Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2008-2009 Şampiyonlar Ligi İletişim/Analiz Başlığı

khala

Öne çıkan mesajlar

Dartanian said:
Tamam doğrudur da önde olan şey abramovichin çok istemesiydi bu kupayı ve futbol zevkti onun için.Açıkçası çok para kaybetmiş olabilir satıcakta olabilir ancak 1milyon dolar içinde zevkinden vazgeçmez gibi geliyo bana.Ayrıca şampiyonlar liginde güzel şeyler görmek ister insan sadece maddi bakma olaya.

verip alabiliyo muyuz o parayı?
Sosyal ağlarda paylaş

DoruK said:
defans yapan her takıma pis defansif futbol oynuyor diyip kötülemek ancak futboldan anlamayanların yapacağı şey. çok yazamayacağım ama maçın hakkı 3-0 chelsea idi. tırsak hakem 2 penaltısını vermedi chelsea'nin, üstüne barcelona'ya yok yere kırmızı verdi içine etti maçın. o iki penaltıyı verse 3-0 kazansa hala defans yapıyor helelö diyen olur muydu diyeceğim ama "heeeöö tabikide benderdim tabi yeaa" diyenleri görür gibiyim.

son dakkada olan penaltı diil abi yapmayın etmeyin.

Rewendor said:
Benim zevkimi köpek gibi yerine getirmek zorunda o adamlar. Babasının hayrına çıkıp oynamıyor ki adamlar orada. CL'nin izleyici sayısı bir düşsün bak bakalım noluyor? Bu organizasyonun tamamı para üzerine kurulu, UEFA'nın cebine giren, ve yayın gelirlerinden ve kupa gelirlerinden (haliyle UEFA da daha az para alınca daha az para dağıtacak) kulüplere giden gelir azalsın hele bi nasıl panikliyolar.

katılıyorum ama o klüplerde inanılmaz paralar aldıkları için bişey demek mümkün değil.

DoruK said:
işin ilginç yanı ben de değişiklik olsun bu sene diye barça'nın çıkmasını çok isterken, hakemin adaletsizlikleri nedeniyle chelsea çıksın diye dua ettim ama olmadı maalesef. hakettiler de bence yani. hadi bakalım barcelona chelsea defansını geçti bala mala, ama manchester defansında adım atabilecek mi görmek isterim. daha sıkıcı bir maç sizleri bekliyor =)

barçanın hakkı çok daha fazla yendi maçta bana göre. manchester 90 dakka korkup tırsmıcağı için sorun yok. bol gollü olur o maç.

zaten chelsea dünyanın en antipatik takımlarından biri çıkmasın beter olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

anlamıyorum rewe seni şu an. sadece 6 aylık bir td leri var ve sezon sonu gidicek. asıl amaçları şl yi almak bir takımdan bahsediyoruz. haftasonu açık oynayan takıma neler oldu gördük. neden riske atsın adamlar yani bunu. liverpool olsa aynı şeyi yapıcaktı misal.

manchester da geçen sene barcaya 2 maçta da kapanmıştı gene deli gib açık oynamicak. salıcak ronaldo, rooney ve park'ı kapanıcak geride.

yani sonunda güzel futbol oynayana para ve kupa vermiolar, kazanana veriolar. kazanmaç içinde her yol müstahaktır diye düşünüyor ingilizler.

bundan 5-6 sene sonra kazananın adı listede olcak, güzel futbol oynayanın değil yani.

bende karşıyım bu işlere ama yani rakip normal değil ki.
Sosyal ağlarda paylaş

sampiyon olan 22 milyon euro aliyo sanirim. fm'nin yalancisiyim ben de =)
abramovich de oyle keyfine harcamiyo 800 milyon dolarlari
londra'daki en zengin semtin takimini satin aldi ve bu takim sayesinde kendisine bir yer edindi londrada
ki bu yer sayesinde para kazaniyor adam, sonucta o da aptal degil bosa para harcicak
sonuc olarak ben cl'de barcaya karsi yari finalde chelsea'nin basinda olsam, hedefim erken bi gol atip uzerine yatmak olurdu
sekil yapicam, daha guclu oldugumu gostericem diye dusunsup saldirsaydim, real gibi yerdim 6 tane otururdum yerime
Sosyal ağlarda paylaş

