeathLord Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 ManU'da messi'yi yavaşlatıcak adam var ya :) J.Park. Daha önce test edildi onaylandı :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khelben Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 fletcher ve abidal ın olmaması da iyi olur bence baya. finalin keyfi açısından Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 dünkü chelsee'ye futbolun seyir zevkini düşürdü diyenler geçen sene man. utd. için ne dediler isp.daki barca maçından sonra çok merak ediyorum. geçen sene çok iiydi man. ben de istiyodum kupayı alsın ama o barca maçında yarısahayı bile geçmeden oynadıkları 90 dk nefret ettirdi resmen. şuursuz bir şekilde kapanmak favori sıfatını taşıyan takımlar için gurursuzluk resmen. herkes bir yana barca bir yana durumuna getiriyorlar. barca inş 3-5 atar man. a sırf geçen seneki o iğrenç defanstan sonra chelsea çok daha ofansif oynadı man. la karşılaştırırsak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
catlikethiief Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 söyleriz açık oynarlar artık 5-5 10-6 falan biter maçlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeathLord Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Ya iyide sadece gol atmak hücum yapmak üzerine kurulmuş bir takım kadro Barca.İspanya liginde oynadığından bir problem yok. Siz istiyorsunuz ki Chelsea ManU Barca gibi oynasın. Oynayamazlar o tarz çünkü öyle bi kadro yapıları oyun yapıları yok. Kuramazlar da o tarz kadro çünkü şu Barca ingiltere liginde 10 sene şampiyon olamaz çünkü 2 maç art arda koyamaz o kadroyu sahaya... Manchester kadar dengeli futbol oynayan bir takım daha yok.Gerekirse defans yapar gerekirse hücum yapar adamlar.Hücum yaparak oynasan Barca'dan çok gol atamayacağına göre defans yapıp da durdurabiliyorsan gerizekalı derler adama açık oynar/oynatırsan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Yalnız burada herkes Ballack'ı ön libero gibi düşünmüş, yazmış, büyük yanlış var. Ballack tamam şu aralar ön libero gibi oynayabilir ama aslen ortasaha merkez oyuncusu kendisi. Ayrıca yıllar boyunca esas kariyerinde ofansif ortasaha oynamış bir adam. Şu anda Lampard orada oynadığı için Ballack daha geride oynuyor sadece. "Eldeki kadro böyle o yüzden defansif çıktı maça" demek hata yani Chelsea için. Yeri geldi mi Ballack'ı ofansif orta saha da oynatırsın, merkezde de oynatırsın, serbest de oynatırsın (ki esas mevkileri bunlar. CM'de de zamanında dediği gibi adam "Midfield General" ;) ). Bu saatten sonra zaten kim hak etmiş kim nasıl taktik yapmış hatalı mı hatasız mıymış tartışmanın alemi yok sanırım kimse fikir değiştirmeyecek gibi görünüyor. Ama 560 milyon euro'luk kadro kurup sonra bu kadroda 8 adamla defans yaparsan gözümde zerre değerin yoktur futbol olarak. Daha önce belirtmiştim. Son bir şey söyleyeyim, dünyanın en pis-çirkef taraftarı Chelsea'da galiba. Bilenler vardır birkaç sene evvel bir kupa maçında 2. 3. lig ekiplerinden birine karşı kaleci Cech kafasından sakatlanmıştı, yine aynı dönemde yedek kaleci (cudicini miydi adı neydi) sakatlanmıştı yine. Ve Cech'i sakatlayan oyuncu da yedek kaleciyi sakatlayan oyuncu da sürekli ölüm tehditleri aldıklarını söyleyerek medyaya ve polise gitmişlerdi. Aylar boyunca da Chelsea taraftarından kendileri ve aileleri hakkında ölüm tehditleri almışlardı. Aynısı dün tekrar başlamış. Maçın hakemi maçın bitiminden beri aralıksız ölüm tehditleri alıyormuş Chelsea taraftarından. Hakkaten şu Chelsea'yı banlayın gitsin avrupadan yahu. Hem futbol olarak beş para etmez, zevk bozuyo kupanın ağırlığını kaldıramıyo, hem de böyle iğrenç bir taraftarı var. Sürekli olarak insanın hayatını, ailesini tehdit edip durmak psikolojisiyle bu derece oynamak nedir yahu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 DeathLord said: Ya iyide sadece gol atmak hücum yapmak üzerine kurulmuş bir takım kadro Barca.