Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

iyiliklerde art niyet aramak

aritra

Öne çıkan mesajlar

biri bana iyilik yapmaya çalışınca altında mutlaka art niyet ya da çıkar ilişkisi olduğunu düşünüyorum. ama çekinmeden 24/7 tanıdığım herkese de yardım eden biriyim. ne derece normal bilmiyorum bu his. e tabi haliyle yardıma ve iyiliğe kapalı inatçının tekiyim. aslında bazen yardıma ihtiyacım oluyo ama aklıma ya bu art niyet geliyo ya da gurur yapıyorum. "elleşme elleşmee, bırak yapıcam" falan diyorum. ee'si, keşke öyle olmasam.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
bu yaklaşıma bitiyorum.

+1

ama herkes kendisini bu şekilde görme eğiliminde. basit bir yanılsama yaratıp iğrenç olduğumuz kısımları perdeliyoruz, gizliyoruz kendimizden.

sonuçta herkes çok bi iyi kalpli, yumuşacık ayıcıklar gibi görüyor kendisini.. pek feci kurbanlarıyız hayatın...

gereksiz hedeleme: bir benzeri yaklaşım da "tamamen doğal.. yan etkisi yok" geyiği.. Batrachotoxin falan da doğal hem.. bu konuyla ilgili de sinirimi kusayım istedim.. PUGH! oh be
Sosyal ağlarda paylaş

Ractamainus said:
zaten herkes kendince çok iyi.. ama dünya kötü di mi? allah kahretsin yau, kahpe kader..
aritra said:
...ama çekinmeden 24/7 tanıdığım herkese de yardım eden biriyim...

bu yaklaşıma bitiyorum.

evet ulan, ben kötüyüm.

ben de bu yaklaşıma bitiyorum. abi adamı tanımıyoz etmiyoz. nerden bilecez, belki de gerçekten yardımsever birisidir. belki de değildir ama direk yapıştırmayın şu "bu laflara bitiyorum, bu yaklaşımlara da kılım" laflarını. plx
Sosyal ağlarda paylaş

oper said:
Ractamainus said:
zaten herkes kendince çok iyi.. ama dünya kötü di mi? allah kahretsin yau, kahpe kader..
aritra said:
...ama çekinmeden 24/7 tanıdığım herkese de yardım eden biriyim...

bu yaklaşıma bitiyorum.

evet ulan, ben kötüyüm.

ben de bu yaklaşıma bitiyorum. abi adamı tanımıyoz etmiyoz. nerden bilecez, belki de gerçekten yardımsever birisidir. belki de değildir ama direk yapıştırmayın şu "bu laflara bitiyorum, bu yaklaşımlara da kılım" laflarını. plx

yau tanıyıp tanımamak değil ki önemli olan. anafikir o değil.

çok yardımsever olabilir ama "ben iyiyim" demek fazla. ben ona bitiyorum. "ben iyiyim" ne demek yau? iyilik ve kötülük diye bir şey yok insan ilişkilerinde. iyilik puanı falan almıyoruz, level atlamıyoruz ya da..

ha kaldı ki iddia ediyorum; 7/24 iyi değil kimse.
Sosyal ağlarda paylaş

@raktamanyus: benim iyi olduğumu dile getirmem kötü olduğum anlamına gelmiyo. ya da iyi olmam kötülük yapmadığım anlamına da gelmiyo. ama çevreme iyi niyet gösterdim hep, tepkilerden biliyorum bunu. yoksa kimse karneme good-evil yazmadı. o yüzden "iyiyim" diyebiliyorum. sen yanlış anlamışsın.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...