Yahu beyler maçta Barcelona'nın topla oynama oranı %67. Neredeyse %70 yani. Gerisini siz hesaplayın. Kim haketmiş kim haketmemiş.

can said:
sampiyon olan 22 milyon euro aliyo sanirim. fm'nin yalancisiyim ben de =)
abramovich de oyle keyfine harcamiyo 800 milyon dolarlari
londra'daki en zengin semtin takimini satin aldi ve bu takim sayesinde kendisine bir yer edindi londrada
ki bu yer sayesinde para kazaniyor adam, sonucta o da aptal degil bosa para harcicak
sonuc olarak ben cl'de barcaya karsi yari finalde chelsea'nin basinda olsam, hedefim erken bi gol atip uzerine yatmak olurdu
sekil yapicam, daha guclu oldugumu gostericem diye dusunsup saldirsaydim, real gibi yerdim 6 tane otururdum yerime

22 sadece şampiyonluktan dolayı UEFA'dan gelen para, şampiyonluğa gelene kadar diğer turlardan geleni de ekle (gruplara kalana 5 veriyolar sonraki her tur için hesapla işte kaç daha gelcek çeyrek finale çıkınca yarı finale çıkınca vs), üzerine maç başına gelecek o 1 milyon ya da 600.000 euroyu da ekle, Zaten inanılmaz bir değer gelicek karşına. Bir de üzerine daha fazla bir miktar olarak TV yayın gelirlerini koy :)
Sosyal ağlarda paylaş

puyol takımın altyapısındayken guardiola'da alt yapı yardımcı td imiş.

td ilk antremanda sormuş kimler defans oynar, puyol öne çıkan gruptaymış
orta saha oyuncuları öne çıksın demiş, puyol gene çıkmış
forvet oyuncuları öne çıksın demiş, puyol gene öne çıkan gruptaymış.

Td sormuş, sen asıl nerde oynarsın diye; puyol'da " ben fc barcelona için her yerde oynarım" demiş...

ayrıca bu rijkaard'ın gidişi ve guardiola'nın gelişinde cruyff'un çok etkisi varmış. zaten kendi öğrencisi olarak ilk onu oynatmış ve takımın beyni yapmış.

iniesta da altyapıda forvetmiş ama o dönem çok fazla forvet oyuncusu var diye rijkaard onu orta sahada oynatmış. iniestayı iniesta yapan adam olarak tarihe geçti sanırsam :)
Sosyal ağlarda paylaş

Nefret ettim dün Barça'dan kaleyi tutan 1 tane şutları vardı oda gol oldu ya. Hak etmekten bahsediyorsunuz birde. Sonuna kadar Chelsea hak etti.

Man U, parçalar valla bu rezil Barça'yı :)

Ayrıca, Messi'nin ağır basskı altında neler yaptığını gördük. Ronaldo'ya 3 kişi markaj bile yapsa adam süper oynuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Avrupa Kupası maçlarındaki son dakika gollerimiz gibi sevindik valla Iniesta'nın golüne, ayağına sağlık. Adam gibi maçlar izlediğimiz bir şampiyonlar ligi vardı, onunda içine etmeyi başardılar ya son yıllarda helal olsun diyorum bu büyük takımlara. Defansif futbolu rakibinden çok zayıfsan yapardın galiba öyleydi değil mi, Chelsea baştan kaybetmiş o zaman kendini küçük görerek. Yeter artık diyorum nereye kadar takım savunması, eski futbolu istiyoruz arkadaş. Robot gibi fiziksel özellikleri yüksek adamlarla futbol olmaz, topla oynayacan rakiple değil, geçelim bu işleri.
Sosyal ağlarda paylaş