İspanya liginde oynadığından bir problem yok. Siz istiyorsunuz ki Chelsea ManU Barca gibi oynasın. Oynayamazlar o tarz çünkü öyle bi kadro yapıları oyun yapıları yok. Kuramazlar da o tarz kadro çünkü şu Barca ingiltere liginde 10 sene şampiyon olamaz çünkü 2 maç art arda koyamaz o kadroyu sahaya... Manchester kadar dengeli futbol oynayan bir takım daha yok.Gerekirse defans yapar gerekirse hücum yapar adamlar.Hücum yaparak oynasan Barca'dan çok gol atamayacağına göre defans yapıp da durdurabiliyorsan gerizekalı derler adama açık oynar/oynatırsan. ben man başkanı veta td değilim ki bunları gözetiyim. ben izlediğim maçtan keyif almak istiyorum futbol görmek istiyorum ve güzel, akıllı yapılan defanstan zevk alacak kadar da futbol bilgim var. ama gel gör ki yapılan defans zulüm gibi, kontraya bile max. 3 kişi çıkıyorlardı ve bu takımın istese nasıl kontra yapabileceğini biliyoruz hepimiz. ben demiyorum ki açık oynasın defans yapmasın. atabileceği gollerden feragat edecek kadar katı savunma yapmanın futbolu baltalamasından bahsediyorum. vs vs bi de en iyi savunma hücumdur diyorum ve ilk cümlene katılmıyorum. bu kadro yapısı aynı zamanda güçlü bir savunmaya sahip olması demek beklentiler farklı biraz ortak bi noktada buluşmak zorunda diiliz tabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 benekli çilli koca popolu chelsea taraftarı yapmamıştır. beneksiz çilsiz ingiliz kılıklı rus mafyasının işidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 ben şu şeyi anlamıyorum.barça ingilterede 10 sene şampiyon olamaz fln yok 3 büyükler ingiltere liginde olsa kümeye oynarlar bu mantık halamın pipisi olsa mantıgı.biz bu mantıga karşıyız. ingiltere ligi öyle.ispanya ligi öyle.sebebi yok cunku öyle yani bi düzen var.onu alıp o lige koyarsan tabiki bişi yapamaz. siz o takımı bu lige şu takımı bu lige koymayın diye uefa var şamp ligi var. chelsea 10 numara defans futbolu oynadı.kimse bişi diyemez.ama böyle bi yere kadar.yunanistan nerde şimdi.öyle şampiyon oldu gitti. 90 dk kendi sahanda oynarsan gol yememek imkansız.başarıya ise tesadüf gözüyle bakarım cunku aynı şekilde arka arkaya başarı elde edemezsin. ayrıca chelsea nin atak oynayabilcek kapasitede kadrosu var. barça ispanyada salak salak gol kaçırmasa bunları konusmicaktık:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeathLord Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 iyide ben zaten onu anlatmaya çalıştım oyun yapıları farklı.Liglerde oynana futbollar farklı.Herkesten Barca olmasını bekleyemezsin.Herkesten Milan olmasını da bekleyemezsin.Yani o farklı o farklı. Tamam ilk bakışta Barca daha göze hoş gelen futbol oynuyor buna kimsenin itirazı yok zaten. De Iniesta da Xavi de dünyada birer tane yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sixoms Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 @Red, Chelsea şampiyonlar liginde son 6 yılda 4 kez yarı final, bir kez final oynamış bi takım. Buna tesadüf diyorsanız orasını bilemem. İngiliz ligininde son yıllarda diğer liglerden birkaç adım önde olduğu ortada. Bu bir yorum değil, şampiyonlar ligi final serilerinde açıkça görülen bir durum. @Rewendor, Kesin olmayan bilgilerle ve tek bi örnekle bir takımın taraftarına dünyanın en pis taraftarı demek komik geliyor bana. Takım size antipatik geliyolar olabilir fakat yorum yaparken biraz daha objektif olmaya çalışmak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 barca alacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
