Nessarien Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 said: Ünlü evrim teorisyeni Prof. Richard Dawkins’in internet sitesi, Adnan Oktar’ın şahsı ve ‘Atlas of Creation’ kitabı hakkında kişilik haklarını ihlâl eder nitelikteki yazılar nedeniyle Şişli 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin kararıyla tedbiren kapatıldı. İHTİYATİ TEDBİR VE 8 BİN YTL TAZMİNAT Oktar’ın ayrıca ihtiyati tedbir kararından sonra sitenin hazırlayıcısı aleyhine Kadıköy Asliye Hukuk Mahkemeleri nezdinde 8 bin YTL’lik manevi tazminat davası açtığı belirtiliyor. Oxford Üniversitesi profesörlerinden biyolog, düşünür, dünyada ve Türkiye’de büyük ses getirip en çok satanlar listelerinde yer alan Tanrı Yanılgısı’nın da aralarında bulunduğu kitapların yazarı Prof. Richard Dawkins’in www.richarddawkins.net adlı internet sitesine Türkiye’den erişim mahkeme kararıyla engellenmişti. Ancak internet kullanıcılarının YouTube gibi site kapatmalarında alışkın oldukları şekilde, sitenin hangi mahkemenin kararıyla kapatıldığına ilişkin bir bilgiye yer verilmemişti. KİTAPLARI TÜRKÇE’DE DE BASILMIŞTI “Gen Bencildir”, “Kör Saatçi” ve “Tanrı Yanılgısı” gibi kitapları Türkiye’de de yayımlanan, bazı kitapları TÜBİTAK tarafından Türkçe’ye çevrilen Richard Dawkins’in “Tanrı Yanılgısı” adlı kitabının Türkiye yayıncısı “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçunu işlediği iddiasıyla yargılanmış ve beraat etmişti. Ünlü evrimcinin sitesine yasak www.richarddawkins.net adlı internet sitesi Şişli 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 03/09/2008 tarih ve 2008/199 sayılı kararıyla, Adnan Oktar’ın şahsı ve onun “Atlas of Creation” adlı kitabı hakkında kişilik haklarını ihlal eder nitelikteki yazılar nedeniyle tedbiren kapatıldı. http://www.haber7.com/haber/20080913/Dawkinsin-sitesine-garip-erisim-yasagi.php said: güzin karaman tarafından 2008-09-13 18:35:09 tarihinde yazılmış evrim bir safsataysa neden internette safsata kalsın? serkan aydın tarafından 2008-09-13 18:33:14 tarihinde yazılmış bu bilimsel saçmalık sitesiydi iyi olmuş kapatılıdığı. bilimsel gibi gösterip herşeyi, kandırıyorlardı gençleri. el mi yaman bey mi yaman? türkler yaman. kanmazlar yalanlara. mahir elbistan tarafından 2008-09-13 14:25:47 tarihinde yazılmış bu nasıl başlık ne demek garip yasak. yasaklanacak tabi. adam kitabında tüm mukaddes değerlerimize dil uzatmaya yelteniyor. kitap da yasaklanmalı. utanmadan bir de kitapçılarda boy boy sergiliyorlar. bunun adı ahlaksızlıktır. mahkemeyi bu kararından dolayı tebrik ediyorum emre genc tarafından 2008-09-13 12:55:52 tarihinde yazılmış ateizm dini bir inanış değildir, ne saygısı istiyorsunuz? bu bir tercihtir ama sen bana bunu dini bir tercihtir diye dayatamazsın! ateizm dinsizliktir, hiç bir dinle alakası yoktur. benden buna din diye saygı duymamı bekleme! bir budist, bir ateistten bana göre daha adamdır,daha insandır! ateizm hiçbir dine inanmamaktır bir din değildir. nasıl olursa insan kendini ve evreni yaradana inanmaz? sen yoktan mı varoldun? mert yunak tarafından 2008-09-13 12:22:01 tarihinde yazılmış Neden garip olsun ki gayet iyi olmuş Allah a inanmayın diyen,maymundan geliyoruz diyen ve evrim teorisi gibi safsata olan hayali insanlara empoze etmek istiyorlar.Adnan Oktar da Allah a olan inancından dolayı bunlara karşı çıkıyor.Sitenin kapanması çok hayırlı olmuş.Evrim Teorisi bir safsatadır.!!! [hr] Sansürden daha vahim olan bu insanların düşünceleri. Yorumlar çok komik türban için özgürlük diye diretenlere bakın evrim teorisi safsataymış safsatalar internette yer almazmış iyi olmuşmuş. İyi o halde karşı görüşteki insanlarda şöyle desin. Muhammed dağda kafayı yemiş ya da zekice planlar kurup önce toplumunu kontrol altına alıp sonrada dünyada iz bırakmak adına top seller olmasını sağlayacak kitabı kendi kafasından uydurup yazmış. Sizlerde ona inanmış bir koyun sürüsüsünüz bin yıldır bir adım ileri gidemediniz. ( bu da çok ahmet çakar vari oldu adam değilsin demiyorum yapmazsan adam değilsin diyorum tarzına döndü ama neyse :P ) Oldu mu şimdi ? Ne o alınırlar değil mi ? Ee demek ki saygılı yorumlar yapmak, insanların düşüncelerine saygı duymak şart. Benimsesende benimsemesende. Sonra bu faşist kafalarıyla gelip birde türbana serbestlik istiyorlar. Bu faşizanların eline her istediği verilirse ne olacağı az çok bu düşüncelerinden kestiriliyor iyi ki devletin