Herkes Chelsea'yi cok kapalı futbol oynamakla eleştirmişte El Clasico'da açık oynayan Real Madrid'e gördük ne oldugunu.
Güzel futbol sadece golse kimse defans yapmasın maclar halısaha macı gibi olsn her gelen geçen birbirine fark atsın.Chelsea'nin elindeki malzemeye bakarsakta cıkarılabilicek iyi kadrolardan biriydi hücum oynamak icin Essien,Ballack ımı kesmesini bekliyosunuzki zaten karşınızdaki takımın ortasahası cok iyi top kullanıyor bide bunlardan birini oynatmaması intihar olurdu resmen Chelsea icin.Barca ortasahasını ceza sahasından uzak tutmaya calısarak elinden geleni yaptı.Gol rekorlarını kırmaya çalışan bi takım var karşısında yapılan futbolu cirkinleştirmek degildir elindeki malzemeyle en iyisini sunmak ve taktik savaşıdır.
Sosyal ağlarda paylaş

Lorante said:
Herkes Chelsea'yi cok kapalı futbol oynamakla eleştirmişte El Clasico'da açık oynayan Real Madrid'e gördük ne oldugunu.
Güzel futbol sadece golse kimse defans yapmasın maclar halısaha macı gibi olsn her gelen geçen birbirine fark atsın.Chelsea'nin elindeki malzemeye bakarsakta cıkarılabilicek iyi kadrolardan biriydi hücum oynamak icin Essien,Ballack ımı kesmesini bekliyosunuzki zaten karşınızdaki takımın ortasahası cok iyi top kullanıyor bide bunlardan birini oynatmaması intihar olurdu resmen Chelsea icin.Barca ortasahasını ceza sahasından uzak tutmaya calısarak elinden geleni yaptı.Gol rekorlarını kırmaya çalışan bi takım var karşısında yapılan futbolu cirkinleştirmek degildir elindeki malzemeyle en iyisini sunmak ve taktik savaşıdır.

chelsesın her şekilde yenmesini ingilteredeki chelsea taraftarları ister.benim için kimin yendiğinden öte sahada bol gol ve bol pozisyon isterim taraf değilim çünkü bu manada eleştiriyor herkes genelde bence
Sosyal ağlarda paylaş

Hepimizin istediği farklı.Örnek olarak Real macı benim icin su mactan daha kötüdür ne bir mücadele,ne hırs,ne kurgu var bu mac Real'in rezilligi olan mactır Barca iyi oynadı o macta evet ama dünkü mücadele daha zevkliydi 10 kişi kalınca kapanmasından bende hoşlanmadım Chelsea'nin fakat bu oyun kazanmak kaybetmek üzerine kurgulanmış birşey ve sahada bunun mücadelesi vardi.Futbol sadece gol ve pozisyondan ibaret bi oyun değil mücadele,savunma,rakibe alan bırakmama,pas yollarını tıkama gibi olaylardanda ibaret dün Chelsea'nin yaptıgı bu kısımdı.
Ve Chelsea takımı belkide senenin en iyi macı olan 4-4 biten Liverpool macındaki takım.

Chelsea taraftarıda degilim hatta sevmemde pek ama dün göründüki Barcelona'yı durdurmak icin uzay topu oynamaya gerek yokmus sadece objektif bakmaya calisiorm.
Sosyal ağlarda paylaş

Burda daha önce de yazdım güzel futbol demek sadece 10 gol atmak değil.Görmesini bilene Chelsea'nin yaptığı savunma gerçekten çok güzeldi ve izlemesi zevk veren bi olaydı.Keşke Radar da koyabilseler şu maçlara dedim hatta içimden.Bir takım sahaya ancak bu kadar iyi dağılıp alan daraltabilir.
%70 topla oynamış Barca afferin onlara defansta top çevirince adam oldular.
Hiddink'e de helal olsun çok iyi organize etmiş takımını şans yüzüne gülmedi o kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...