Greeny Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Şimdi nolduğunu bilmediğimden adam gibi başlık da açamadım, googleda da aratamadım. üççüs beşşüs yıldızlı otellerde olur. Anahtara takılan bir hede. Odaya girersiniz, sokete onu yerleştirirsiniz ve odanın elektriği öyle gelir. Başka bir şekilde, odada elektriksel faaliyet olmaz. Bana bu cihazın adı lazım. Aha aklıma geldi, Recep İvedik' i izleyenler bilir. Orda da vardı. Buraya açılır heralde bu konu, uygun bir bölüm bulamadım.
ginaly Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 energy saver, power saver falan derler galba. edit: "hotel key card switch" de diyen varmış.
lo-noise Mesaj tarihi: Eylül 8, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2008 Peki ben de ekleme yapayım: Odadan çıktığımda ister istemez o naneyi takıldığı yerden çıkarıyorum. Sonra da çat diye klima kapanıyo. Geri geldiğimde cehennem gibi bi odayla karşılaşıyorum. İstiyorum ki, ben odadan çıkıp da anahtarı resepsiyona verdiğimde onlar "eveeet, odada klima falan kapalı" sansınlar, ama ben o zamazingoya bişe takayım, klimayı da timer'la ayarlayayım, geri geldiğimde efil efil bi oda bulayım.. Var mıdır bunun çaresi? Sigara kağıdı falan tıkıştır içine falan gibi bişe?
smash Mesaj tarihi: Eylül 8, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2008 o değil de iki tane olması lazım o şeyden o şeyi bırak onun içinde bi ikincisini iste
Penthesilea Mesaj tarihi: Eylül 8, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2008 lo-noise said: Peki ben de ekleme yapayım: Odadan çıktığımda ister istemez o naneyi takıldığı yerden çıkarıyorum. Sonra da çat diye klima kapanıyo. Geri geldiğimde cehennem gibi bi odayla karşılaşıyorum. İstiyorum ki, ben odadan çıkıp da anahtarı resepsiyona verdiğimde onlar "eveeet, odada klima falan kapalı" sansınlar, ama ben o zamazingoya bişe takayım, klimayı da timer'la ayarlayayım, geri geldiğimde efil efil bi oda bulayım.. Var mıdır bunun çaresi? Sigara kağıdı falan tıkıştır içine falan gibi bişe?herhangi bir iletken ise yarayabilir ama aletin anasini da belleyebilirsin ondan hic gerek yok. istersen anahtari cikar kart kismini takili birak, anahtari goturursun yaninda. yok kapi falan da kartla aciliyosa, elektrik de ayni kartlaysa, 2 anahtardan birini icerde birakican.
lo-noise Mesaj tarihi: Eylül 8, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2008 Olmuyo öyle ya. Yani sıklıkla kaldığım yer Öğretmen Evi. Orada da sadece tek bir anahtar ve ona bağlı o zamazingoyu veriyolar. Dediğin gibi, ikisini ayırıp o devreyi tamamlayan şeyi odada bırakabilir, sadece anahtarı yanıma alabilirim ama olmuyo. Çünkü 1) Anahtarla o şeyi bir araya getiren halka tek parça. Çıkmıyo ondan. 2) Sen otelden anahtarı bırakmadan ayrılınca arıza çıkarıyolar. Kaybolur falan diye.. O yüzden lazım bana öyle bi sistem.
smash Mesaj tarihi: Eylül 8, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2008 sor görevli birine yok mu bunun bi çözümü diye? veya pencere aç :)
Mortis Mesaj tarihi: Eylül 8, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2008 adamlar istemio galiba klima çalışmasını odada kimse yokken elektrik faturası çok gelio die
lo-noise Mesaj tarihi: Eylül 8, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2008 Hah işte! Mortis'in dediği... Benim bu işi "çaktırmadan" yapmam gerek... Sorarsam çaktırmış olurum kanaatindeyim =)
Mortis Mesaj tarihi: Eylül 8, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2008 ikinci bi anahtara ihtiyacın olduunu söle kaybetiini söle anahtarını ^^
lo-noise Mesaj tarihi: Eylül 8, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2008 İzmir KSK Öğretmen Evi'ndeki mendebur resepsiyon görevlisini görsen inan ki öyle bişey demez, aklından bile geçirmezsin. Hele orada bi kadın var.. Teçhizat olsa adamı kıbleye doğru yatırıp... O derece.. =)
paramecium Mesaj tarihi: Eylül 8, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2008 Selam, Anahtarın üstünde falan imalatçı adı/marka yazar. Yazış adamlarla, yedek iste. Viko'nun falan bu tarz ürünleri var. Saygılar.
Greeny Mesaj tarihi: Eylül 8, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 8, 2008 Mortis said: adamlar istemio galiba klima çalışmasını odada kimse yokken elektrik faturası çok gelio die Evet o yüzden gerekli. Türk milleti malum, saatlerce odada olmasa bile, klimayı açıp gidebiliyor. Ütüyü fişte unutup giden var, televizyon var vs. Boşuna ülkenin kaynaklarını tüketmeyelim :) (evet elektrik faturasında bir tane 0 eksik görmek istiyorum :P ) ginaly said: energy saver, power saver falan derler galba. edit: "hotel key card switch" de diyen varmış. Büyüksün hocam, çok sağol :)
ginaly Mesaj tarihi: Eylül 8, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2008 lo-noise said: Var mıdır bunun çaresi? Sigara kağıdı falan tıkıştır içine falan gibi bişe? vala anladığım kadarıyla o takılan zımbırtı kalın plastik aparatlardan. maslak orduevinde bu kalın olanlar değil de ince çipli kartlar vardı. geri kalan sistem aynıydı. arkadaşın yıldız teknik öğrenci kartını sokunca elektrik açılıodu. demek ki dedik elektrik olayı için çip mip hikaye, sadece orayı dolduran bişey olması lazım. aynı mantıkla içine bişeyler sokuşturabilirsin. o anahtarlık sadece aşağıdaki bi pimi bile itiyo olabilir. iyice bi kurcala derim (:
Drigeolf Mesaj tarihi: Eylül 8, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2008 Haklısınız, o anahtarlık sadece pimi itekliyor, biz arkadaşlarla otelde kalırken bir maşa(mangal yaparken kullanılanlardan) sokuyorduk, gayette güzel çalışıyordu. Herhangi bir uzun obje yeterli, iletkenlikle bir alakası yok, bildiğin anahtar gibi bir şey değil yani(zaten anahtar plastik olur genelde).Gayet düşük seviye bir teknoloji. Denemedim ama büyük bir olasılıkla kalem soksan dahi çalışır, dediğim gibi maksat o pimi itmek, ve çok ciddi bir ağırlık filan da gerekmiyor(zaten asıl aparat ne kadar ağır ki?). edit: Aman dikkatli olun, onu koyup gittikten sonra odayı temizlemeye girmesinler(o rahatsız etmeyin yazısından koyun kapıya) görürlerse kızarlar :).
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 8, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2008 iletken her sey oluyor yane luyordu basit bi demir sac parcasi al o boyutlarda
Greeny Mesaj tarihi: Eylül 8, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 8, 2008 gelmeyin ülen otelime pis herifler
Öne çıkan mesajlar