tellos Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 adam carlos roa yı hatırlamış ya zuahah dasaaya repler kurban olsun, herifin tipini aklıma getirdi allahın sipastik kalecisi. çoçugunu okula göndermiyen babaya bişe demiyorum zaten yada hadi onada bi ahahah yollıyım.
Ekmek Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 said: biz isvicrede yasiyoruz e biz napalim hayat devam ediyor herkes isine alisverisine ve okula gidiyorlar hic bir yer tatil edilmedi korkunun ecele faydasi yok allah hepimizi korusun
Lorrotar Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 imzayla beraber sanırım ekmeğin yorum.
mani Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 said: Bu deney sonucu,kısa sürede çok yağış yağacağını,ve ani yağışlardan sel olacağını,ilerki mevsimlerde ve yıllardada çok kuraklık olacağını düşünüyorum. asdhah fantastik
GEd Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 O yorumları yazanların ben artık gazete çalışanları olduğunu falan düşünüyorum, orda belli bir eküri vardır 3 kuruşa saatlerce çalışıyorlardır , sıkılıyorlardır haliyle, napalım napalım amiral battıda sarmıyor artık muhabbetlerinden sonra , lan gel hazırladığımız haberlere yorum yazalım saçma sapan diye eğleniyorlardır.
matama Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 abi deneyde bir halt olsade butun hatunlar matamaya hasta olsa dimi :)
Aket-Atum Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 valla 4chan türkçe bilse bu kadın meme olurdu :) inşallah yarın öbürgün oğlu büyüyünce bulmaz bu haberi
Drigeolf Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 @Bone Bu deneyde protonlar birbiriyle neredeyse ışık hızında çarpışacaklar, bir "patlama" olmayacak. Hatta bir CERN fizikçisinin verdiği örneği söyliyeyim, iki protonun o hızlarda çarpışmasıyla çıkan enerji, bir sineğin kanat çırparken çıkardığı enerjiye eşit. Oldukça küçük bir alanda bu enerji açığa çıktığı zaman kütleye dönüşücek(E=mc^2) ve bazı parçacıklar ortaya çıkacak. Tabii tek bir protonu çarpıştırmayacakları için bir sürü parçacık ortaya çıkacak. Buraya kadar zaten yüzlerce kere yapılmış bir deney(LHC türünün tek örneği değil, bir sürü var hatta). Hatta proton hızlandırıcılarına siklotron deniyor, bir googlelarsanız çok yaygın(nispeten) bir araç olduğunu görürsünüz. Burada bazı bilim adamlarının(ki bu işi çıkartan kişi bir biyokimyacı, fizikçi değil) korktuğu şey ise, bazı küçük kütleli karadeliklerin oluşması, çünkü ilk defa protonlar bu kadar hızlandırılacak. Fakat atlanılan nokta ise bu karadeliğin çok küçük(birkaç proton) kütlesinde olacağı ve karadelikler hakkında bildiğimiz her şey bize en azından bir dağ kütlesine sahip olmayan bir karadeliğin kendi üzerine çökerek buharlaşacağını söylüyor. Yani bu karadelikler oluşsa dahi(ki oluşmaları bile lotoyu kazanmaktan düşük bir şans- tabii burada bir sürü çarpışmanın olacağı hatırlanılmalı, yani olmayacak bir şey değil) yeterli kütleye sahip olamayacakları için buharlaşacaklar. Olayın Çernobil'den farkı ise, radyoaktif bir madde kullanılmaması ve açığa çıkacak enerjinin çok fazla olmaması (nükleer bir reaksiyonla kıyaslıyorum, yoksa CERN Cenevre şehri kadar enerji tüketiyor-not:sırf LHC yok orda), ayrıca dediğim gibi bir patlama da olmayacak. Büyük Patlama anındaki koşullar simüle edilecek(ki büyük patlama bir patlama değildir, esasında teoriyle dalga geçen fizikçilerin uydurduğu bir addır). Bunun da ötesinde LHC yerin 100 metre altında(cihazlar -271 derecede çalışıyor, izolasyon için) ve çok kalın izolasyon katmanlarıyla kaplı, patlama filan olsa(ki yok öyle bir şey) kimseyi kolay kolay etkilemez yani.Kullanılan dedektörlerin de basitçe çok gelişmiş fotoğraf makineleri olduğunu da hatırlatırım, pek patlayacak bir şey yok yani.
Aket-Atum Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Drigeolf insanlar onları okumaktansa "karadelik olacakmış" ı okumayı tercih ediyor ne yazık ki. Şu kadına yılın annesi ünvanı versinler bari
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 ben yazmaya kasmadım bile. önceden amerikada proton çarpıştırmışlar ama burada yapacaklarının 7'de biri hızda yapılmış diyorlar. hesaplanmış bir risk var.. olay lise deneyi değil e yapanlar da lise örtmenleri değil yani. inşaasına kafayı takmayın zati en kolay kısmı orası. en azından 1000lerce yıldır yaptğımız, bildiğimiz bişi swh bi de inanılmaz ekstrem bişi değil artık bunlar. neyse inşaat gibi amelelik gerektiren kısmını bi kenara atarsak efenim amcalar çalışıp gelmişler, olayın safhalarını vs belirlemişler. içiniz rahat olsun. dünya havaya uçmayacak. zaten öle bişi olacak olsaydı gider durdurur ve dünyayı bir kere daha kurtarırdım ben..
arcane Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Ne kıyak iş be! Bizim zamanımızda yoktu böyle Cern falan, hasta numarası yapardık...
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Lopeth said: söz mü söz.. içiniz rahat olsun. şu ana kadar dünya hiç yok oldu mu? hayır.. di mi? yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır arkadaşlar!
eregorn2 Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 dasaaa said: Lopeth said: söz mü söz.. içiniz rahat olsun. şu ana kadar dünya hiç yok oldu mu? hayır.. di mi? yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır arkadaşlar! oldu die bi cevap bekledinmi? :)
ginaly Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 DENEYİN RAMAZAN AYINA DENK GELMESİ DE TESADÜF DEĞİL.
ginaly Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 ZATEN DOĞADAKİ BU DÜZENE TESADÜF DENEMEZ
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 eregorn2 said: dasaaa said: Lopeth said: söz mü söz.. içiniz rahat olsun. şu ana kadar dünya hiç yok oldu mu? hayır.. di mi? yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır arkadaşlar! oldu die bi cevap bekledinmi? :) olsaydı haberiniz olurdu, söylerdiniz zaten.. bakın benden önceki döneme.. adeta bir enkaz devraldım arkadaşlar! dünyaya elin meteoru inmiş, dinazor adı verilen dev canlıları yer yüzünden silmiş, adeta dünyayı bir kül yığınına çevirmişti! zor da olsa çalıştık ve hep beraber küller arasından yeni bir dünya yaratmayı başardık. elim buz devirlerine boyun eğmedik ve bugünlere geldik.. bundan sonra da görevimizi idame ettireceğiz!
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 ARDETH BAKSANA BI! bu carpışmalardan zaten kontrol edemediğimiz, adam gibi gözlemliyemedimiz milyarlarca olmuyomu zaten uzayda güneşde orda burda falan?
Öne çıkan mesajlar