Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

% 52 geri sayımda

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
jose said:
hmmm öyle mi diyosun. peki o zaman neden koç grubunun tuttuğu adamlar bu eylemi gerçekleştiren arkadaşı bir arabayla kaçırıp çok yüksek bir hızda giderken arabadan attılar?

şuna doğrulama istiyorum. arabadan atılan eleman haberini okumuştum sitede, ama koç grubuyla ilgili olduğu aklımdan çıkmış. ya da başka bi olay mıydı o? polisler gözaltına almışlar yok yere, sonra da dövüp atmışlardı benim aklımda kalan olayda.

edit: google önbellek vermiyor sadece şu kadarını hatırlıyo

POLİS, ÖZGÜR HAYAT VE %52 ÖFKE DERGİSİNİN SORUMLU YAZIİŞLERİ MÜDÜRÜ SİNAN TEKPETEK’İ KAÇIRDI, HIZLA GİDEN ARABADAN ATTI! 27 Temmuz 2007 Cuma. Yazının devamı ...

benim dediğim bu. senin dediğin hangisi?
Mesaj tarihi:
sir said:
ahah siteyi şöyle bi okudum, alışveriş merkezlerine gidip dolar dağıtmaları hoşuma gitti, güzel bi eylem. ama keşke "eylem öncesinde soğuk bişeyler içtik" yazmasalardı..ah be güzelim oldu mu şimdi ya? starbucksta frappe falan mı içtiniz kuzum?? =((

konu derin ama ben sizden sığ olmasın, bayağı bir sığ yaklaşacağım.

bu mudur derdin senin şimdi? frappe içemez mi insan? adam uzayda yaşamıyor. senin benim gibi yaşıyor gidiyor işte.. yaşarken de bir şeyler yapmaya çalışıyor sadece. şaka mısınız? evine gitsen kola da bulursun valla.. olamaz ama o da tekeldi di mi?.. vah vah..

sıçıp sıçıp bok atıyorsunuz resmen.
Mesaj tarihi:
derdin kapitalizm ve tüketim toplumuysa, sen de bu bağlamda eylemler yapıyosan kusura bakma, eylem öncesi starbucksta frappe içene anti-kapitalist diyemicem. tutarlılık arıyorum biraz evet, bu da benim kusurum heralde.
Mesaj tarihi:
frappe örneğin senin abartın öncelikle.. ben de onun üzerinden gittim ama bunu şimdiden adamların üzerine yapıştırmayalım.

rüya mı görüyorsun sen? hangi dünyada yaşıyoruz? imkanı var mı sistemden kopmanın?

"aa hadi tekellere para kazandırmayalım" diye hiç bir şey yiyip içmeden sistem çökertilmiyor. o sebeple devrimler gibi ani ve net gelişiyor toplumsal değişimler genellikle..

ve insanız hepimiz. ihtiyaçlarımız var. bunu unutma.

bariz bok atmak senin yaptığın. saygı yok. anlayış yok. sallıyorsun havadan o kadar. konuşması kolay çünkü. eylemdir zor olan.
Mesaj tarihi:
frappe misal tabiki..eylemse eylem kardeşim, boykot ediceksin tabii ki, o malı almayacaksın, o malın alınmaması için kamuoyu oluşturacaksın. havuza kırmızı boya dökmekle, koç yumurtası atmakla kamuoyu yaratılmıyo ki. ama hakkını da veriyorum, sahte dolar dağıtma eylemi güzel olmuş.

"ihtiyaçlarını karşılayan" kapitalizm güzel, "insanları ezen" kapitalizm kötü diyip sıyrılmak çok kolay. sistem aynı sistem ve bir bütün.

sen bugün "rahat" olduğun için ülkenin başka bir yerinde birileri "rahatsız". sen ihtiyaçlarını karşılayabildiğin ölçüde, birileri ihtiyacını karşılayamıyo. senin "markete" verdiğin her kuruşla "yerel bakkal" biraz daha eziliyo. sistem bu. bunun eleştirisini yapıyosan hayatını da buna göre kuracak özverin olacak. yoksa bi yandan çarkı beslemeye, kapitalizmi körüklemeye devam edersen yaptığın eylemi kim takar ki? senin "ihtiyaç"larını bile kapitalizm belirlemiş daha sen doğmadan. ve hergün reklam sektörüyle yeni ihtiyaçların sana enjekte ediliyo. senin aslında "converse" giymeye, "kola" içmeye, kot pantolon giymeye, cep telefonu kullanmaya ihtiyacın yok, bunlar olmadan da yaşamını devam ettirebilirsin. bunları istediğin için kullanıyosun, böyle davranmayı sen seçiyosun. bu sistemi değiştirmek istiyosan, önce insanlara başka türlü yaşamanın da mümkün olduğunu göstermen gerekiyo..bu da yetmez, başka türlü yaşamanın daha güzel ve rahat olduğunu, bunun herkesin çıkarına olduğunu da anlatman gerekiyo. esas zor olan ve eylemcilerimize zor gelen bu olsa gerek.

gerek bu toplumun, gerekse uluslararası kamuoyunun değişimi, kapitalizmi büyütecek ve genelleştirecek yönde ilerliyo. acaba bunun nedeni kapitalizmin söz konusu "ihtiyaç"ları, tasarlanmış diğer bütün sistemlerden daha verimli bi şekilde karşılıyo olması olabilir mi?
Mesaj tarihi:
mis gibi de sistemden koparsın
git avrupa da otonom lar nası yaşıyor gör
herifler sadece kendi elleriyle yaptıkları çadır tarzı ev(?) lerde, hiç bir şekilde endüstri toplumu ile üretim ilişkisi kurmadan, giyiniyor, besleniyor sadece organik tarımla üretilmiş yada kendi yetiştirdikleri meyve ve sebzeleri tüketiyorlar, tek kullandıkları sistem ürünü, bilgisyar ve internet, o da iletişim ve politik faaliyetleri için.

gidip insanlara koç bilmemnesi fırlatmakla bu işler olmaz. anti-kapitalizm, öbür dünyası olmayan bir din dir. onu yaşamak istiyosan sistemden kopacaksın, dünyadaki örneklerinden ilham alacaksın.
Mesaj tarihi:
koç taşağına takın siz e mi? o bir yöntem. yöntemi sevip sevmemeniz değil önemli olan.

kapitalizm yaşadığımız sistem. bir ideoloji olmaktan öte, pratik. tarihi süzgeçten geçerek buraya geldi insanoğlu. kontrollü olarak değil.

lakin kapitalizm rahatlık ya da teknoloji demek değil. yani kapitalizm sayesinde olduğunu iddia edemezsiniz bunların. aksini de ben iddia edemem ama bu lafımı yanlış anlayıp hemen yontmanızdan da kormuyor değilim..

nitekim anarşizm de dahil farklı ideolojik sistemler, "teknolojiden, rahatlıktan kop kabile hayatı yaşa" demiyor kimseye.. burda anlaşmak gerek öncelikle..

ayrıca bu dünyada yaşadıkça, kapitalizmin bir parçasısıdır insan. evet, şu haliyle olmamak için tek yol kabile hayatı yaşamaktır.. zira mahalle bakkalından almak da yetmez. o yüzden böyle konuşanlar boş konuşuyor kanımca.. ya da uzaylılar. gerçeklerden kopmuşlar.

işte bu yüzden kimseyi bu saçma argümanla yargılamayın diyorum. adam bu sistemde, sisteme nefretiyle farklı düşünüyor zaten. marx "das kapital"i yazarken ya da komünist manifesto'yu yazarken engels'le çıkış noktası kapitalizmdi zaten.. kapitalizm olmasa adamlar alternatiflerini aramaya yönelmezdi bile.. komünistlerin itici gücü kapitalizmdir. kabile hayatı yaşayan adam zaten bunları düşünmezdi. proletaryayı arkasına almaktan bahsediyor lenin.. peki proletarya sistemi yıkana kadar rusya'da, kapitalizmin en kallavi parçası değil miydi? onlar olmasa üretim gücü yok lan.. daha ne olsun.

neyse benim dert ettiğim komünizm falan değil aslında bu tartışmada.. yanlış anlamayın zaten; kapitalizmin karşısına çattadanak komünizmi koymuyorum da.. sadece örnek gerekti, onu kullandım. derdim şu; muhalifleri sindiren sinikleri sevmiyorum. ağır bir laf belki. karar sizin.

ayrıca george orwell - aspidistra diyorum mesela.. okuyun. anlatmaya takatim yok aslında, sevmiyorum uzun konu dışı tartışmalarını ben.
Mesaj tarihi:
ractaya +1

ancak frappachino değilse bile, sturbucks çok net bi şekilde kapitalizm demek. %52 ye sturbucks yapıştırması sir e ait.

ayrıca alttaki alıntı da bana ait değil. hatlar karışmış heralde.

Eternalus said:
jose said:
hmmm öyle mi diyosun. peki o zaman neden koç grubunun tuttuğu adamlar bu eylemi gerçekleştiren arkadaşı bir arabayla kaçırıp çok yüksek bir hızda giderken arabadan attılar?

şuna doğrulama istiyorum. arabadan atılan eleman haberini okumuştum sitede, ama koç grubuyla ilgili olduğu aklımdan çıkmış. ya da başka bi olay mıydı o? polisler gözaltına almışlar yok yere, sonra da dövüp atmışlardı benim aklımda kalan olayda.

POLİS, ÖZGÜR HAYAT VE %52 ÖFKE DERGİSİNİN SORUMLU YAZIİŞLERİ MÜDÜRÜ SİNAN TEKPETEK’İ KAÇIRDI, HIZLA GİDEN ARABADAN ATTI! 27 Temmuz 2007 Cuma. Yazının devamı ...

Mesaj tarihi:
Ractamainus said:
muhalifleri sindiren sinikleri sevmiyorum. ağır bir laf belki. karar sizin.

sindirme değil bu, ego olduğunu itiraf edebilirim. bu tarz oluşumlardaki insanlar da egoları sayesinde bir araya toplanır ilk başta. ama iki üç kitap okuyup her şeyi bildiğini ve her şeyi anladığını düşünüp bir bok bilmeden bir boktan anlamadan bir sürü hata ile yola düşmeleri, hadi düştü diyelim hatayı düzeltecek kapasiteye sahip olmadan bir de bu yetmezmiş gibi insanlara liderlik taslamaları, bu acizlikte, zavallılıkta, komik geliyor açıkçası. daha ciddi oluşumlar görmek istiyoruz, lütfen.
Mesaj tarihi:
kimsenin adam gibi içerikli muhelefet yapana bir sözü yok.

teknoloji gayet kapitalizmin kendi ürettiği bir parçasıdır. bugün dünyanın önde gelen üniversitelerinde, fakültelerinde bilim ve teknoloji hangi finansmanla üretiliyor? hangi büyük şirketlerin ve büyük sermayenin desteği var arkasında? pazarlanabilirliği olmayan, sıradışı, toplumsal yaşamı etkileyecek bir teknolojik gelişmenin sadece idealizm le yada gaza gelerek üretilebilineceğini mi sanıyosun?

sistemden kopmanın kabile hayatı demek olmadığını anlayamamışsın. sana avrupada otonom yaşayan anarşist grupları örnek verdim. bu insanlar senin yediğin domatesin üç katı kadar para verip domates alıyor,burda amaç emperyalizm tarafından kullanılan genetiği değiştirilmiş ürünlere karşı bir muhalefet yaratmak ve toprağa doğaya zarar vermediklerini düşündükleri organik tarımı desteklemeleri. ama bu insanları asla saçma sapan bir cafe de, bir mağazada yada tüketim toplumunun başka bir noktasında göremezsin. ve sıradışı tepkilerini sadece neo nazilere vb. gibi zaten laftan anlamayacak gruplara karşı gösterirler, gidip orda burda kendi akıllarınca çok zekice (hani koç holding, koç daşşağı, vay be ne buluş) eylemler yapmazlar, derinlikli, insanlara saygıyı elden bırakmayan, kendi ergen psikolojilerini tatmin etmek için değil gerçekten söyleyecekleri muhalefet edip alternatif proje üretebilecekleri bir politik ve kültürel birikime sahip oldukları için eylem yaparlar.

"sinik" meselesine gelince, kimse burda kimin nerden hangi yollardan gelip gittiğini bilemez. peşin yargıda bulunmadan önce iyi düşünmek lazım, ben şunu bilirim, yıllar önce istanbul üniversitesinde yine bir kariyer gününde, o kadar hazırlandığımız ve hem gelen şirket yetkililerine bir ders vermek hemde oraya toplanan öğrencilere en azından derdimizi ve muhalefetimizi anlatmak için toplandığımızda yine bu kafada arkaddaşlar tarafından küfür edilerek, bağırıp çağırıp sandalyeler masalar dağıtılarak hem ordaki tüm öğrencilerin tepkisini alınmış hemde yaratılabilinecek tüm muhalif fikir ortamının içine sıçılmıştı.

özet, bu kafayla bi yere varılmaz. isyan ve muhalefet de kaliteli içerikli ve insani olarak üretilmeli.
Mesaj tarihi:
iyi de benim yaptığım muhalifleri sindirmek değil ki, aksine bu muhalefeti "hafif" buluyorum, daha radikalini yapsın, gerçekten herşeyi değiştirecek bişey yapsın, canımı yesin diyorum.

teknolojinin gelişmesini değil, yaygınlaşmasını bağlıyorum kapitalizme. şemdinliye kadar cep telefonunun ulaşmasıdır kapitalizm. yoksa sovyetler amerikayla başa baş teknoloji ürettiler soğuk savaş döneminde, o ayrı.

bak marx diyosun, ne kadar güzel söylüyosun. adamın yaptığı, engels'le kafa kafaya verip bir manifesto yazmaktı. böyle değiştirdi adam dünyayı, çünkü "başka türlü yaşamak da mümkün" dedi, insanlara da bunu dedirtti.

ama bugün görüyoruz ki bazı konularda marx yanıldı. demişti ki "tarihte her olay öyle olması gerektiği ve başka türlü olamayacağı için gerçekleşir." ve bundan yola çıkıp kapitalizmin sonunun geleceğine dair bir çıkarım yapmıştı. yanlış çıktı bu, üretim gücü hala kapitalizmin tekelinde. o halde teoriyi yeniden ele almak, yeniden düzenlemek lazım, yeni çıkarımlar ve yeni yaşam tarzları oluşturmak, yeni şeyler denemek lazım bu "çarktan" çıkabilmek için. yoksa kapitalizm kendi sonunu getirecek mekanizmayı zaten içinde taşıyo..eğer anti-kapitalist olacaksak önemli olan kapitalizm gidince yerine ne koyabileceğimiz..çünkü bişey koyamazsak aynı düzen yeniden kurulur çat diye, tarih böyle gelişmiş, böyle gelişmesi gerektiği için.
Mesaj tarihi:
sir said:
söylemek istediğim şu; kapitalizm ve küreselleşme olmasaydı, sen internetten "yararlanamayacaktın". bak kübaya daha yeni girmiş internet, mesela. sen teknoloji de üretemeyecektin, çünkü öğrenemeyecektin, ithal edemeyecektin. cep telefonun da olmayacaktı mesela..

akapenin ev kedisi liboşu seni, noldun öyle sen? dinine küfredilmiş gibi başlamışın klişelere.

sovyetler teknoloji üretmedi mi paşa? alasını üretti.
Mesaj tarihi:
bizi sovyetlerle bir tutuyosun yani, onlar yaptıysa biz de yapabilirdik =) geçseydik madem komünizme, hazır kurtuluş savaşında yardım da almışken ruslardan..
Mesaj tarihi:
Jose said:
ayrıca alttaki alıntı da bana ait değil. hatlar karışmış heralde.

Eternalus said:
jose said:

pardon jose, bikaç mesajlı wall of text kasıyodum, vazgeçtim falan derken senin adın kalmış orda. neyse, calimero için de geçerli konfirmasyon talebim.
Mesaj tarihi:
DoruK said:
Ractamainus said:

sindirme değil bu, ego olduğunu itiraf edebilirim. bu tarz oluşumlardaki insanlar da egoları sayesinde bir araya toplanır ilk başta. ama iki üç kitap okuyup her şeyi bildiğini ve her şeyi anladığını düşünüp bir bok bilmeden bir boktan anlamadan bir sürü hata ile yola düşmeleri, hadi düştü diyelim hatayı düzeltecek kapasiteye sahip olmadan bir de bu yetmezmiş gibi insanlara liderlik taslamaları, bu acizlikte, zavallılıkta, komik geliyor açıkçası. daha ciddi oluşumlar görmek istiyoruz, lütfen.

Aket-Atum said:
of DoruK ağzına sağlık

bunun nesine ağzına sağlık be. tartışma mı şimdi bu? aynı şeyleri ben de sizin için rahatça söyleyebilirim ki.. 2 kitap okuyup bir bok bilmeden bir boktan anlamadan yazmayın burda o zaman. oldu mu? sindirme budur işte. katılmadığınız fikrin üstüne bile gitmiyorsunuz. "fikrin" üstüne gitmiyorsunuz..

konu kapitalizm vs. komünizm değil. tek tek herkese laf yetiştirmek istemiyorum bu konuda. lakin insanların sizin istediğiniz gibi muhalefet etmesini beklemeniz çok .. ummmm garip diyeyim. aslında garip bile değil, zira onlar muhalif. siz de siniksiniz. doğal olan bu, tepkileriniz böyle olmalı.

şimdi kendimi daha da açık edeyim. "sinik"ten kasıt, sistemin içine yerleşmiş insan. böyle şömine başında, kaz tüyü yastığın üzerine uzanmış mrrrlayarak uyuyan kedi gibi yani. bunu küfür olarak algılamayın diye açıkladım.

ha neden böyle bir yargıya varıyorum. çünkü hedefinizi belli ediyorsunuz. yoksa sizin hayatta nerelerde ne yaptığınızı bilmem tabii. ama fikirlerinizi buradan da okuyabiliyorum ve yargıya varıyorum. yargıya varmasak, burada yazmamızın anlamı ne zaten?

hedefiniz çevresine gerçekten zarar veren insanlar bile değil aslında.. greenpeace kaka, %52 bok.. muhalefet dediğin otonomlar gibi ot olmak zorunda değil mi? ot derken, o da onların yöntemi lafım yok da.. onların da doğru yapıp yapmadığını tartışırım ben.. çünkü çok pasif bir eylem aslında. biliyoruz ki küçük bir topluluğun hiç bir şey yapmadan sistemin dışında yaşaması asıl hiiiiiç bir şeye çözüm getirmez. iktidar tam da bunu ister: "eğer benden değilse takılsın bir köşede". sesi çıkandan korkarlar ama.. onu bastırmak isterler..

ben kapitalizmin karşısına komünizmi koymadığımı söyledim. ama şuna eminim; bu sistemde adam gibi yaşamak istiyorsak kesinlikle muhalif ve farklı seslere ihtiyacımız var. sin-dir-me-yin. sizin yaptığınız onlara muhalif olmak değil çünkü. işkembeden sallamak en başta belirttiğim gibi..

not: ben %52'yi savunmuyorum aslında yazılarımda. onlara acımasızca saldıranlara saldırıyorum daha çok. %52'yi de o kadar takip eden birisi değilim zaten ama o tarz oluşumlara da ihtiyacımız var. o yüzden tepkim.
Mesaj tarihi:
sırf gelecek argümanlar için söylüyorum topikteki, greepeace demeyin abi. onlarla tırto52 ler bir mi. greenpeace bilimsel tabanlı falan bi kuruluş. sadece her kampanyaya başlarken bi isim duyulsun diye ceronimoluk yapıyolar o kadar. safi eylem değiller ki. karşı oldukları şeye alternatif sunuyolar bilim adamı destekli şudur budur.
Mesaj tarihi:
-oof oof oooooooof- aket.. bu üslupla bir yere varamayız..

senin bir cümlenden yola çıkarak doruk'a söyledim o lafı zaten. ona katıldığına göre de üstüne alınabilirsin. ne sakınca gördün bunda anlamadım.

bence sorun ne biliyor musunuz? herkes çok bildiğini düşünüp, kestirmeden haklılığını anlatıyor. ama derdini anlatmak isteyen sayısı çok az.
Mesaj tarihi:
Ractamainus said:
DoruK said:
Ractamainus said:

Aket-Atum said:
of DoruK ağzına sağlık

bunun nesine ağzına sağlık be. tartışma mı şimdi bu? aynı şeyleri ben de sizin için rahatça söyleyebilirim ki.. 2 kitap okuyup bir bok bilmeden bir boktan anlamadan yazmayın burda o zaman. oldu mu? sindirme budur işte. katılmadığınız fikrin üstüne bile gitmiyorsunuz. "fikrin" üstüne gitmiyorsunuz..

konu kapitalizm vs. komünizm değil. tek tek herkese laf yetiştirmek istemiyorum bu konuda. lakin insanların sizin istediğiniz gibi muhalefet etmesini beklemeniz çok .. ummmm garip diyeyim. aslında garip bile değil, zira onlar muhalif. siz de siniksiniz. doğal olan bu, tepkileriniz böyle olmalı.

şimdi kendimi daha da açık edeyim. "sinik"ten kasıt, sistemin içine yerleşmiş insan. böyle şömine başında, kaz tüyü yastığın üzerine uzanmış mrrrlayarak uyuyan kedi gibi yani. bunu küfür olarak algılamayın diye açıkladım.

ha neden böyle bir yargıya varıyorum. çünkü hedefinizi belli ediyorsunuz. yoksa sizin hayatta nerelerde ne yaptığınızı bilmem tabii. ama fikirlerinizi buradan da okuyabiliyorum ve yargıya varıyorum. yargıya varmasak, burada yazmamızın anlamı ne zaten?

hedefiniz çevresine gerçekten zarar veren insanlar bile değil aslında.. greenpeace kaka, %52 bok.. muhalefet dediğin otonomlar gibi ot olmak zorunda değil mi? ot derken, o da onların yöntemi lafım yok da.. onların da doğru yapıp yapmadığını tartışırım ben.. çünkü çok pasif bir eylem aslında. biliyoruz ki küçük bir topluluğun hiç bir şey yapmadan sistemin dışında yaşaması asıl hiiiiiç bir şeye çözüm getirmez. iktidar tam da bunu ister: "eğer benden değilse takılsın bir köşede". sesi çıkandan korkarlar ama.. onu bastırmak isterler..

ben kapitalizmin karşısına komünizmi koymadığımı söyledim. ama şuna eminim; bu sistemde adam gibi yaşamak istiyorsak kesinlikle muhalif ve farklı seslere ihtiyacımız var. sin-dir-me-yin. sizin yaptığınız onlara muhalif olmak değil çünkü. işkembeden sallamak en başta belirttiğim gibi..

not: ben %52'yi savunmuyorum aslında yazılarımda. onlara acımasızca saldıranlara saldırıyorum daha çok. %52'yi de o kadar takip eden birisi değilim zaten ama o tarz oluşumlara da ihtiyacımız var. o yüzden tepkim.

+1

ben bu çocuğun ağzını öperim.
Mesaj tarihi:
Ractamainus said:
-oof oof oooooooof- aket.. bu üslupla bir yere varamayız..

senin bir cümlenden yola çıkarak doruk'a söyledim o lafı zaten. ona katıldığına göre de üstüne alınabilirsin. ne sakınca gördün bunda anlamadım.

bence sorun ne biliyor musunuz? herkes çok bildiğini düşünüp, kestirmeden haklılığını anlatıyor. ama derdini anlatmak isteyen sayısı çok az.

haklısın valla

çok uzun yazmak hem yaznaı sıkıyo hemde yazarken "yazdık ama okunmayacak" derdi oluyo.

neyse konu çok dağıldı zaten. acaba geri sayım bitince ne olacak?
  • Yeni Oluştur...