yav Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 zenginliğini göstermek isteyen çocuk zaten bot/ayakkabı+saat+çanta+gömleğin/pantalonunun kaliteli ve markalısıyla da yapar ki pekala. Ama yine de disiplin açısından belli bir çizgisi olması lazım bu işin. Yoksa herkes eşit gözükcek hedehödö her halukarda yalan olur bir noktadan sonra..
Fly Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 gençler çıkıntılığa bayılır, çok sıkı kural koyarsanız ama aynı sıkılıkta denetlemeye yeltenmezseniz o öğrenci traşını da olmaz, spor ayakkabıyla gelip "NE VAR YEAA" diye de gezebilir. bu kadar basit. ama armalı tişört vs gayet güzel olur, gömlek yerine okulunun tişörtünü giyersin hem sen rahat olursun hem de okul memnun olur. ayrıca bu sıcaklarda gömlek ceket abukluktan başka bişey değildir. bizim okulda haziranda müdür yrd. sının sınavına ceket ve gömlekle sınava girmişti erkekler mesela, disiplin falan değil insanlık ayıbıdır bu.
fede Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 o kadar gelişmedik daha. bari saçı serbest bırakmasalar
karpuzseven Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Tamam şimdi kesin hepsi alkolik esrarkeş anarşist olur.
LathspeLL Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Ben ise soyle yaklasiyorum, eger gomlek giyilecek ise kravat olmali ve t-shirtte olmali. Kravatsiz gomlekler bir cok mekanda etrafa diklenen Polat alemdarlar, Ahmedinejatlar cikaracak ortaya. Kravat hic problem degilki, gevsetiyorsun azicik bitiyor derdi, dert ceket oluyordu ilk baharda falan ama acikcasi ozledim ben o okul kiyafetini. Zaten aksesuar ile stili degistiriyorduk kiyafeti degistirmeden :) ice giyilen t-shirt, ayakkabi, sac falan stili olusturuyordu :) Fakat en onemlisi ben kizlarin pantolon olayina karsiyim, eteklere ozgurluk!
maxigenous Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Milli Eğitim Müdürü said: Kararını bir ankete dayandıran Ata Özer, öğrencilerin pek çoğunun lacivert ceket, gri pantolon, gömlek ve kravattan nefret ettiğini, kravat yüzünden disipline giden öğrencinin de okuldan soğuduğunu savundu. İlk defa bir Milli Eğitim Müdürü öğrenciyi düşünüyor kıyafetten nefret eden öğrenci okuldan soğumasın diyor. Sağ olsun, var olsun. Milli Eğitim Müdürü said: Özer, kravat serbestisi kararını 39 ilçenin milli eğitim müdürüne bir toplantıyla duyurdu. Yeni uygulamada kravat takmamanın cezası olmayacak. Öğrenci hava soğuyana ve kendisi ihtiyaç duyana kadar gömlek-kravat yerine tişörtle okula gelebilecek. Kot pantolon yasağı ise yine sürecek. İşte kilit cümleler burada bunlar. Kravat takmamanın cezası olmayacak ama spor ayakkabıyla gelmenin olacak belki ceket zorunlu olacak ama kravata gerek yok. Ben nefret ediyorum kumaş pantalondan mesela şortla, kotla gelebilecek miyim ? Hayır gelemeyeceğim e kardeşim özgürlük yarım verilmez ya tam olur ya da ucube olur. Bunun adı ucube yaratmak , kendi anlayışları olan ucube kılık kıyafeti milli eğitimin içine sokmanın kendisidir. Ya dersin ki "kardeşim kaldırdık bütün kılık kıyafet yönetmeliğini gelin istediğiniz gibi biz okumanızı düşünüyoruz, kıyafetinizi değil" ya da dersin ki "bizim kılık kıyafet uygulamamız var temeli de budur dolayısıyla kıyafet de budur bu da belirli bir disiplin çerçevesinde sürdürülecektir" ikisinin ortasına getirmeye çalışırsan olmaz , gitmez.
Earenwen Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 adamların taktik güzel. alıştıra alıştıra.
Syn Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 daha önce de söylenmiş, zenginliğini gösteren her türlü gösteriyor. bizim okulun t-shirt sarıydı mesela, okul amblemli olanını giyen vardı, gidipte sarı lacoste, a&f t-shirt giyen vardı yani.
smash Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 formanın bir ciddiyet hissi yarattığı doğru bence, gömlek olmalı kravatı bilemicem, kravat yerine saçma bi broş takıyodum ben, o da çok rahatsız etmiyordu beni açıkçası boynumun azıcık aşağısında durunca lisede daha iyi ders dinliyodum üniversitede dinleyemiyordum, belki formamız olsaydı daha dikkatli dinleyebilirdim :)
LonelyWolf Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Valla kararı alan insan olan Ata Özer, benim lisedeyken müdürümdü. Kendisi ta o zamanlar bile bunu uyguluyodu. Hatta okullar ceket giyerken biz süeter giyiyorduk. Ayrıca Ata Özer, milli eğitim müdürü olmasından sonra yanlışları olmuş olabilir fakat, vatanına ve özellikle Atatürk'e bağlı bir insandır. Pazartesi ve Cuma günleri bayrak törenlerinde yaptığı konuşmalar hep Atatürk ve ilke-inkılapları üzerineydi. Hatta bayrak törenlerinde yoklama alır, daha sonra katılmama sebebini sorardı. Ayrıca bu yeni bir şey değil. Lise-3 te okuyan kardeşim, liseye başladığından beri okula, havalar soğuyana kadar, tişörtle gidiyordu. Zannetiğiniz üzere de tişörtler öyle ne bulduysan geçir değil. Yine bir standardı var. Mesela Davutpaşa Lisesi beyaz bu lacoste tarzı yakası olan tişörtü serbest bırakıyordu(Hemen lacoste uuuv filan yapmayın, pazardan maksimum 5 ytlye alınıyor). He bir de lise öğrencilerine bir sorun bakaım memnunlar mı diye. Tanıdığım bütün arkadaşları hallerinden memnunlar. Kravatla bilmemneyle ne Atatürkçülük ne de milliyetçilik olur.
Apis Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Birazda ciddiyet olmalı bence eğitimde. Üniforma önemli bir husus ciddiyet ve disipline diye düşünüyorum. Açıkçası olaya syasi filan bakmayacağım ama bizim memlekette (en terbiyeli ifade ile) direk suyu çıkar böyle verilen taviz yada yumuşatmaların (Bizde lise okuduk sonuçta kendimden biliyorum).
NoS Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Valla açıkcası okulda adam gibi dolaşmayı seviyorum ben kumaş pantolon kravat gömlek her yerde t-shirt le zaten dolaşıyoruz okul da bari öyle dolaşmayalım.
Hagii Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 atatürk ün getirdiği yeniliklere yavaştan yavaştan baltalama gibimsi birşey diye yorum okumuştum bir yerlerde haklılar gibi
_ILuVaTaR_ Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 o kadar da art niyet armamak lazım artık... yok lan yoksa?yoksa?
Franchi Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Tişörtler sizin sandığınız gibi renk renk değil. Okulun arması olan bir beyaz, gri bir tişört oluyor, onları satıyor her öğrenciye uygun bir fiyattan. Almayan, alamayan da kendinde bulunan normal bir tişörte armayı diktirip geliyor. Bu zaten bayadır olan bir uygulama. Sıcak havalarda tişörtü serbest bırakıyorlar (Tek renk), soğuk havalarda da ceket, kravatı zorunlu kılıyorlar. Konu farklı yerlere, alakasız ve lüzumsuz şekilde çekilmiş. O kadar fantastik düşünmeye gerek yok, basit ve rahatlatıcı bir uygulama işte.
yav Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 ya iyi de kravat cidden sıkan bişey değil ben anlamıyorum bu öğrenci özgür olsun olayını boynunda duran kolyemsi bişey sadece. kravatsız gömlek de gayet barzo duruyo bence gömlek beyaz ve şekilsizse.
Öne çıkan mesajlar