Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Akbil tarih oluyor (İstanbul için konu başlığı)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
DoruK said:
yüzyılın icadı kentkart dururken illa abuk başlarına buyruk saçma bir icatla kıyacaklar istanbul halkına, acıyorum.

Bunun üzerine söylenecek tek bir söz daha yok.

Telefona kontör yükler gibi doldur kentkartı, babalar gibi bin git işte. Çanakkaledeki öğrenciliğimin tek güzel yanı bu sistemdi sanırım.
Mesaj tarihi:
Oooh sokaktaki kameralardan izleniyorduk sadece onlar da tek tüktü İstanbul'da. Artık bir de hangi toplu taşıma aracıyla nereye gitmişiz hepsini görsünler negzel.

Rahatlık açısından akbili ezer tabii.
Mesaj tarihi:
bunlar hep rfid şeyler sanırım.
arkadaşımın düşüncesi
said:
abi ogs gibi bişi değil mi? o zaman büyük bi aletle bunları hacklemek mümkün değil mi? bence hacklenir bunlar.. rfid gibi bişiyse..

biraz bakındık... rfid pasaportlarda falan da kullanılmış, alışveriş merkezlerinde de.. sonunda bunların sinyallerini şifreleyen şirketin genelde texas instruments olduğunu gördük..

az önce rasgele bakınırken bunu buldum..
mythbusters'dan adam savage, rfid ile ilgili bir program hazırlayacakları zamanı anlatıyor.. texas instruments'a danışsın istemişler. bir tele konferans ayarlanmış. ama karşıdakiler biraz daha kalabalıkmış... visa, mastercard, amex vs... ve nedense hoş olmayan tehditler savurmuşlar!
http://www.youtube.com/watch?v=-St_ltH90Oc
ilginç...

ha bi de yapılamaz diyenler için şunu verelim:
http://gizmodo.com/369796/rfid-credit-cards-can-be-hacked-with-8-worth-of-stuff
rfid hacking bayağı kolay gözüküyor aslında.
Mesaj tarihi:
akbilde deliğe sok ötsün falan zaman kaybı sıra oluyor kredi kartından ziyade izmirde bursada eskişehirde samsunda başka sehirlerdede vardır ben görmedim kent kart uygulaması daha mantıklı istediğin kadar yüklet içine cüzdanda okuyor yaklastır cüzdanı ötsün geç metroda falan jeton yerine güzel olurdu
  • Yeni Oluştur...