Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Marvel Comics ve Dark Horse yayınları ile ilgili yardım

Letsgetthesunshine

Öne çıkan mesajlar

Bunu tek bir thread e toplama sansımız var mı tanıtımları ile beraberinde. Toplayalım diyorum cünkü küçüklükten beri cok fazla marvel ı okudum ve izledim. Ama su an cok karıstırıyorum mesela bi ara x men de apocalypse diye bi adam vardı bu ne oldu ne bitti hiç hatırlamıyorum keza mesela bu adamı yenen omega bilmem ne diye bi eleman vardı bi an da evreni falan yokedebilicek tarzda. =/ bu yüzden birileri yardımcı olabilir mi kronolojiye gore nereden okumaya baslamak lazım hangi seriler hangileriyle paralel gidiyor gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

en güzeli çıktığı gibi okumak ama sen önce neyi okuduğunu neyi okumadığını bilirsen daha rahat yön bulursun. Paralel evren konulu şeyler zaten gerge nin açtığı başlıklarda belirtilmiş onlara bir göz atarsan kafanda bir sıra oluşur. Birde kendine bir seri seç onu başından sonuna takip et hepsini birden takip etmek çok zor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Yazayim Marvel'in Civil War ve civarından bu yana dek olan arcları sırasıyla:

NOT: Aklıma geldiği gibi yazıyorum, sen biraz daha kurcala başlamadan önce okumaya

Secret War
Avengers Disassembled
Grant Morrison's New X-Men
Avengers Illuminati
House of M
Deadly Genesis
Decimation
Spider-man: The Other
Civil War
Endangered Species
Messiah Complex
The Initiative
Thor v.3
New Avengers
New Avengers: Illuminati
Mighty Avengers
Secret Invasion
Divided We Stand
Manifest Destiny
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Dragonfire said:
Birde kendine bir seri seç onu başından sonuna takip et hepsini birden takip etmek çok zor.

Pek zor değil bence. Google Calendar'a yazıyorum ben sayı sayı takip ettiğim serileri, çıktığı gün ücretsiz sms ile yolluyorlar. Haftada 5-10 arası yeni şey okuyorum. Çoğu seriyi arc arc takip ediyorum zaten. Zaten arclar bitimce buradada yazıyorum. Mesela yeni X-Men arcı Manifest Destiny Şubat ayı içinde bitecek, Mart'da okuyacağım.

Vertigo, Image ve Dark Horse'dan okuduğum tüm serilere aboneyim zaten, her ay evime geliyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Divided We Stand'a girersen şimdi hemen hiç bir şey anlamazsın.

Benim sıralamamı izlemen lazım. DwS 2004'den beri devam eden bir öykünün son bölümü. Secret War ile başlayan bu öykünün X-Men ayağı onunla sonuçlanıyor yani.

Secret War ile başlayan büyük öykü ise (yukardaki herşey bu öykünün parçası) Secret Invasion ile Kasım'da bitecek, aftermath sayıları da iki-üç ay sürer.

Bunlarım dışında Ultimate Marvel evrenin okuyabilirsin. O daha topludur. Nisan'da Ultimatum ile ilk evresi sona eriyor onunda. Çoğu serisi bitiyor. (aslında Ultimate Spider-man'in kesin olarak devam edeceği biliniyor sadece) Ultimate evreninde şimdiye kadar bir 480 küsür sayı çıktı. Ve evet, hepsini en aşağı üç kere okumuşumdur. Mükemmel bir kurgu ve tüm bu 500 sayının bir yere beraberce gittiğini anlıyorsun dikkat edince. O yer önümüzdeki ay Ultimatum ile karşımıza çıkacak işte. Bunu oku, 500. sayıya kadar gel.

Asıl Marveli sana verdiğim sıra ile oku. 6-7 ay içinde Secret Invasion'ın sonuna gelirsen son sayılardan izlemeye başlarsın.

edit: Ultimate evreni 2000'de tüm kurgusu kuurgulanmış ve sonu yazılmış olarak başladı. Hayatımda okuduğum en iyi ve ayrıntılı crossover serisi. Quesada'ya hayran olduğumu boşuna söylemiyorum. tüm bu Secret Invasion ve Secret War serisi ile, Ultimate evreni onun ve Bendis'in eseri.

NOT: Spidey şu anda tüm bunlardan ayrı bir şekilde kendi izole serisi ile devam ediyor. Secret Invasion için tie-inleri var elbette ama ana serisini etkilemiyor bunlar. Brand New Day diye arat ve indir. Ayda üç sayı çkartıyorlar hemde.
Sosyal ağlarda paylaş

Ultimate evreni konusunda GERGE ye katılıyorum.Tüm serileri okumasan bile ultimate spider-man ve ultimates 1-2 kesin oku, kesinlikle mükemmel seriler. Benim tavsiyem bütün sayıları okuman, zaten baya az seri var bu evrende ve okudukça gerçekten bi bağlantı görebiliyosun. Ultimate Originsde baya bi şey ortaya, bakalım Ultimatum da en son nereye baglanıcak olaylar.

Bu arada küçük bir haber. Ultimatumdan sonra Frank Miller ultimates serisine geri dönüyormuş. Her arcda büyük bir olay işlenicekmiş. Ultimate Ghost rider ve blade gibi karakterleri görücekmişiz, gayet harika.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici

İlk önce, evet, Layla Miller X-Factor'de bir karakter. İşte bu:

İkinci olarak. Çok şeye abone değilim. Alex Ross'un içinde bulunduğu her şey, Conan, Vertigo'nun yeni aylık serileri. 6-7 tane toplam. Üzerinde yazan normal fiyatını veriyorum. Marvel serilerini kitapçıdan alıyorum. Ayda bir, toplu geliyorlar. İki aydır gidip alamıyorum ama Ankara'da olduğumdan, ellerinde tutuyorlar.

Neresi dersen: Robinson'un Galatasaray'ın yanındaki yeni çizgiroman dükkanı. Trade'lerimi de onlara getiriyorum. Bir ay içinde etiket fiyatına getiriyorlar.

Sosyal ağlarda paylaş

Çok fazla seri topluyorsanız çizgi roman satın almak biraz pahalıya gelebiliyor. Ben genelde çok kaliteli serilerin collectionlarını alıyorum sadece. Kalanları internetten bi şekilde download ediyorum.

X-factor e daha başlayamadım bi türlü, okumaya fırsat olmadı. Ama X-Force u tavsiye ederim bende 7. sayısı bu hafta çıktı. Benim için X-verse deki tartışmasız en iyi seri şuan. Gelecek ay a ilk 6 sayının collectionı cıkıcak, şiddetle tavsiye edilir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...