laik yapısını koruyan sarsılmaz dinamiklerimiz var diye seviniyorum.. Diğer bir konuysa yargı.. Hakikaten yargı sistemini baştan yapılandırmamız şart. Bu neden gündeme gelmiyor neden bu konuda birşey yapılmıyor ? Neden insanlar oğullarına gemicik almak yerine keriz feneri isimli dernekler kurup halkım paralarını sömürüp siyasi harcamalar yapmak yerine böyle konulara vakit ayırmıyorlar. Özgürlüğü bez parçası olarak gören yeşil renkli sözde demokratlar ile onların destekçisi liboşlar böyle konularda nedense susuyorlar. Ama TSK bir hareketiyle, açıklamasıyla ya da tavrıyla hükümetin gazını alınca demokrasi-özgürlük diye haykırmaya başlıyorlar. Artık sansüre bir dur densin ve şu utanç verici yasaklamalarını önünü açan yargısal hatalar giderilsin. Artık biraz samimi olup, objektif davranıp ölçülü tepki versek iyi olur, ne dersiniz ? Bu da bir arkadaşımın ülkemizde internet üzerine uygulanan sansürü öğrendikten sonraki yorumu. Şaşkınlığının temel sebebi AB'ye üye olmaya çalışan bir avrupa ülkesi olmamız. said: Turkey blocked youtube? So you are in the club with North Korea , China and the rest of the shitholes? Go start a rebellion shoot some politics. PS: Hali hazırda bir konu olduğunu biliyorum üzerinden birkaç gün geçtiği ve yasağın sebebinin resmi olarak açıklanmasındna ötürü yeni bir konu altında toplama gereği duydum, şimdiden uyarı yapacakların dikkatine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 evrim yok zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 yılladır çürütülememiş ya da kanıtlanamamış teorinin bilir kişisi geldi. bravo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 evrim yok. devrim var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Bu konuyu daha kaçkere açacaksınız? Forumda zaten mevcut. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sylian Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Halkın %99'unun müslüman olduğu ülkede biraz da %1'lik kısım siteye girmeyerek hoşgörü göstersin. Şaka len şaka, sansürü kınıyoruz tabii ki ama anladığım kadarıyla sansürcülerin genel zihniyeti yukardaki gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Luriel said: yılladır çürütülememiş ya da kanıtlanamamış teorinin bilir kişisi geldi. bravo. Allah yok demekten ne farkı var ehue. fikrimi söyledim, diğer userların zaman zaman yaptığı gibi. o kadar. /quit Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Masquerade said: Luriel said: yılladır çürütülememiş ya da kanıtlanamamış teorinin bilir kişisi geldi. bravo. Allah yok demekten ne farkı var ehue. fikrimi söyledim, diğer userların zaman zaman yaptığı gibi. o kadar. /quit su forumda 10 senedir yazi yazmiyo olsam bannanmaktan deil verdigim emege yanmasam agiz dolusu bi kufur ederdimde bos ver deymez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ses Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Masquerade said: Luriel said: yılladır çürütülememiş ya da kanıtlanamamış teorinin bilir kişisi geldi. bravo. Allah yok demekten ne farkı var ehue. fikrimi söyledim, diğer userların zaman zaman yaptığı gibi. o kadar. /quit Tanrı'nın varlığıyla Evrim teorisi'nin gerçeklik olasılığını nasıl aynı kefeye koyabiliyorsun.Biri teori , dayanak noktaları var bilimsel örnekleme yapabiliyor.Ötekisinin ise hiç bir bilimsel dayanağı yok sadece inaılmak istendiği için orada olan bir varlık.Haberdeki yorumlara da katılıyorsundur sen şimdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cerebralis Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 isterse ben tanrıyım desin herkesin ifade özgürlüğü var.. burda da dinin baskıcı tarafını görüyoruz işte.cevap vermeyince sustur.. bi tehdit olarak gör,kork ve sustur. din tacirliği yap,başka başka isimlerle kitap yazıp milletin beynini uyuştur, trilyonluk malikanelerde yaşa,sana inanan müridlerinin ağzı açlıktan koksun.. senin dinin bu işte.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 evrimin kanıtlanmadığını sananlar 2 tane kitap okusunlar lütfen. zaten gelişmiş ülkelerde ateist yüzdesinde çok büyük bir artış var gelişmemişlere nazaran. eğitim seviyesiyle de negatif bir correlation var. bilemicem artık kendi sonucunuzu kendiniz bulun: : ) http://www.godandscience.org/images/iqvsreligion.gif Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cerebralis Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 din zaten toplumsal sürecin o gelişmemişlik kısmında çıkar ortaya.soru sorar kayıtsız kalamaz ama cevap da veremez.ee napıcak dinle cevaplar,çünkü o kutsaldır,ona başka bi soru soramazsın,olduğu gibi kabullenmek zorundasın. güneş doğar,doğan güneşten korkar güneş tanrıları yaratır kafasında.yaktığı ateşten korkar onu kendinden üstün bir güç sayıp tapınmaya başlar..bööle gider. daha sonra daha prof versiyonalrı ortaya çıkmıştır tabiki.. ama din baskısı olan toplumlar gelişemez,gelişmemiş toplumlardaysa din baskısı kolay kullanılır..ve bu paradoks böyle sürer gider Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 evrim yok harun yahya var. o değil de, dandik iktidarlar falan hepsi gelir geçer. bu kadar cahil adam ne olacak? düşünmesi beni yoruyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cerebralis Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 o kadar cahil adam malesef,evinde yine hakkı olan kömürü yakabilmek için seçim zamanının gelemsini beklicek,ve karnını doyurabilmek içinse ramazanın gelmesini .. sonra durucak yine de çok şükür diycek,2 kilo kurtlu pirinci göğsü kabararak dağıtan adamın bi öğünde kaç çeşit yemek yediğini sormadan,çocukalrını hangi avrupa ülkesinde okuttuğunu ve hangi parayla okuttuğunun hesabını sormadan bekliycek mecbur.. din kardeşi ya onlar,o kisveye bürünüyolar ya soramıycak hiçbirini kutsal diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Jadelith said: evrimin kanıtlanmadığını sananlar 2 tane kitap okusunlar lütfen. zaten gelişmiş ülkelerde ateist yüzdesinde çok büyük bir artış var gelişmemişlere nazaran. eğitim seviyesiyle de negatif bir correlation var. bilemicem artık kendi sonucunuzu kendiniz bulun: : ) http://www.godandscience.org/images/iqvsreligion.gif peki evrim var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 cerebralis said: isterse ben tanrıyım desin herkesin ifade özgürlüğü var.. burda da dinin baskıcı tarafını görüyoruz işte.cevap vermeyince sustur.. enel hak! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EarS Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 dostum evrim yok dedin ama bu karı zenci Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cerebralis Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Llama said: cerebralis said: isterse ben tanrıyım desin herkesin ifade özgürlüğü var.. burda da dinin baskıcı tarafını görüyoruz işte.cevap vermeyince sustur.. enel hak! tez derisi yüzüle (neyse konuyu dağıtmıcam:D) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Kilise Darwinden özür dileyecekti ne oldu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 anglikan kilisesi diledi geçen gün. ntvmsnbc de okudum en azından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_ClymoR_ Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 ya saldırıya geçmeyin hemende yani benim hükümetle bilmemneyle alakam olmaz zaten sevmem ama ben müslümanım ben 1400 yıllık bi dine inanıyorum yaşadığımız ülkeninde 199 uaynı dinden ya hepinize saygım sonsuz sonuçta herkez kendi hayatını yaşıyo ama sizde bu gerici aq öldürün ezin bunu bilmemne diye hemen atlıyosunuz yani bu ülkede şerefsizler var aynı inancı taşıyoz diye aynı kefeye koymayın ya şu sitede genelde eğleniyorum ama kendimi şu konuya atmaktan dolayı okadar çekiniyorumki yani e bi zahmet bi dine inananları gerici bilmemne diye damgalamasanız en azından yargısız infaz yapmasanız mesela ben gayette ateist arkadaşlarımda var onların yaptığından ben rahatsız olmam onlarda benim yanımda rahatsız olmaz ama burda böyle bi konu açıladursun herkez birbirini yiyo biraz sakin olun ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cerebralis Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 valla şahsen ben yazdıklarımla birilerini incittiysem özür dilerim aama yazdıkalrım tamamen gerici,mutaasıp kitleye itafendi... yoksa dinini gayet zararasız,sadece inandığı için yaşayan insanlara bişi demeye kimsenin hakkı olamaz,inanmayanlara niye inanmıyosun diye hesap sorulamayacağı gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_ClymoR_ Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 teşekkürler cerebralis:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Adnan Oktar pru? :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 başkasına katlanamama ve saygısızlık başlıklarına güzel bir örnek durum bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar