Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Saç dökülmesi

karpuzseven

Öne çıkan mesajlar

Minoxil kullanıyorum 18 ocakda 1 yıl oldu ve halen kullanıyorum. Ben memnunum, dökülme durdu, saçlar bariz güçlendi, açılmalar tam kapanmadı eskisi gibi olmadı bende ama dökülme durdu ve bölgede saç güçlendiği için eskisine nazaran daha sağlıklı ve sık görünüyor saçlarım. Tam açılma yok bende gerçi, şakaklarda geriye gitme yok, tepe noktasında açılma yok, önlerde bir dökülme yok, ama işte bazı bölgelerde hafifden bir seyrelme olmuşdu, çok dikkatli ve yakındna bakınca belli oluyor ve erkende başladım kullanmaya şahsen ben memnunum. Gerçi eskisi gibi olmadı saçlarım bunuda belirteyim.

Yan etki olmadı, tansiyon inme çıkma gibi şeylerde olmadı, aktif oalrak sporda yapıyorum, herhangi bir yan etki, dökülme, kaşıntı, kızarıklık vs birşey olmadı.
Sosyal ağlarda paylaş

15 senedir her sabah kafamı yıkarım 0 numaradan 40cme kadar saçlarımı uzattığım oldu ince telli ve düz saçlarım var kendimi bildim bileli hiç berberde kafama şampuan sürdürmedim kafamda jöle wax vs varken asla yatmadım hep yıkadım sonra yattım saçlarım uzun olduğu zamanlarda gayet dökülüyordu araştırdım uzun saçın o kadar dökülmesi doğal dediler saçlarım kısa ve jöle kullandığım zamanlarda derimde kuruma oluyordu kepek yapıyordu jöleyi bıraktım kepek sıkıntım kayboldu. son 8 senedir jöle kullanmıyorum yumuşak wax kullanıyorum ve mutlaka yatmadan önce su ile yıkayıp öle yatıyorum haftada 2 defa şampuan kullanıyorum ve bence en önemli kısmı kendimi bildim bileli ısırgan otlu şampuan kullanıyorum saçlarım uzun olduğu zamanlarda arkaya doğru ilerliyor anlım açılıyor diye kestirmiştim son zamanlarda dikkat ediyorumda o açılan kısımlarda sanki kapanmaya başlamış özet olarak diyeceğim şudurki şekillendirici kullanıyorsanız mutlaka onu kafanızdan çıkarmadan yatmayın gece saç rahat hava alabilmeli, bilmediğiniz şampuan kullanmayın,bir şampuan seçin uzun süre onu kullanın etkisini hemen göremediniz diye vazgeçmeyin vucudun ona alışması etkisini göstermesi zaman alabilir, saç kurutma makinası kullanıyorsanız ben son 8 senedir kullanmıyorum dikkat edin saçınızı yakmayın
Sosyal ağlarda paylaş

Saç, kafadaki dökülme reseptörleri yüzünden dökülür. Bazı ilaçlar bunları baskılar ama yok etmez. İlacı kullanmayı bıraktıktan sonra kaçarı yok. O saçlar gider. Yani saçın uzun olmasının, kısa olmasının falan filan bir etkisi yok. Saç uzunsa doğal nedenlerden dökülme artabilir, bunun da bir önemi olmaz, zira geri çıkar. Dökülen saç, dipten yeni çıkan tellerin tekrar dökülmesidir. Yani saçınız uzunsa ve dökülen saçlar çok kısaysa genetik dökülmedir.

Ha bide yüksek testesteron da saç dökülmesini arttırır.
Sosyal ağlarda paylaş

copry said:

saç protezleri; ektirmekten daha başarılı.

ilaç alacaksan da oral kontraseptif. ama fular falan takmaya başlayabilirsin, damar tıkanıklığı da yapabiliyor sdf.

uzamayan saça saç demem ben. o ıvır zıvır şampuanlar, saça sürülen serumlar erkenden başlanırsa belki dökülmeyi yavaşlatabilir bu arada. bu sırada bilim dünyasına güvenmek zorundayız sdf
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

ortaokuldan beri jöle falanda kullanmıyorum

allah belasını versin.saçların ne kadar gür diye diye bitirdiler saçlarımı

kafana takma, taktıkça her gün dikkat edecek ayda veya haftada bir de saçlarının git gide azaldıgını fark ettikçe dahada kötüye gideceksin. boşver gitsin, kısa tut ve çok sinir stress yapma bunlar da hızlandırır o olası dökülmeyi
Sosyal ağlarda paylaş

benim saçlarda dökülüyordu son 1-2 senedir. Özellikle askerde kompozit başlık sağolsun tepeler iyice seyrekleşti. hiç ilaç fln da araştırmadım döküleceği varsa kurtuluşu yok ya sadece biraz süre uzuyor. Dökülsün döküleceği kadar sonra ektirme fln gibi bişe düşünürüm artık. =)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...