Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Warhammer Beta İzlenimleri (Kısa ve Net)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
hee güzel tecrübelerin var o zaman rahat rahat konuşabilirim. anlayan biri çıkacak demekki sonunda burda. herkes 3 dakka wow oynamış konuşuyo sinir oluyorum. sana daha düzgün anlatayım şimdi.

yeni oyunlardan eskiye doğru giderek karşılaştırıyorum o zaman.

1-AOC. sadece grafik, içerik sıfır, community yok, end game yok. bırak end gamei oyunun başı bile yok. saçma sapan bişi. hiç bir oyun ondan kötü olamaz zaten. ANCAK atmosfer başarılı ve oyun çok kötü olmasına rağmen zorla oynadım yani baya bi sırf oyun beni içine çekti diye.

2-WOW. grafikler müthiş olmamasına rağmen çizgisel tasarımı, animasyonları ve atmosferi başarılıydı. oyunun en büyük eksisi gereksiz kasma gerektiriyordu. öte yandan end gamei arenanın açılmasıyla güzelleşmiş o belli. bütün bunlara rağmen oyun herkes oynasın da dire komplikelikten uzaktı. communitysi fena değildi. arena dışında 1-2 siege dşında heyecan yoktu. arena oynayacağıma da tf2 falan oynarım aynı şey yani neredeyse. ben sevmiyorum oyunu ancak oyun kötü değil hatta swgden beri çıkan tek oynanabilir mmorpg.

3-SWG. hayatımda en çok eğlendim 2 mmorpgden biri. grafikler tam kıvamında. atmosfer müthiş. oyunu oynarken de müthiş zevk alıyordunuz, end gameinde de müthiş zevk alıordunuz. ki bütün bunlar sonynin oyunun içine etme çalışmalarına rağmen böyleydi.

4-DAOC. lider. zaten DAOCa yaklaşabilecek bir oyun varsa onun da warhammer olmasını umuyorum. bekleyip göreceğiz.

daha shadowbane, lineage 1-2 ,eq 1-2, anarchy online hatta ıvır zıvır city of heroslar matrix onlinelar herşeyi oynadım. bunların da hepsiyle karşılaştırim istersen.

şu an oyun swg ve daoctan kötü. aoctan kat kat iyi. zamanla ne olur bilemem ama aşırı eksiği var ve bu kadar eksiği olan bir open beta 6 aydan önce toparlanamaz gibi. daha en basitinden karakter ekranı yok.

herşeyi geçtim ya arkadaşlar oyunun kötü olmasını niye istiyim ben? swgden beri zevk alacağım bir mmorpgye kavuşamadım. ben de isterim ki dünya tarihinin en efsane oyunu olsun. ama şu an bunların hiçbirini söyleyemiyorum ne yazıkki
Mesaj tarihi:
benim aklımı sürekli şu kurcalıyo. yapılabilir ama zorluk derecesini bilmiyorum. zihni sinir diyelim...

oyuna girmeden önce bazı oyunlarda olduğu gibi pc yi test edecek. solo , pq , scenerio ve rvr diye kendi içinde test edecek.sonra recommended ayarları sunacak.. ince ayarımızı isteğe göre yapıcaz. oyuna girdiğinde bulunduğun ortama göre grafiği kısıp açıcak. bunu yapsalar keşke....

diğer bi detay ise fraps ile baktım 60-70 fps soloda alırken pq da 20 kişi tek targeta dalınca 10 fps e kadar düşüyo.

sistem: winxp - e6750 - 8800gt - 4gb ram..
Mesaj tarihi:
onu sen kendi tecrübelerinle yapacaksın artık. öyle ki rvr karambolüyle büyük bir şehrin içinde durmak ve mouseu çevirmek neredeyse aynı fpsleri gösterir. o yüzden oralarda kısmak lazım takılmasın istiyorsan.
ama evet keşke bir kaç tane setting ayarı olsa bir tuşa basınca otomatik tüm ayarları kendi istediğime göre değiştirebilsem 1snde
Mesaj tarihi:
Glatheros said:
gangren , 1 günde yeni grafik motoru yazmıcaklarsa release i oynuoruz şu an zaten

Internal olarak oynadıkları versiyon, her zaman son kullanıcıdan 1 - 2 "model" üsttedir.

Bütün Beta boyunca böyleydi.
Mesaj tarihi:
Daoc en iyi o konuda hemfikiriz de,
daocta ne atmosferi vardı ki şimdi allah için?
İlk başladığımı hatırlıyorum campocerentin(nası yazılıyosa) forrest da VAY BEEE demiştim de ilk göz ağrımdı 2nd gen mmolardan o yüzden etkilenmiştim. Yoksa sıraya dizilmiş npc ler etraftaki kelebekler felan çok yaşıyor havası vermiyordu.

Ha daocun atmosferi şöyle vardı, eskiden realm pride olayı vardı. Rp farm için değil realmın için bişeyler yaptığını hissediyordun.
Caste sauvage da mageleri beklemek o sırada muhabbet etmek felan müthiş zevkliydi ama nf den sonra noldu? Pure rp farma döndü. Oyun keyfinden bişey eksildi mi? Az.

Grafik ve animasyon olarak da çok iyi değildi açıkçası. Büyü efektleri muhteşemdi gerçi(şimdiye kadar mmolar gördüğüm en iyi büyü efektleriydi, hiblerin sara krizine sokan pbaoe leri hariç)

Yani warhammera yaptığın eleştrilerin çoğunu daoc için de yapabilirsin aslında demek ki daocda başka bişey vardı, aynı "şey" warhammerda da var. O yüzden umutluyum ben hala.
Mesaj tarihi:
Glatheros said:
gangren , 1 günde yeni grafik motoru yazmıcaklarsa release i oynuoruz şu an zaten

graphics:

in the beta, the graphics are hard-limited.... that is, you won't be able to run the graphics at their highest, no matter what settings you change in the client (although there is a basic "high" or "low" setting within the beta, this isn't the whole range). this is something that they let you do when the game goes retail.
Mesaj tarihi:
aquila said:
grafikler igrenc, atmosfer yok diyenlerle ayni oyunu oynamiyorum galiba.

grafikler iğrenc dğeil ama atmosfer yok, neye gore yok tabi, mesela doom2 yere göre var, kast ettiğiniz buysa.
Mesaj tarihi:
Yıllardır forumlarını yakından takip etsemde sanırım bu pati ye attığım ilk msj.

Close beta testerıydım size uzun süreli genel izlenimlerimi vereyim.

UI/Grafik:
UI olarak wow un aynısı hatta bağzı spell/ability açıklamaları bile kelimesi kelimesine aynı. Grafik olarak temel de baktığımız zaman geçmiş deki warhammer oyunlarını yansıtıyor. Unutmayınki warhammer bi masa üstü figür oyunudur çok fazla oynamasamda her zaman combatları seyretmeyi sevmişimdir. Pastel renkler donuk background kullanım nedenide budur. Daha ben figürlerini cıvıl cıvıl boyayıp rengarenk bi şekilde hazırlayanını görmedim.

RvR ( niye pvp değil ) warhammer wow dan farklı olarak savaşlar bireysellik üzerine değil. Araya giren rogue ambush backstap 2-3 mage i alıp çıkamıyor. Bu grup çalışmasını sağlamak için 2 direck healer class a heal attıkça avantajlar verilmiş ( arcmage ve shaman ) bunun yanında diğer 2 healer olan war priest ve disc of khaine damage vurdukları zaman bu damage in belli bi bölümünü defansive target a heal olarak aktarıyorlar.

Yani kafanızda 237429874 dotla yerde can çekişirken yanızdan shadow form u bozmaya üşendiği için heal atmadan geçen priest a whisp den sövücem diye klavyeyi tarumar etmek gibi bişiy yok :)

Leveling: iki mob kes su iç, 10 sn otur arada alt tab yap msn e bak, yada o sırada televizyondaki filme bak devri warhammer için kapandı. Aralıksız bi şekilde yaratık kesebiliyosunuz.

BG/ senariolardan şikayetçi olan arkadaşlar ise daha ileri seviyelerdeki senaryolara henüz görmediler ( betada level sınırı 20 idi ) işin gerçeği bende çok ileri senaryoları bizzat oynamadım, yeni class aç lvl 15-16 ya kadar kas bak bakalım nasılmış hop yeni class aç, tam oyunun ortasında tel gelir falanca geldi oyna bakmak istiyor bi accdan çıkda bi girelim vs vs. Ama close beta forumlarındaki videoların hepsini izledim ve inanın çok eğlenceli senariolar sizi bekliyor. Younda zaten toplam 4 tier da 3 er bölgeye bağlı 12 senario, 12 RvR area ve 20 den fazla object combat areası var. Bunun yanında capital lara saldırı wow a kyasla daha kolay, sonsuz sayıda yoktan var olan gurd spawnları yok, ve şehirlere saldırmanın reknow açısından yüksek bonusları nedeniyle ilerde bol bol şehir savaşı yapacaksınız.
PvP den xp/para/loot gelmesi oyunu ayrı bi güzelliği, wow daki gibi günde 1-2 saat daily questleri yapmak yerine bunu rvr arealarda para ve loot kasarak yapabilirsiniz.

Bunun yanında kazandığınız reknown pointlerle karaterinizin stat crit vs özelliklerine de kendiniz ayarlaya bileceğiniz yüksek class seçeneği olan ( aynı mekniği paylaşan classlar keinlikle aynı değil, örneğin BW damage vururum, dahada vururum, olmadı dot atarım, yetmediyse daha fazla vururum şeklinde ancak, sorcerer damage in yanında disable interrupt ve bunun gibi utility spellerinede sahip ) bunun yanında ilginç bi talent ağacına sahip olan bol çeşitliliğe sahip bi oyun olup çıkıyor warhammer. Prot war, shadow pri, aff warlcok gibi kıstılamalar yok. Reknow + talentlarla bi class 6-7 farklı şekle dönüşe biliyor. Full offence/Aoe/single target nuke/half defansive/ midi support ( walla beta forumları kapalı artık sadece sorcerer buildleri için 140 sayfalık topic falan vardı bunlar hatırlaya bildiğim isimler.

Oyunu malesef AoC la kıyaslıyamıyacam, cünkü AoC la izlenimim 15 sn arkadaş oynarken bakmıştım taki önümden ConanAlemdar isimli bi karater geçene kadar.

Kılıcı sallayıp adama gelmesine gelince, oyunun başlamaşından sonra oyuna eklenicek olan bağzı öellikler var, örneğin level alan black orc un irileşmesi gibi, şu an için bu özellik sadece white lion ın aslanında mevcut :)

Bunun yanında oyuna eklenicek diğer özelliklerden biri ise targeted spell büyülerinin ( örn fireball ) önüne geçilebilinecek olması, tam adamın birine son vuruş yaparken büyünün önüne atlayan tanklar görmeye başlıyıcaz.

Craft ve ticaret sistemi ise bana kalırsa tam olarak bi MMO ya yakışır biçimde tailor/skinner alıp, hayatınızın sonuna kadar AH ye uğramadan mob farmlayarak craft üstüne craft yapmak yok, diğer oyuncularla ticarete muhtaçsınız, yada receipe peşinde koşmakda yok, 60 sn boyunca 1000 armor veren yada 60 dk botunca 100 armor veren pot yapmak sizin seçiminize kalmış.

Warhammer online atası olan Dark age of Camelot un izinden giden az PvE bol RvR içeren bi oyun
Mesaj tarihi:
İyi güzel yazmışsın ama ben bişi söliycem, reknown+talent+tactics+morale'le falan anca tank classlar defansif/offensif oluyo engineer ve magus nuke/aoe oluyo, bide shadow warrior cok başarısız bi melee'ye dönüşüyo.

üzgünüm ama yok öle bir karakterini istediğin şekle büründür kendine özelleştir durumu
Mesaj tarihi:
Cuce said:
İyi güzel yazmışsın ama ben bişi söliycem, reknown+talent+tactics+morale'le falan anca tank classlar defansif/offensif oluyo engineer ve magus nuke/aoe oluyo, bide shadow warrior cok başarısız bi melee'ye dönüşüyo.

üzgünüm ama yok öle bir karakterini istediğin şekle büründür kendine özelleştir durumu

negatif adam geri geldi :)
Sana inat 10 tane değişik shaman yaratacam :P
Mesaj tarihi:
keşke mümkün olsada yaratabilsen.

negatiflik değil. Oyunda ne gördüysem onu yazıyorum. Brightwizard 1 farklı büyü vermekle +1 thougness yerine +1 ballistic skill almakla başka bir karakter baska bir oynanış yaratamazsınız.
Mesaj tarihi:
cuce doğru diyor, sözkonusu varyasyonlar ufak şeylerde olur en fazla.

atıyorum bir zealot gelir ben silence büyümü 20 feet ae yapıcam üstüne renowndan ordan burdan bununla ilgili bir şey alıcam, bir diğeri de der ben de mirror of madness aldım onunla ilgili hede hödö.

6-7 tamamen farklı sınıfımsı oluşmasından ziyade "oyun stili" denebilir en fazla, tamamen değişik sınıf varyasyonları dediğiniz şeyin elinde 2h kılıçla koşturan bir yandan da amuda kalkan zealot ile arkada durup sadece nuke dot vs atan zealot olması gerekiyor bambaşka bir sınıfa bürünüyor olması için.

mid support cart hede hödö dediğiniz rollere aynı item mastery renown cart curttayken x büyüsünü değil de y büyüsünü kullanarak bürünüyorsunuz zaten, çok fantastik bir şey değil ki ?

misal chosen açar baneful shielding (mi neydi ondan) alırım kendime üstüne toughness alırım wide range retaliative unit diye isim takarım, diğeri gelir repelin cd sini azaltan taktiği alır kendine melee bug repellant der yani, sorcerer örneği ile ilgili konuşuyorum. tamamen isim takma amaçlı tartışılmış o konuda bir başlık açılmışsa :p
Mesaj tarihi:
http://www.g4tv.com/thepile/videos/28504/The_MMO_Report_Warhammer_Launch_Special__Part_1.html

gelmis gecmis en komik game designer, harika bir sense of humor, bayildim bu adamlara. Daha ofislerinden belli adamlarin. Kesin seyredin.

Ek olarak ilk defa collector's edition cover ini gosteriyorlar.
  • Yeni Oluştur...