Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kedimin poposunda kan var acil yardım?

Drall

Öne çıkan mesajlar

adetmidir yoksa bağırsak problemi mi vardır? adeti poposundan olmadığını tahmin ederekten bağırsaklarıyla ilgili bi sorun olduğunu düşünmeye başladım. kediyi hiç kaka yaparken izlemedim, poposu kuyruğunun hemen altındaki bölüm demi? bide adet olmak için fazla küçük gibi geldi bana, zaten son 2 gündür durduk yere miyavlıyodu sanki canı yanarmışçasına. yola çıkardığım an yine her tarafımı tırmalıyacağını bilerek veterinere görütiyimmi? endişelenmem gereken bişey varmıdır? yoksa dişi kediler küçükken de adet görür, bu da onlardan birimidir?

terimlerimin tıbbi terimlerden uzak oluşunu mazur görün
Sosyal ağlarda paylaş

aradım şimdi veterineri, biyerden düştümü dedi, hayır dedim. kabızlık varmı dedi, hayır dedim. parazit aşısı falan yapıldımı dedi, evet dedim. ozaman takip edin bi süre daha, tekrar kanamaya başlarsa getirin muayne edelim dedi. tamam dedim.

okadar acil bişey yokmuş yani sanırsam ben panik olmuşum =/
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi farkettim kakasını yaparken geliyomuş. yediği mamadan dolayı olabilirmi? yada bağırsaklarında parazit falan olabilir mi? ama aşı yaptırdık tüm aşıları tam şuan tahminim parazit olamaz =/ neyse yarın annem veterinere götürcekmiş bakalım o ne dicek
Sosyal ağlarda paylaş

annem daha gelmedi eve ben de yeni geldim veterinere götürdü mü bilmiyorum gelince sorcam. götürmediyse bi içimden küfredip dışımdan iyi halt ettin dicem yarın okul dönüşü dersane yok kendim götürcem. bi de bu bildiğin kurutmak için bıraktığımız biberlerle oynuyodu arada çaktırmadan yiyodu falan, o hemoroid yapmıştır dedi annem salak bi mantıkla, böyle bişey mümkünmü =/
Sosyal ağlarda paylaş

veterineri aradım tekrar bu akşamüstü getirin bi muayne yapalım dedi. yalnız dün ve bugün işerken kan geldimi gelmedimi görmedim. ama ben yine de götüriyim belki temizliyodur hep ondan görmemişimdir arada bi acıyla miyavlıyo gibime geliyo çünkü =(

ahah bu mesajı yazarken kucağıma yattı mırıldıyo =)
Sosyal ağlarda paylaş

Parazit aşısının bir etkiside şayet bağırsaklarda parazit varsa onları parçalayarak atmasıdır. Bu esnada bir kaç gün poposunda kan görülmesi normaldir. Şayet bu iş 2 günde geçmez ise o zaman paniklemeye başlamak gerekir. Birde parazit aşısı olduğunun ertesi günü bu şekilde bir surum başlar en fazla 2 gün sonra. Aşı olduktan sonra üstünden 1 hafta geçmiş ve bu iş yeni başlıyorsa başka birşeydir.
Sosyal ağlarda paylaş

bugün banyoda yerde kan gördüm. sordum evde birinin burnu kanadımı diye, ı ıh dediler =/ bu nası iş ya niye bu hayvanın yine poposu kanadı ki =/ tekrar veterinere götürsem yine parazit iğnesi ve bi hap verip göndercek 10 15 milyonumu alıp. bi işe yaramıyomu bu parazit iğnesi? komaştan pakedin içinde alınan ciğer ve kuru mamadan başka bişey yedirmiyoruz ki yav parazit değildir bence bukadar gün sonra nerden çıksın yine parazit =/
Sosyal ağlarda paylaş

değiştirdik zaten la cat mi ne öyle bi mama yiyodu annem almıştı, kaliteli mamaya geçtik onu bırakıp kitekat kullanıyoruz son veterinere götürüşümden beri. bildiğim kadarıyla da kitekat iyi bi marka yav, değil mi? bidaha görmedim buarada kan hiçbiyerde. geçen sefer de böyle 2-3 defa görmüştüm bidaha görmemiştim falan filan. anlamadım ben bu işi =/
Sosyal ağlarda paylaş

Market maması önermiyor benim gittiğim veterinerler, içlerinde bir sürü zararlı katkı maddesi ve gereğinden fazla protein olabiliyormuş, bu nedenle kum döktü kedilerimden biri.

http://forum.paticik.com/read.php?22,3475799

Bu nedenle 2 aydır vet. maması kullanıyor, haftada 2 kez, 1 öğün olmak üzere de ev yemeği (balık, tavuk v.s.), ya da hazır ton balığı (yağsız) veriyoruz, çok seviyorlar çünkü. :)
Sosyal ağlarda paylaş

kalitesiz mama yüzünden olabilir. 4 ay önce benim kedim ölüm tehlikesi geçirdi. belki yaşar dendi. bağırsaklarda kristallenme oluyor kötü mamalar yüzünden. ve yollarda iltihap yapıyor. kedi dişiyse yaşama şansı yüksek fakat erkekse büyük bir ihtimalle ölüyor haberiniz olsun. iyi mama verin kedilere

çok zor çünkü tedavisi günde 2 kere şırıngayla ağzından saçma sapan bir ilaç vermek gerekiyor saatlerce öğürüyor hayvan ağzından salyalar akıyor sürekli falan öle görmek bile acı verir insana

paraya kıyıp iyi mama alın
Sosyal ağlarda paylaş

market mamalarının hiç birisinin iyi olmadığını söylüyorlar. vet. ler, kedinin yaşına, cinsiyetine, hastalık v.s durumuna göre mama veriyorlar, market mamasına göre pahalı, ancak nedenini bilmiyorum ama daha uzun sürede bitiyor vet. mamaları, öyle market mamasına göre çok pahalıya gelmiyor yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:
veteriner mamaları kandırmaca gibi geliyor bana heh eski kedimizi kendimiz yaptığımız yemeklerle beslerdik (kabaklı ciğerli vs). Şimdi kuru mama ve kendi soframızdan bi çok şeyi yiyo zaten veteriner de sorun yok dedi :p

Ardeth, bence de çok haklısın, veterinerlerin ille de vet. maması diye tutturmaları bana da biraz kandırmaca gibi geliyor, aynen senin gibi düşünüyorum. ama bizimkiler en baştan ev yemeği de vermemize karşın hemen hemen yalnızca whiskas sulu ve kuru mama yemeyi tercih ettikleri için (ki özellikle whiskasta bağımlılık yaratıcı katkı maddesi olduğu söyleniyor), bir de üstüne bir tanesi böbrekte kum problemi yaşayınca (özellikle kısırlaştırılmış erkek kediler, market mamalarındaki fazla protein nedeniyle yaşarmış böbrek sorunlarını) vet. mamasına geçtik. arada hafif hafif ev yemeği de veriyoruz ama ton balığı dışındakilere fazla ilgi göstermiyorlar. dediğin gibi baştan az hazır mama + ev yemeğine alışsalardı, yaşamazdık belki de bu sorunları. senin kediler idealmiş, keşki bizimkiler de öyle olsaydı. Drall' un kedisi henüz küçük olduğu için, beslenme düzenini senin kedilerinde olduğu gibi geliştirme şansı vardır umarım. :)

benim cevabım; Drall'un 'hazır mamalardan hangisi iyidir' sorusuna karşılık idi. sanırım daha çok ev yemeği ve az hazır mama verildiğinde çok sorun olmaz. ama hazır mama ağırlıklı besleniyorsa hayvan, o durumda market mamalarına güven olmayacağı söyleniyor çok.
Sosyal ağlarda paylaş

ozaman biz fazla ciğer+balık+tavuk falan filan ve az kuru mama devam edelim bundan sonra sabah anneme de iletiyim bak paticik diye bi forum var adı bile patili burda dediler diyim :D saolun hepinize yardımlarınız için. bi de bu kedi arada kuru biber yiyo ama biberler zehir gibi böyle benim bile ölmemi sağlıyo resmen. böyle kedi kurutmak için bıraktığımız biberiyeleri oynarken bi bakıyoruz sadece sapı kalmış falan. annem dediydi ilk ben veterinere götüreceğimde kesin biber yediğinden yanmıştır kıçı sırada da kanamıştır diye, hakikaten onla alakası olabilirmi diye düşünmeye başladım resmen. alakası yoktur demi ya? saçma yani çünkü... neyse bakalım son gördüğümden beri görmedim hiç kan. böyle 5-10 güne bi oluyosa yediği bişeyden olmalı diye düşünüyorum yani gidipte bi mikrop 10 güne bi kanatmaz yani bence =/
Sosyal ağlarda paylaş

ev yemegi kedilerin hosuna gidiyor boyle yaglı maglı oh nefis ama gel gor ki icte bizim gibi olmuyor hazım sorunları yasıyorlar zaten bi ishal furyası baslarsa kotu oluyor.

whiskas vereceginizede bence direk sülfürik asit karısımlı mama verin kısa yoldan bir-iki güne rahatlıkla ölür.bir kere whiskas INANILMAZ zararlı.yani whiskas yiyen kedide kesin böbrek problemi cıkıyor ve bunu vet ler dısında herkes soyluyor ve biliyor.iyi mamalar arasında hills,proplan,first choice,royal canin bunlar iyi.kötüler arasında la cat,whiskas,champion bunlar cok dandiks.

ayrıca cok ıslak mama yiyen kedide de dis ve agız saglıgı problemleri oluyor.benim kedim mesela cigere cıldırıyor ama biraz fazla versen(haftada iki sefer mesela) hemen canı sıkılıyor.bildigim kadarıyla bunların bagırsakları kısa oldugu icin doyma hissini iyi yasayamıyorlar oyle hep açmış gibi geziyor yalan yani ^^
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...