Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

aile ve din

aritra

Öne çıkan mesajlar

şimdi şöyle, ailem demiyorm da özellikle annem sürekli "dinini de öğren, söylemek istemem ama boynumun borcu. hesabı bizden de sorulur." diyo.

tabi ki bencil manada söylemiyo bunu. kendi inancına göre benim iyiliğim için diyo. ama istemiyorum pek. o yüzden baskı duyuyorum. sağlıklı falan da düşünemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

ailemden böyle birşey duymamda,arkadaşlardan söyleyen olursa siz dini biliyormusunuz derim,konu o anda biter.
Dini bilmek demek,dinler tarihi okumak demek;dünya üzerindeki dinlerin birçoğu hakkında genel bilgi sahibi olmak demek.

Kuran okumak dini bilmek demek değildir,Kuran bir görüş;daha niceleri var.Bahailik,Şintoizm vs. vs. hepsi başka bir görüş,hepsini bilip tercih yapmak lazım.
Tercih yaptıktan sonrada hem destekleyici,hem anti- kitaplarını okumak gerekir.
Böyle yapan biri dinini biliyordur,gerisi hikaye.
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer merak ediyorsan, dinle ilgili şüphelerin varsa araştırmanı yaptıktan sonra o dine mensup olup olmamayı seçebilirsin ve bunu herkes anlar çünkü en azından inanılan kutsal kitabın kendisini ya da tefsirini okumuş olursun. Kimse bilmediğinden böyle bu kız diyemez.

En kolay çözüm bu olur sanırım.

Ya da sadece istemiyorsan ailene herkesin dini kitabı kendine olmalı. Tanrıyla benim arama hacı hoca dahi girmemeli deyip doğru ama pek farkında olunmayan bir gerçeği ortaya döküp sıyrılabilirsin işin içinden ki yanlış da değil.

Yaşını bilmiyorum gerçi. Küçükse ailen endişeleniyordur ister istemez.
Sosyal ağlarda paylaş

Demek istediğim, kul ile tanrı arasındaki muhabbete inanca kimsenin karışmaması gerektiği ailenin inancında dininde söylenen birşey.

İnanç özgürlüğüne karşı çıkarlar dediğin gibiyse ama bunu söylediğinde kafalarını uzun süre kurcalayıp içten içe bile olsa bunu düşüneceklerdir.

Kolay şeyler değil bunlar pek tabi ama izleyebileceğin bir yol en azından.
Sosyal ağlarda paylaş

Llama said:
aritra said:
89 luyum. bikaç kere inanç özgürlüğü edebiyatı yaptım da yemediler. ezbere konuşuyolar maalesef.

3 4 sene daha yaşarsın bunları
tam ergen dönemindesin normal konuşmaları
ki sen daha ne gördün psikolojosindeler

89 ve ergen dönemi?
millet evleniyo
hangi ergen dönemi.
Sosyal ağlarda paylaş

yaw ergenlik değil bu yani onu sölemeye çalışıyorum. kişiliğin tam yerine oturmamış olması olabilir. yani ben hatırlıyorum bundan 2-3 yıl önce 6 ay önce düşündüklerimin saçma geldiğini 1 yılda kafamda neler değiştiğini belki seneye de bu sene düşündüklerimi rededeceğim.
ama ergenlik değil.:) 19 yaşında adam yani sonuçta. teen'likten çıkacak bi sene sonra. ergenlik vücutla ilgilidir daha çok kafaya vurur. bu daha çok iş vücüttan alakasız kafayla ilgili bence.
Sosyal ağlarda paylaş

annen doğru konuşmuş.
inancını seçerken en azından neyi seçtiğini, kurallarını , ya da hiç bir şeyi neden seçmediğini bilmelisin .

incil oku,lahit oku ,kuran oku .zerdüştlerin kitaplarını oku.seçimini yaparken , ezbere seçim yapma .

bilerek seçim yap demiş annen ki doğru demiş .
Sosyal ağlarda paylaş

tamam da onun da içimden gelmesi lazım. bi boşluk hissetmiyorum şimdi. boşluk hissetsem dediğin gibi diğer dinlerin kitabını da kuran'ı da okurum bi. ama buna ihtiyaç duymadım demek istediğim bu.

ayrıca 19 ergen değil neresi ergen :) ansiklopedik olarak ergenimdir.
Sosyal ağlarda paylaş

içinden gelmiyosa hiçbişey yapma derim ben..içinde bi merak uyanıcak önünde sonunda,o zaman başlıcaksın araştırmaya...ama araştırdıkça annenin hoşuna giden bi inanan olucağını sanmıyorum ben:)
anneni üzmek istemiyosan alıcaksın dininizle ilgili herşeyi sorgulamadan okuycaksın..kolay gelsin işin zor:)
Sosyal ağlarda paylaş

tanri derken?
varligini kesinleyemedigin bi kavram
sen oldugunu var sayiyosun
varligi kesin olmayan bisey tarafindan yazildigina inandigin kitap
..

lutfen bu topicte boyle tarafli yorumlar yapmayin, din konusunda objektif olunamiyorsa hic konusulmamasi daha iyidir.

----
ben, ergenlikte bu isi aileme birakmadan, netten dinler hakkinda bisuru arastirma yapmistim, cok isin icine girersen bazi yerlerden ilahi olmayan ama cok super dinler cikabilyior.

kendin oku arastir
kafana ne yatiyorsa ona inan
kafana inanmamak yatiyorsa inanma
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...