Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Borsa

JD

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
matama said:
ongorulemez falan filan hepsi geyik

elinde 100 milyon dolar oldumu essek gibi oynuyorsun borsayla olan kucuk yatirimcida oluyor. Gidip 2 milyon yatirip hangi hisseyi alirsan al yukseliyor degeri arkana takiyorsun kucuk yatirimciya saflar aliyor, sonra caktirmadan satiyorsun

al sana goturdun paralari, yada izliyorsun doganla basbakanin arasi iyi degil hemen kaciyorsun dogandan

buyuk yatirimcinin bunu izleyen yuz lerce adami var sen saftirik gibi kalirsin.

100 milyon dolar oldu mu elimde kurarım holding'imi halka arza girerim,borsa ben olurum ne işim var hisseyle :d
Mesaj tarihi:
2gündür uzmanından Forex dersleri alıyorum.

Borsa nın yalan olduğunu anladım.Parayı millet burdan koyuyormuş meğerse.
www.hedefonline.com
üzerinden demo hesap açıp forex e giriş yapabilirsiniz.
Mesaj tarihi:
1) borsaya yatıracağın para kısa zamanda ihtiyacın olan bir para olmamalı.

2) sığ tahtalardan uzak dur.

3) borsadan hisse senedi almak teorik olarak bir şirkete ortak olmaktır.

4) hisse senetleri üzüerindeki kısa vadeli hareketler çoğunlukla spekülatiftir. kısa vadede al sat yapmak risk almaktır, dikkatli olmak gerekir.

5) sağlam bir şirkete uzun vadede parayı gömebilirsin. bu durumda zararın olmaz ve şirket adam gibi bi şirket olduğu sürece türkiyedeki diğer enstrümanlardan daha çok para kazanırsın. ama 3 yıl, ama 5 yıl. sonunda kazanırsın.

6) açıktan alım ya da satım yapma. borsa kumardır tabiri burada devreye girer.

7) kısa zamanda büyük paralar vurmayı hayal etme. 100 milyon liran varsa o zaman tamam. vurabilirsin (:

küçüklüğü seans salonlarında geçmiş biri olarak (babamın yanına gidiyodum eheh) naçizane tavsiyelerim ve ilk aklıma gelenler bunlar.
Mesaj tarihi:
20li yaşlara gelmiş hemen hemen bütün iibf türevi ögrencilerin hevesidir bu olay.
nedir ne değilir en ufak bi bilgim yok
sırf bu olaydan bildigin zengin olanda var berduş olanda,bilmek lazım
baba ben broker olcam.
Mesaj tarihi:
Forex Trade Game

Forex hakkında pek çok şey öğrenebilirsin, yabancı kurlar çok değişken olduğundan sürekli takip etmen gerekiyor, misal kasım ayında € tavana vurmuştu 1.990-2 ytl kadar olmuştu ama şu an 1.74, nerden bilebilirsin yükselip düşeceğini, o da zaten borsacının işi.
Mesaj tarihi:
Ya isin en kolay cozumu bilgisayarina borsayi takip edicegin programlari yukle. Matrix, euroline gibi programlar. Gerci bu ikisi parli ama parasiz olanlarida var. Sonra basla takibe. Kumar diyen arkadaslara bakma cunku yaniliyorlar. Borsa tamamen takip ve deneyim isidir. Kagit ustunde oyna boyle deneyim kazan. iste ekonomiyi takip et falan filan...
Mesaj tarihi:
@Syn forex borsacının işi borsacıda iktisatı yalamış yutmuş adam değil.İşi bilen adam.
Teorilerle kazanmazsın çok ezberbozan bi sistem.

Grafik okumayı bileceksin.Forex te uzun vadede düşüşü tahmin edebiliyorsun ama tabi ki kısa vadede değişimler oluyor.
Sen 10bin dolara pozisyon alıyorsun düşüşe.
O sırada Citigroup bi koyuyor 1milyar$ ı suni yükselme oluyor.Küçük yatırımcı takla atıyor.Ama beklersen grafik düşmeyi gösteriyorsa illa ki düşecek sabır çok önemli.

Herşeyin bir fiyatı var Euro 1.80 se tepe noktası daha çıkmaz.Düşmek için yükselir yükselmek için düşer.
Mesaj tarihi:
hisse senedi ile tahvil farklı şeyler değil mi? borsada kısa süreli aldığın şey tahvil ve o da şirkete ortak olmak değil, şirketin sana borçlanması gibi bir şey. tahvil alınca kardan pay falan almazsın mesela.
Mesaj tarihi:
forexte fundamental analysis de cok onemli hatta anlik en buyuk degisimleri yaratan bu. zaten metatrader4 kullanan biri bilinen basic grafik okuma yontemlerini daha kolay degerlendirebilior. demek istedigim farki yaratan daily eventler ve yorumlamalari. ama tabi ki pivot, destek noktalari, anlik buy-sell dengeleri gibi indicatorlari da goz onunde bulundurmak gerek.
  • Yeni Oluştur...