roket adam Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Wikipedia da günlük olağan sörfümü yaparken, konu nasıl olduysa bi an hava kuvvetlerine geldi. Amerikan Hava kuvvetlerinin envanterini gördüm. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_military_aircraft_of_the_United_States Nasıl oldu da bu adamlar bu kadar büyük bir başarı yakaladılar? Şans mı, tarih bu dönemde onlardan yana mıydı? Diğer ülkeler mi hata yaptılar. Çözemedim. Yalnızca para ve zenginlik sözkonusu olsa, tamam diyeceğim adamlar sömürgeci. Ama adamlarda muazzam bir arge yatırımı var. Önceki çağlarda teknolojinin, bilimin ve sanatın merkezi avrupa ve asya olmuş hep. Savaş teknolojileri de aynı şekilde, Osmanlı nın topu, okları; Almanların teknolojisi ve taktikleri vs. hep dünyadan bir adım ileride olmuş. Nasıl oldu da geri kalmışız yine. (biz derken avrupayı kastediyorum) Bilmiyorum siz ne düşünürsünüz bu konuda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sylian Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Airforce zaten Amerikanın en tarraklı birimlerinden biri. Yanılmıyorsam bünyelerinde bilimsel çalışma yapan epey bir sivil bilimadamı var, ek olarak para ve prestij isteyen pek çok başarılı mühendisi de çalıştırıyorlar. Bence teknoloji konusunda bu gelişmiş olmalarının nedeni kısaca 2 sebebe dayanıyor; 1. Gel sömür beni diyen cahil ya da aptal halklardan elde edilen geliri doğru düzgün harcamasını bilmeleri. 2. Zeki olmaları. Çok ciddi bir bilgim yok ama avrupanın da amerikadan geri kalır ciddi bir yanı olduğunu zannetmiyorum. Belki askeri araştırmalar konusunda yarışamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 amerika çok hawkish olduğundan senede 500 milyar dolar harcıyorlar yannış hatırlamıyosam orduya (dünyada toplam 1 trilyon, yarısı yani dünya toplam harcamalarının) avrupa ülkelerinde (gelişmişlerinde yani) / kanadada ise bu paralar halka yatırıma (eğitim sağlık vs) harcanıyor. ingilterede de yaşadım amerikada da. avrupa ftw us sux. kullanmıyorlar zaten ordularını. ama o doğu avrupadaki patriot füzeleri ile birlikte rusyanın pek bir anlamı kalmadı askeri güç olarak, abd ezer geçer rusya anlayamaz bile :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Hava kuvvetlerini bir kenara bırakırsak, fikir olması açısında söyleyeyim, Avrupa Birliği'ne üye ve aday ülkeler arasında ordusu en büyük olan ülke Türkiye. http://en.wikipedia.org/wiki/European_Army#Size_of_European_militaries EU da da pek bi numara yok gibi. Adamlarda korkunç bi güç var ya. Ve koskoca Avrupa birliği ülkelerini toplasan o kadar etmiyor. İşin kötüsü, teknoloji bakımından da gerideyiz gibi. Gıpta etmemek mümkün değil bu durumda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 tank sayımıza saygı duydum da, modelleri falan eskidir heralde, eh ? 4k o.O ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 avrupa savas hevesini eski caglarda bitirdi cunku, amerika sonradan yakalamaya calisiyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 ya, güçlü ordu iyidir hoştur ama adamlar ellerindeki güçle neler yapabilecekken gidip orduya veriyorlar bütün paralarını. o parayı sağlığa harcasan her yıl aids kanser yalan olur. ama işte amerika irenç bi ülke, doğu ve batı kıyıları arasında dead zone var iq 43 ü geçmiyo genelde arada kalanlarda. avrupa da cern i yapıyor işte fark o :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Lancelion said: tank sayımıza saygı duydum da, modelleri falan eskidir heralde, eh ? 4k o.O ? türkiyenin ordu sağlam aslında baya yatırım yapılıyor. ama tankı napıcan, türkiye savaşsa dağlık arazide savaşır. onun yerine helikopterleri zuzay aletlerimizi geliştirmek gerekir bence. amerikanınki gibi güçlü bi uydu gücümüz olsa pkk kalmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 2. dunya savasının sonrasında soguk savasın buyuk etkılerı var bunda 2. dunya savası amerıkan ekonomısıne delı yarıyor, haliyle dagılmıs fakır avrupadan kacan bılım adamı onlara sıgınıyor. Sıgınmasın mı? hem ortam ıı hem bılıme delı gıbı para ayırıyorlar soguk savas sayesınde. Sonra,amerikanın en buyuk ıhtıyacı hava kuvvetlerı. Neden?Haritaya bakman yeterli bunun için, uçak gemisi denen şey olmadan,uçaklar olmadan amerikanın söz sahibi olması zor ayrıca M. Kemal Atatürk'ün yerinde bir lafı var "istikbal göklerdedir" diye, adamlar da tabiki bunun farkına varmış zamanında ve uzerıne yogunlasmıslar. Ayrıca,Adamlar çok güzel bir sistem yapmışlar. Açık arttırma gibi "bana şu şu şu ihtiyaçlarımı karşılayacak özellikleri yapana şu kadar para veriyorum" diyor ve 2-3 firma "yarışmaya" giriyor, haliyle çıkan urun gayet ust duzeyde oluyor. Yani olay aslında, çoğunlukla para birazda iyi yönetim. Ha jade e de katılıyorum, avrupa gayet yerinde bir kararla agresif bilimin salakça oldugunu anlamış bulunuyor. Ekonomik güçtür olay, askeriye hiç bir şey ifade etmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Benim gıpta ettiğim konu ordularının büyüklüğü değil direkt olarak. Basarsın parayı alırsın ya da yaparsın orası ayrı. Adamların araştırma ve geliştirmedeki üstünlükleri. Orduya ayırdıkları para yalnızca yeni