Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

oruc hakkinda bir soru

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ginaly said:
lorrotar dediğin iyi güzel de, türkiyede hiç bi din adamı çıkıp böyle demez. viktorun da gelmek istediği nokta o bence. dindeki dogmatik yapıya onun isyanı. bence.

evet öyle sanırım.türkiyedeki din adamları bok yemiş bu arada.
Mesaj tarihi:
roket adam said:
İnanmayan arkadaşların dinde garip açık noktalar bulduklarınu düşünüp "aha kodum çocuğu şimdi" tarzında mesajlar atmaları çok garip geliyor bana.

inanmayan arkadaşlarda en azından körü körüne inananlar kadar itici geliyor bazen.
Mesaj tarihi:
www.diyanet.gov.tr de dünyadaki bir çok yere göre var imsakiye.Tabi grönland ın balta girmemiş yerlerine göre saat belirmemişlerse bilemeyeceğim.
Mesaj tarihi:
Aket-Atum said:

abi kusura bakma da baya saçmalıyosun.

zaten kutuba gitsen seferi olursun oruç tutmazsın, orada çalışıyosan da bilim adamısındır orucu morucu kafaya takmazsın.

adam yerine koydum cevap verdim inşallah adam gibi adamsındır.

E tamam işte "ben ilkokul 3te merak ediyodum bunları saçmalığa bak" diyeceğine şu cevabı vermek çok mu zordur?

Bir de bilim adamları da dine inanıyor olamaz mı? Ya da o bilimadamının eşi falan yanında gitmiş olamaz mı? Ya da kutba yakın yerleşim yerleri örnek verilmiş işte... Yani yine yeterli bir açıklama olmuyor. Adam da sormak istemiş işte.
Mesaj tarihi:
orada yaşayanlar için imsakiyenin var olduğu yukarılarda açıklandı zaten.

ben bu başlığın tamamen olay yaratmak için açıldığını düşünüyorum çümkü paticiğe giren bir adamın yaşı en az 17 desek, bu adamın iftar için "anladığım kadarıyla güneş battıktan sonra" tarzı bir ifade kullanması yaşı ile uyuşmuyor.
benim takıldığım bu arada dini bir mesele değil, adamın "anladığım kadarıyla" demesi. Hiç bir anlatan olmadı da kendin çözmek zorunda kaldın ya hu?
Mesaj tarihi:
Aket-Atum said:
orada yaşayanlar için imsakiyenin var olduğu yukarılarda açıklandı zaten.

ben bu başlığın tamamen olay yaratmak için açıldığını düşünüyorum çümkü paticiğe giren bir adamın yaşı en az 17 desek, bu adamın iftar için "anladığım kadarıyla güneş battıktan sonra" tarzı bir ifade kullanması yaşı ile uyuşmuyor.
benim takıldığım bu arada dini bir mesele değil, adamın "anladığım kadarıyla" demesi. Hiç bir anlatan olmadı da kendin çözmek zorunda kaldın ya hu?

Olur böyle şeyler, çok takmamak lazım. İlla art niyetli olacak diye bir şey yok ki? Din olarak bir şey öğretilmemesi çok sık görülüyor bu ülkede. Ya da basmakalıp yalan yanlış şeyler öğretilmesi. Ya da tam tersine çok yoğun dini eğitime zorlanması genç yaşta çocuğu iyice soğutup ters teperek hiç öğrenmemesini de sağlayabiliyor. Bu yüzden insanların böyle şeyleri bilmemesi gayet normal. Geçen bi tv programında mı ne müslümanım diyen yoldan geçenleri durdurup islamın 5 şartını saydırmışlardı da sayan kaç kişi çıktı çıktı mı hatırlamıyorum bile. Ya da şöyle diyim şu an burada müslümanım diyenlerin kaçı Kur'an ı okumuştur ki baştan sona? Ülkenin büyük çoğunluğunun ve genel kültürünün bir dinde bütünleşiyor olması o dinin iyi bilindiği anlamına gelmiyor.

Kaldı ki her birey sonuçta daha buraya bu noktaya gelmeden islamla ilişkisini kestiyse (ki kesmesi veya kesmek istemesi de gayet doğaldır, en doğal hakkıdır kimse karışamaz) bunu öğrenme zahmetine katlanmamış ilgi duymamış olabilir. Sonuçta genel kültürden öteye gitmeyecek kendisi için bu.
Mesaj tarihi:
@aquila

ben gayet sakin yazmaya çalışıyorum ama sanırım sen illa tartışma çıkarmak istiyosun.

ya ne dediğimi anlamıyosun yada bu başlığı açanla bi akrabalığın falan var kendini savunucu poziyonda hissediyorsun.

ya adam gibi bir argümanla gel yada boşu boşuna kısa kısa anlamsız mesajlar atma.
Mesaj tarihi:
ooof of

ne demişler

"arguing on internet is like running special olympics..you win but you are still retarded"

"internette tartışmak özürlü olimpiyatları gibidir..kazansan da geri zekalsındır"
Mesaj tarihi:
Aket-Atum said:
ya git yat uyu allasen

Aket-Atum said:
anlamsız mesajlar atma.

Aket-Atum said:
aquila rewendoru örnek alsana kendine

sahsima etmis oldugun laflar, benim senin sahsina demis oldugum hicbirsey yok.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...