catlikethiief Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 @Rewendor yok artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 öyle büyük para harcanan bi klup için o başarı değil ki. dediğim gibi bi yere kadar.demek onlarda oraya kadar gelebiliolar.oralara kadar gelipte senelerce kupayı alamamak bence chelsea için başarı değil. ben chelsea nin lig maçlarından da zevk almıyorum.chelsea maçıysa kapatmaya başladım artık.yenilselerde yenselerde insanı bayıyorlar ki chelseanin 2 uefa kupası var. buda klube bu kadar paralar harcanmadan onceydi.onun harici avrupa da bi kupası yok öyle kadro böyle top oynamamalı. en iyi savunma hücum boşuna dememişler. 90dk kapanırsan başarılı olamazsın.sırf adamların kalitesinden bi yere kadar gelirsin.chelsea de öyle.dragoba bi gol atıcak.duran top olacak lampard insanlık dışı şutla gol atıcak insaf yani.karşında 10 kişi kalmıs ve kötü barcelona var.son 1dk ya 1-0 önde giriosun bu mantıkla başarı gelmez ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeathLord Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 kupa olmaması başarısız demek değil ki. Biraz sert bi eleştiri olmuş bu.Final oynadılar geçen sene Terry düzgün vursa kupayı kazanmışlardı.Yani bunun defansla ofansla ne alakası var ki. Yani sizin mantığınız pahalı kadro sadece hücum yapar mı? Ayrıca bir takım sürekli Şampiyonlar Liginde yarı final final oynuyorsa başarılıdır yani.Şans yardım etmemiştir kazanamamıştır kupayı. Yani gerçekten dün 1 tane penaltısı verilse adamların bugün konuşulan konular çok farklı olucaktı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sixoms Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Geçen yıl son penaltıda Terry'nin ayağı kaymasa almışlardı zaten kupayı. O istikrar bir yerde başarıyı getiriyordu, şanssızlıktan kaybettiler son anda. Bunu yetersizliğe bağlamak çok doğru değil. Dünde son anda elendiler. Kapalı oynamakta bir futbol taktiğidir, Chelsea'de gayet iyi uyguluyor bunu. Takım savunmasını, alan daraltmayı dünyanın en iyi uygulayan kulüplerinden biri. Bu gözle izlemekte gayet keyif veriyor insana. Takımlar atak futbolu oynamak zorunda diye bir kural yok. Normalde Chelsea hayranı falan değilim, çokta sevmem açıkçası fakat yorumlarınızı gördükçe savunasım geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 takımlar atak futbol oynamak zorunda değil ama milyonlarca adamın izlediği turnuvada turnuvanın en renkli takımını kitleyince de sövülür tabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 chelsea için defansiz futbolu kötü oynuyor demedim ztn.tamam o konuda başarılılar.ama hem zevk vermiyo hem harcanan paranın karşılıgı değil.hemde başarı zor bence fenerbahçeyi ittire ittire elediler geçen sene. hani 10 atmalıydılar demiyorum.ama o kadronun hakkını veremiyo bence chelsea. öyle böyle bi yerlere gelmelerinin sebebi sırf futbolcuların çok önemli futbolcular olması. ben ne barça taraftarıyım ne chelsea.öyle takımlara karşı özel bi kinim de yok.dışardan gördüğüm kadarıyla yorum yapıorum ufak takımlar bence o kadar defansiz oynar.chelsea sanki chelsea değilmiş gibi sanki hepsi birer yıldız değil pahalı oyuncular değilmiş gibi top oynuolar chelsea defansiz futbol oynadıgı için elendi barçaya 10 kişi kalmıs takım.hala orta çizginin gerisinden tüm futbolcular.barça nın gol atacak hali yok.öel pozisyonları falanda yok.zorla gelin atın bize lütfen dediler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genwa Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 erucalavera said: Roqq said: Ayrıca, Messi'nin ağır basskı altında neler yaptığını gördük. Ronaldo'ya 3 kişi markaj bile yapsa adam süper oynuyor. geçen seneki şampiyonlar ligi finalinde tek başına essien kilitlemişti ronaldoyu, hiçbir şey yapamadı adam Essien tek başına 4 adam zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
catlikethiief Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 dünyanın en formda ve şu an en iyi gösterilen takımından 2 maçta gol yemiyosn şampiyonlar ligi yarıfinalinde resmen hakem tarafından zorla eleniyosun 3 penaltın verilmiyo. ama o paranın hakkını veremiyolar. mantık iyimiş tebrk ettim . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 barcelonayı bu kadar durdurabilen başka takım çıkmadı bu sezon. o da kötü futbol oldu işte :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar