Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Erdoğan'dan Aydın Doğan'a ağır ithamlar

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Yayın hakkını da rtükten istemiş, onlar rekabet kurulu karar verir demiş, doğan rekabet kuruluna gitmiş, onlar okey demiş, rtük te takılıymış şu an siyenen in karasal yayın hakkı. Belki de o karasal yayın hakkı da Sadrazam Damat Çalık'a verilecek...
Mesaj tarihi:
Baykal: "Başbakan'ın yaptığı şantajcılıktır"

said:
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Aydın Doğan'a ağır suçlamalar getirdiği konuşmasında adını sık sık andığı CHP Lideri Deniz Baykal bugün konuya ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. "Aydın Doğan ifira kampanyalarını CHP ile birlikte yürütüyor" ve "Şıracının şahidi bozacı. Topu birbirlerine atıyorlar" suçlamalarıyla CHP'ye yüklenen Erdoğan'a Baykal'ın yanıtı şöyle oldu:

"Başbakan Erdoğan’ın Aydın Doğan’a ağır ithamlarından sonra Türkiye gündemine oturan konuyu değerlendiren CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, “Bir süreden beri sayın Başbakan ile bir medya patronu arasında bir tartışma yaşanıyormuş gibi görüntü veriliyor” dedi. Yaşanan gelişmelerle ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Baykal şöyle konuştu: “Konunun iki boyutu var. Biri yolsuzluk diğeri de basın özgürlüğü. Deniz Feneri yolsuzluğu son dönemde yapılan araştırmalar sonuncunda Alman yargı organları marifetiyle ortaya konulmuştur. Almanya’da kurulan Deniz Feneri’nin Türkiye de aynı paralelde bir örgüt vardır. İnsanlar iyi niyetle dini dayanışma duygularını değerlendirerek bu yardım kampanyalarına katılmıştır. Yardım kampanyaları insanı duygular istismar edilerek yapılmıştır. 41.6 milyon euro kaynak toplandığı ortaya çıktı. Almaya’da şirketlerin kurulduğu ve kuryeler aracılığıyla Türkiye’ye geldiği orta çıkmıştır ve bu hukuk dışıdır. Alman savcılığı bu olayı inceledikten sonra Türkiye’ye gelen paraların iktidara yakın bir yayın kuruluşunun menfaatlerine yönelik harcandığı gelen paranın kanalın 3. katına getirildiği savcılığın iddiasıyla ortaya çıkmıştır. Olay her yönüyle önemli ve insanları dini ve insanı duyguları istismar edilerek para toplanacak ve sonra bu paralar siyası amaçlar içini kullanılacak."

"İSTİSMAR EDİLEN PARALAR TÜRKİYE'YE AKTARILMIŞTIR"

"Olay Almanya’da yaşanmıştır ama para Türkiye gelmiştir. Türkiye’de pek çok kişinin adının geçtiği olay söz konusundur. Almanya’da savcılık bu olayı incelemiş ve resmi bir iddianame düzenleyerek iddiaların daha iyi anlamasını sağlamıştır. Bu iddianame de bizim elimizdedir. Almanya’daki yardım paralarının Türkiye’ye intikal ettirildiği alman savcılığı tarafından tespit edilmiştir. İstismar edilerek toplanan paralar, Türkiye’ye aktarılmıştır. Olay ciddi, büyük bir olaydır. Soruşturma sürecinde siyasi etki yapılmıştır."

"PARAYI TESLİM EDEN 7 KEZ 'BAŞBAKAN'A VERİLMEK ÜZERE BU PARAYI ALDIM' DİYOR"

"Soruşturma süresince tutukluların tahliye edilmesi için Türk hükümeytinden Alman adli makamlarına siyasi baskı yapılmıştır. Parayı teslim eden 7 kez "Ben Başbakan'a teslim edilmek üzere bu parayı aldım" diyor. Bu dünyanın her yerinde bomba haberdir. Bunun görmezlikten gelinmesi hiçbir demokratik hukuk devletinde mümkün değildir. Alman savcılığının resmi iddianamesinde Türkiye Başbakanı'na tutuklu 2 sanık "Başbakan'a versin diye bu parayı verdim" diyorsa Türkiye'de bu daima bir haberdir."

"TÜRKİYE'YE YANSITILMAMIŞ OLMASI ŞAŞIRTICI"

Basın özgürlüğü olan bir ülkede bunun bastırılması mümkün müdür? Soruşturmada tutuklanan insanlar var, toplanan paralar var, televizyon kanalı için toplandığı söylenen paralar var. Bunun hala Türkiye'ye yansıtılmamış olması şaşırtıcı. Kahramanı Mehmet Gürhan. Başbakan 'Mehmet Gürhan'ı tanımıyorum' dedi.

"TÜRK YARGISI SOMUT BİR ADIM ATMADI"

"İki gazetemiz bu askerlik fotoğrafı mı diye, Evrensel Gazetesi bir haber yaptı.
Cumhuriyet Gazetesi de o resmi koydu. Başbakan'la Mehmet Gürhan'ın yanyana olduğu bir fotoğraf. Bu konunun elbette büyük haber değeri vardır. Bu kamuoyuna yansıtılması gereken bir konudur. Böyle basın özgürlüğü olur mu? Olayın bir boyutu bu. Deniz Feneri yolsuzluğu büyük bir yolsuzluk. Toplanan paraların AKP'nin yayın organlarına aktarıldığı ortaya çıkmıştır. Bu konuda üzüntü verici olan şu. Türk yargısının, Türk adliyesinin somut bir adım atmamış olmasıdır. Bu çok acı bir manzara."

"BAŞBAKAN BU TABLO KARŞISINDA TELAŞA KAPILDI"

"İkinci boyutu ise Başbakan bu tablo karşısında telaşa kapıldı. Kaygılandı. Birbiri ardında yolsuzluk iddiaları döküldü. Çorap söküğü gibi AKP'nin içine girdiği yolsuzluklar ortaya çıkıyor. Başbakan diyor ki, "Biz bunları nasıl haber yaparız" Burada ciddi bir basın özgürlüğü konusuyla karşı karşıyayız. Başbakan'ı üzecek haber yapılacak ya da yapılmayacak. Böyle hukuk devleti olur mu? Korkuyorum Türk medyasında otosansür uygulaması yapılacak. Türkiye gerizekalı mı? Bu olaylar yaşanacak. Konuşulmayacak. Susturacaklar. Korkutacaklar. Başbakan şimdi bunu deniyor. Çok vahim bir manzara. Hiçbir zaman Türkiye böyle teslim olmamıştı."

"BAŞBAKAN'IN ŞANTAJ YAPMASI DOĞRU MU?"

"İlişkiler, temaslar ortada. Başbakan neden bastırmaya çalışıyor. Gerekiyorsa yalanlasın. Ama yapamaz. Çünkü kendisi de işin içinde. Başbakan yıldırmayı deniyor. Sayın Doğan'a 1 hafta süre veriyor. '1 hafta bakacağım yayınlarına, eğer beni kızdırmaya devam edesen haftasonu senin hakkında neler söyleyeceğim? Beklediğinm yayıncılığı yaparsan görürsün' diyor. Bunun adı şantajcılık. Başbakan'ın şantaj yapmak doğru mu? 'O resimleri basma. Bu konuları haber yapma. Neden Sabah'ın Atv'nin satın alınmasını sağladım?' diyor. Bu basını tutsak alma çabaları. Başbakan olayın bu boyutunu kişisel sürtüşmeye çekmeye çalışıyor. Tartışma sırasında da ilginç bilgiler alıyoruz."

"DEVLET ADAMLARINI DA İŞİN İÇİNE SOKUYOR"

"Sayın Doğan dün akşam ifade etti. "Rafineri için ziyaret ettim. Ortaklarım var. Ben de dağıtım şirketine sahibim burada. Ruhsat istedim. Bana diyor ki 'hayır biz onu Çalık'a vereceğiz' dediğini söylüyor. Doğan, "Serbest rekabet. Onlara da ruhsat verin bana da verin" dediğini söylüyor. Başbakan'ın bu işin içinde Putin ve Berlusconi'nin olduğunu söylüyor...

Bu acı bir olay. Hiçbirşey olmamış gibi hayat devam ediyor. Başbakan Türkiye'deki rafineri kurma girişimiyle ilgili olarak yabancı devlet adamlarının isimlerini de işin içine sokarak bir gruba nasıl destek olduğunu ilan ediyor.

Bu tablo karşısında Başbakan, işin esasıyla ilgili olarak net açıklamalar yapmalıdır. Deniz Feneri konusuyla ilgili, Mehmet Gürhan'ı tanıyor mu tanımıyor mu, para kendisine mi gelmiştir, gelmemiş midir.. Bunlarla ilgili açıklama yapmalıdır. Ortada ciddi iddia var. Bu ilişkiler aydınlatılmalıdır. Gerçi Başbakan'ın söyledikleri güven verici olmuyor. Para geldi mi gelmedi mi, para kullanıldı mı kullanılmadı mı? Başbakanlık bu olayın neresinde duruyor, aydınlatılması gerek. Putin-Berlusconi işini sayın Başbakan'ın ağzından dinlemek isteriz. Doğan'ın girişimini reddedip Çalık'ın girişimini kabul ederken, Putin ve Berlusconi'nin bu işte olup olmadığını Başbakan açıklamalıdır."

"BAŞBAKANLAR YÖNETMEN KONUSUNDA OLAMAZ"

"Türkiye bir demokrasi krizi içindedir. Başbakanlar Türkiye'yi kimin ne yapacağını kimin ne öğreneceğini kendileri kararlaştırarak yönetmen konumunda olamazlar. Başbakan'ın böyle müdaheleye hakkı olmadığını anlaması lazım. Demokratik kültürü Başbakan'ın özümsemesi sağlanmalıdır. Bu yaşanan olayların özellikle yolsuzluk boyutu ayrıntılarıyla ortaya çıkmalıdır. Olay itişme kakışma, medya patronu ile Başbakan arasındaki tartışma değildir. Yolsuzluktur konu. Buna sessiz kalınamaz."

"MECLİS'E GÖTÜRECEĞİZ"

"Meclis’in açılmasıyla birlikte bu konuyu Meclis’e de götüreceğiz. Türkiye’nin sindirilmesine sessiz kalamayız. Bu süreci dışardan seyredemeyiz. Biz mücadelemizi direncimizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Bu olay AKP-CHP olayı değildir.

Bütün bunlar Türkiye’deki dokunulmazlık olayının çözülmemesi ile ilgilidir. Milletvekilliği dokunulmazlığı olayı bozuyor. Dürüstlüğü tahrip ediyor. Virüstür o. Kendisine bir hayat alanı bulduğu zaman topluma da yayınlanıyor.
Hukukun ırzına geçiliyor. Çete bahane edilerek Türkiye sindirilmeye çalışılıyor."

Oradaki belgeleri, duyuruları izliyoruz. Bunu eskiden medyayla yapardık ama medya şu anda bu konuda hevesli görünmüyor."

Aydın Doğan'ın gazetelerinden öğrendim demedim. Biz bunu kaynaklarından öğrendik ama ben neden yayınlandı diye kızmıyorum. Neden yayınlanmadı diye kızıyorum. Olayı Alman Başsavcılığı'nı izleyerek öğreniyoruz."

Çok fena ortaya aldılar. Sanmıyorum ki Tayyip buradan sağ çıksın :) Yolsuzlukları patır patır dökülüyor ortaya bundan sonra haberlerde halkın hükümete tepkisini gösteren haberler daha sık yer alacak (hatırlayın ecevit hükümeti zamanında olanları). Arada sırada böyle haberler tvlerde yer alıyor fakat bu kez anlatım ve ifadeler o tepkiyi gösterenleri sempatik kılacak, onları taşarı kişiler olarak gösterip AKP'yi hoş göstermeyecek. Halkı doğrudan etkileyen şeyler bunlar bunun yanında belgelere dayalı yolsuzlukların sert şekilde ifadesiyle beraber AKP ve Erdoğan çok büyük bir yıpranmanın içine girecek. Şimdiden uğurlar olsun.

Eklemeyi unuttum Baykal güzel konuşmuş seviyeli ve etkileyici bir üslup. Yaşanan durumu sebepleriyle açıklayıp, belgeler ve deliller eşliğinde bildiklerini ortaya koymuş.
Mesaj tarihi:
arkadaşlar umarım olayı bitirmezler olay çok enteresan gidiyor :D

türkiyenin en büyük partisi ile türkiyenin en büyük medya padronunun anlaşmazlıgını takip ediyorum ...
Mesaj tarihi:
Evet ya, tuhaf şeyler olucak.

Birbirlerinin kirli çamaşırlarını ortaya serip durucaklar kavga boyunca. Bu konuda Aydın Doğan ın daha pis girişeceğini tahmin ediyorum, hem Tayyip ten çıkacak malzeme daha bol, hem de Aydın Doğan ın daha pis dps yapıcağını düşündüğüm için. Ama Tayyipte dokunulmazlık filan var.
Tayyip te aynı şekilde girişecektir ama medyanın gücünü de hafife almamak gerekir, ona da pek birşey yapabileceğini zannetmiyorum.

"What happens if an unstoppable force meets with immovable object?" olayı gibi bişey yani.
Mesaj tarihi:
Kanal 7 Fatih Altaylı'nın dün HaberTürk'te Aydın'a saydırmasını baş haber yapmış, 5 dakikadan fazla Altaylı'nın dünkü konuşması yayınlandı.

Kanal 7'nin Altaylı'nın başbakan hakkındaki yorumlarını da yayınlaması dileğiyle.
Öyle işine geleni yayınlayıp işine geleni yayınlamamak olmaz.
Mesaj tarihi:
e bu ülkede sadece hürriyet milliyet posta yok ki arkadaşlar.
zamanı , yeni şafağı , atvsi muhteşem bir şekilde anti-doğan kapışıyorlar.

doğan'ın erdoğan'ın elinden kaçacağını , hele ki bir kıskaç gibi erdoğan onu sıkıştırdaktan sonra , inanın hiç aklım almaz.
Mesaj tarihi:
12-14 sene önce Leman dergisi zaten yazardı aydın doğanın neler yaptığını aldığı krediler ,hiç bir çalışanının kendisi hakkında yazamadığını , hükümetlerle nasıl işbirliği içinde olduğunu.

AKEPE şimdi mi görüyor bunları ,işlerine gelmeyince işte böyle oluyor demekki. Yani ileride bir gün benim, senin varlığında bunların işlerine gelmezse bir kalemde silmeye çalışırlarsa hiç şaşırmamamız gerekir, AKEPE demokrasi anlayışı budur çünkü, demokrasi amaca giden bir araç.
Mesaj tarihi:
GEd said:
AKEPE şimdi mi görüyor bunları ,işlerine gelmeyince işte böyle oluyor demekki..

aydın doğan gibi birini yıkmak istiyorsanız ,
ondan daha dişli bir medyayı halkın gücünü de toplayarak üstüne gitmek zorundasınız.

valla aydın doğan'ın arka sayfa güzeliyle , 3.sayfa haberleri gibi saçmasapan gazetelerini okucama , takke okurum,camii yazıları okurum,hutbe okurum direk .
Mesaj tarihi:
ya bırak böyle ayaklarla gelme bana, onu yıkmak ıstıyorsan daha guclu medya toplayacakmıssın falan , sanki AKEPE başkan yardımcısıymışsın gibi, gizli toplantınızda mı verildi bu bilgi?

Neyin ne olduğu ortada, çıkarları uyuşmayınca yiyorlar birbirlerini.
Mesaj tarihi:
GEd said:

AKEPE şimdi mi görüyor bunları ,işlerine gelmeyince işte böyle oluyor demekki. Yani ileride bir gün benim, senin varlığında bunların işlerine gelmezse bir kalemde silmeye çalışırlarsa hiç şaşırmamamız gerekir, AKEPE demokrasi anlayışı budur çünkü, demokrasi amaca giden bir araç.

E ne dedi başbakan, "bundan sonra gizli saklı yok".
Demek ki bilmediğimiz ne dolaplar dönüyordu aralarında.
Mesaj tarihi:
12-14 sene önce

diyoruz hala ne bahaneler sürülüyor, nerdeydi 12 -14 senedir bu insanlar , şimdi mi aydın dogan medyası kötü oldu.

12-14 sene için daha geçerli bahaneler bekliyorum, leman dergisi yıllarca yazdı doğan medyasını , hemde doğan dergiyi dağıtmasına rağmen.
Mesaj tarihi:
balon said:
GEd said:
AKEPE şimdi mi görüyor bunları ,işlerine gelmeyince işte böyle oluyor demekki..

aydın doğan gibi birini yıkmak istiyorsanız ,
ondan daha dişli bir medyayı halkın gücünü de toplayarak üstüne gitmek zorundasınız.

valla aydın doğan'ın arka sayfa güzeliyle , 3.sayfa haberleri gibi saçmasapan gazetelerini okucama , takke okurum,camii yazıları okurum,hutbe okurum direk .

Ona ne şüphe.

[hr]

5-6 yıldır çıkar ilişkisi vardı ikisininde. Kimse burada aman tanrım Erdoğan ülke çıkarları için hareket ediyor bunca yıldır bunun için susuyordu demesin. Ümmetçi arap yardakçısı adamlardan bu dünyaya bu ülkeye hayır gelmemiştir ve gelmeyecektir. 1 Dünya savaşında arkasına bakmadan kaçan, vatan toprak ulus düşüncesi olmayan korkak bir ırka hayranlık duyanlardan ne beklenebilir ki ? Kaypaklık ve buram buram ihanet başka birşey değil.

Erdoğan TC'nin başına gelen en büyük felakettir. Atatürk düşmanı, islamiyete körü körüne bağlanmaktan gerçeklerden, günümüz dünyasından ve bunu oluşturan dinamiklerden bihaber yeşillikler destekler bunları birde demokrasiyi ağızlarında sakız eden liboşlar. Bunlar dini kullanıp koca imparatorluğu gerileten örümcek zihniyetin devamıdır. Cumhuriyet kurulunca onu içine sindiremeyen zararlı beyinlerin günümüze uzanan saçaklarıdır. Ortada bir tehdit varsa en büyük tehdit bunlardır. Geçiniz burada hikaye anlatmayı biz kimin ne olduğunu iyi biliriz.

Uzan'ı ortadan kaldırırken en büyük desteçisi Aydın Doğan'dı. 5-6 yıl boyunca bu ülkeyi başkası yönetiyordu da şimdi mi Erdoğan devraldı. Hiçbirşey olmaz TÜSİAD'dan ayarı alıp ekonomi sarsılınca geri adım atıp özür diler ama ne fayda Doğan bu noktadan sonra Erdoğan'ı ve partisini her konuda ortaya atıp taşlatır ve kolayca yıpratır. Bugün itibariyle başladı zaten bunlar bizede patlamış mısırımızı alıp bu eğlenceyi izlemek düşer.
Mesaj tarihi:
ŞOK ŞOK ŞOK FLASH FLASH FLASH
Evet. Aydın Doğan Ergenekoncuymuş.Öyle her başlığa Ergenekon yazmak kolay bunu tutturamadığınız için eksi rep hepinize.
ERGENEKON ERGENEKON ERGENEKON ERGENEKON ERGENEKON
Şaka değil vakit
Mesaj tarihi:
GEd said:
ya bırak böyle ayaklarla gelme bana, onu yıkmak ıstıyorsan daha guclu medya toplayacakmıssın falan , sanki AKEPE başkan yardımcısıymışsın gibi, gizli toplantınızda mı verildi bu bilgi?

arkadaşım cem uzan ,çeteler,aydın doğan ,bedrettin dalan diye gitmeye çalışıyor adam .

tabi siz adama saf aptal gözüyle baktığınız için adamın ne kadar akıllıca davrandığını anlamaktan bi haber olabilirsiniz.

ya nasıl yenicen aydın doğan'ı ?

aydın doğan dediğin adam hükümetleri alt eden , darmadağan eden ,bi de adamları takır takır hapislere yollayan.Petrol ofisini illegal şekilde ele geçiren adam değil midir bu adam ?

tayyip de medyaya hakim olmak istiyor ki sen de istersin böyle bir şeyi tabi ki ,belgeleri de sağlam, üstüne gidiyor aydın doğan'ın ve eminim şu an adam zangır zungur ne yapcanı planlıyor .tutuşmuş bi halde.
Mesaj tarihi:
Doğru düzgün, ülkenin yararına işler yapan adamın medyayla,yargıyla veya herhangi başka bir cumhuriyet kurumu ile uğraşmasına gerek olmaz. Ama tayyip doğru düzgün iş yapamadığı için bütün kurumları ele geçirmek zorunda. Yoksa bi yerden açık verecek elbet. Bu yüzden de onun da bi tarafları tutuşmuş halde elindeki güçle bütün kurumları herşeyi ele geçirmeye çalışıyor. Nereye kadar? Ona karşı çıkacak kimse kalmayana kadar. Adamın istediği bu. Bunu bir tek diktatörler ister.
Mesaj tarihi:
balon said:
GEd said:

arkadaşım cem uzan ,çeteler,aydın doğan ,bedrettin dalan diye gitmeye çalışıyor adam .

tabi siz adama saf aptal gözüyle baktığınız için adamın ne kadar akıllıca davrandığını anlamaktan bi haber olabilirsiniz.

ya nasıl yenicen aydın doğan'ı ?

aydın doğan dediğin adam hükümetleri alt eden , darmadağan eden ,bi de adamları takır takır hapislere yollayan.Petrol ofisini illegal şekilde ele geçiren adam değil midir bu adam ?

tayyip de medyaya hakim olmak istiyor ki sen de istersin böyle bir şeyi tabi ki ,belgeleri de sağlam, üstüne gidiyor aydın doğan'ın ve eminim şu an adam zangır zungur ne yapcanı planlıyor .tutuşmuş bi halde.

ne diyorsun ?????????????

yenicem , sırayla gidiyor , hakimiyet ???

anaokulu mu yönetiyorsun , şaka mısın?

Bir taneniz objektif olmayı bilseniz ona bile razıyım ya neyse.
Mesaj tarihi:
bizde çoklu diktatörlük var şu an ne var ?
statüko = toplu diktatörlük .

@ged: ne ana okuluyla ne alakası var arkadaşım .
Senin ülken ana okulu olmuş , bir sürü insan çakal gibi ortada bekliyor , kurt gibi birbirlerine alt etmeye çalışıyor.

onları mı yalanlıyorsun bana ?
  • Yeni Oluştur...