uçak basmaya gitmiyor, adamlar sürekli yeni teknolojiler geliştiriyorlar ve bunu daha sonra sivil hayata da entegre ediyorlar. En basitinden, GPS teknolojisi ve uyduları, tüm dünya kullanıyor. Amerikan yapımı hepsi, altyapı onların ve aslında askeri amaçla üretilmiş bir teknoloji. Fakat şimdi Avrupa da kullanıyor, Avusturalya da, Hindistan da. Dünya teknoloji birikimine yaptıkları katkıyı gerçekten kıskanıyorum. Evet, kesinlikle bir fark var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 2.dünya savaşında almanyayı yenerek tabi. asd said: JET MOTORUN BULUNUŞU: Dr. Hans von Ohain ve Sir Frank Whittle jet motorunu bulan mucitlerdir. Jet motoru ile ilgili çalışmalarını, birbirleriyle bağlantısı ve haberi olmadan yapmışlardı. Çalışmalara önce Sir Frank Whittle başlamış, ancak Hans von Ohain jet motorunu daha önce tamamlayıp sonucunu alan mucit olmuştu. Hans von Ohain (1911�1998); 1930�ların ilk yıllarında Almanya�da Goettinger Üniversitesi�nde doktora öğrenimi gördüğü sıralarda türbo jet uçak motoru üzerinde çalışmaya başlamıştı. 1935 yılı süresince test motoru üzerinde çalışmalarını sürdürmüş ve düşüncelerini uygulamıştı. Motordan olumlu sonuç alması üzerine, yaptığı çalışmaları uçak üreticisi Ernst Heinkel�e anlatarak desteğini istedi. Hans von Ohain�in çalışmalarını yakından izleyen Ernst Heinkel, çok kısa bir sürede dünyanın en hızlı uçağını üretmişti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 hava kuvvetleriyle övünen amerika bunlarıda gördü be. http://www.metacafe.com/watch/583253/f_117a_sorry_we_didnt_know_that_it_was_invisible/ SORRY WE DIDN'T KNOW THAT IT WAS INVISIBLE sen git stealth uçak yap sonra elin çapulcusu düşürüp bide pankartlarla dalga geçsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Breedan said: 2.dünya savaşında almanyayı yenerek tabi. Bu da çok doğru bir tespit evet. Amerika nın şu anki teknoloji üretim coşkusunu bir de Nazi Almanyasında görüyorum gibi (yanlışsam düzeltin) Hitler psikopatı da bilime çok önem vermiş belli ki, o dönemde Alman teknolojisi çok gelişmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 işte bu uçak savaşmış 2.dünya savaşında almanya için. fakat hammadde vs sıkıntılarından dolayı az miktarda üretilmiş. Baya bi etkiliymiş ama nereye kadar tabi. Birde bunun için gereken Kromu türkiye'den alIyolarmış:S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eregorn2 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 51. bölge Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Jadelith said: avrupa da cern i yapıyor işte fark o :) benim bildiğim kadarıyla benzer bir deney abd'de yıllardır yapılıyor zaten. cern'in olayı benzer sistemler arasında en büyüğü olması. yanılıyor olma ihtimalim %40. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aegean Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 şu da önemli bi etken, amerikanın işgalci politikasından ötürü en çok payı her zaman hava kuvvetleri alıyor. gerçi vietnam da önemli bi ders almış olsalarda, hava kuvvetleri stratejilerinin her zaman anahtarı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 dunyanin her yerinden beyin avlayip ulkene getirince oyle oluyor emperyalizm mis somurgeymis bahane bunlar avrupa 3 ev 100milyar veriyorsa adamlar 8 ev 400 milyar veriyor onemli bulduklari dallarda arastirma yapan bilimadamlarina BM ustundeki nufuzu ile kotalar koyup herkese ben silah saticam cilik yapiyor o sekilde sahlandiriyor savunma sanayisini yapip disariya satamadiktan sonra pek esprisi yok zaten parayi ordan vuruyorlar, 5 e urettigi silahi muttefikine 15 e digerlerine 25 e teroriste duruma gore maliyetine duruma gore 20 katina satiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 bi de şöyle bişey vardı, discoveryde görmüştüm, oluyo ya "amerikan ordusu süper" programları, bunca güç olunca, düşman uçağı yerden kalkmaya cesaret edemiyo diyo adamlar. haklı tabii. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 eet silah satmakta ii para var. ama biz anca alırız :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Breedan said: işte bu uçak savaşmış 2.dünya savaşında almanya için. fakat hammadde vs sıkıntılarından dolayı az miktarda üretilmiş. Baya bi etkiliymiş ama nereye kadar tabi. Birde bunun için gereken Kromu türkiye'den alIyolarmış:S Bu sadece bir konsept, seri üretime asla geçmemiş bir uçak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vidar Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Suark said: Ekonomik güçtür olay, askeriye hiç bir şey ifade etmez. olur mu azizim, 2'si de şart. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disappear Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 her ne kadar artik hizmetten kaldirilmis olsalarda sr-71 lerin hastasiyim ya. sr71 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
porsuk Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 harbiden çok tatlı uçak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 blackbird'ler harbiden muhteşem uçaklar.. hayal gücüne 3küsur mach ile uçabilmek geyiğini enjekte eden dev metal kuş.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar