Privhunter Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 2 hafta sonra bayram tatilinde viyanaya tekabül edicem. Eğer daha önceden giden gören varsa izlenimlerini söyleyebilirmi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 yasayan scheriff ve wish var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiko Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 klasik olcak ama merkezindeki büyük kliseyi ve etrafını git,arkasındaki heykeli dikkatli incele. bide bi saray vardı uzun garip bi ismi vardı hatırlamıyorum, oraya uğra mutlaka. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Hayatımın yarısı viyanada geçti şöyle özetleyeyim...Viyana içten dışa doğru halkalardan oluşmuş(Ring), içten dışa doğru açılan bir şehir..Tabii ki en içte şehir merkezi yer alıyor ondan sonra dışarı doğru açılıyor oldukça düzenli yani..Tipik bir avrupa şehri.. Otelinize geldiniz,bavullar bıraklıldı,oteliniz yerine göre şehir merkezine metroyla ulaşmanız mümkün..Metro haritasından da anlaşılacağı gibi kırmızı hat tam ortadan,şehrin merkezi olan Stephansplatz'tan geçiyor..(U1 hattı)..Metrodan çıktınız karşınıza direk Kaernter Strasse geliyor.Burası viyananın İstiklal'i diyebiliriz basitçe...Zaten metrodan çıkar çıkmaz karşınıza Viyana'nın sembölü olan Stephansdom(gotik çağdan bir kilise) çıkıyor...Stephansplatz tam viyananın merkezi,her zaman etrafta canlı klasik müzik çalanları,orta şeritte yer alan güzel kafeleriyle burası gayet güzel... Viyana'da çoğu yere metroyla ulaşmak mümkün,zaten metro gitmeniz gerek çoğu yeri kaplıyor ama benim tavsiyem yürümeniz..Çünkü Viyana çok büyük bir şehir değil en azından tek merkezli olduğundan ne tarafa yürüseniz karşınıza bir şey çıkıyor... Stephansplatz'tan sonra Karlsplatz'a doğru yürüyüp,oradan başka bir Viyana sembolü olan Strassenbahn(arabalarla aynı yolda giden tramvay) a binebilirsiniz...Oradan bineceğiniz D,J,1 hatları sizi Museumsquartier(müzelerin sağlı sollu başladığı yer)'e getirecektir..Zaten yolda farkedeceksiniz..Sağda solda parkın her 2 tarafında oldukça güzel müzeler var...Tarih müzesi,doğa müzesi bunlardan bazısıydı yanlış hatırlamıyorsam..Müzeler meydan gibi yerlere açılıyorlar geniş alanlar bunlar,etrafta yine hoş insan manzaraları,fayton turları vs var.... Müzelerin devamında ileri doğru gidersek,Parlamento binası ve biraz ilerisinde belediye binası(Rathaus) geliyor..Buraları da oldukça güzel mimariye sahip..Genellikle yazları(şu an hala var mıdır bilmiyorum) Rathaus'un çevresinde her ülkennin yemek standının olduğu veya farklı tür eğlenceli olduğu yerler var.. Burası da bittikten sonra etrafı dediğim gibi yürüyebilir,tiyatro opera binalarını gezebilirsiniz..Daha sonra metroyla Donau(Tuna) civarına gelip nehir hattını turlayabilirsiniz.. Mesela en son gün yapılacak aktivitelerden biri Prater'e gitmek olabilir,orası lunapark gibi oldukça eğlenceli bir yerdir... Alışveriş için yine Kaerntner strasse ve Mariahilfer Strasse'de vakit geçirilebilir..Şu anda aklıma daha başka şehir içinde müze tarzı yerler aklıma gelmiyor ama tavsiyem dediğim gibi Viyanayı yürüyerek gezmeniz,çünkü her sokakta farklı tarzı bir bina,değişik bir yapı,güzel ve huzurlu bir park bulmanız mümkün..Tipik bir avrupa şehri yani..Sessiz huzurlu sakin... Gece Hayatı için Schwedenplatz'ta bermuda üçgeni dedikleri,farklı tarzda barlar, publar var..Onun dışında gece kulubu isterseniz bana göre Viyananın en güzel klubu gene Scwedenplatz'ta yer alan Empire...(Hip-hop,rnb seviyorsanız U4 iyidir,daha elitim diyorsanız Passage).. Şimdilik aklıma bunlar geliyor,ama tabii ki yanınıza bir rehber alırsanız çok daha yardımcı olur..İmla hatası varsa kusua bakmayın,hızlı yazdım biraz... İyi tatiller.. Not: Son anda aklıma geldi..Karlsplatzda Kaernterin bitişine doğru yer alan Hotel Sacher'den o ünlü Sachertorte'yi yemeniz mümkün.. Not2:Yukarıdaki arkadaşın bahsettiği saray Belvedere idi sanırsam ben onu tamamen unutmuşum aynı zamanda müzedir ve metroyla U1 hattından ulaşılır..Südtiroler Platz olması gerek durağın,taubstummengasse'den 1 ya da 2 sonra,Reumannplatz'tan önce.. Not3:Viyana Türklerin oldukça yoğun olduğu bir şehir..Kebapçısından taksi şöförüne çok fazla türk var..Sizin türk olduğunuzu anlarlarsa kitlerler memleket muhabbetiydi vs,ona göre dikkat:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 interrail yolculuğumuz kapsamında 2 gün de viyana'da kaldık, geçen hafta döndük. gittiğimiz şehirler içerisinde bir numaraydı diyim :) ilk gün hostelimize yakın diye schönbrunn şatosu tarafına gittik. tavsiye ederim muazzam bir bahçesi var. ayrıca kapalı botanik bahçesi, hayvanat bahçesi gibi aksiyonlara girebilirsin güzel olur, panda falan görürsün dünyada sayılı var zaten :p ikinci gün bisiklet kiralayp öyle gezdik, daha çok tuna nehri kıyılarında dolaştık. çok güzeldi. akşama doğru da prater'e gidip lunaparkta eğlendik. tabi çoğu yere yürüyerek gittiğimizden detaylı olarak oraları yazmıyorum ama mariahilfer caddesi de güzel bir yer mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 viyanada araç kiralama hakkında bilgisi olan var mı peki? ne kadardır, şartları nelerdir falan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Privhunter Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 yazan herkeze teşekkür ediyorum şimdi havaalanındayım bakalım nasıl bi yermiş... Dönüşte bende görüşlerimi paylaşacağım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar